hedna 11.10.15, 20:58 Chodzi głównie o obiad w sytuacji kiedy macie problemy żołądkowe,sprawa dotyczy też dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana119 Re: Co gotujecie 11.10.15, 21:13 Ziemniaki tłuczone z marchewką. I to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co gotujecie 11.10.15, 21:18 Tak samo, ziemniaczki i marchewka, smakuja wówczas niebiańsko. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Co gotujecie 11.10.15, 21:21 1. Absolutnie zawsze jest to ryż z jabłkiem (jabłko oczywiscie podgotowane, nie surowe) jeśli problemy żołądkowe nie są zbyt duże to dodaje kleks śmietany i odrobina cukru, lub łyżeczka powideł, czy dżemu wiśniowego. 2. Rosół długo nic Purre ziemniaczane, marchewka gotowana (może być z rosołu) i mięso gotowane (również może być z rosołu). Potrawka z kurczaka. delikatny krupnik- z kaszą, z ryżem lub kaszką manną (tzw rosolnik) zupa kartoflanka, ale bez zasmażki, chyba, że problemy mijają. Zupy krem- np z brokuła, marchwianka, Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Co gotujecie 11.10.15, 21:35 Ostatnio przerabiałam, więc na świeżo mogę napisać co mi nie szkodziło: marchwianka z ryżem na bulionie z warzyw. Po czasie dołożyłam do niej pierś z indyka, ale to już po tym jak minęły wyraźne objawy jelitówki, w okresie rekonwalescencji. I duszone jabłka (też w tym późniejszym okresie). Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Co gotujecie 11.10.15, 21:51 a, jeszcze kleik ryżowy, czy kaszka bobovita- to możecie spróbować, (podawali mi to w szpitalu, bleee, ale całkiem ładnie się tym posiliłam ! ) jako przegryzka suchary a potem herbatniki petitki. do picia ciepłe herbatki, również ziołowe, rumiankowa, albo jagodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pilota Re: Co gotujecie 11.10.15, 21:55 ryż, marchwianka z ryżem, potem gotowany drób, ziemniak, gotowana marchew Odpowiedz Link Zgłoś