Dodaj do ulubionych

Chłop wraca na rynek

17.10.15, 15:03
Mam znajomą singielkę 40letnią,
a doszły mnie słuchy, że pewni znajomi się rozwodzą.
Nie znam ich za dobrze, widujemy się raz na rok góra na jakiejś imprezie,
a z opowieści bliższych im znajomych to podobno byli parą toksyczną i bardzo dziwną.
Pan pod pantoflem zdeczko zaburzonej pani.
Pani dnia pięknego wywaliła pana na bruk. Dziecko już na studiach.
Pan majątek jakiś ma, więc nie zostanie z debetem na koncie, do tego całkiem przystojny.
O rozwodach coś nieśmiało brzdąkał od 10 lat, teraz to już klamka zapadła.
I pytanie zasadnicze
kombinować już teraz, by na gwałt pana przedstawić tej samotnej znajomej
i ich ze sobą spiknąć?
Bo mogę trochę podkręcić towarzystwo i jakieś okoliczności sprzyjające sprowokować.
Czy raczej czekać aż się wojny w sądzie między jeszcze-małżonkami skończą?
Na razie dopiero wojować zaczęli i papiery złożyli.
Bo wiecie,
wolny chłop po 40tce, bez malutkich dzieci, bez długów,
to taka oferta last minute.
Mignie się i będzie zajęty zanim się człowiek obróci.
Co prawda tu w pakiecie może być exia wariatka, ale wiadomo, ideałów nie ma,
znajoma za stara jest żeby wybrzydzać.
A póki pan nieszczęśliwy i do pocieszania to się łatwiej przywiąże.
To jak radzicie?
Brać się do dzieła i ich parować już? tongue_out
Obserwuj wątek
    • nenia1 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:12
      A ta znajoma chce się sparować, czy to takie twoje wyobrażenie?
      • bergamotka77 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:22
        Jezu nudzi ci sie bo napalana jestes jakbys sama ochote na niego miala. Byle para spodni sie rozwodzi i juz tlum kobiet z wywieszonym ozorem za nim biega, zalosne.
        • ogni_speranza Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:37
          To będzie jedyny wolny chłop w okolicy! (nie licząc podsklepowych pijaczków)
    • mayaalex Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:21
      jesli znajoma kiedykolwiek wyrazala zainteresowanie, to jasne. Najwyzej, jak jej chlop do gustu nie przypadnie to z oferty nie skorzysta.
    • tully.makker Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:22
      Mysle,z e zarowno znajomemu jak i znajomej bedzie milo, jak sie poznaja przy jakiejs okazji towarzyskiej przez ciebie zorganizowanej.

I do tego bym sie ograniczyla.
      • ogni_speranza Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:35
        No dobrze, ale już? Czy czekać choć do sprawy rozwodowej?
        • tully.makker Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 16:18
          No juz, a na co czekac? Oni sami sobie zdecyduja, co z ta znajomoscia zrobia - moze nic?
    • antyideal Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:26
      A po co tej, szczesliwej byc moze, 40latce pan, ktory dał z siebie zrobic wieloletnie popychadlo
      jakiejs zaburzonej pani. Przynajmniej tak go, malo zachecajaco, opisalas.
      • ogni_speranza Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:31
        Dlatego się waham żeby potem na mnie nie było tongue_out
        Lecz z dwojga złego, jak ma się umawiać z jakimiś nieznajomymi panami co to różne kity wciskają, to może lepiej brać kogoś o kim znajomi sporo wiedzą więc kitów jej nie nawciska wink
        • rosapulchra-0 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:17
          A jaką masz pewność, że pan do żony nie wróci?
          • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:20
            W opowieściach Arweny zawsze wraca do żony. big_grin
            • totorotot Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 21:01
              Ale Arwena nie nocuje gości.
              • natalie_rushman Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 21:15
                I dlatego muszą wracać do żony wink
    • miss_fahrenheit Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 15:37
      > znajoma za stara jest żeby wybrzydzać

Masz ciekawe poczucie humoru smile

A co do meritum - stworzyłabym sytuację towarzyską, gdzie mogliby się poznać i nic więcej
    • cosmetic.wipes Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 16:01
      Próba nie szczelba big_grin
      Paruj.
      • bi_scotti Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 16:09
        Go for it! I blagam: be good to us - opisuj co, gdzie, kiedy i jak sie bedzie dzialo az do slubu na Wielkanoc albo nie pozniej niz na Canada Day (1 lipca), oswiadczyny koniecznie w Valentine's Day wink
        Mam znajoma, ktora ma na koncie chyba z 6 par, ktorym pomogla sie spotkac i wzajemnie zauroczyc, jesli masz podobny talent/record w match-making, to powtorze go for it! Jak jak lubie love stories z happy end big_grin Cheers.
        • ogni_speranza Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 16:16
          Hehehe, ja mam tylko jedną parę na koncie, do tego wcale mi się to nie opłaciło, bo jak już ich sparowałam to przestali się towarzysko udzielać i pożytku z nich nie mam wink
          Aaaaleee.... może mam talent do swatania, nie zaszkodzi poćwiczyć na następnych big_grin
          • bi_scotti Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 16:46
            ogni_speranza napisała:

> może mam talent do swatania, nie zaszkodzi poćwiczyć na następnych big_grin

Ale jak Ci sie z tych amatorskich sukcesow rozwinie dobrze-prosperujacy match-making business to my sie tu ematkowo upomnimy o "cut" za wspieranie na poczatku, motywacje i moral support - jest dowod na pismie: czarne litery na bialym screen tongue_out
            Tak na powaznie to to jest ponoc calkiem intratne "industry" takie profesjonalne match-making big_grin
    • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 16:06
      Zaszkodził Ci jakoś ten rozwodzący się, że chcesz mu dokuczyć?
      • cosmetic.wipes Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 16:14
        A tobie co uczyniła laska, której na oczy nie widziałaś?

Ach, już wiem - nic.
        To tylko nieleczona fobiabig_grin
        • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:02
          To doświadczenie, nie fobia.
          • cosmetic.wipes Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:26
            Masz doświadczenia z siostrą i wymyślonymi historyjkami z focha czy innych wysokich obcasów. Jak na takie projekcje, to słabo.
            • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:34
              Gdybyż tylko...
              Siostra mojego partnera jest singielką, tylko już taka bardziej w latach, bo 50 wiosenek ma i loty takie, że rodzona matka powiedziała jej żeby w końcu przestała zawracać d..ę z nadmiaru czasu..
              Bliska kuzynka singielka - moja rówieśnica (czyli też w latach zaawansowana).
              Kolejna kuzynka z (mojej) rodziny - archetyp wręcz starej panny mimo, mimo że jest przed 40-tką.
              Siostra ma koleżanki, niektóre znam od liceum, z wiekiem samotnym dziewczętom wali coraz bardziej.
              • ogni_speranza Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:39
                > , z wiekiem samotnym dziewczętom w
                > ali coraz bardziej.

aha, to zapewne zupełnie inaczej niż samotnym facetom big_grinbig_grinbig_grin

Swoją drogą musisz mieć coś nie tak w genach jeśli tylu osobom z rodziny "wali na dekiel"wink
                • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:44
                  Wydawało mi się, że z siostrą partnera i koleżankami siostry nie jestem spokrewniona.
                  • ogni_speranza Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:47
                    a osobista siostra i kuzynki stare panny znikają i pojawiają się w zależności od potrzeb? wink
                    • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:52
                      Dla równowagi - jedna z kuzynek ma żonate i zamężne oraz dzieciate rodzeństwo, czyli można.

Zawsze w rodzinach byli jacyś starzy kawalerowie, stare panny, nieprzystosowani, samotni.
              • rosapulchra-0 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:49
                Rozumiem, tris, dlaczego się czujesz taka wyróżniona.
              • cosmetic.wipes Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:52
                Zastanawiam się czyż przynajmniej twoja siostra i bliska kuzynka rówieśnica nie zdecydowały się na singielstwo na skutek obserwacji twoich związków suspicious
                • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:54
                  Określenie zdecydowały nie oddaje istoty rzeczy.
                  • cosmetic.wipes Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 18:03
                    No dobra
                    Widząc co ty znajdowałas miały w doopie szukanie.
                    • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 18:29
                      No co Ty. Przecież szukały zupełnie gdzie indziej i ideału.
              • bi_scotti Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:56
                triss_merigold6 napisała:

> Gdybyż tylko...
                > Siostra mojego partnera jest singielką, tylko już taka bardziej w latach, bo 50
                > wiosenek ma i loty takie, że rodzona matka powiedziała jej żeby w końcu przest
                > ała zawracać d..ę z nadmiaru czasu..
                > Bliska kuzynka singielka - moja rówieśnica (czyli też w latach zaawansowana).
                > Kolejna kuzynka z (mojej) rodziny - archetyp wręcz starej panny mimo, mimo że j
                > est przed 40-tką.
                > Siostra ma koleżanki, niektóre znam od liceum, z wiekiem samotnym dziewczętom w
                > ali coraz bardziej.

Triss, tych ich specjalnie szukasz (hobby takie?) czy one Ciebie szukaja (masz ten magnes jakis?)? Bo jak slowo honoru, pracujac w wybitnie sfeminizowanym srodowisku i tez majac jakies kuzynki/znajome/relatives w PL i poza, nawet przyblizonego zestawu nie bylabym w stanie uskladac. OK, jest troche kobiet bez pary ale to sa wlasciwie wszystkie kobiety bez pary z wyboru. To nie zawsze byl ich pierwszy wybor, w wielu wypadkach to konsekwencja okreslonych experiences, ale o tym zeby ktorejkolwiek trafialy sie "takie loty" (whatever it means) czy zeby byly archetypami "starych panien" (swoja droga, jaki to jest ten archetyp?), to w zadnym razie takiego podsumowania nie da sie zastosowac.
                Masz jakis "chip on your shoulder" w temacie samotne kobiety - sprobuj to przytrzymac jakas autokontrola, bo budzi niepokoj, eh ...
                • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 18:06
                  Nie szukam specjalnie.
                  Siostry sobie nie wybierałam, a ona z kolei - z racji bycia samotną i bezdzietną - przyjaźni się trwale głównie z samotnymi i bezdzietnymi.
                  Siostra partnera - jedyna samotna i bezdzietna spośród kilkorga rodzeństwa.

Takie loty, to głównie egocentryczna upierdliwość, połączona z niezrozumieniem, że ludzie niekoniecznie chcą przez półtorej godziny słuchać skarg i narzekań na wszystko.
                  • miss_fahrenheit Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 18:12
                    > Takie loty, to głównie egocentryczna upierdliwość, połączona z niezrozum
                    > ieniem, że ludzie niekoniecznie chcą przez półtorej godziny słuchać skarg i nar
                    > zekań na wszystko.

Taki opis pasuje do jednego, ze znanych mi, starego kawalera i kilkunastu zamężnych/mężatek. Może masz zwyczajnie pecha?
              • jola-kotka Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 18:03
                A to juz wszystko jasne haha
    • asmarabis Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:05
      > Bo wiecie,
      > wolny chłop po 40tce, bez malutkich dzieci, bez długów,
      > to taka oferta last minute.
      > Mignie się i będzie zajęty zanim się człowiek obróci.

boskie wink
      A tej znajomej juz wczesniej kogos szukalas czy to pierwszy raz?
      • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:12
        Obawiam się, że znajoma jednak nie zgodziłaby się z tą charakterystyką:

znajoma za stara jest żeby wybrzydzać
    • mamusia1999 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:25
      ale wiesz ze pocieszyciel/pocieszyciel czyli pierwszy partner po długim związku to przeważnie na straty jest wink
      • ogni_speranza Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:33
        No właśnie właśnie, te statystyki,
        dlatego pytam, czy działać już natychmiast i to dla dobra koleżanki będzie,
        czy poczekać niech pan trochę okrzepnie w tej swojej nieżonatości,
        ale wtedy jest ryzyko, że go jaka inna upoluje i okazja przed nosem przeleci big_grin
    • jola-kotka Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 17:40
      Dawaj szybko tylko nog nie polam jak bedziesz biegla zeby zdarzyc.
    • prophetess.pl Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 19:35
      No jak zwykle, pani "zaburzona" , nie spodziewałam się niczego innego.
      Juz ja widze jak taki rarytas uderza do 40 letniej singielki. Zart jakis. No ale probuj. Jak sie nie uda, to pewnie za kilka lat sie pojawia pierwi rozwodnicy. Moze na tym rynku sie odnajdziesz... Sorry twoja kolezanka.
      • triss_merigold6 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 19:44
        No przecież pan ma właśnie zostać rozwodnikiem.wink Jeszcze nie został, a już mu inne kobiety z troską projektują przyszłość.
        Taaa... już widzę jak świeży rozwodnik, wywalony przez żonę, marzy o błyskawicznym wejściu w nowy poważny związek.
    • jagienka75 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 20:01
      A moze pozwolić panu pobyć trochę samemu?
      Skąd pomysł, ze on chce poznawać inne panie? No chyba by durny był.
      • totorotot Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 21:05
        > Skąd pomysł, ze on chce poznawać inne panie? No
        chyba by durny był.

A co, panów na poznawać?

Co do meritum to ja bym swatala, jesień idzie, ramówka szara, a tu okazja do rozrywki dla swatki i ematki
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 20:21
      A ta singielka to chce w ogóle kogoś poznać, a już tym bardziej rozwodnika, który może płacić byłej żonie alimenty, jeśli pogorszy się jej sytuacja życiowa? BTW, PODOBNO szczęśliwe matki i żony, a zakładają trzy wielopostowe wątki tygodniowo na temat starych panień i kawalerów. Na zazdrość mi to wygląda.
      • antyk-acp20 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 20:24
        Ale książęta na białych kucykach nie szukają księżniczek z kończącym się terminem przydatności do spożycia.
    • kadfael Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 20:25
      Ale Ty tak serio? Mam nadzieję, że sobie jaja robisz.
      • antyk-acp20 Re: Chłop wraca na rynek 17.10.15, 20:29
        No wiesz? Złapać spodnie to marzenie większości polek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka