Dodaj do ulubionych

Bol glowy i ucisk w uchu

26.10.15, 08:43
Dziewczyny moze mi cos piradzicie zanim udam sie do lekarza.czekam na wizyte.mam bardzo czeste bole glowy.ciagnie sie to juz kilkanascie ladnych lat.rozp.to migrena,bole napieciowe.niedawno zaczelo mi uciskac jakby cos w uchu.cxuje jakby tam cis siedzialo jakby takie cisnienie.bylam u laryngologa.jedno ucho mi przeplukal.. w obydwu stan zapalny. Bralam kropelki ale poprawy nie ma.czy to moze byc powiazane z bolami glowy?poradzcie.strasznie mi to przeszkadza.
Obserwuj wątek
    • ja27-09 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 26.10.15, 09:40
      Proponuję przeleczyć zatoki, a do tego wybrać dobrego laryngologa. RTG na początek, a docelowo TK zatok.
      • kamire12 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 13:34
        a co to znaczy przeleczyć zatoki? ja mam problem 6 lat i już zwątpiłam w lekarzy. jeden mi powiedzial, ze mam przewlekle zatoki i nikt mnie nie wyleczy, bo tego sie nie da. TK 2 razy robione, zatoki drożne, zgrubeinie jest, ale nie na tyle, zeby cos z tym robic. a bola min. raz w miesiacu, zatoki, oczodol, ucho. teraz ucho zatkane i lekarz nic mi nie dal. tzn dał. ketonal i lek na alergie, choc kataru nie mam. stwierdzil najpierw, ze wszytko ok, a potem nagle ze mam przewklele zapalenie trabki pewnie. no rece opadaja....
    • ladnyusmiech Re: Bol glowy i ucisk w uchu 26.10.15, 10:29

U mnie dopiero trzeci laryngolog u którego byłam okazał się dobrym lekarzem. Cud, nie lekarz. Dlatego szukaj lekarza do skutku, takiego który Ci pomoże.
    • dziwnaglowa23 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 10:26
      witam serdecznie , czy to forum jest wciaz aktywne ?? mam pewien problem o ktorym chcialabym porozmawiac . moze jest ktos, kto spotkal sie z czyms podobnym I bedzie w stanie mi doradzic. Z gory dziekuje I czekam na odzew smile pozdrawiam smile
      • karme-lowa Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 12:52
        Najpierw musiałabyś napisać o co Ci chodzi, bo jeszcze w myślach czytać nie umiemysmile.
        • thea19 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 13:11
          alez przeciez wiadomo o co chodzi. no nie wiesz? problem jest bardzo prosty w swojej zlozonosci i nie trzeba az tak go komplikowac aczkolwiek warto zasiegnac opinii innych. moim zdaniem pierwsze rozwiazanie bedzie najlepsze.
          • karme-lowa Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 14:55
            ????
            • karme-lowa Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 14:57
              Kurczę, piszę z telefonu. Te pytajniki to emotki. Nie wiem czemu tak tel mi przestawia.
              • thea19 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 15:43
                A mi tez tak robi ??
                • thea19 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 15:43
                  Mialo byc smile
                  • karme-lowa Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 15:51
                    Jak Ci się to udałowink?
                    • karme-lowa Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 15:52
                      Już wiem, już wiembig_grin!
                      • thea19 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 15:53
                        Recznie smile
      • konwalka Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 13:27
        > witam serdecznie , czy to forum jest wciaz aktywne ??

tak, to forum jest wciaz aktywne
        bardzo aktywne
        • dziwnaglowa23 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 17:08
          witam serdecznie smile Tak wogole , to mam na Imie Nina, milo mi smile
          przepraszam, ze dopiero teraz wracam do Was, ale jestem w pracy , I wiadomo - najpierw obowiazki...
          borykam sie z Bardzo podobnym problemem do tego , ktory jest tematem tego forum . Mianowicie , od dluzszego czasu mam w glowie takie dziwne uczucie. w zasadzie nie jest to bol , lecz takie uczucie cisnienia ( jakby mialo mi czaszke rozsadzic , jakby cos rozpychalo ja od srodka ) , a jednoczesnie ucisk, w wiekszosci przypadkow jest to po jednej stronie glowy ( lewej ) , czesto towarzyszy temu ucisk na twarz , lekki brak czucia I dretwienie twarzy , lekko mniejsze oko , lekko zatkane ucho . od pewnego czasu zaczelo mi to doskwierac na calej glowie az po sam nos. czasami tez mam lekkie problem z wymowa , mam uczucie jakby dretwialy mi usta . kiedy tylko to sie zaczyna , nie moge przestac o tym myslec , nie umiem skupic sie na niczym innym , zabiera mi to cala radosc I koncentracje sad czesto tez mam lekkie zaniki pamieci , lekkie drgania wewnatrz ciala, a gdy probuje sie nad czyms baaardzo skupic to przechodza w mojej glowie takie jakby ''prady'' . ciezko jest opisac te rzeczy slowami , a gdy bylam u lekarza to przepisali mi ''tabletki relaksujace'' ( najlzejsze psychotropy'') , gdyz w ich opinii to ma podloze psychiczne . mialam badania dna oka I wszystko bylo ok.
          sprawdzalam ewentualne choroby zwiazane z moimi objawami , zdecydowana wiekszossc z nich pojawia sie przy nerwicy , ale ja sama nie wiem .... zaraz mam mysli o najgorszym sad nigdy nie mialam okazji wymienic sie tymi doswiadczeniami z nikim kto mialby podobny problem , dlatego tez szukam ''ratunku'' u Was Moi kochani ! smile

Pozdrawiam Cieplutko w te Mrozne dni smile
          • dziwnaglowa23 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 17:13
            aaaa I jeszcze jedno . probowalam to wszystko polaczyc z faktem , ze jestem prawie slepa (ponad 90% niedowidzenia) na lewe oko , jak I rowniez mam stwierdzony zespol leniwego oka, ale gdy zaczelo sie to rozprzestrzeniac na cala glowe to stwierdzilam , ze to chyba nie ma zwiazku ...
            • karme-lowa Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 17:16
              Polecam odwiedzić neurologa i laryngologa.
              Pozdrawiam.
              • dziwnaglowa23 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 17:21
                Dziekuje ...
            • thea19 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 18.01.16, 20:02
              moj cybernetyczny tomograf podpowiada guz mozgu...a tak powaznie to moze byc wszystko. mi wyszla lordoza szyjna.
            • agadorota1 Re: Bol glowy i ucisk w uchu 13.05.16, 13:55
              Znasz może przyczyne tego wszystkiego. Ja mam dokładnie to samo!! od 3 lat chodze po lekarzach i lekarze tylko rece rozkladaja. a ja trace z dnia na dzień wzrok na lewe oko, mam mrowienia lewej części twarzy, od jakiegoś czasu zatyka mi się ucho i ciagle szumy slysze tez po lewej stronie. oko po lewej stronie mam mniejsze. w sumie to dokładnie to co ty masz. mam dwojke malutkich dzieci i strasznie się boje co to jest sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka