Dodaj do ulubionych

wielka ściema!

27.10.15, 20:15
1. Gdyby preparaty na porost włosów działały, no najdłuższe miałabym... na opuszkach palców, którymi od kilku lat wcieram te Radicale, vichy itp. Że już nie wspomnę o kosmkach jelitowych, warkocze po Merzspecial powinny mi wystawać wiecie gdzie smile
2.Zużyłam już tyle kremów p/zmarszcz że powinnam mieć chyba nawet rozprasowany mózg
3.Piję też tyle zielonej herbaty, że powinnam żyć ok 250 lat, no zobaczymy...
4.I tyle razy wbijam do głowy mojemu dyslektykowi zasady ortograficzne, robię z nim tyle ćwiczeń, zapisujemy tyle zeszytów, że już powinien pisać jak prof. Andrzej Markowski, ale wciąż jest raczej bliższy byłemu Prezydentowi łączącemu się w bulu...
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: wielka ściema! 27.10.15, 23:14
      No to jasne jest,ze to sciema.Tak samo jak teraz modny tekst,ze zabiegi z uzyciem botoksu doprowadza do botulizmu jakiś specyfik nowy chyba wejdzie i botoks trzeba zdyskredytować. Takich sciem można wymieniac i wymieniac smile
      • b-b1 Re: wielka ściema! 28.10.15, 07:39
        Nie ma kremów , które samoistnie działają przeciwzmarszczkowo-znaczy są, ale nie działają, bo nie mają jak. I niezależnie czy on z Diora, czy Chanela, działa tak samo(znaczy nie działa).
        Kuracja przeciwzmarszczkowa to codzienne złuszczanie suchego naskórka kwasami albo retinoidami-i nawilżanie jej dobrymi kremami nawilżającymi z witaminami lub bez.
        Im szybciej nam się w to głowie poukłada(złuszczamy naskórek=to co się marszczy, im więcej złuszczymy tym możliwość wchłonięcia kremu nawilżającego=wypełniającego zmarszczki jest lepsza)-tym więcej kasy zostanie w portfelu, a twarz będzie promienna i zmarszczki wyskoczą w późnym wieku.
        • maj18-98 Re: wielka ściema! 28.10.15, 08:23
          Co do włosów to się nie wypowiem, co do dyslektyka to odpuść sobie wkuwanie zasad, bo takie powtarzanie reguł osobom z dysleksją mało daje, raczej podkreślaj wyrazy w których popełnił błędy (jak za dużo to wybierz 5-7)poproś żeby się im przyjrzał i zastanowił czy umie sam poprawić (czasem się uda) jeśli nie da rady wtedy niech sprawdzi pisownię w słowniku (nie podawaj rozwiązania to jego mózg ma pracować) niech wymaże źle napisaną literę, sylabę poprawi a potem odpowie na pytanie:dlaczego piszemy w ten sposób odwołując się do zasad, poprawy szalonej nie będzie ale powoli pójdzie do przodu a jest mniej stresujące niż powtarzanie reguł, i rób wszystko żeby polubił czytanie, to podstawa,

• melmire Re: wielka ściema! 28.10.15, 08:32
          Jakie specyfiki z kwasami polecasz? bo czuje ze zaczynam sie marszczyc smile
          • b-b1 Re: wielka ściema! 28.10.15, 12:24
            melmire napisała:

> Jakie specyfiki z kwasami polecasz? bo czuje ze zaczynam sie marszczyc smile

Podejrzewam, że dla każdego coś innego- wybór jest ogromny-od kilku lat tendencja na stosowanie kwasów zwyżkuje, więc coraz więcej firm produkuje kremy, toniki z kwasami.
            Ja stosuję kwasy cały rok.
            Zaczynałam od Bandi z 5% migdałowym,(i ten stosuję latem) poprzez mieszane, aż zatrzymałam się na 12% z glykoA. I tego stosuję całą jesień, zimę i wiosnę. Oczywiście cały rok krem z filtrem 50 do twarzy.
        • mejerewa Re: wielka ściema! 28.10.15, 09:59
          Z drugiej strony im cieńszy naskórek, tym więcej zmarszczek. Więc jak to z tym złuszczaniem?
          • ola_dom Re: wielka ściema! 28.10.15, 10:17
            mejerewa napisała:

> Z drugiej strony im cieńszy naskórek, tym więcej zmarszczek. Więc jak to z tym
            > złuszczaniem?

Na kwasach się nie znam, ale retinol uwielbiam od lat (jeszcze tych trądzikowych), a on nie tylko złuszcza:

Retinol wpływa na głębsze warstwy skóry przyczyniając się do zwiększenia produkcji białek skóry (kolagenu i elastyny) odpowiadających za jej jędrność, jednocześnie ma zdolność reperowania i odbudowy już zniszczonych włókien kolagenowych i elastycznych.

Więc on złuszcza stare i pobudza produkcję nowego. A nie tylko "ściera" z wierzchu.
          • b-b1 Re: wielka ściema! 28.10.15, 12:19
            mejerewa napisała:

> Z drugiej strony im cieńszy naskórek, tym więcej zmarszczek. Więc jak to z tym
            > złuszczaniem?

No to się go pozbywasz (naskórka), czy kwasami, czy retinolem i -wzmacniasz to co pod spodem -nawilżasz bezpośrednio bez bariery naskórkowej.
            • mejerewa Re: wielka ściema! 28.10.15, 13:34
              Od lat stosuje kuracje przeciw przebarwieniom (melasma) i zauważyłam, że z cery przetłuszczającej się zrobiła się cienka, delikatna. A zmarszczki to od wieku pewnie smile
              Czyli nawilżanie wystarczy? A kolagen, a napięcie mięśni?
              Myślę o cerze 40+.
    • best_bej Re: wielka ściema! 28.10.15, 08:40
      Cala propaganda wlosomaniaczek. Olejowanie wlosow. liminacja sylikonow, mycie metodą OMO. Wlosy jak sie lamaly tak sie lamia. Pomijam fakt ze trzeba nie miec zycia bo ciagle sie chodzi nasmarowanymi wlosami zaqinietymi w cieply turban.
      • poppy_pi Re: wielka ściema! 28.10.15, 11:25
        A mi te metody akurat bardzo pomogły! Fakt, że są bardzo czasochłonne.
    • jdylag75 Re: wielka ściema! 28.10.15, 09:15
      Odnośnie dyslektyka z punktu 4
      Wkuwanie zasad przez dyslektyka rzeczywiście może być nieskuteczne . Jestem starym dyslektykiem, ale pisze w miarę poprawnie, uczyłam się w czasach kiedy nie było orzeczeń ale na szczęście trafiłam na nauczycielkę, która podawała wiele sprytnych sposobów na zapamiętanie pisowni. Do dziś pamiętam wierszyki z wyrazami z "ż", w zasadzie większość rymowanek pamiętam i cały czas korzystam. Teraz pełno tego można znaleźć w sieci.
    • arwena_11 Re: wielka ściema! 28.10.15, 09:16
      na włosy działa świetnie biotyna. Wychodziły mi garściami. Odkąd biorę biotynę ok 10000 jednostek, jak ręką odjął. Wzmocniły się, przestały wypadać.
    • fadilla Re: wielka ściema! 28.10.15, 09:29
      Racja! Wyzej dupy nie podskoczysz. Dysleksje rozumiem, syn ją pielegnuje, żeby nie uschła i wciaz z nim była, przestałam walczyć wink Inne przypadłości zmarszczkowo-włosowe sa mi obce, lub obojetne. Włosów wciaz duzo za duzo, ale taka gęstwina to też problem, zmarchy z racji wieku jakies tam są, ale jeszcze da się zyć i miedzy ludźmi pokazać. I tak wszystko mamy zapisane w genach.
    • sanrio Re: wielka ściema! 28.10.15, 09:46
      że ściema to wiadomo, należy raczej uruchomić swój mózg i umieć filtrować rewelacje. Ale żebyś nie wiedziała, że włosy mają prawo urosnąć tylko tam, gdzie znajdują się mieszki włosowe (czyli NIE na opuszkach palców i w jelitach) to się naprawdę dziwię.
      • kk345 Re: wielka ściema! 28.10.15, 10:21
        >należy raczej uruchomić swój mózg i umieć filtrować

A jaki filtr w mózgu odpowiada za brak poczucia humoru?
        • memphis90 Re: wielka ściema! 28.10.15, 20:01
          PMS. Macica wędruje do mózgu i przejmuje kontrolę- a z macicą żartów nie ma!
    • kk345 Re: wielka ściema! 28.10.15, 10:23
      True. Jak jeszcze dojdziesz do miejsca, w którym pokochasz swój celulit, bo ma go kilka miliardów kobiet na świecie, to osiągniesz wewnętrzną harmonię i spokój zensmile
    • mary_lu Re: wielka ściema! 28.10.15, 11:55
      Preparaty na porost włosów działają, walczę z łysieniem już 19 lat i wiele razy widziałam dużą różnicę po zastosowaniu jakiegoś preparatu. Ale wiele osób nie chce zrozumieć, że stan włosów to sprawa bardzo złożonych mechanizmów i że to, jak one wyglądają obecnie, to odzwierciedlenie naszego stanu i działań sprzed tygodni i miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka