aeropolis 13.11.15, 15:47 Wysłałam do jednej z największych firm hr maila z zapytaniem czy mogliby rzucić fachowym okiem na moje cv i ewentualnie dokonać zmina. Za kasę oczywiście. Zgadnijcie co mi odpisali. Podchwytliwe pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stacie_o Re: zagadka. 13.11.15, 15:57 jesteś trollę proponowałam ci tyle razy że przejrzę, poprawię ci cv za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: zagadka. 13.11.15, 16:01 A ja Ci napisałam w tekście, ale nie wypowiedziałaś się. Nie chcę tu wysyłać całego cv. Opisałam i o wskazówki prosiłam- inni pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
babunia_wygodka Re: zagadka. 13.11.15, 16:12 aeropolis napisała: > Wysłałam do jednej z największych firm hr maila z zapytaniem czy mogliby rzucić > fachowym okiem na moje cv i ewentualnie dokonać zmina. Za kasę oczywiście. Zga > dnijcie co mi odpisali. Podchwytliwe pytanie. Pewnie żebyś zrobiła manicure. Też mam nieodparte wrażenie że jesteś jakimś dziwacznym trollem wyspecjalizowanym w fantazyjnych opowieściach o niegodziwych haerach. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: zagadka. 13.11.15, 16:28 Że wysyłanie niedorobionego cv do formy hr z prośbą o poprawkę to jak wysyłanie niedorobionej reklamy do klientów z prośbą, żeby ją poprawili tak, żeby na nich zadzialała a potem pod jej wpływem kupili produkt, który właśnie sobie zareklamowali? Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: zagadka. 13.11.15, 17:18 będziesz nam zdawała relację z każdego etapu swoich perturbacji z brakiem zatrudnienia? PS Stacie nie kazała ci wstawiać cv na forum tylko wysłać sobie na priv, ona ma kolosalne doświadczenie w tej kwestii i każdy normalny człowiek zrobiłby to w te pędy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: zagadka. 13.11.15, 19:12 Absolutnie się zgadzam z Sanrio. Powinnaś posłuchać dziewczyn, bo mądrze ci radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: zagadka. 13.11.15, 17:55 Rozwiązanie: przez 4 dni nie odpowiedzieli w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
babunia_wygodka Re: zagadka. 13.11.15, 17:58 aeropolis napisała: > Rozwiązanie: przez 4 dni nie odpowiedzieli w ogóle. Weź z nich przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: zagadka. 13.11.15, 18:03 Chyba tak zrobię. Przecież pracujący płacą składki na niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: zagadka. 13.11.15, 18:24 Ale oni mają usługę poprawiania cv? bo jak nie, to właściwie dziwne by było, gdyby odpowiedzieli. Firmy hr pracują dla pracodawców, nie pracobiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: zagadka. 13.11.15, 18:45 Zgadza się. Są natomiast firmy poprawiające cv za pieniądze i logicznie byłoby napisać do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: zagadka. 13.11.15, 18:54 Nie, po prostu osobna komercyjna usługa, np taka kreatorzykariery.pl/korekta-cv-opis Kiedyś pracuj.pl intensywnie reklamował takie coś, chyba była to ich własna usługa. Poszukaj tam takiej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: zagadka. 13.11.15, 18:49 Jeśli ide do piekarni i proszę o bułkę orkiszową to jeśli nie posiadają to pani sprzedawczyni milczy? Zważywszy że sklep reklamuje się jako pełnoasertymentowy i zdrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: zagadka. 13.11.15, 18:52 Poprawa cv jest w asortymencie tej firmy czy nie ma? Bo jak nie ma, to to tak, jakbyś poszla do piekarni zapytała, czy mogą ci upiec bułkę z ciasta, które ze sobą przyniosłaś (a najlepiej, żeby ją jeszcze od ciebie potem kupili i sprzedali dalej). Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: zagadka. 13.11.15, 18:57 ....zapraszamy do nas jeśli szukasz pracy. Dostosujemy Twoje oczekiwania do oczekiwań pracodawcy...Dodamy wszelkich starań by obie strony były usatysfakcjonowane.... Wnioskuję, że nie tyle poprawiają co pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: zagadka. 13.11.15, 19:07 > Dostosujemy Twoje oczekiwania do oczekiwań pracodawcy. > Wnioskuję, że nie tyle poprawiają co pomagają. Tak, znaleźć pracę NA PODSTAWIE otrzymanego cv. No na litość boską, czego od nich oczekujesz? Albo w twoim cv jest informacja, która im się przyda - i wtedy ci mogą znaleźć pracę, albo jej nie ma - ale wtedy co, mają sami ci to cv wymyślać? Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: zagadka. 13.11.15, 19:28 Ale ja pracy nie szukam za ich pośrednictwem. Szukam porady.na litość boską czytaj, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: zagadka. 13.11.15, 19:56 Tak czytam. Pytasz faceta, którego chcesz zainteresować swoim CV, czy może ci je przerobić tak, żeby go zainteresowało. Przecież już pisałam, że to tak, jakbyś pytała klienta, jak mu masz zareklamować swój towar. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: zagadka. 13.11.15, 18:59 Porąbało cię? myślisz że ktoś ma na takie rzeczy czas? Zdajesz sobie sprawę ile dziwnych ofert, zapytań, spamu i wszelkiego śmiecia przychodzi na pocztę firmową? Gdybym ja miała na każdy taki meil odpowiedzieć, to nic bym nie robiła, tylko pisała i pisała... tylko ciekawe kiedy znalazłabym czas na PRACOWANIE?! Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: zagadka. 13.11.15, 19:09 Pisz, pisz. Praktyka czyni mistrzem.Czytaj - też pomaga. Nie wysłałam cv zapytałam o możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: zagadka. 13.11.15, 20:02 Ty jestes zwyczajnie glupia,twoja niepelnosprawnosc nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: zagadka. 13.11.15, 18:55 Napisałaś do dużej firmy hr, która w ocenie kandydata zwraca uwagę na to, jak kandydat sobie poradził z przygotowaniem prostego dokumentu, prośbę o to, żeby sibie poprawili Twoje cv, tak zeby im i podobnym firmom pasowało i spodziewałaś się, że Ci odpowiedzą? Na ile wyceniłaś tą usługę? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: zagadka. 13.11.15, 19:07 Tu nie ma co rozumieć, bo firmy rekrutacyjne zasadniczo zajmują się ocenianiem CV i kandydatów, a nie poprawieniem. Nie wiem jakiej pracy szukasz skoro z pomocą wzorów internetowych, poradników, znajomych itd. nie jesteś w stanie we własnym zakresie skomponować tego papierka. Odpowiedz Link Zgłoś
aeropolis Re: zagadka. 13.11.15, 19:12 Przecież o ocenę mi chodzi.poprawki, owszem, ale najpierw ocena.Mam coś i chcę oceny czy nadaje się czy nie. Kto inny oceni lepiej od tego, który to " ocenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: zagadka. 13.11.15, 19:27 Może im głupio wysłać ocenę "pani CV jest do doopy" Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: zagadka. 13.11.15, 19:36 > Kto inny oceni lepiej od tego, który to " ocenia" stacie? Już kilkukrotnie to proponowała, a zajmuje się zawodowo rekrutacją. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: zagadka. 13.11.15, 19:52 Proponowałam tez żebyś zamiast imienia i nazwiska wpisała np Anna Karenina. Zamiast podawać nazwy pracodawcy możesz wpisać firma1 czy firma2, adres Miasto Mokradlo, ulica Blotna, numer zachlapany. Ale nie, lepiej narzekać jaki ten hr wredny i odtracac ofertę pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: zagadka. 13.11.15, 19:53 aeropolis napisała: > I nie oceniła. Nie wyśle cv z danymi. Pierwsze, co stacie napisała, to żebyś wymazała dane... Czytać nie umiesz, nic dziwnego, że i pisać nie Ale na pewno masz najcenniejsze dane na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: zagadka. 13.11.15, 20:03 A jak miała ocenić coś czego nie wysłałaś ? I czym się różni pani z hr która deklaruje pomoc w poprawieniu cv od firmy hr która jej nie deklaruje, że pani cv nie wyślesz, a tamtym ludziom wysłałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: zagadka. 13.11.15, 21:13 jesteś zwyczajnie głupia. Trollować też trzeba umieć Odpowiedz Link Zgłoś
bluebellll Re: zagadka. 13.11.15, 20:05 Ale przecież wszyscy ci piszą, że prośbę skierowałaś pod zły adres. Przychodzi rano sekretarka i ma 500 maili do sprawdzenia, przegląda segreguje, śle do konsultantów, spam do śmieci i nagle 322 mail to prośba o sprawdzenie cv. Albo natychmiast śle do kosza albo śle do osoby, która zajmuje się rekrutacją w Twojej branży. Ale przecież ta osoba też go nie sprawdzi, może w tej formie, w której jest wyląduje w bazie danych i to najlepsza dla ciebie opcja. Nawet standardowy grzeczniściowy liścik nie bardzo pasuje, a przecież raczej nikt nie napisze nowego. Jaki interes ma ta firma w tej pomocy? Już ktoś ci pisał, że po godzinach panie z hr, byli pracownicy czy studenci świadczą takie usługi. Pewnie z milion tego w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
stalowa-magnolia Re: zagadka. 13.11.15, 23:14 Dali Ci propozycję pracy? Czy kazali spadać na drzewo? Odpowiedz Link Zgłoś