Dodaj do ulubionych

chciałam pogratulować

18.11.15, 19:10
wyborczyniom i wyborcom pisu przewodniczącego sejmowej komisji sprawiedliwości i praw człowieka.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19209412,nowy-szef-sejmowej-komisji-praw-czlowieka-bronil-ksiedza-ktory.html#Czolka3Img
Z pewnościącrying właściwy człowiek na właściwym miejscu ( podobnie jak skazany przez sąd, a ułaskawiony przez kolegę-prezydenta minister kamiński), na pewno sumiennie będzie stał na straży praw księży (może i dla siostrzyczek spod znaku siostry Bernadetty równie łaskaw będzie).
O dzieciach wspominać nie będę, jak z dziada pradziada wiadomo: dziecko nie człowiek <ironia>.
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 19:13
      Linkowałam to właśnie przed chwilą:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,159330191,159330399,O_wiele_gorsze_niz_Godek_i_Elbanowscy.html
      Jestem tym wyjątkowo zbulwersowana.
    • mum2004 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 19:18
      To się w głowie nie mieści!
      • bazia8 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 19:21
        Obrzydliwy typek. ...
        Po czterech latach takich rządów to Biedron powinien wygrać wybory prezydenckie w cuglach
    • araceli Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 19:26
      No przecież trzeba zrobić ukłon stronę wygłodzonego kleru!
    • iwoniaw Przeklejone: autor - antyk-acap2.0 18.11.15, 19:27

Legalny seks z dziećmi?
      Autor: antyk-acap2.0
      18.11.15, 19:24

W listopadzie 2001 roku Stanisław Piotrowicz, będąc prokuratorem w Krośnie, umorzył postępowanie wobec proboszcza Tylawy, podejrzanego o molestowanie seksualne dzieci. Piotrowicz tłumaczył, że czyny księdza nie miały podtekstu seksualnego. - Nikogo to w tym środowisku nie raziło - mówił Gazecie Wyborczej. wyborcom PiS gratuluję. Ich dzieciom współczuję.
      • triss_merigold6 Re: Przeklejone: autor - antyk-acap2.0 18.11.15, 19:40
        Gratuluję mieszkańcom Tylawy psiejsko-czarodziejskiej atmosfery.
    • nanuk24 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 19:50
      Myslisz, ze elaktorat PiSu sie tym zmartwi? Ja smiem watpic.
      • mum2004 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 19:56
        Prawdopodobnie wręcz przeciwnie...
      • lusitania2 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 20:03
        spytajmy marzeki1.
        Oh, wait - chwilę temu "wypisała się" z wątków politycznych. Zapewne z powodu rozpierającej ją dumy z wybrańców swojej partii.
        • rosapulchra-0 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:25
          I po co ta wredna złośliwość?
          PO takie czyściutkie i doskonałe? Puk! Puk! Obudź się!
          • kolter Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:28
            rosapulchra-0 napisała:

> I po co ta wredna złośliwość?
            > PO takie czyściutkie i doskonałe? Puk! Puk! Obudź się!

no a ilu ex prokuratorów dziś w sejmie z ramienia PO zasiadających. może się takim osiągnięciem poszczycić
            • rosapulchra-0 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:30
              Nie mam pojęcia, ale uważam, że personalne dowalanki w kontekście tej sprawy są idiotycznie wredne i niepotrzebne.
              • kolter Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:34
                rosapulchra-0 napisała:

> Nie mam pojęcia, ale uważam, że personalne dowalanki w kontekście tej sprawy są
                > idiotycznie wredne i niepotrzebne.

za to obecność obrońcy pedofila w sejmie wręcz niezbędna ??
                • jowita771 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:44
                  Chciałam nieśmiało zauważyć, że wielbiony przez sporą część Polaków JP II też ma na koncie obronę pedofila i jest patronem wielu szkół, super patron, taki przyjaciel dzieci.
                  • kolter Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:48
                    jowita771 napisał:

> Chciałam nieśmiało zauważyć, że wielbiony przez sporą część Polaków JP II też ma na koncie obronę pedofila i jest patronem wielu szkół, super patron, taki przyjaciel dzieci.

ten pan nie jednego ,ale multum pedofilii chronił np przy pomocy kolejnego po nim papieża tego typka z Bawarii ...
                    • rosapulchra-0 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 08:06
                      Kolter, słowo "pedofile" w dopełniaczu ma jedno "i" na końcu, a "niejednego" w tym przypadku piszemy razem.
                      I nie. Nie czepiam się suspicious
                      • kolter Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 08:18
                        rosapulchra-0 napisała:

> Kolter, słowo "pedofile" w dopełniaczu ma jedno "i" na końcu, a "niejednego" w
                        > tym przypadku piszemy razem.
                        > I nie. Nie czepiam się suspicious

jednak jak rozumiem jedno nas łączy , przez jedno ł ;urwalibyśmy jakiemuś pedofilowi łeb ...
                        • rosapulchra-0 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 08:30
                          Nawet oba.
                • rosapulchra-0 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:44
                  W którym miejscu tak napisałam?
      • kolter no a gdzie obrończynie wiary ?? 19.11.15, 07:15
        czemu słusznej decyzji w stosunku do świętej osoby tu i teraz nie bronią ??
        w kręgach kościelnych i około nie brak lobby homoseksualnego ale i obrońców pedofilii
        Jezus w niebie jest z nich dumny big_grin
        • rosapulchra-0 Re: no a gdzie obrończynie wiary ?? 19.11.15, 07:25
          Następny sciana
          • kolter Re: no a gdzie obrończynie wiary ?? 19.11.15, 07:26
            rosapulchra-0 napisała:

> Następny sciana

panienka zasadniczo w jakiej spawie ??
            • rosapulchra-0 Re: no a gdzie obrończynie wiary ?? 19.11.15, 07:28
              Po chleb dla konia suspicious
              • kolter Re: no a gdzie obrończynie wiary ?? 19.11.15, 07:29
                rosapulchra-0 napisała:

> Po chleb dla konia suspicious

zabrakło w tym; suchy
    • mum2004 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 20:01
      Zawsze można mu jakiś order dać. Za zasługi dla kościoła...
      • antyk-acap2.0 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 20:03
        Oj tam order. Na wiceministra od przedszkoli mianować go.
        • eryk2601 Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 20:31
          Co dzień jakaś dobra wiadomośćSzkoda słow.
    • paloma_blauwinder Re: chciałam pogratulować 18.11.15, 21:15
      Oto, co - mniej więcej - myśli o tym twardy elektorat PIS:
      "E tam, jakie oskarżanie opozycji demokratycznej? Dawno i nieprawda. Obrona pedofila? Modny temat, a to przecież słowo przeciw słowu. A w ogóle to gazety kłamią i to jest najlepszy dowód."
      Dlatego cała nadzieja w miękkim elektoracie - żeby się ocknął.
      • rosapulchra-0 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:27
        Śmiech na sali. Gdy Wyborcza pisze o imigrantach, to kłamie i lży "prawdziwych" Polaków, gdy pisze o pedofilach księżach, to prawdę pisze ofkors. Emamowska logika..
        • araceli Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:32
          A nie potrafisz przeczytać, że ten pan nie przeczył pedofilskim zachowaniom wobec dzieci tylko uzasadniał je jako normalne?
          • kolter Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:35
            araceli napisała:

> A nie potrafisz przeczytać, że ten pan nie przeczył pedofilskim zachowaniom wobec dzieci tylko uzasadniał je jako normalne?

1.pedofil ?
            2.serwilizm wobec kleru ?
          • rosapulchra-0 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:46
            Oczywiście, że przeczytałam, nie neguję tego i jestem oburzona, że takie osoby pełnią funkcje publiczne.
        • landora Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:34
          Ten ksiądz sam się przyznał i w końcu dostał (śmiesznie niski) wyrok. Więc jednak w tym wypadku pisze prawdę.
    • kropkacom Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 07:22
      Wyborcy to powinni być zadowoleni. Ci co nie głosowali lub głosowali na Bóg wie koggo wyznają zasadę: Who cares? big_grin Jedna nie ma dzieci, druga ma małe i tak dalej. Kogo to obchodzi?
    • ewa_mama_jasia Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 08:40
      To było 15 lat temu. Zachowanie niechwalebne, ale może się zmienił? 15 lat to szmat czasu. Jakieś 20% życia człowieka.
      • aandzia43 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 12:53
        Żartujesz oczywiście?! Piętnaście lat temu ten pan miał pięćdziesiąt lat. To wiek, w którym ma się ugruntowane poglądy, nie wspominając nawet o charakterze. Ugruntowanym od dawna. A seksualne dewiacje ugruntowują się na dobre jeszcze wcześniej. Przykruchtowy włazidup i oblech. Wtopa PISU nader znamienna ideologicznie. Krejzi ma rację, że do kompletu brakuje nam tylko Trynkiewicza jako Rzecznika Praw Dziecka.
      • mum2004 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 14:29
        Po co i w jakim celu go bronisz? Gdyby chodziło o twoje dzieci "przytulane" na plebanii byłabyś równie pobłażliwa? A może nie uwierzyła byś swojemu dziecku - toż dzieci mają fantazję a ksiądz na pewno by tego nie zrobił...
        Rozumiem że stare kościelne zboki go popierają ale matki?
        • kolter Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 14:32
          mum2004 napisała:

> Po co i w jakim celu go bronisz? Gdyby chodziło o twoje dzieci "przytulane" na
          > plebanii byłabyś równie pobłażliwa? A może nie uwierzyła byś swojemu dziecku -
          > toż dzieci mają fantazję a ksiądz na pewno by tego nie zrobił...
          > Rozumiem że stare kościelne zboki go popierają ale matki?

tylko serwilizmu wszczepianemu od dziecka pozazdrościć big_grin
    • kowalka33 Re: chciałam pogratulować 19.11.15, 08:40
      Zeby było jasne, nie bronię faceta i też uważam że po takiej zawodowej wpadce nie powinien być posłem nawet a co dopiero przewodniczącym jakiejkolwiek komisji. Ale sprawa księdza z Tylawy to sprawa sprzed 15 lat a nawet wcześniej . Jestem w stanie sobie wyobrazić że dla faceta było to nieprawdopodobne że ksiądz mógłby robić coś takiego. Dodajmy ksiądz znany , popularny do którego wierni się garnęli. Wierzę w to że facet zakładał że to pomówienia bo takiego wspaniałego księdza oskarżać o takie rzeczy???Do tego dołożcie sobie klimat, ludzie bronią księdza , ksiądz się wypiera i zapiera . Dzisiaj kazdy taki sygnał jest traktowany inaczej ale te 15 -20 lat temu powszechnie uważano że w ojczyżnie JPII takie rzeczy? Wykluczone!!!! Prawda niestety okazała się banalna i smutna a facet powinien powinien przeprosić i wytłumaczyć a nie się pchać na szefa komisji
      • kolter albo jest prokuratorem albo wiernym !!!!! 19.11.15, 13:57
        kowalka33 napisała:

> Zeby było jasne, nie bronię faceta i też uważam że po takiej zawodowej wpadce n
        > ie powinien być posłem nawet a co dopiero przewodniczącym jakiejkolwiek komisji
        > . Ale sprawa księdza z Tylawy to sprawa sprzed 15 lat a nawet wcześniej . Jest
        > em w stanie sobie wyobrazić że dla faceta było to nieprawdopodobne że ksiądz mó
        > głby robić coś takiego. Dodajmy ksiądz znany , popularny do którego wierni się
        > garnęli. Wierzę w to że facet zakładał że to pomówienia bo takiego wspaniałego
        > księdza oskarżać o takie rzeczy???Do tego dołożcie sobie klimat, ludzie bronią
        > księdza , ksiądz się wypiera i zapiera . Dzisiaj kazdy taki sygnał jest traktow
        > any inaczej ale te 15 -20 lat temu powszechnie uważano że w ojczyżnie JPII taki
        > e rzeczy? Wykluczone!!!! Prawda niestety okazała się banalna i smutna a facet
        > powinien powinien przeprosić i wytłumaczyć a nie się pchać na szefa komisji
    • iwles przyklejone przez moderatora 19.11.15, 12:38

Re: a o Piotrowiczu nic?
      mum2004 19.11.15, 11:45 Odpowiedz

Owszem mógł się zmienić. Ale uważam że na to stanowisko konieczna jest osoba o krystalicznej przeszłości. Żyg po raz kolejny.

---------------
      Re: a o Piotrowiczu nic?
      ichi51e 19.11.15, 11:48 Odpowiedz

myslisz ze ktos kto 15 lat temu nie widzial problemu w molestowaniu dzieci po 15 latach przejzal na oczy? gdyby nie babka ten ksiadz by dalej molestowal i na to usprawiedliwienia nie ma

---------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka