Dodaj do ulubionych

W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu

22.11.15, 20:26
Drzwi zamknięte, zakaz wychodzenia, żołnierze pod drzwiami- pisze B.Węglarczyk na TT. Świat się zmienia na naszych oczach na smutny i straszny.
Obserwuj wątek
    • zielonelato Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:32
      Nie boisz się, że ktoś Ci w odpowiedzi napisze, że : "masz używanie", "siejesz panikę ", "jesteś islamofobką" i "odczuwasz satysfakcję"?
      • ruda.anka2 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:34
        Eeee czemu? Mam używanie, że się ludzie boją??? Sama się boję, co będzie dalej.
    • d.o.s.i.a Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:33
      Coz, naiwnie wpuscilismy terrorystow do naszego swiata. Kto mial miekkie serce musi teraz miec twarda dupe...
      • ruda.anka2 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:42
        Nie wiadomo, kto terrorysta. Zobacz to.
        www.itv.com/news/story/2015-11-22/police-raid-underway-in-brussels-as-city-remains-on-lockdown/
        Z tekstu: Zamknąć drzwi na zamki, trzymać się z daleka od okien, siedzieć w bezpiecznym miejscu w domu, nie wychodzić. OJP.
        • asia-loi Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:47
          [i]ruda.anka2 napisała:

> Z tekstu: Zamknąć drzwi na zamki, trzymać się z daleka od okien, siedzieć w bez
          > piecznym miejscu w domu, nie wychodzić. OJP./i]

Tu po polsku:
          wyborcza.pl/1,75477,19229383,wladze-utrzymaly-w-brukseli-najwyzszy-poziom-zagrozenia-terrorystycznego.html#BoxGWImg
          • lauren6 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 21:36
            Zapomnieli wyłączyć komentarze pod artykułem big_grin
            • kota_marcowa Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 22:11
              Łooo, co się stało? Wybiórcza nie blokuje komentarzy, czyżby się oczki otworzyły, czy tez może niedopatrzenie?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19229909,w-centrum-brukseli-operacja-policyjna-i-kolejne-aresztowania.html#Czolka3Img
    • asmarabis Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:47
      Ej, chyba dobrze ze wojsko a nie islamisci?
      • ruda.anka2 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:56
        Nie o to chodzi. Widziałaś,jak tam teraz jest? Wszystko zamknięte, ulice puste, ludzie siedzą w domach "daleko od okien". Mnie te zdjęcie mrożą.
        • berber_rock nie siej plotek 22.11.15, 21:06
          daleko od okien to mieli byc ludzie TERAZ podczas akcji policyjnej w centrum.

W pozostalych dzielnicach jest w miare normalnie: wielkie centra handlowe zamniete, ale male sklepy dzialaja.
          Sajgon bedzie jutro, bo poczta nie dziala, centra handlowe zamkniete, transport publiczny off, beda smieci sie walac po ulicach w porywach wiatru, szpitale tylko emergency i tak dalej.

A tu jakos trzeba dotrzec do pracy. Korkow to raczej nie bedzie bo wieekszosc zostanie w domu. Szkoly juz odwolano.

• srubokretka Re: nie siej plotek 22.11.15, 21:39
            >smieci sie walac po ulicach w porywach wiatru

o ja pitole, koniec swiata. Jak ty to przezyjesz???
          • kota_marcowa Re: nie siej plotek 22.11.15, 21:42
            Nieee nooo, luzik big_grin
          • lauren6 Re: nie siej plotek 22.11.15, 21:45
            Dzień jak codzień gdyby nie te śmierci big_grin
          • asmarabis Re: nie siej plotek 22.11.15, 22:03
            > publiczny off, beda smieci sie walac po ulicach w porywach wiatr

Ze niby w dzielnicach musli smieci sie nie walaja po ulicach jak nie ma stanu wyjatkowego?
            • srubokretka Re: nie siej plotek 22.11.15, 22:08
              Wyjatkowo sie nie walaja...jak nie ma wiatru. Jutro wiatr i problem, jak zyc Pani droga.
          • ruda.anka2 Re: nie siej plotek 23.11.15, 08:20
            > daleko od okien to mieli byc ludzie TERAZ podczas akcji policyjnej w centrum.
            >
            Nie wiem, napisałam co przeczytałam na TT, prawda? Węglarczyk załączył źródło - jakaś agencja, nie chce mi się sprawdzać. Zresztą w innym miejscach też pisali "w Brukseli", a nie że w centrum. Czepiasz się nie wiadomo czego.
            > W pozostalych dzielnicach jest w miare normalnie: wielkie centra handlowe zamni
            > ete, ale male sklepy dzialaja.
            A w polskiej tv w tym samym czasie podano listę tego co nie działa: baseny, kina, teatry itp. Nawet biblioteki.
            Jak to jest dla ciebie normalność, to jestem w szoku.
    • joa66 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 21:14
      Ciekawe czy to obława na poszukiwanego...
      • berber_rock tak 22.11.15, 21:19
        belgijskie gazety maja zakaz publikowania jakichkolwiek szczegolow. Prawde mowiac wiecej dowiedzialam sie tarraz z wyborczej niz z le soir czy czegokolwiek lokalnego.
        Ni wiem, skad wyborcza ma te newsy, ale rowumiem, ze publikuja, bo koles nie ma w rodzinie wtyk, ktore sa mu w stanie przelozyc z PL na FR ...

Swoja droga glaby.
        • joa66 Re: tak 22.11.15, 21:22
          Podobno druga strona (isis) też go szuka - chcą byc pierwsi , co nie dziwi
          • berber_rock Re: tak 22.11.15, 21:24
            a skad to masz? Na razie to mi helikoptery nad glowa fruwaja ...

mam nadzieje ze do poludnnia goscia wysadza w powietrze ...
            • joa66 Re: tak 22.11.15, 21:27
              W TV polskiej (nie pamiętam której) słyszałam - wypowiadał się ktos z centrum badan nad terroryzmem czy ktos taki

p.s. gazeta ma wiadomości z agencji prasowych, w tym austriackiej APA sądząc po nagłowku.
            • asia-loi Re: do berber_rock 22.11.15, 21:36
              berber_rock napisał(a):

> a skad to masz? Na razie to mi helikoptery nad glowa fruwaja ...

Berber ja też o tym czytałam lub słyszałam w telewizorze (nie pamiętam dokładnie gdzie).
              Poczytaj sobie o sytuacji w Belgii na tych portalach jeszcze, gazeta.pl blokuje artykuły po 10 przeczytanych:
              www.interia.pl/
              www.onet.pl/
              www.wp.pl/
              www.tvp.info
              www.polsatnews.pl/
              • asia-loi Re: do berber_rock 22.11.15, 21:40
                Jeszcze tu:
                www.tvn24.pl/
                www.gazeta.pl/0,0.html
    • woman_in_love koniec Libanu też się tak zaczął - takie akcje 22.11.15, 21:32
      kosztują i destabilizują gospodarkę. Gdy będą się powtarzać, to np. część firm wyniesie się stamtąd. Im słabsza gospodarka tym mniejszy socjal = większa agresja imigrantów. W efekcie nastąpi upadek.
      Z drugiej strony strasznie się cieszę, że to się stało teraz a nie za 5 czy 10 lat. To są ostatnie momenty praktycznie gdy Europejczycy są przeważającą większością. Jeśli ma się coś ratować to teraz póki czas, a nie gdy muzułmanów będzie 40% a wśród ludności 16-40 lat nawet więcej.
      • srubokretka Re: koniec Libanu też się tak zaczął - takie akcj 22.11.15, 21:58
        Tu mozna sobie przezcztac co sie dzieje, jak sie zaprasza.
        wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-w-hamtramck-polacy-i-muzulmanie-razem-zyja-i-dziela-sie-wladza/p7gycb
        Na malej skali mozna zobaczyc, co sie dzieje i jak muzeumanie dochodza do wladzy. Polacy za granica sie nie pchaja do rzadzenia, oni a i owszem.
        Moze ktos tu zaglada z Greenpointu NY i napisze do kogo naleza niegdys polskie sklepy na Manhattan Ave.

• nutella_fan Re: koniec Libanu też się tak zaczął - takie akcj 23.11.15, 08:45
        Dobrze napisane.
    • kaz_nodzieja Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 23.11.15, 08:58
      Siejesz panikę, wczoraj dwóch pijanych mężczyzn się poszarpało po dyskotece, jeden był śniady, to jest prawdziwy problem, bo dotyczy ksenofobii polskiej, a nie jakieś wojsko w Brukseli. Poza tym osoby w tym hotelu są bezpieczniejsze niż gdzie indziej, wojsko nad nim czuwa, w Warszawie lub Krakowie zaraz by wpadli pod samochód bo kultura i jazda kierowców pozostawia wiele do życzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka