ruda.anka2 22.11.15, 20:26 Drzwi zamknięte, zakaz wychodzenia, żołnierze pod drzwiami- pisze B.Węglarczyk na TT. Świat się zmienia na naszych oczach na smutny i straszny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonelato Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:32 Nie boisz się, że ktoś Ci w odpowiedzi napisze, że : "masz używanie", "siejesz panikę ", "jesteś islamofobką" i "odczuwasz satysfakcję"? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.anka2 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:34 Eeee czemu? Mam używanie, że się ludzie boją??? Sama się boję, co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:33 Coz, naiwnie wpuscilismy terrorystow do naszego swiata. Kto mial miekkie serce musi teraz miec twarda dupe... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.anka2 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:42 Nie wiadomo, kto terrorysta. Zobacz to. www.itv.com/news/story/2015-11-22/police-raid-underway-in-brussels-as-city-remains-on-lockdown/ Z tekstu: Zamknąć drzwi na zamki, trzymać się z daleka od okien, siedzieć w bezpiecznym miejscu w domu, nie wychodzić. OJP. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:47 [i]ruda.anka2 napisała: > Z tekstu: Zamknąć drzwi na zamki, trzymać się z daleka od okien, siedzieć w bez > piecznym miejscu w domu, nie wychodzić. OJP./i] Tu po polsku: wyborcza.pl/1,75477,19229383,wladze-utrzymaly-w-brukseli-najwyzszy-poziom-zagrozenia-terrorystycznego.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 21:36 Zapomnieli wyłączyć komentarze pod artykułem Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 22:11 Łooo, co się stało? Wybiórcza nie blokuje komentarzy, czyżby się oczki otworzyły, czy tez może niedopatrzenie? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19229909,w-centrum-brukseli-operacja-policyjna-i-kolejne-aresztowania.html#Czolka3Img Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:47 Ej, chyba dobrze ze wojsko a nie islamisci? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.anka2 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 20:56 Nie o to chodzi. Widziałaś,jak tam teraz jest? Wszystko zamknięte, ulice puste, ludzie siedzą w domach "daleko od okien". Mnie te zdjęcie mrożą. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock nie siej plotek 22.11.15, 21:06 daleko od okien to mieli byc ludzie TERAZ podczas akcji policyjnej w centrum. W pozostalych dzielnicach jest w miare normalnie: wielkie centra handlowe zamniete, ale male sklepy dzialaja. Sajgon bedzie jutro, bo poczta nie dziala, centra handlowe zamkniete, transport publiczny off, beda smieci sie walac po ulicach w porywach wiatru, szpitale tylko emergency i tak dalej. A tu jakos trzeba dotrzec do pracy. Korkow to raczej nie bedzie bo wieekszosc zostanie w domu. Szkoly juz odwolano. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: nie siej plotek 22.11.15, 21:39 >smieci sie walac po ulicach w porywach wiatru o ja pitole, koniec swiata. Jak ty to przezyjesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: nie siej plotek 22.11.15, 21:45 Dzień jak codzień gdyby nie te śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: nie siej plotek 22.11.15, 22:03 > publiczny off, beda smieci sie walac po ulicach w porywach wiatr Ze niby w dzielnicach musli smieci sie nie walaja po ulicach jak nie ma stanu wyjatkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: nie siej plotek 22.11.15, 22:08 Wyjatkowo sie nie walaja...jak nie ma wiatru. Jutro wiatr i problem, jak zyc Pani droga. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.anka2 Re: nie siej plotek 23.11.15, 08:20 > daleko od okien to mieli byc ludzie TERAZ podczas akcji policyjnej w centrum. > Nie wiem, napisałam co przeczytałam na TT, prawda? Węglarczyk załączył źródło - jakaś agencja, nie chce mi się sprawdzać. Zresztą w innym miejscach też pisali "w Brukseli", a nie że w centrum. Czepiasz się nie wiadomo czego. > W pozostalych dzielnicach jest w miare normalnie: wielkie centra handlowe zamni > ete, ale male sklepy dzialaja. A w polskiej tv w tym samym czasie podano listę tego co nie działa: baseny, kina, teatry itp. Nawet biblioteki. Jak to jest dla ciebie normalność, to jestem w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 22.11.15, 21:14 Ciekawe czy to obława na poszukiwanego... Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock tak 22.11.15, 21:19 belgijskie gazety maja zakaz publikowania jakichkolwiek szczegolow. Prawde mowiac wiecej dowiedzialam sie tarraz z wyborczej niz z le soir czy czegokolwiek lokalnego. Ni wiem, skad wyborcza ma te newsy, ale rowumiem, ze publikuja, bo koles nie ma w rodzinie wtyk, ktore sa mu w stanie przelozyc z PL na FR ... Swoja droga glaby. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: tak 22.11.15, 21:22 Podobno druga strona (isis) też go szuka - chcą byc pierwsi , co nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: tak 22.11.15, 21:24 a skad to masz? Na razie to mi helikoptery nad glowa fruwaja ... mam nadzieje ze do poludnnia goscia wysadza w powietrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: tak 22.11.15, 21:27 W TV polskiej (nie pamiętam której) słyszałam - wypowiadał się ktos z centrum badan nad terroryzmem czy ktos taki p.s. gazeta ma wiadomości z agencji prasowych, w tym austriackiej APA sądząc po nagłowku. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: do berber_rock 22.11.15, 21:36 berber_rock napisał(a): > a skad to masz? Na razie to mi helikoptery nad glowa fruwaja ... Berber ja też o tym czytałam lub słyszałam w telewizorze (nie pamiętam dokładnie gdzie). Poczytaj sobie o sytuacji w Belgii na tych portalach jeszcze, gazeta.pl blokuje artykuły po 10 przeczytanych: www.interia.pl/ www.onet.pl/ www.wp.pl/ www.tvp.info www.polsatnews.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: do berber_rock 22.11.15, 21:40 Jeszcze tu: www.tvn24.pl/ www.gazeta.pl/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love koniec Libanu też się tak zaczął - takie akcje 22.11.15, 21:32 kosztują i destabilizują gospodarkę. Gdy będą się powtarzać, to np. część firm wyniesie się stamtąd. Im słabsza gospodarka tym mniejszy socjal = większa agresja imigrantów. W efekcie nastąpi upadek. Z drugiej strony strasznie się cieszę, że to się stało teraz a nie za 5 czy 10 lat. To są ostatnie momenty praktycznie gdy Europejczycy są przeważającą większością. Jeśli ma się coś ratować to teraz póki czas, a nie gdy muzułmanów będzie 40% a wśród ludności 16-40 lat nawet więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: koniec Libanu też się tak zaczął - takie akcj 22.11.15, 21:58 Tu mozna sobie przezcztac co sie dzieje, jak sie zaprasza. wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-w-hamtramck-polacy-i-muzulmanie-razem-zyja-i-dziela-sie-wladza/p7gycb Na malej skali mozna zobaczyc, co sie dzieje i jak muzeumanie dochodza do wladzy. Polacy za granica sie nie pchaja do rzadzenia, oni a i owszem. Moze ktos tu zaglada z Greenpointu NY i napisze do kogo naleza niegdys polskie sklepy na Manhattan Ave. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: koniec Libanu też się tak zaczął - takie akcj 23.11.15, 08:45 Dobrze napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: W Brukseli wojsko zamknęło gości w hotelu 23.11.15, 08:58 Siejesz panikę, wczoraj dwóch pijanych mężczyzn się poszarpało po dyskotece, jeden był śniady, to jest prawdziwy problem, bo dotyczy ksenofobii polskiej, a nie jakieś wojsko w Brukseli. Poza tym osoby w tym hotelu są bezpieczniejsze niż gdzie indziej, wojsko nad nim czuwa, w Warszawie lub Krakowie zaraz by wpadli pod samochód bo kultura i jazda kierowców pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś