Dodaj do ulubionych

Help Kadrowe

03.12.15, 17:16
może mi któras z Was pomóc? Czy ma jakiekolwiek znaczenie fakt gdzie ejst podstawowe a gdzie dodtakowe miejsce pracy pracownika przy uprawenieniach emerytalnych i swiadczeniach z funduszu socjalnego przy przejsciu pracownika na emeryturę?
Konkretnie-pracownik jest zatrudniony w dwóch zakładach pracy po pół etatu w każdym. W obu złożył wypowiedzenie w związku z przejściem na emeryturę? czy fakt tego, że jedno z tych meijsc jest podstawowe(tak wybrał pracownik) a drugie dodatkowe stanowi róznicę z jakiegoś powodu w związku z tym? nie wiem może nie otzrrymać odprawy emerytalnej albo nie byc traktowany jako emeryt korzystający ze swiadzceń socjalnych w ktoryms z nich?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Help Kadrowe 04.12.15, 10:07
      nikt nie wie bo nie wiem czy chcą faceta wycyckać czy nie?
    • kai_30 Re: Help Kadrowe 04.12.15, 11:17
      Nie mam pojęcia, jak z emeryturą, ale ze świadczeniami socjalnymi może tak być. Na pewno pierwsze/drugie miejsce pracy ma wpływ na dodatek stażowy, jeśli taki istnieje, bo staż liczy się oddzielnie dla pierwszego i oddzielnie dla drugiego miejsca pracy, więc może i z odprawą jest podobnie? Np. dla pierwszego miejsca pracy pracownik ma 30 lat stażu, a dla drugiego tylko 2 (bo dopiero od dwóch lat pracuje w dwóch miejscach). Ale to tylko hipotezy, bo nie wiem, czy tak jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka