12.12.15, 16:37
Piękna manifestacja, jestem zbudowana Polakami, super, ludzie z dziećmi, entuzjam, atmosfera, mądre wypowiedzi ludzi przed kamerami, skaczący starsi ludzie ramię w ramię z młodymi, dziękuję tym wszystkim którym się chciało, brawo smile
Obserwuj wątek
    • wielceszanownypan Re: Brawo!!! 12.12.15, 16:41
      nenia1 napisała:
      > Piękna manifestacja, jestem zbudowana Polakami, super, ludzie z dziećmi, entuzj
      > am, atmosfera, mądre wypowiedzi ludzi przed kamerami, skaczący starsi ludzie ra
      > mię w ramię z młodymi, dziękuję tym wszystkim którym się chciało, brawo smile

Ciesz się póki możesz.
      Już niedługo, manifestacje przeciw władzy zostaną zakazane.

Żartowałem.
      Mam nadzieję, że ten obecny rząd zostanie pozbawiony władzy. I prezydent też.
    • pade Re: Brawo!!! 12.12.15, 16:46
      To samo czuję.
      Nawet nadzieja się we mnie obudziłasmile
      • joa66 Re: Brawo!!! 12.12.15, 16:59
        Ja jej specjalnie nie straciłam. Za długo tu żyję.
    • alka7777 Re: Brawo!!! 12.12.15, 16:46
      ja też bardzo się cieszę. szkoda że nie mogłam być z nimi. Trzymajmy się!!!!
    • asmarabis Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:04
      Sedziowie PO sa w siodmym niebie, dziwie sie ze zaden jeszcze tu nie przyszedl podziekowac.

Znalazlam to na FB;
      " Dlaczego Trybunał Konstytucyjny tak broni czerwcowej ustawy? Mało kto ustawę czytał, ale dobrze wiedzieć, że sędziowie TK wprowadzili w tej ustawie dla siebie sześciomiesięczne odprawy i ryczałty za mieszkanie. Przez 9 lat. Interes za interes. My dla PO pięciu sędziów, oni dla nas odprawy."

Latac po mrozie zaby ktos mial placone za mieszkanie? Wyborne!
      • alka7777 Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:10
        nawet nie chce mi się ciebie komentować. umiesz coś innego niż ctr c i ctr v. Myślenie chyba sprawia ci trudność wieć może znajdz inne forume na którym mogłabyś wreście zarobić.
        • morgen_stern Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:12
          Ja wygaszam tego trolla i serio, przestańcie z tym czymś gadać. Wszędzie tego pełno.
          • rosapulchra-0 Re: Brawo!!! 13.12.15, 10:27
            Chyba zastosuję wasz system wygaszania trolli, ten jest wyjątkowo irytujący, podobnie jak nowe wcielenie gazeciarza.
            • asmarabis Re: Brawo!!! 13.12.15, 11:19
              O nie, kto mi bedzie kontrolowal interpunkcje???????????????
      • lusitania2 Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:36
        To jeszcze nicwink <ironia>
        Nikt na fb jeszcze "nie odkrył", art. 37 ustawy o TK mówiącego, że sędziom Trybunału Konstytucyjnego (od zawsze) po zakończeniu kadencji przysługuje przejście w stan spoczynku, z którym związane jest (dożywotnie) pobieranie wynagrodzenia w wysokości 75% wynagrodzenia (w uproszczeniu)?.
        A żeby zawistnikom wątroba do szczętu sczerniała napiszę, że aktualne wynagrodzenie sędziego TS to ok. 12 000 zł.
        Nic dziwnego, że pisssss szturmuje Trybunał.
      • baltycki Re: Brawo!!! 12.12.15, 18:27
        Ty latalbys, gdyby Ci kaszanka podrozala.
        • asmarabis Re: Brawo!!! 12.12.15, 18:32
          Nie zamierzam latac zeby ktos dostawal premie i dodatki, najwyzej moge demonstrowac zeby im zniesli te przywileje, to nie byloby takiej walki na noze o stolki........
          • helka.z.porcelany Re: Brawo!!! 13.12.15, 01:41
            Ty tak serio? Ile twoim zdaniem powinien zarabiać sędzia TK, odpowiedzialny za najwazniejsze w tym kraju decyzje? Jaka odpowiedzialność - taka pensja. Trzeba było iść na prawo i zapracować na profesurę, a nie teraz zazdrościć, że ktoś dużo zarabia. Ciekawe, czy zazdrościsz tez setek godzin, spędzonych na wkuwaniu, a potem interpretowaniu przepisów prawa.
            • asmarabis Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:47
              Jak widzisz zarabiaja o wiele za duzo, skoro zawarty uklad o podziale stolkow miedzy PO i PIS sie zawalil a stolki sa tak atrakcyjne ze az trwa walka na ulicach zeby do TK wepchnac Franka zamiast Zdziska......szkoda tylko lemingow ktore sa za malo bystre zeby to dostrzec i tak wlasciwie 'manifestuja' popierajac te dziwne rozgrywki...moze za 10 lat przeczytaja w podrecznikach historii i dowiedza sie sie do czego ich uzyto
              • hemp_plant Re: Brawo!!! 13.12.15, 10:05
                ale ty żarujesz, prawda? idioto, dla dobrego prawnika to ŻADNA kasa, ot normalna. przeczytaj o inntych sędziach- regulacje podobne, odpowiedzialnośc mniejsza, kwoty niewiele mniejsze... co za idioota
                • asmarabis Re: Brawo!!! 13.12.15, 10:16
                  Tak, kasa do konca zycia wyplacana za nicnierobienie to ZADNA kasa?
                  Moze dla ciebie ale dla Zenka i Slawka ktoremu PO obiecala stolki i juz witali sie z gaska to zapewne duza strata...na pocieszenie pewnie chociaz sie podbudowali ze tlum zmanipulowanych lemingow ktorzy nic nie rozumieja na ulicach walczy o ich premie i dodatki...
                  • niennte Re: Brawo!!! 13.12.15, 10:35
                    I Ty myślisz, ciemna maso, że ktoś wyszedłby na ulice demonstrować za konkretnym Zenkiem czy Sławkiem?
                    Mnie jest naprawdę wszystko jedno, kto te pieniądze będzie zarabiał, byle był kompetentną, wybraną zgodnie z konstytucją osobą. Niezależnie z polecenia jakiej partii.
                    • asmarabis Re: Brawo!!! 13.12.15, 11:13
                      Mnie jest naprawdę wszystko jedno, kto te pieniądze będzie zarabiał, byle był k
                      > ompetentną, wybraną zgodnie z konstytucją osobą. Niezależnie z polecenia jakie
                      > j partii.

Ale dlaczego za kompetentne uwazasz jedynie osoby wybrane w pospiechu przez PO tracace wladze? Kazdy nie-leming widzi wyraznie ze chodzi tu o rozgrywki miedzy partiami ktore po rowno naciagnely przepisy i zasady...
                      Jakego rodzaju kompetencje maja "twoi'kandydaci?
                      • niennte Re: Brawo!!! 13.12.15, 11:16
                        Kandydatów nie dzielę na "moich", "twoich" czy "waszych".
                        Mają być wybrani zgodnie z prawem.

Czyż nocne posiedzenia nowego sejmu i zaprzysięganie kandydatów nad ranem to nie jest przypadkiem pośpiech?
                        • asmarabis Re: Brawo!!! 13.12.15, 11:18
                          Ale jakie kompetencje maja ci wybrani przez PO ktorych brakuje tym wybranym przez PiS ze az na ulice wychodzisz w tej sprawie?
                          • helka.z.porcelany Re: Brawo!!! 13.12.15, 14:15
                            Kompetencje może i te same, jednak na pytanie KTÓRZY powinni zasiadać w TK odpowiedział sam TK. Słowem- Ci wybrani z poszanowaniem konstytucji. I ani ty ani ja, ani prezydent, ani Kaczyński a tym bardziej inny urzędnik nie ma prawa oceniać zgodności takiego wyboru z konstytucją. Może to robić tylko TK. Stosunek do wyroku trybunału jest wyznacznikiem poszanowania konstytucji. PIS ma to gdzieś. Najpierw robi po swojemu, a potem pisowcy siedzą i myślą, jak to uzasadnić przed kamerami. I uzasadniają to głownie takimi "normami prawnymi", ze zwykły Polak ma TK gdzieś, bo interesuje go głownie, kiedy dostanie pięć stówek na konto. PO nie interesowało sie obywatelami. PIS ma obywateli za ciemną tłuszczę i debili, którym mętna obietnica paru groszy przysłoni łamanie prawa i rządy rodem z Białorusi. Wolę więc PO.
                            • asmarabis Re: Brawo!!! 13.12.15, 14:21
                              na pytanie KTÓRZY powinni zasiadać w TK odpo
                              > wiedział sam TK

I to jest wlasnie chore. Jeszcze moze niedlugo wprowadzicie zapisy ze to prezydent bedzie wybieral swojego nastepce z mozliwoscia wskazania siebie samego?????
                              • helka.z.porcelany Re: Brawo!!! 13.12.15, 22:34
                                Jak wiesz, TK nie zrobił listy pożądanych nazwisk, ale ocenił zgodność ustaw z konstytucją. I zrobił to rzetelnie - w przypadku wyboru, dokonanego przez PO orzekł że 2 sędziów zostało wybranych bezprawnie. Trudno wiec posądzać orzekających o stronniczość. PO wybierając sędziów na zapas- dało ciała, ale nie ma czelności podważać wyroku, zaś PiS OSTATECZNY wg. konstytucji wyrok podważa - pokazując tym samym wszem i wobec, że konstytucję ma gdzieś. Nie pierwszy zresztą raz. Widzisz różnicę?
                          • morekac Re: Brawo!!! 14.12.15, 08:26
                            Asmarabis, rozumiem, że niektórym trudno jest pojąć wychodzenie na ulice nie w obronie prawa do kaszanki czy po to, aby ktoś nie miał więcej albo marnowanie czasu za darmo. Ale wypada przyjąć do wiadomości, że niektórzy wychodzą w obronie rzeczy tak abstrakcyjnych jak Konstytucja czy Trybunał Konstytucyjny, bo jest to dla nich wartością niemniejszą niż kaszanka czy kasa. Tak bywa i nic na to nie poradzisz. PIS ma religię smoleńską , opozycja na ołtarze wyniosła Konstytucję.
      • 7dosia Re: Brawo!!! 13.12.15, 13:59
        asmarabis napisała:

> Latac po mrozie zaby ktos mial placone za mieszkanie? Wyborne!

A co się dziwisz, hehesmile To normalne zjawisko. Kiedyś durnie spały na styropianie żeby potem różne bolki robiły geszefty.
    • niennte Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:04
      Bardzo się cieszę smile
      Budzą nadzieję na lepsze czasy.
    • morgen_stern Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:05
      Atmosfera niesamowita, uśmiechnięte twarze, bardzo dużo starszych, uśmiechniętych i życzliwych ludzi - jaka różnica w porównaniu do tych przychodzących na "miesięcznicę". Od razu widać, jakie uczucia i jakie emocje kto wyzwala. Kaczyński wygrzebie i uruchomi zawsze te najgorsze i najpodlejsze.
      • claudel6 Re: Brawo!!! 13.12.15, 02:02
        dokładnie! ci starsi ludzie byli najbardziej budujący smile
    • dz_iedzic11 Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:33
      Ja też się ciesze, ze nie wszyscy dali sie kupić mroczna wziją 5 stówek "na każde dziecko". Brawo Wy, którzy daliście rade tongue_out być dziś w Warszawie i pokazaliście, ze Polacy to wbrew temu co mówił pisi idol Kurski nie "ciemny lud, który wszytko kupi". Nie kupi!Jestem z Was dumna!
    • spanish_fly Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:37
      Fajnie, przyjaźnie, spokojnie.
    • glowka-sodowka Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:39
      Brawo dla Pana KOD-a, że w tak krótkim czasie tyle ludzi zmobilizował
    • fadilla Re: Brawo!!! 12.12.15, 17:52
      Petru - jeden z przewodników stada. Nie moge za nim podążać, sprzecznosć poglądów, no nie moge, nie moge i już. Oprócz tego, że go osobiście, personalnie nie trawię, to ja lewak jestem. Postoję na chodniku i się poprzyglądam, poczekam na Zandberga.

PS. Atmosfera jak na woodstocku. Pogo było? wink
      • zona_glusia Re: Brawo!!! 12.12.15, 18:22
        Rozumiem. Też go nie lubię, i nie podobają mi się jego poglądy, ale poszłam na manifestację, bo uważałam, że tak trzeba.
        Miałam o tyle łatwiej, że ja z prowincji, więc nie było żadnych polityków.
        Tak jak pisała Morgen powyżej było dużo starszych osób, rodzice z dziećmi.
        Na moje oko około 500 osób.
        • alka7777 Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:37
          umiesz liczyć czy masz dyspozycje z centrali aby ściemniać. TVN pokazywała więc klamiesz moja droga, ale co się dziwić za takie wpisy ekstra płacą. No o co matematyku co potrafi liczyć do 500, a dalej to nie ogarnia.
          • mdro Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:59
            Ale ona nie pisze o Warszawie.
          • zona_glusia Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:21
            Spokojnie, nie piszę o Warszawie przecież.
            Liczę tak sobie wink. Lokalna TV podała że było około 1000 osób.
        • rosapulchra-0 Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:04
          I nie zgadałyście się, żeby jakiś pomarszowy zlocik zrobić? No jaka szkoda! wink
      • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:28
        Pogo nie, ale skakaliśmy zgodnie !
        • kaz_nodzieja Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:45
          Dziadki też skakały?
          • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:53
            A żebyś wiedział smile
            • kaz_nodzieja Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:55
              To super smile To się nazywa solidarność smile
          • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:56
            I to było piękne- ramie w ramię, dziadki, babcie, dzieci i dorośli ! A na ustach wszystkich uśmiech smile
            Czegoś takiego nigdy nie przeżyłam. Fakt, że nigdy nie byłam na żadnej manifestacji , ale w młodości mykałam na koncerty- ale na koncertach nie było takich różnić wiekowych smile
            • asmarabis Re: Brawo!!! 12.12.15, 20:10
              eci i dorośli ! A na usta
              > ch wszystkich uśmiech smile

Hahahaha, moze przez pomylke podlaczylas sie do jakiejs wycieczki z przewodnikiem

na demonstracjach pokazuje sie niezadowolenie
              • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 20:17
                Przestań czytać te swoje szmatławce smile Tu ludzie byli zadowoleni, że jest ich tak dużo ! Że nie wszystko jeszcze stracone ! To wasze babcie (te moherowe) są nieszczęśliwe i pełne nienawiści , bo wiedzą, że nic juz ich dobrego nie czeka !
                P.S. tu też były babcie, ale UŚMIECHNIĘTE !
              • gaga-sie Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:35
                Marzy ci się tak, nie? Inne wzorce masz, więc trudno pojąć.
    • oqoq74 Re: Brawo!!! 12.12.15, 18:37
      Z tego co obserwowałam w tv, choć tak mogłam uczestniczyć, sporo było ludzi z dziećmi, starszych. Demonstracja spokojna, nikt nikogo nie pobił. Rozwaliło mnie zdjęcie, na twitterze, chłopaka, który stał ze stojakiem od karmienia pozajelitowego.
      • oqoq74 Re: Brawo!!! 12.12.15, 18:40
        twitter.com/MrNowosielski/status/675698655979044864
        • marcelina4 Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:40
          o kurcze! dzielny chłopak, podziwiam go, to obrazuje poziom determinacji społeczeństwa
          nie mogłam iść, siedziałam z chorym dzieckiem, ale oglądałam w tv i duma mnie rozpierała na widok tych tłumów, dziękuję Rodacy, dziękuję!!
    • mid.week Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:05
      nenia1 napisała:

> Piękna manifestacja, jestem zbudowana Polakami,

Z jednej strony owszem, fajnie że ludzie nie uważają tego co się dzieje za normalność ale z drugiej nikt inny tylko Polacy ten dziadowski rząd wybrali....
      • lady-z-gaga Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:09
        > z drugiej nikt inny tylko Polacy ten dziadowski rząd wybrali....

jak wiele kobiet, co poślubiły przemocowca
        i jedynym słusznym krokiem jest dla nich rozwód smile
        błędy się naprawia
        • marcelina4 Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:37
          celnie lady
          • kaz_nodzieja Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:44
            80/60/80
        • mid.week Re: Brawo!!! 13.12.15, 08:31
          Ta konkretna była już z tym samym przemocowcem dostała wpie....l i po latach z radością do niego wróciła. To zwyczajna idiotka jest. Wróci i trzeci.
    • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:26
      Już pisałam na innych wątkach- była niesamowita atmosfera, taka ciepła, że nie straszny był ani deszcz ( na szczęście mocno nie lało), ani zimno. Ja tez jestem dumna z Polaków ( i z samej siebie- bom leniwa istota, która nie znosi ruszać tyłka ) !
      Na pewno pójdę na następne manifestacje !
    • klubgogo Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:26
      Jakże mi się nie chciało, gdy wstałam rano, lało, wiało i było zimno. Ale jak pomyślałam, że tam nie będzie zimno, tak nie żałuję. Było fantastycznie!!! Rozpiera mnie megaenergia, emocje były niesamowite, a moja 7-letnia córka megadzielna, że wędrowała tam z nami wszystkimi i wytrwała w marszu 3 godziny wykrzykując rozmaite hasła.
      • alka7777 Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:39
        szacun dla was, a dla córki wielkie buziaki od tych co nie mogli przyjść.
      • claudel6 Re: Brawo!!! 13.12.15, 02:04
        brawo dla córy!
    • kaz_nodzieja Re: Brawo!!! 12.12.15, 19:43
      Jestem z Was dumny, brawo Polacy! Byłem przy Was duchem bo niestety moje miasto nie raczyło nic zorganizować, a pendolino wychodzi dość drogo.
      • eryk2601 Re: Brawo!!! 12.12.15, 20:54
        Naprawdę serce rośnie,że są ludzie,którym się chce.
        • fadilla Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:01
          Ale niektórzy to chyba tylko za pieniadze. Widzałyście ten transparent na marszu? https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/t1.0-9/12316574_964659636934223_5561926203327554597_n.jpg?oh=259bf8fb3818f22d2548552c87be679a&oe=56E5A826
          • iskierka3 Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:29
            Alez Wy jestescie obrzydliwi.
            • fadilla Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:37
              Próbujesz zrobic zbyt sztywny podział typu my - oni. Nie będę popierać Petru, tylko po to by pokazac jak bardze jestem przeciw Kaczyńskiemu.
              • iskierka3 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:14
                Teraz trollowa akcja anty Petru - zieeew. Kto aktualnie podskoczy preziowi, temu hejt w internecie. To naprawde widac, serio seriowink
            • nenia1 Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:40
              Nie obrzydliwi, chorzy, a do tego stosują zasadę projekcji, ponieważ sami nienawidzą, wydaje im się, że inni kierują się tym samym. To w sumie dość smutne i miał ktoś w tym wątku rację, oczywiście tłumem rządzą emocje, ale zobaczcie jakie są to różne emocje. Tu widać często uśmiechniętych ludzi, siwowłosi starsi ludzie skaczą do góry razem z młodzieżą, czy rodzicami trzymającymi dzieciaki na barana, marsz bez ekscesów, bez nienawiści, bez szarpaniny. Jakież to różne od starszych ludzi, z wykrzywionymi złością twarzami, którzy niedawno szarpali młodego dziennikarza.
              • iskierka3 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:30
                Mysle, ze obrzydliwi manipulanci wykorzystuja tych sfrustrowanych, tych o rysie paranoidalnym i tych zwyczajnie glupich.
                • rosapulchra-0 Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:42
                  Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Poza tym każdy mierzy swoją miarką..
              • rosapulchra-0 Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:41
                Akcja z dziennikarzem to totalna porażka uncertain Moja teściowa mi nie uwierzyła. Dopiero gdy jej pokazałam, to stwierdziła, że jego wina, bo ich zdenerwował. Ale generalnie ja się na niczym nie znam, a mądrzę się na każdy temat wink
                • asmarabis Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:48
                  . Ale g
                  > eneralnie ja się na niczym nie znam, a mądrzę się na każdy temat wink

Zgadzam sie
                  • rosapulchra-0 Re: Brawo!!! 13.12.15, 10:26
                    Zapomniałaś kropki tym razem tongue_out
          • fadilla Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:33
            Kto wy? Pytam, czy uczestniczki marszu widziały taki transparent?
            • mdro Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:59
              A gdzie to zdjęcie zostało zrobione?
          • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:48
            Nie, nie widziałam tego transparentu. Było tak dużo ludzi, że wielu rzeczy nie widziałam.
            A po drugie - po tym co propisowskie media kłamią, pokazując rzekome zdjęcia z manifestacji, vide: zdjęcia zamieszczone przez misiu na tym wątku - mogę śmiało powiedzieć, że jest to albo fotomontaż albo był to transparent niesiony przez podstawionych ludzi.
            • fadilla Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:01
              Ok, i widzisz róznicę w tym, że to nie jest transparent propisowski, tylko "antypetru".

PS. Jest tez film na którym jakis facet pyta Petru, kiedy dostanie pieniadze za pikiete. Nie chodzi o dzisiejszy marsz, tylko wczesniejsze pikiety organizowane przez Petru. Ale nie bedę go juz wam zamieszczać, zeby nie psuc "dobrej, usmiechnietej atmosfery".
              • mdro Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:04
                Pytałam, gdzie to zdjęcie zostało zrobione.

A że ktoś podchodzi do jakiejś osoby publicznej i coś nadaje, nie jest dowodem na nic. Podobnie jak ten transparent.
                • fadilla Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:08
                  Zrobione na dzisiejszym marszu (według fejsbuka).

Jasne kazdy dowód moż ebyc spreparowany. Jednak ja juz wyzej pisałam, nie trawię tego gościa i wcale nie dlatego, sa jest to zdjęcie i film.
                  • iskierka3 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:16
                    No i naprawde nie kumasz po co ktos niosl ( jesli niosl) taki transparent?
                  • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:16
                    To było w Poznaniu smile A ja byłam w Warszawie . Ale nie widziałam też transparentu, że Kraków przeprasza za Dudę smile A był takowy. Było taaaaka rzesza ludzi, że nie dało się wszystkiego zobaczyć.
                    • mdro Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:29
                      Za Dudę, Ziobro i Gowina wink. A dość mobilni byli.
                    • gaga-sie Re: Brawo!!! 13.12.15, 22:52
                      Jeszcze był transparent Saska przeprasza za Kempę.
                  • mdro Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:27
                    W Warszawie? Bo na moje oko tego budynku na trasie przemarszu nie było, raczej dość reprezentacyjnymi ulicami marsz szedł. Szczerze mówiąc, w ogóle z W-wy go nie kojarzę, ale nie wykluczam, że to jakaś Wola.

A transparenty oczywiście mogły być różne. Przed budynkiem sejmu stali jacyś z portretem Jaruzela i wezwaniem, by przeniósł się pod Kreml. A na końcu podobno była 10-osobowa grupka z obwieszczeniem, że 10 kwietnia w Rosji prezydenta zabito.
                    • morekac Re: Brawo!!! 13.12.15, 08:55
                      >Przed budynkiem sejmu stali jacyś z portretem Jaruzela i wezwaniem, by przeniósł się pod Kreml.

Oni chyba byli z tej antydemonstracji. Wcześniej mieli jeszcze plakat w stylu "kwiczą świnie odciągane od koryta", ale ktoś im to wyperswadował...
                      • paszczakowna1 Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:09
                        > >Przed budynkiem sejmu stali jacyś z portretem Jaruzela i wezwaniem, by prz
                        > eniósł się pod Kreml.
                        >
                        > Oni chyba byli z tej antydemonstracji.

big_grin To muszą poważnie popracować nad jasnością przekazu. Obok mnie ludzie się zastanawiali:

a) Czy oni tak chodzą na wszystkie demonstracje i nie zorientowali się jeszcze, że Jaruzelski nie żyje?

b) Czy oni tak chodzą na wszystkie demonstracje i jest to wezwanie do przeniesienia zwłok Jaruzelskiego na Kreml?

c) Teoria najczęściej powtarzana: czy to ma być nieudolnie wyfotoszopowany Kaczyński? (Zwłaszcza że Kaczynski w ciemnych okularach też się pojawił na plakacie, acz nie tak fachowym.)
              • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:20
                A wiesz kto sponsoruje PiSowców ? SKOi cos mówią ? Podpowiedź - SKOi, które tyle lat działały pod ochronnym parasolem Pis'u ...
            • donica35 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:06
              He he, bo to w Poznaniu😊 Transparent zniknął błyskawicznie 😊
              • krejzimama Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:12
                Znów sie pisiorzyca osmieszyła.
            • donica35 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:07
              He he, bo to w Poznaniu😊 Transparent zniknął błyskawicznie, autorów wysłano do Torunia😊
      • rosapulchra-0 Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:38
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Jestem z Was dumny, brawo Polacy! Byłem przy Was duchem bo niestety moje miasto
        > nie raczyło nic zorganizować, a pendolino wychodzi dość drogo.

Przedsiębiorca (hihihi) i nie stać go na bilet na pociąg?? Nawet samochodu nie posiada?!
        • lady-z-gaga Re: Brawo!!! 13.12.15, 11:00
          własnym oczom nie wierzę! Rosa, ktora pisze zawsze merytorycznie, przyszła do wątku uprawiać prywatne nawalanki? wink big_grin
    • ela.pu.ko Re: Brawo!!! 12.12.15, 20:55
      Dotychczas mainstreamowe przekaźniki notorycznie zaniżały liczbę osób, biorących udział w demonstracjach organizowanych przez środowiska prawicowe i patriotyczne. Teraz m.in. redaktorzy z „Wyborczej” i TVN24 – powołując się na informacje stołecznego ratusza – zgodnie twierdzą, że w sobotnim marszu szło aż 50 tys. osób. Nie wiadomo, w jaki sposób to policzono, ale uczestnicy jakoś cudownie się rozmnożyli.
      Wszystkich przebił jednak portal Agory, czyli gazeta.pl. Według pracujących tam redaktorów, rzekomych „obrońców demokracji” było – uwaga! – 200 tysięcy. Być może to pomyłka, a może rzeczywiście w gazeta.pl doliczyli się takich tłumów. W każdym razie internet zatrząsł się ze śmiechu.

„Na demonstracji KOD faktycznie było 50 tysięcy ludzi. W tym 5 tys. na ulicach i 45 tys. na fejsbuku” – napisał na Twitterze jeden z internautów. „Dane policji z 12.30, ok. 5 tys., już wtedy TVP Info podawało 20 tys.” – zauważył inny, a kolejny zakpił: „Nie wiedziałem, że miliardy ludzi na całym świecie popiera KOD. Jeszcze chwila, a ludzi na globie ziemskim zabraknie dla tego dziwactwa”.
      Pojawiły się też memy wyśmiewające media, które podawały bezrefleksyjnie informację o ilości uczestników marszu.
      • niennte Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:01
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19336315,nie-nie-pisalismy-o-200-tys-osob-jak-naprawde-wygladala.html#Czolka3Img
        • pade Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:51
          Żałosne są te działania Pisowców. Potwornie żałosne.
      • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:58
        Czytaj, czytaj te swoje zakłamane media, to uwierzysz, że Kaczyński jest wcieleniem Mesjasza,który ponownie został wysłany przez swego ojca- boga, aby uratować wybrany naród, czyli Polskę !!!!
    • ela.pu.ko Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:10
      Uczciwie licząc, było jakieś 8 do 10 tysięcy ludzi. Takie „tłumy” jest w stanie zorganizować praktycznie każde środowisko liczące się w strukturze społecznej i mam na myśli na przykład górników, dowolną partię z pierwszej piątki i nawet siódemki. Aby wyznaczyć proporcje musimy najpierw przedstawić reprezentację. Kto brał udział w tej manifestacji? Przede wszystkim pięć partii: PO, Nowoczesna, PSL, Zjednoczona Lewica, Partia Razem. Po nich jeden ruch społeczny, o ile tak można nazwać złogi po Palikocie i esbecję peerelowską. Mamy zatem 5 partii i jakoś tam zorganizowaną grupę społeczną. Dzieląc 10 tysięcy na 6 wychodzi nam w zaokrągleniu 1700 demonstrantów na szyld. Podobną moc w dowolnej chwili mogą pokazać hodowcy gołębi, modelarze i optymistyczne założę, że najwierniejsi Czytelnicy Matki Kurki również. Warto w tym miejscu przypomnieć, że na miesięcznice spokojnie i z definicji, co miesiąc, przychodziło 2 tysiące ludzi. Prawdziwe rekordy bił jednak nie PiS, ale Ruch Narodowy, w dniu 11 listopada. Fenomen tego zjawiska polega na tym, że było nie było do skrajnego ruchu przyłączał się ponad stutysięczny tłum. Innymi słowy Ruch Narodowy potrafi zorganizować demonstrację, która jest nadreprezentacją dla samego organizatora. To jest doskonałe miejsce, żeby porzucić liczby i przejść do idei.

Marsz Niepodległości stał się popularny ponieważ był czymś absolutnie nowym i trafił w zapotrzebowanie emocjonalne Polaków. Wielu chciało pokazać, że być Polakiem to duma, radość i przyjemność, nie wstyd, wódka i okradanie Niemców z samochodów. Przeciw czemu wystąpili demonstranci prowadzeni przez Petru, Szczukę, Sierakowskiego, Kosiniaka-Kamysza? Oficjalny komunikat głosi, że chodzi o Trybunał Konstytucyjny. Błagam, socjolog ze mnie zaoczny, ale warga mi pękła i nie mogę się śmiać. Ktoś chce mi powiedzieć, że na ulicę wyległ wzburzony tłum, żeby zamanifestować swój sprzeciw w związku z uchyleniem uchwały w sprawie ustawy o zmianie ustawy, w czytaniu pierwszym? Zamiast Trybunału Konstytucyjnego można było spokojnie na transparencie umieścić Reksia. Żaden z wiecujących nie poszedł w pochodzie z powodu obrad sejmu i wyroków Trybunału Konstytucyjnego, ponieważ to są suche i nudne procedury poza zasięgiem percepcji tłumu. Ludzi wzburzają tylko i wyłącznie emocje. Jakie emocje połączyły ten dziesięciotysięczny tłum? Nie emocje, ale emocja – nienawiść do Kaczyńskiego. Nic innego poza nienawiścią, obrzydzeniem, w najlepszym razie brakiem tolerancji dla uczestnictwa Kaczyńskiego i PiS w życiu publicznym, tych ludzi nie połączyło. Prócz emocji jest jeszcze interes polityczny i interes w czystej postaci. Większość protestujących jest najzwyczajniej w świecie zdesperowana, tracą stanowiska, pieniądze, władzę, wpływy.

Nienawiść do Kaczyńskiego w czystej postaci albo nienawiść połączona z utratą uprzywilejowanej pozycji, wyprowadziła na ulicę góra 10 tysięcy ludzi, czyli Szanowni Rodacy jakieś 2 promile. Z czego? Z całej grupy żyjącej z patologii i nienawidzącej Kaczora. W Polsce ta reprezentacja liczy najmniej 5 milionów i to jest prosty rachunek, wystarczy policzyć głosy oddane na PO, Zjednoczoną Lewicę i Petru. Tyle socjologii, na koniec odrobina psychologii. Dwa razy na ten sam numer nikt się nie nabierze, nie da się huśtać emocji długofalowo, jeśli na staracie zagrało się wszystkie górne C. PiS nie rządzi miesiąca, żadnemu Polakowi w tym czasie włos z głowy nie spadł, wręcz przeciwnie rząd szykuje prezenty, jakich w Polsce jeszcze nigdy nie było. Co powie Polakom Petru, Neuman i Kosiniak-Kamysz za trzy miesiące, skoro już dziś mamy w Polsce Białoruś, Trzecią Rzeszę i Putina? Mało tego! Jak oni wytłumaczą Polakom, że Trybunał Konstytucyjny broni demokracji, gdy tenże Trybunał uzna 500 zł dla dzieci za niekonstytucyjne, podobnie jak podatki dla banków i hipermarketów? Za chwilę przyjdzie zima i skończą się wygłupy, jutro przez Warszawę pójdzie taki sam, a prawdopodobnie znacznie większy tłum, który będzie manifestował z wyboru, nie z konieczności. Podsumowując. Polacy idą po swoje, najgorszy sort zmobilizował 2 promile, Panie Jarosławie Kaczyński, Panie Prezydencie Andrzeju Duda, proszę włączyć czwarty bieg i do przodu."
      • fadilla Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:17
        Otóż to, bingo!
      • glowka-sodowka Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:18
        Dudusiowi to tylko wsteczny bieg pomoże
      • niennte Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:35
        Wypisz, wymaluj, sekta uncertain
      • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:49
        Byłaś,liczyłaś ? Ile płacą za takiego pierdo le ni e ?
      • claudel6 Re: Brawo!!! 13.12.15, 02:18
        sie wypowiadasz z takim znastwem na temat uczestników demonstracji, jakbyś tam była. zaklęcia nie pomogą. serio. zaklinaj sobie zaklinaj.
    • misiu-1 Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:29
      Faktycznie, piękna manifestacja.

http://i68.tinypic.com/2vwwgg7.jpg
      • chani75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:38
        Czyli nie z Warszawy. Ale oczywiście jak typowy pisowiec skomentuje, choć nic nie wie. Spójrz na godzinę, trasę marszu, mapę Warszawy, włącz mózg i spróbuj utrzymać go na obrotach przez jakieś 5 sekund. Wykonalne?
      • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:40
        Nie byłeś,to wierzysz nadal tym swoim przekłamanym mediom ! A ja byłam smile I widziałam te tysiące. I to poczucie wspólnoty. Nie mogę zamieścić swoich zdjęć, ale wiesz mi - był ogrom ludzi.
        • lady-z-gaga Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:57
          tu są zdjęcia, pokazujące kłamliwe manipulacje pisiorow - sfotografowali czoło manifestacji, wychodzące zza zakrętu i całe popołudnie rozpowszechniają ten pierwszy obrazek - co pokazuje tylko, jak bardzo są sfrustrowani dzisiejszą manifestacjąsmile

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/12376046_770403336420752_4208108161699307833_n.jpg?oh=d8b3c7bdcecb36f6029e51fa0692c90f&oe=571A0AE8&__gda__=1460990594_6e0f3b6cdc68ae22a69dc736dd737587
          • la_mujer75 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:01
            Nie są wstanie uwierzyć, że tak szybko naród zaczął widzieć do czego oni zmierzają !
      • redheadfreaq Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:51
        Takie z Was bystrzachy, ale skrzyżowania nie zauważyły big_grin

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/t31.0-8/12363244_969915826383773_1253775273516928216_o.jpg
      • mdro Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:51
        Hehe, ale się misiu wystraszył big_grin.
        • lady-z-gaga Re: Brawo!!! 12.12.15, 21:58
          nie tylko misiu dziś zaklina rzeczywistość big_grin
      • iskierka3 Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:27
        Ale sie osmieszyles. Nie zeby pierwszy raz ale cieszy zawsze tak samowink
    • odnawialna Re: Brawo!!! 12.12.15, 22:52
      Niedawno wróciłam, ale moc była!!! Dziękuję wszystkim za pozytywną energię, życzliwość i nadzieję.
    • odnawialna Media - 50 tys. Policja - 70 tys.! 12.12.15, 23:07
      Nie wiem ile nas było, byłam w samym centrum. Mogę jedynie mówić o własnych obserwacjach: Spod TK nie szłam na czele, tylko gdzieś w tłumie. Znajomi postanowili poczekać jeszcze na kogoś i zostali pod TK. My zdążyliśmy dojść do sejmu, a pod Trybunałem jeszcze były tłumy formujące się w kolumnę marszową. Doszliśmy do Pałacu Prezydenta, a znajomi wtedy byli pod palmą i mówili, że za nimi jeszcze tłum jak okiem sięgnąć, przed sobą też widziałam tłum. Warszawianki pewnie potrafią ocenić odległości i długość tego marszu.
      • asmarabis Re: Media - 50 tys. Policja - 70 tys.! 13.12.15, 09:38
        Poszlas na demonstracje zeby wisiec na telefonie ze znajomymi?
        • aneta-skarpeta Re: Media - 50 tys. Policja - 70 tys.! 13.12.15, 16:10
          to nie procesja na Boże Ciało, można było rozmawiaćbig_grin
          • odnawialna Re: Media - 50 tys. Policja - 70 tys.! 13.12.15, 22:43
            Jak Petru wszystkim kupił nowe telefony to dlaczego mieliśmy nie skorzystać? tongue_out
    • ruczki_dwie Re: Brawo!!! 13.12.15, 01:55
      Ja szłam bardziej z przodu. Reprezentowane były wszystkie grupy wiekowe – od dzieci w wózkach po staruszków. W Al. Szucha widziałam też osobę na wózku i tego dzielnego młodego człowieka ze stojakiem.

Naprzeciwko Kancelarii Prezydenta z jakiegoś trzeciego piętra z balkonu machała do nas siwiuteńka jak gołąbek starsza pani , maszerujący machali do niej.

Bracia Karscy napisali o obecności Romana Giertycha na manifestacji:
      wpolityce.pl/polityka/274883-zenujacy-wystep-mec-giertych-na-manifestacji-kod-kto-nie-skacze-ten-jest-z-pis-em-hop-hop-hop-wideo
      Jak ja przechodziłam obok, nie dysponował jeszcze sprzętem, tylko robił tubę z rąk i krzyczał „Kaczkę na taczkę”.

Atmosfera była rzeczywiście bardzo sympatyczna. Najwięcej emocji pod Pałacem Prezydenckim – okrzyki zrobiły się naprawdę donośne.

Kontakt z gorącymi zwolennikami PiS-u miałam tylko dwukrotny. Jeden przy okazji tego chłopaka od „folsdojczów” na pomniku przed PAN-em, o którym pisała w relacji GW (ale jak wracałam 20 minut później już go nie było tam). Drugi to była jakaś, pardon my language, lampucera z kilkoma kumpelami na Nowym Świecie krzycząca najpierw „Gdzie są wasze pieniądze?”, a potem „Komitet Obrony Koryta”. Z nią skojarzył mi się słynny cytat z komentarzy propisowskich o psach szczekających i karawanie idącej dalej.

Latał nam nad głowami czasem dron – czyj mógł być?
      • la_mujer75 Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:16
        Też widziałam Giertycha. I z przyjacielem się śmieliśmy, że nigdy wcześniej nie moglibyśmy nawet przypuszczać, że akurat z nim będziemy ramię w ramię na tej samej manifestacji !
    • claudel6 Re: Brawo!!! 13.12.15, 02:04
      ja się wzruszyłam, i łzy wycierałam. i śpiewałam hymn Polski po raz pierwszy chyba od podstawówki smile
      • claudel6 Re: Brawo!!! 13.12.15, 02:13
        to była masa ludzi, masa, manifestacja rozciągała sie prawie na całej długości trasy. czegos takiego sie nie spodziewałam. i ta atmosfera - cudowna! ludzie byli mili, usmiechnięci, a na skandowanie grupki żalosnych 20 narodowców (ale z megafonem) reagowali humorem. i mnóstwo starszych ludzi, i to było bardzo budujące.
        • morekac Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:00
          >a na skandowanie grupki żalosnych 20 narodowców (ale z megafonem) reagowali humorem.

Starsze panie trąbiły wuwuzelami i wydawały indiańskie okrzyki... smile
      • la_mujer75 Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:12
        Ja też, ja też miałam łzy w oczach smile
    • tereska.z.bombaju Re: Brawo!!! 13.12.15, 06:48
      Nie jestem z Wa-wy więc oglądaliśmy z mężem i synem relację w tv. Powiem wam,że serce rosło i łza się kręciła. Wspaniali ludzie, atmosfera i wogóle.
      Nasza nowa "władza" chyba jednak się tego nie spodziewała, oni naprawdę są przekonani, że ciemny lud wszystko kupił..
    • rosapulchra-0 Re: Brawo!!! 13.12.15, 09:01
      Ciekawe, czy wyszli na ulicę ci, co nie głosowali?
      • kaz_nodzieja Re: Brawo!!! 13.12.15, 15:12
        Nawet jeśli tak to najważniejsze, że zrozumieli swój błąd. Albowiem większa jest radość w Królestwie z jednego nawróconego niż 99 głosujących. Myślę, że znaczna część tych osób zrozumiała swój błąd i pójdzie zagłosować w najbliższych wyborach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka