triss_merigold6 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 15:46 W Warszawie może nie być, ale lepiej żeby była w górach, bo jedziemy po świętach. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 15:50 Ja mam nadzieję, że nie postanowi nas odwiedzić w kwietniu Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 15:59 Patrz wytrzymałaś tylko do 5 wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 15:59 Macierewicz po północy zakręcił centralny kurek ze śniegiem Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:03 Przepraszam, mam hardcorowe skojarzenie - lepiej, żeby bracia Rosjanie nie odkręcali kurka ze śniegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:17 Nieprawda, to wszystko przez tfu Tuska!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 17:24 O, gdybyśmy tylko mieli pewność, że to wina Tuska, to byłaby spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 15:59 A 2016 będzie jeszcze bardziej gorący niż aktualny jeszcze 2015. Nie, nie cieszy mnie to. Prawdziwej zimy jest mi bardzo szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:18 kropkacom napisała: Prawdziwej zimy jest mi bardzo szkoda. Dokladnie. Dobrze, ze wywialo mnie do alpejskiego kraju, na lodowcu zawsze snieg sie znajdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonelato Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:04 Tradycyjnie co roku na Wigilię będzie wiosna. Nic nowego. Jak zakwitać będą miały kaczeńce na Boże Narodzenie to daj znać, wszak ty wiadomości z pierwszej, prezesowej ręki masz. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:05 kozica111 napisała: > Zimy nie będzie. Może tak być. Rząd na nocnej zmianie uchwali, że zima jest przeniesiona na inny termin. Oczywiście zapomną uściślić czy chodzi o zimę kalendarzową czy astronomiczną i będzie musiał to rozstrzygać trybunał konstytucyjny z siedzibą w Hajnówce. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:07 Zapomniałem napisać o bałwanach. Zawsze będą. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:06 kozica111 napisała: > Zimy nie będzie. Sądząc po tytule myślałem, że to o zmianie konstytucji.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:47 A ja pomyślałam, że PO przeprowadziło zamach na PiS, to byłoby w stylu Kozicowym Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 16:27 Kiedy się często nie zgadzałam z tym co piszesz, ale nie ma obowiązku zgadzania się ze wszystkimi we wszystkim. Teraz z przykroscia obserwuję jak zamieniasz się w trolla pełnego pogardy. Zmieniasz się? Zawsze taka byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 17:30 świadomość, że prawie połowa Polaków jest "taka" bardzo przygnębia Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.anka2 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 17:36 E tam, społeczeństwo nie jest ani jak ematka, ani jak trolle ematki Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 17:49 Nie ma jednej ematki, więc trudno, żeby społeczeństwo nią było. Tu jest cały przekrój społeczny i pięknie widać co tam się w niektórych głowach roi. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.anka2 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 17:53 Ja właśnie nie wiem czy cały przekrój, czy raczej kilka wycinków. Moim zdaniem rzeczywistość ludzka jest znacznie ładniejsza niż jej obraz wnioskowany na podstawie bytów netowych. Mnie przygnębia myśl, że politycy PIS są jak ich trolle. Oczywiście w niektórych zakresach, muszą być choć odrobinę bardziej przebiegli Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 18:04 U mnie w pracy dwie osoby głosowały na PIS. Powtarzają toćka w toćkę to, co forumowe trolle. Te same słowa, te same sformułowania. Zawsze im mało, wiecznie jęczą, że źle, niedobrze i wszystkiego mają dosyć. A winę za swoje samopoczucie zwalają na onych. U mojego męża w pracy jest to samo. Dwóch panów, młodych, wykształconych, non stop klepią te same formułki. Dlatego nie dziwią mnie wcale wypowiedzi trolli bo tego samego mam nieprzyjemność posłuchać w realu. Na szczęście pisowców w moim otoczeniu jest zdecydowana mniejszość Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 18:13 A maja twarze powykrzywiane i paskudne Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 20:23 spojrzyj w lusterko to będziesz wiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 18:10 Tylko mnie się zawsze wydawało, że Kozica to nie troll. A co do "społeczeństwa". Jeden jedyny raz w życiu zerwałam znajomość ze względu na poglądy. Mojemu byłemu już przyjacielowi odbiło bardzo skrajnie w prawo. Miałam nieraz okazje rozmawiać z innymi wspólnymi znajomymi - wielu z nich także zerwało znajomość. Minęło już trochę czasu a nadal jest mi jakoś tam przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 19:09 Okazja czyni trolla najwyraźniej... Mam znajomą, która też po wyborach gwałtownie zmieniła retorykę i z lubością jedzie po zwolennikach opozycji (czyli w jej rozumieniu z automatu PO). Poziom zjadliwości wzrósł jej nieprawdopodobnie, tylko że nie jest to zjadliwość inteligentna, raczej taka właśnie chamska, tchnąca zadowoleniem w stylu "co, boicie się teraz?". Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 19:25 Dziękuję, dziękuję, nie wiedziałam ze mam aż taka moc rażenia. Proponuje jednak przespać się i przeczytać sobie jeszcze raz post startowy. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 20:35 nie masz takiej mocy, więc nie myśl że twoje przemyślenia kazały nam na temat ten pomyśleć. to jest niezależne od twoich natchnionych wpisów moja droga. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 20:59 sumire napisała: tyl > ko że nie jest to zjadliwość inteligentna, raczej taka właśnie chamska, tchnąca > zadowoleniem w stylu "co, boicie się teraz?". No wypisz, wymaluj większość forumek wypowiadających się na tym forum w temacie PIS-u To naprawdę działa w obie strony, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 21:16 Nie, nie wiem. Przeciwnicy Pora i Selera raczej nie mieli w zwyczaju cieszyć się z tego, że ktoś straci robotę i że ktoś kogoś powinien się bać. I nie chcieli cenzurować przedstawień. Btw, zapraszamy do ojczyzny, zobaczysz, jak jest, to się wypowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Słyszeliście?!!! 19.12.15, 07:04 Aha.. To sobie poczytaj posty polityczne i wypowiedzi niektórych pań. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Słyszeliście?!!! 19.12.15, 07:09 No, właśnie czytam. Mało tego, czytam wiadomości. I mało tego, to jest moja rzeczywistość. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 20:55 joa66 napisała: > Teraz z przykroscia obserwuję jak zamieniasz się w trolla pełnego pogardy. Zmie > niasz się? Zawsze taka byłaś? Ale że o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Słyszeliście?!!! 19.12.15, 02:19 nie, Joa. nie zauwazylam pogardy we wpisach kozicy, przyjrzyj sie moze wpisom pade czy anki - ze wspomne tylko nicki znane wczesniej z umiaru - ich wypowiedzi brzmia dlanie pogardliwie I zaczepnie kozica ma swieta cierpliwosc odpowiadajac za zayczaj rzeczowo, choc nie po mysli wiekszasci z tego forum a swoja droga, sa tutaj na gazecie fora, gdzie o njnowszych wydarzeniach pisze sie inaczej, powolujac sie na informacje z roznych zrodel , na fakty na tutejszym forum skrzetnie pomijane I przemilczane - to jest okropnie denerwujace kiedy grupa nickow opierajaca sie glownie na tzw. niezaleznym mysleniu , znajac I przywolujac sie tylko na fakty, ktore potwierdzaja ich teze "dyskutuje" ... demagogia wali po oczach nawet dosc niezaangozowanego czytacza/obserwatora jak ja Przestancie do diaska wypluwac ten smoczek, again and again, bo to dopiero smutne I przerazajace prosze juz nie przyprawiac kozicy geby Odpowiedz Link Zgłoś
1.kinia Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 20:26 To źle. Bo znaczy, że będzie na wiosnę dużo robactwa. A jeśli klimat całościowo się tak ociepla i zimy nie będzie, opadów śniegu nie będzie, i znowu będzie w lecie taka susza i upały jak ostatnio - to pozostanie tylko wyemigrować do Norwegi albo na biegun Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 20:37 Z tym robactwem to chyba jakaś legenda. Cieplejszym krajom, np. Hiszpanii to nie przeszkadza. Oglądałam dokument o życiu w jakimś syberyjskim mieście, gdzie temperatury zimą spokojnie sięgają -60 stopni, lato trwa ok. 23 dni i jest upalne. Wg. mieszkańców tego miasta lato to najgorszy okres, dlatego że jest ogromny wysyp robali. Metody na przeżycie lata są dwie - albo wyjazd w inne rejony, albo spędzenie całego czasu w wodzie, bo tylko ona chroni. Odpowiedz Link Zgłoś
langsam Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 21:10 Z robactwem może i legenda, ale jak się szybko nie zakręcimy przy retencji wody, a temperatry będą nadal rosły to faktycznie pozostanie nam tylko droga na północ. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Słyszeliście?!!! 18.12.15, 21:13 Eeee...bo nie rozumiem. To watek polityczny? Zimy mi bardzo szkoda. W pd Szwecji kwitna roze i liscie wylaza Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Słyszeliście?!!! 19.12.15, 06:58 Większy problem z roku na rok będzie z drzewami.Gatunki występujące w Polsce dla prawidłowej wegetacji potrzebują odpowiednio długiego okresu spoczynku, niższych temperatur itp; dochodzi do tego susza w lecie, będą wypadać... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Słyszeliście?!!! 19.12.15, 07:03 Dlatego twoja umiłowana władza chce wycinać Puszczę Białowieską?... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Słyszeliście?!!! 19.12.15, 07:07 sumire napisała: > Dlatego twoja umiłowana władza chce wycinać Puszczę Białowieską?... OJP. Nie da się normalnie dyskutować bez tych ohydnych wtrętów politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś