rosapulchra-0 20.12.15, 07:26 Poproszę o komentarze do niego I nie. Nie podoba mi się to, co się teraz dzieje w Polsce, ani polityka PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hipinka Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 07:43 Rosa, co tu komentować masz prawo sobie myśleć co chcesz, zapewne masz świetny wgląd w polskie realia siedząc gdzieś tam poza krajem Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:04 Rozumiem Tuska Kopacz ale dlaczego na tym obrazku jest Petru? Przecież on z PO nic wspólnego nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:23 Dlaczego wy, wyznawcy Kaczysława, tak prosto i naiwnie postrzegacie rzeczywistość: "wszyscy, którzy nie są PiS-em, są źli i sa z pelo"? Naprawdę nie możecie się wysilić na odrobinę szersze spojrzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:36 A dlaczego tak uważasz? Napisałam coś takiego? Dlaczego ktoś z innymi poglądami miałby być "be", to jego poglądy i ma do nich prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:16 Jak to - nie ma? Oczywiście, że ma. Wspólnych promotorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kukaszkaa Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:54 "Wspólnych promotrów" to mam ja i Julian Tuwim. Boje nas uczył mód św.p. dziadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kukaszkaa Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:54 "bo oboje nas" - tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:20 Tu możesz pooglądać www.youtube.com/watch?v=xRFzCykuHLg uwierzyć lub nie ale mieć coś więcej w temacie w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 09:16 Już w pierwszy zdaniu jest nieprawda. "TO" dzieje się nie tylko w mediach polskojęzycznych. "TO" co się dzieje w naszych mediach (pan wymienia w sumie wszystkie nośniki informacji - publiczne, niepubliczne, pisma kobiecie) a nie jest po myśli prawicy jest "szeroko zakrojoną akcją". Nigdy prawica nie przyzna - tak myśli część społeczeństwa. I to jest smutne, bo nie ma szans aby ten obóz wziął po uwagę głos mniejszości narodowych, wyznaniowych, liberałów itp. Każdy odstający od prawicowej polityki musi się dopasować a jeśli nie tzn - jest sterowany przez media. Bardzo wygodna koncepcja dla totalitarnych zapędów. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:22 "Każdy odstający od prawicowej polityki musi się dopasować a jeśli nie tzn - jest sterowany przez media." No właśnie, i takie proste myślenie od razu wyjaśnia wszystkie zawiłości. Nie trzeba się wysilać, doczytywać, dokształcać, poszerzać perspektywę, rozpatrywać różne punkty widzenia. Świat jest wtedy taki nieskomplikowany. Jest po prostu pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:45 Przecież każdy, kto może realnie zagrozić pisowi i ma poparcie społeczne jest natychmiast po ciemnej stronie mocy Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:35 ty żartujesz z tym petru ? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:49 Ty naprawde wkleiłaś ten obrazek jako wstęp do dyskusji??? i naprawdę wierzysz w te wyświechtane bon moty, ktore na nim widnieją? I nie, mnie popieram PO) a wręcz jestem na nich wściekła - za bezjajeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:55 Wklejasz jakies kłamliwe g...o i grzecznie prosisz o komentarze? Próbujesz udawać obiektywizm, przemawiając językiem trolli? Gruba i chamska prowokacja, mam nadzieję że ematki będą dość mądre, by z Tobą nie dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:48 Dokładnie. Tu nie ma czego komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 08:59 I to jest podstawowy błąd wielbicieli obecnego rządu. Ludzie nie demonstrowali, bo im żal że PO już nie rządzi. Ludzie nie protestowali przeciw demokratycznie wybranym władzom. Ludzie protestowali, bo demokratycznie wybrana władza łamie prawo, konstytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 09:02 I może częściowo brzmiałoby to wiarygodnie gdyby nie osoba Petru i towarzysze nawet próbowano cichutko sugerować żeby jedna i druga "mordo ty moja" nie włączała się w sprawę ale nie wytrzymali Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 09:16 TY, która nie byłaś na protestach i jesteś im przeciwna, wiesz lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:03 Czy jesteście naprawdę tak zaslepieni, że nie widzicie, iż prawdziwi towarzysze sa w szeregach pisu? Teraz Petru zastąpi Tuska na stanowisku znienawidzonego wroga. Jedynie dlatego, że rośnie mu poparcie i należy go ludziom zohydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:02 Krotko i na temat-Twoj komentarz trafia w sedno. Moge go skopiowac i wklejac do internetowych dyskusji ze znajomymi? Oczywiscie w cudzyslowiu Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:10 Nie moge sie nauczyc poprawnej odmiany,jakos mi zle brzmi Mimo,ze byl taki fajny niecenzuralny mem z Miodkiem na ten temat. ..jakos mi sie to nie chce do glowy wbic. Ale dzieki za poprawienie Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:47 Wiele osób tak mówi, więc to nie jest tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:01 Nie wierze. Ludzie w Polsce, znaczna wiekszosc, ma gleboko gdzies konstytucje, cala wladze od prawa do lewa i ze srodka tez i wszyskich rzadzacych razem wzietych. W Polsce na ulice nie wyszla ani jedna osoba jak zajumali srodki z OFE, kiedy podwyzszyli wiek emerytalny i nikt w obronie konsttucji nie maszerowal jak PO przepchnela wlasna ustawe o TK. Nie wierze, ze teraz orzed swietami nagle sie zmobilizowali. Naprawde wierzysz, ze w kraju takim jak Polska, gdzie Bowe Narodzenie to najwazniejsze swieto w roku, gdzie ludzie sie przygotowuja conajmniej dwa tygodnie przed - ze znalezli sie ludzie, ktorzy poszli ot tak na marsz? Ja sadze, ze byla tam mala garstka zmanipulowanych lemingow a reszta to benefcjencie bylej wladzy, oderwani od koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:04 A ja mam nadzieję, ze jednak MIMO WSZYSTKO większośc ludzi w Polsce nie jest tępa, zapatrzona we własne - nomen omen - koryto i niezainteresowana niczym ponadto. I widać, że tak jest na demonstracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:07 A jezeli nie możesz pojąć, że komuś może zależeć na czymkolwiek ponadto i musisz mu przypisywać najgorsze intencje - to Twoja strata. Dla normalnych ludzi kształt państwa w jakim zyją , szczególnie jeśli z szybkością błyskawicy osuwa sie w dyktaturę - jest istotniejszy niż dodatkowa porcja bigosu czy wytrzepany dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:07 >Naprawde wierzysz, ze w kraju takim jak Polska, gdzie Bowe Narodzenie to najwazniejsze swieto w roku, gdzie ludzie sie przygotowuja conajmniej dwa tygodnie przed - ze znalezli sie ludzie, ktorzy poszli ot tak na marsz? Ja sadze, ze byla tam mala garstka zmanipulowanych lemingow a reszta to benefcjencie bylej wladzy, oderwani od koryta. jak to mózg się potrafi skurczyć niektórym, jak wyjadą z kraju klimat niesprzyjający, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga upss... 20.12.15, 11:09 no tak, ostrzegałam, a sama się wygłupiam i pisze w tym wątku przysięgam, że go juz nie otworzę Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: upss... 20.12.15, 12:42 Uff. Poza obrażaniem innych nie masz nic mądrego do powiedzenia, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: upss... 20.12.15, 15:51 a co ty masz do powiedzenia??? Co ty sądzisz o obrazku który wkleiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: upss... 20.12.15, 18:47 Za to twój obrazek nie był absolutnie obraźliwy dla osób protestujących w ramach KOD Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: upss... 20.12.15, 19:37 To nie jest mój obrazek. To raz. Dwa, wyraźnie spytałam o waszą opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: upss... 20.12.15, 19:38 Opinię na temat obrazka, nie na mój temat, co wiele pań zrobiło Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: upss... 20.12.15, 19:47 a co ty myslisz moja droga że możesz jątrzyć a jak coś nie po twojej myśli to udajesz głupa. napisalyśmy ci, prosimy o komentarz i nie wcinanie się w nasze wybory. Ta co doi GB jak jej na to dobre prawo pozwala ( bo nie przewidział że można nie mieć zwykłej przyzwoitości) i nas poucza. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: upss... 20.12.15, 20:11 Dostałaś ją. A co w tym obrazku takiego niezwykłego, że chcialaś zasiegnac opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: upss... 20.12.15, 19:40 A my wyraźnie pytamy o Twoją opinię o obrazku i jego hasłach.. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: upss... 20.12.15, 19:42 Odpowiedziałam już dawno. Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i znowu próbujesz manipulować, to sorry, ale tracisz czas. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:48 A ja wierzę, bo byłam. Nie obrazisz ludzi tekstami o zmanipulowanych lemingach, bo jeszcze chwila i "leming" stanie się komplementem w tym kraju. Niemniej sugerowałabym zaprzestać dalszego wypowiadania się w temacie, bo gdy człowiek mówi o czymś, o czym ma mizerną wiedzę i czego nie widzi na własne oczy, ani nie doświadcza na własnej skórze, to zwykle żenująco się kompromituje. Łączę pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:51 Trudno dyskutować z kimś,kto swoje zdanie opiera na swojej wierze w takie czy inne informacje. A skoro nie wierzysz w to co napisałam, to możesz dalej uważać, że tych ludzi opłacono. To jest chyba ostatnia obowiązująca teza. Swoją drogą to śmieszne, że jak zwolennicy PiSu protestowali, to robili słusznie i w obronie kraju, jak Kukiz i jego ludzie demonstrowali, to robili to słusznie. A teraz te same osoby, nie mogą się pogodzić z tym, że inni mają swoje spojrzenie na obecną sytuację i demonstrują w obronie konstytucji. No nie, oni muszą być opłaceni. Zdaje się, że takie podejście zgubiło poprzednią władzę... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:29 Ok, w takim razie wszędzie, gdzie się da, będę propagować tezę, że za udział w miesięcznicach płacono po 300zł od łebka, a starszym osobom rząd przyznał specjalne emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:29 black_halo napisała: > Naprawde wierzysz, ze w kraju takim jak Polska, gdzie Bowe Narodzenie to najwaz > niejsze swieto w roku, gdzie ludzie sie przygotowuja conajmniej dwa tygodnie pr > zed - ze znalezli sie ludzie, ktorzy poszli ot tak na marsz? Ja sadze, ze byla > tam mala garstka zmanipulowanych lemingow a reszta to benefcjencie bylej wladzy > , oderwani od koryta. Uważasz, że ludzi nie obchodzi TK i są to sprawy zbyt zawikłane dla zwykłego człowieka, dlatego jeśli poszedł na manifestacje to jest zmanipulowany. Ale wiesz, łatwo było zauważyć, że premier Szydło okłamała swoich wyborców - miało nie być Macierewicza w rządzie a jest. Łatwo też jest zauważyć zwykłym ludziom, że prezydent Duda jest marionetką. Można go obudzić w nocy i zrobi wszystko, co mu karzą. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 17:32 i tu się siroto mylisz. Ludzie poszli na wiec bo to co robi PIS im się nie podoba i dlatego protestują. A wg ciebie powinni lepić pierogi i s8iedzieć w donu? nie i jeszcze raz nie. Swięta zrobimy i będzimy protestować. A o zakazie lotow dronów słyszałać czy też nie lebiego Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 18:15 Do Black Halo - odpiszę ci, tylko nie pęknij. Na demonstrację poszli wszyscy ci, którzy nie muszą nic robić przed świętami, bo mają służbę i pomoc domową. Czy swoim małym rozumkiem jesteś w stanie przyjąć taki argument, skoro wiesz lepiej, co wszyscy robią przed świętami? Uważaj lepiej na tej emigracji, żeby ci PIS nie zajumał dywidend z KGHM z polskiego konta, biedaku klepiący biedę i żyjący za minimalną krajową. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 18:45 O, a znasz kogokolwiek z tych ludzi? Na marszu była moja mama - emerytowana nauczycielka, mój mąż - nauczyciel w SP, kolega pracujący w dużej firmie (żadnych powiązań politycznych), znajomy lekarz (żadnych powiązań politycznych), kolega informatyk i jeszcze paru znajomych, również niezwiązanych z żadną partią... Mam rozumieć, że cała reszta to PO? Serio w to wierzysz? Jesteś albo ślepa, albo naiwna. Ja (właścicielka firmy jednoosobowej, zero powiązań politycznych) bym tez była, gdyby nie to, że jestem w zaawansowanej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 09:05 Mój komentarz mógłby być obraźliwy. Tylko że nie dla ludzi na obrazku. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.pu.ko Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 09:07 "Antysystemowy"? Ryszard Petru? Okazuje się bowiem, że sekretarz generalny "Nowoczesnej" Adam Szłapka, były pracownik kancelarii Bronisława Komorowskiego, to niejedyny łącznik między partią Ryszarda Petru a byłym prezydentem i Platformą Obywatelską. Kto jest kim w nowej partii, która chce na jesieni wejść do Sejmu? Monika Rosa: "Jedynka" partii Ryszarda Petru na Śląsku (okręg nr 31). Od 2010 r. pracowała w Kancelarii Prezydenta, ostatnio jako zastępca dyrektora w gabinecie prezydenta Bronisława Komorowskiego. Dorota Drozd: Obecnie odpowiedzialna za Public Relations w partii "Nowoczesna", asystentka Ryszarda Petru. Wcześniej Drozd zajmowała się PR-em polityków Platformy Obywatelskiej. Jak podał portal newsowi.pl, pracowała m. in. w Centrum Informacyjnym Rządu Donalda Tuska, następnie była ekspertem ds. wizerunku w gabinecie prezydenta Bronisława Komorowskiego. Jest współautorką projektu “Kokardy narodowe w Pałacu Prezydenckim”. Adam Szłapka: Sekretarz generalny, szef struktur terenowych "Nowoczesnej". O roli byłego pracownika Kancelarii Prezydenta Komorowskiego w partii mówił jej lider, były bankowiec Ryszard Petru. – Wybierałem [jedynki] spośród osób wcześniej merytorycznie wyselekcjonowanych przez sekretarza generalnego [czyli Adama Szłapkę] – przyznał Petru w wywiadzie dla tygodnika „Do Rzeczy”. W kancelarii Bronisława Komorowskiego Szłapka pracował jako asystent szefa kancelarii prezydenta, Jacka Michałowskiego. Zajmował się m.in. organizacją lokalnych wizyt Komorowskiego. CZYTAJ WIĘCEJ: Sekretarz generalny „Nowoczesnej” pod lupą śledczych. Nowe fakty ws. zaginionej "Gęsiarki" Wojciech Kałuża: "Jedynka" Nowoczesnej w okręgu rybnickim. Były wiceprezydent Żor (wybrany z ramienia Platformy Obywatelskiej), obecnie radny Rady Miasta. - Rozwodu jeszcze nie ma, nazwałbym to raczej pewną formą separacji - mówił rok temu w rozmowie z portalem zory24.pl, w odpowiedzi na pytanie, czy porzucił Platformę Obywatelską, i tłumacząc związanie się z lokalną "Żorska Samorządnością". - Platforma jest potrzebna w skali kraju - podkreślał Kałuża. Krzysztof Truskolaski: "Jedynka" Ryszarda Petru na podlaskiej liście "Nowoczesnej". Koordynator struktur politycznych partii w regionie. Syn prezydenta Białegostoku, Tadeusza Truskolaskiego, który trzykrotnie został wybrany na stanowiska prezydenta z ramienia, bądź z rekomendacją Platformy Obywatelskiej. Mirosław Pampuch: Specjalista ds. podatku VAT, w latach 2008-2014 starosta olsztyński, od roku sekretarz Urzędu Miasta Olsztyna. Kandydat numer jeden "Nowoczesnej" do Sejmu z okręgu olsztyńskiego. To nie pierwsze podejście Pampucha do zdobycia mandatu poselskiego. W 2011 r. startował do Sejmu z ramienia Platformy Obywatelskiej. Adam Rogala-Lewicki: Pełnomocniki partii Petru w województwie łódzkim. "Jedynka" tej partii w okręgu nr 11. Związany z Platformą Obywatelską od wielu lat, w czerwcu br. formalnie zerwał współpracę z partią. Kandydat PO w wyborach samorządowych 2010 r. Jerzy Meysztowicz: Działalność polityczną rozpoczynał od Unii Demokratycznej, skąd przeszedł do Unii Wolności, gdzie był członkiem zarządu partii. Z Platformą Obywatelską związany od 2008 r. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:04 To teraz zapodaj listę ludzi, ktorzy z PO przeszli do PiS-u i z PZPR do PiSu. Rozumując jak ty, to PiS jest połączeniem po z PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:42 Ja Ci podam , bo im by chyba klawisze z klawiatury wyskoczyły, nim by je napisali : Lista PiSowskich Patriotów walczących z czerwoną chołotą: 1. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IV RP- członek PZPR do jej końca. Skazywał działaczy opozycji w stanie wojennym. 2. Wojciech Jasiński - Minister Skarbu IV RP, członek PZPR w latach 1976-1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB. Zasłynął umorzeniem milionowych długów PC, byłej partii Jarosława Kaczyńskiego. 3. Karol Karski (PiS) -Aparatczyk władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych. 4. Andrzej Aumiller - Minister Budownictwa IV RP, zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR. 5. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i SLD, a dalej w Samoobronie. 6. Zbigniew Graczyk - Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat należał do PZPR będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego. 7. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP (członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki. 8. Ewa Sowińska - Rzecznik Praw Dziecka IV RP. W latach 1977-1980 należała do PZPR. 9. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, od 2005 roku w Samoobronie. 10. Bogdan Socha - Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego końca członkiem PZPR. 11. Romuald Poliński - kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradca ministra Kołodki 12. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP; w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR 13. Ryszard Siewierski - Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP - członek PZPR do końca (1990). 14. Stanisław Kostrzewski - od 25.02.2006 skarbnik i finansista PiS - był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności. 15. Henryk Biegalski - nominowany na szefa Centralnego Zarządu Służby 16. Jerzy Bahr - 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie. W latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie. Do stanu wojennego był członkiem PZPR. 17. Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. 'Sztandaru Młodych' i 'Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR. 18. Stanisław Podlewski - mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia. 19. Marcin Wolski - 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR. 20. Jan Sulmicki - kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony 11.12.2006przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także w stanie wojennym. 21. Janusz Kaczmarek - szef MSWiA, prokurator krajowy z ramienia PiS - Członek PZPR od 1986 r. 22. Piotr Cybulski - poseł PiS. Były członek ZSMP i PZPR 23. Aleksander Chłopek - poseł z Gliwic. Członek PZPR od roku 1978. W latach 80. był członkiem egzekutywy Komitetu Miejskiego PZPR. 24. Halina Molka - posłanka na Sejm RP V kadencji. Były członek PZPR. Od 23 sierpnia 2007 posłanka PiS Odpowiedz Link Zgłoś
kajak.aja Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 09:22 A jakieś źródła tych rewelacji z obrazka? Zabrano nam emerytury? Nie zauważyłam. Zadłużono mnie na 70 tys złotych? Skąd te wyliczenia? KOD - rozwija się jako "Komited Obrony Koryta". Przecież nawet pierwsze litery się nie zgadzają. O ortografii nie wspomnę. Jakiś bezmózg to opracował. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 09:31 To opinie a nie fakty. IMO poprzedni rząd był ok. System emerytalny budwany był w realiach 2 rodziców+5dzieci i nie ma prawa wyć wydajny w czasach 2+1, lub 2+pies. To nie wina konkretnego rządu. Poprzednie nie podejmowały tematu bo to jednoznaczne z utratą słupków. Ale problem nadal istnieje i będzie jeszcze większy jak zmniejszy się wiek a dodatkowo pozwoli 6latkom być w przedszkolach. Przemysł ma się dobrze, rolnictwo było pod opieką PSL i też nie powinno narzekać. Zgadzam się z zarzutami o decyzjach z pozbywaniem się spólek państwowych i niewydajnym zarządzaniem tymi, które zostały. Marnotrastwo w KGHM-ie aż ciężko opisać... Ale z drugiej strony to się ciągnie od PRLu. KOD nie pasuje do rozwinięcia z korytem, tekst układał jakiś "wolnomyśliciel". Całość to jakieś ogólne slogany, a na koniec wyświechtane "lemingi" które od dawna dla tychże są powodem bardziej do dumy niż wstydu. Coś jak "gorszy sort". Ktoś napisała, że PO było "bezjajeczne" - IMO trzeba mieć dużo "jaj" aby zabrać się za problem emerytur, wyrwać 6latki spod opieki matek-polek, zacząć się kopać z górnikami itp. "Jaja" to nie pyskowanie i nawalanki w druga stronę, "jaja" to podejmowanie niepopularnych decyzji ze świadomością, że może się to nie opłacić w kolejnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:16 Daj spokój, ich nie przekonasz mnie tylko ciekawi, jak Rosa godzi miłość do imigrantów z miłością do PiS u, Rosa, poproszę o komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:03 Pokaż mi, proszę, gdzie napisałam, że kocham PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:24 Rosa, owszem nie użyłaś sformułowania "kocham pis" ale wielokrotnie produkowalaś wpisy popierające ich, a przede wszystkim Dudę, możesz się teraz wypierać do woli Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 16:06 No właśnie taki problem jest z dyskusją forumową - nie podasz emotikony, to nie zrozumieją. Nikogo nie popierałam, nie byłam na żadnych wyborach, bo uważam, że nie mieszkając w Polsce nie powinnam tego robić, choć przyznaję, że się droczyłam ostro z niektórymi nickami w tym temacie. Ale na pewno nie podobała mi się prezydentura Komorowskiego, który podczas swojej kadencji i kampanii wyborczej powodował, że zwyczajnie się za niego wstydziłam. Ktoś napisał, że Duda to marionetka. A Komorowski kim był? Prezydentem na pokaz, niestety ten jego pokaz okazał się, IMHO, kompromitacją. Polski ofkors. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 16:46 rosa, gdzie Twój komentarz do obrazka, który wkleiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 16:48 Każdy obywatel ma prawo do prywatności swoich poglądów, wyborów itd. Jeżeli jednak sam zaczyna dyskusję wypadałoby, żeby się w niej wypowiedział - na temat, który sam podjął. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 16:55 Przypomnę - wkleiłaś obrazek, w którym KOD nazywa się Komitetem Obrony Koryta. Jakie jest Twoje zdanie? Zgadzasz się z tym? Jakie jest Twoje zdanie na temat deficytu budżetowego, dla ułatwienia tabelka? static1.money.pl/i/h/178/art279474.gif Masz zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 16:57 Kolejne pytanie do obrazka: Jakie jest Twoje zdanie na temat wieku emerytalnego i związku długości zatrudniania i wysokoscią emerytury? Wypowiesz się? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 17:23 Niedawno wkleiłaś "bardzo mądrą" wg Ciebie wypowiedź Kukiza, a której sejm nazwał cyrkiem. Jaka jest rola autora tych mądrych słów w tym, że sejm to cyrk. Masz zdanie? W watku verdany o demonstracjach i cytacie z Tuwima, napisałaś, że to wieszcz. Jak się to ma do obrazka, który wkleiłaś , gdzie KOD nazwano Komitetem Obrony Koryta? Masz zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 17:35 rosa siedż w tym swoim GP i wykorzystuj social dla znienawidzonej teściowej ( ciągniesz jak może szmal z angoli) a od nas co żyją w Polsce nie pouczaj nas co mamy robić. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:43 Kolejna, która wie lepiej ode mnie, gdzie mnie swędzi A jaka kultura wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 18:51 Tylko że zachodnie media się z Polski nie nabijały za Komorowskiego - za to pamiętam dobrze, jak się śmiały z Kaczyńskiego, a teraz grzmią na alarm za Dudy... Ja akurat mieszkałam w Anglii za czasów poprzedniego rządu PiS i wtedy owszem, było mi wstyd za Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:54 ja pisu nie kocham i dlatego nie wkleiłabym czegoś takiego. Czy uzasadnisz wreszcie po co to wkleiłaś? nie wypowiedziałaś się co o tym sądzisz Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:32 Przeczytaj swoją sygnaturkę. Kilka razy najlepiej. Zamień "Polski" na "Anglii" a Polakami na "Anglikami" lub "muzułmanami", lub cokolwiek chcesz. Fajnie? Nie bardzo, co? I Ty, ewidentnie nas nie lubiąc, skoro lepiej jeść suchy chleb niż spotkać na ulicy np. mnie czy którąkolwiek z piszących tu Polek, wklejasz jakiś obrazek, bez merytorycznych argumentów, ze zuym Tuskiem i zuą Kopacz i prosisz o komentarz? Chyba powinno być jasne, że skoro Polacy są tacy źli, to protestują przeciwko dobru i pięknu. I radości powszechnej. Ale proszę, mój komentarz: my w Polsce jesteśmy masą chamskich, małych złodziejaszków, którym piana z pyska kipi (oczywiście pojedyncze osobniki bywają na poziomie). Kwiat narodu wyjechał. Zostaliśmy tu sami, zaplute karzełki, wybraliśmy równie zaplutą władzę na całe 8 lat, bo jesteśmy ślepi i głusi. Aż w końcu na część przyszło oświecenie, wygrał PiS. Ale my ciemnota, oderwana od koryta w naszych prywatnych firmach, folksdojcze, Żydzi, masoni i wrogowie KK, nie widzimy, że przyszło lepsze. Chcemy, żeby nasz rząd i prezydent przestrzegali prawa, ale nie wiemy, że to ZUE, lewackie prawo i protestujemy. Oczywiście jako zawistni, mali Polacy, zazdrościmy im wygranej. I mamy kompleksy! W dodatku wykształcono nas w beznadziejnych polskich szkołach, więc nie mamy pojęcia o historii, ekonomii, o świecie. To protestujemy, o nam każo. Mam nadzieję, że wyjaśniłam jasno. To Ty wklejasz obrazek, więc bardzo proszę Ciebe, o komentarz: w jaki sposób zabrano nam emerytury, w jaki sposób niszczone było rolnictwo, skoro Polska wyrasta na ważnego gracza w eksporcie żywności, co to znaczy, że sprzedano WSZYSTKO? Czyli co, konkretnie, co WSZYSTKO. Konkrety, konkrety! Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:42 >To Ty wklejasz obrazek, więc bardzo proszę Ciebe, o komentarz: w jaki sposób zabrano nam emerytury, w jaki sposób niszczone było rolnictwo, skoro Polska wyrasta na ważnego gracza w eksporcie żywności, co to znaczy, że sprzedano WSZYSTKO? Czyli co, konkretnie, co WSZYSTKO. Konkrety, konkrety! Zapamietajcie sobie raz na zawsze: trolle nie są od konkretów, ale od denerwowania ludzi cel osiągnięty, dyskusji nie będzie - chyba, że forumki pożrą się między sobą w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:45 Klikajcie w kosz przy pierwszym poście, a temat zostanie usunięty przez moderatorów zamiast wdawać się w pyskówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:46 Najwyżej się dowiemy, że wszystkie jesteśmy złe i bardzo brzydkie, w dodatku z wypranymi mózgami, buhaha. Tak właśnie wygląda merytoryczna dyskusja myślących "samodzielnie". Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:37 Ale dyskusja z waszej strony daleko odbiega od metaforyczności żeby komuś innemu to zarzucać. Ciągle wyzwiska, gdzie określenie troll jest najdelikatniejszym, osobiste przygrywki, to ma byc merytoryczne? Popatrz iskierko na wpisy; ile tam agresji, wyzywania, wyzwiska leca nie tylko na polityków PiS lecą na uczestników forum i w zasadzie na tym kończy sie "dyskusja".. Jednocześnie wejdz na dyskusję pod artykułami onetu, interii, wp zobacz co tam maja ludzie do napisania i jak sie rozkłada ocena obecnej sytuacji, będziesz miała szanse na szerszy odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:55 Kozica, a gdzie są Twoje merytoryczne posty? Zwracasz uwagę innym, a sama albo ograniczasz się do wtrętów "czytaj x, y, z tam zobaczysz problem szerzej, tam przeczytasz prawdę", albo do tekstów w stylu "ale się wściekacie..." Mega merytoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:51 Absolutnie sie z tym nie zgadzam, że liczba obraźliwych postów jest z obu stron taka sama, juz o merytoryczności nie wspomnę. Zazwyczaj merytoryczne wpisy przeciwników obecnego działania władzy nie spotykają się z odzewem lub są kwitowane słowami - psychoza, histeria, hahaha. Argumentów poza przeklejanymi kłamliwymi pomowieniami - brak. A że wypowiada sie po stronie pisu mnostwo trolli to jest fakt a nie wyzywanie. ( lub nieliczne pod kilkoma nickami, nie wnikam) Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:49 No przecież o to jej chodzi Po za tym jak widac nie zamierza odpowiadac, co jest oczywiste, bo Rosa nie potrafi się wypowiedzieć merytorycznie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:07 hipinka napisała: > No przecież o to jej chodzi > Po za tym jak widac nie zamierza odpowiadac, co jest oczywiste, bo Rosa nie po > trafi się wypowiedzieć merytorycznie Rozumiem, że to co napisałaś jest jak najbardziej zgodne z tematem wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:27 Na temat watku sie już wypowiedzialam, jeśli nie zauważyłaś, to była odpowiedź skierowana do kogo innego Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:05 A już miałaś nie zaglądać do tego wątku, przyrzekałaś przeca i co? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:44 Że tak powiem: 100/100. Bardzo mądry i celny komentarz. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 10:46 Jakie to szczęście że jesteś daleko od tego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:13 Nie musi Ci się podobać, zajmij się garami i obsługą teściowej, w końcu po coś w tej chałupie siedzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:29 Nie to żebym zaraz kochała PO, ale majątek narodowy za bezcen to nie poszedł czasem już dawno temu? Co ma do tego PO? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 11:33 Janusz Lewandowski, współtwórca KLD, cały czas w kręgu późniejszego PO odpowiadał za Program Powszechnej Prywatyzacji, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:13 A tak to i owszem. Czy są ludzie odpowiedzialni za PPP, którzy potem związali się z ekipą obecnie rządzącą? Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:11 jak byłam dzieckiem parking przed blokiem służył do gry w dwa ognie (tak mało kto miał auto), paszport był na komendzie MO, a po kursie realnym (czarnorynkowym) człowiek mógł (nielegalnie) kupić 30-50$ za miesięczną pensję. Na telefon bywa czekało się 20 lat, na mieszkanie czasem dłużej (to "dostawanie mieszkań"). W 1976 r. wprowadzono kartki na cukier, trochę później na mięso i benzynę (20 l na miesiąc na dużego fiata, na malucha mniej) Potem był stan wojenny, godzina milicyjna, wszystko na kartki, stanie po szkole w kolejkach, powołania do wojska, wyłączone na 2-3 miesiące telefony, internowania wśród znajomych rodziców. Potem było ciut lepiej, ale siermiężnie. W tym samym bloku w 1991 r. trudno było znaleźć na parkingu miejsce po południu, o grze w dwa ognie nie mówiąc. Ludzie zaczęli coraz częściej jeździć na wakacje za granicę (zwykli ludzie, nasi sąsiedzi). Mięso i benzyna od 1 sierpnia 1989 r. były nie na kartki i BYŁY (cud jakiś). Jesienią 1989 r. Balcerowicz powiedział że od 1 stycznia 1990 r. będzie wymienialność złotówki i dolar będzie kosztował 10.000 zł. (przed denominacją). Nikt nie uwierzył. Na czarnym rynku jesienią 1989 r. dolar dochodził do 14.500 zł. 2 stycznia 1989 r. (1 to święto ) dolar był do kupienia legalnie (pierwszy raz w moim życiu) i kosztował 10.000 zł.! W ciągu 2 lat od pierwszej ustawy o działalności gospodarczej powstało ponad milion jednoosobowych działalności. Część przetrwała, część się rozwinęła część nie, to już były i dalsze dzieje (tzw. schładzania gospodarki, wciągnięcia drabiny przez ekipę Millera, wiele się działo). Takiego wybuchu nadziei nie pamiętam. Jeszcze w 1988 r. zamknięto ostatniego "spekulanta". Kupował bułki w sklepie, przynosił do biura i sprzedawał z niewielkim narzutem urzędnikom w czasie przerwy śniadaniowej (to było karalne!!!!!). Jeszcze w 1985 r. bodajże zamknięto na rok autora recenzji teatralnej której pierwsze litery akapitów składały się w napis "wrona skona". Jak umarł ktoś bliski szło się z nekrologami do urzędu cenzury żeby zgodzili się na ich wywieszenie (to też było objęte ustawą o kontroli publikacji i widowisk). Tak, nie wszystko było dobre przez te lata, parę rzeczy spartolono, ale mimo że żyje się trudno (a gdzie lekko?) to nieporównanie lepiej i łatwiej niż kiedyś (tak, część to prosty postęp techniczny, ale dalece nie wyłącznie). Czy mam o niektóre rzeczy żal? Mam. Np. o decyzję rządu Bieleckiego o dopuszczeniu urzędników państwowych (zwłaszcza wysokiego sortu) do rad nadzorczych SP, o wciągnięcie drabiny przez postkomunistów za Millera, o parę innych rzeczy (za wysokie zadłużenie też). Ale jak patrzę na losy państwa polskiego to było najlepsze 25 lat od daaaawna (tak dawna że nie można wskazać od kiedy). PS Rząd Olszewskiego też pamiętam, byłam przerażona. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:18 Ustawa o swobodzie działalności gospodarczej była autorstwa PRL-owskiego wicepremiera i ministra przemysłu Mieczysława Wilczka - najlepsza i najskuteczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:23 wyobraź sobie że wiem - jest w moim poście rok 1988 jako początek tego rozkwitu, ale to się wiązało z wszystkim o czym napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:33 Rosa ja Cię szanuję za to jaką jesteś matką ( wychowałaś 3 super dziewczyny, tylko pozazdrościć), życie Cię nie rozpieszczało, a nie poddajesz się, ale błagam Cię - nie wypowiadaj się na ten temat, bo nie jesteś tu, nie mieszkasz, nie wiesz, co ludzie mówią na ulicach, a już zwłaszcza na marszach. Takim obrazkiem obrażasz mnie i i tych,którzy brali udział w marszach. Odpowiedz Link Zgłoś
kajak.aja Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 12:47 >Takim obrazkiem obrażasz mnie i i tych,którzy brali udział w marszach. Amen. A i sobie wystawia niepochlebne świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:42 La_mujer75, proszę, zauważ co napisałam w poście startowym. Nie jest moim zamiarem kogokolwiek obrażać, a ja zostałam w tym wątku obrażona wielokrotnie. Chciałam poczytać sobie opinie ematek na temat tego, co na obrazku zamieszczono. Liczyłam na merytoryczne odpowiedzi. Tylko kilka osób odpowiedziało na temat, reszta - spójrz sama - rozpoczęła jatkę i personalne kopniaki. Napisałam wyraźnie, że nie podoba mi się, co robi PIS i to, co przez ich działania dzieje się teraz w Polsce. Niektóre panie po prostu nie mogą, no nie mogą, bo się uduszą, jeśli mnie nie obrażą. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:49 Ale dlaczego uznałas jakis durny obrazek za wstęp do dyskusji? Bo dla mnie to nie wyglada na zaproszenie do merytorycznej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 16:03 rosa, co Ty sądzisz o obrazku , który wkleiłaś? Co sądzisz o Kukizie, którego wypowiedzi wklejasz jako cenne uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 17:17 No więc zostało po wielokroć jasno powiedziane - obrazek jest do d. Czego jeszcze oczekujesz? I czemu sama nie wypowiesz się w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kajak.aja Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 18:34 Niby nie podoba ci się co robi PIS, a wrzucasz propagandowe obrazeczki zwolenników tej partii. Dodajmy, że obrazeczki na bardzo niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 18:52 no i co Rosa schowałaś się i nie masz odwagi odpowiedzieć. Nie dziwię się rządowi GB że takich kombinatorów co zarobią legalnie kilka funtówa a biorą z socjalu kilka setek należy pogonić i naprawdę rząd GB rozumiem. Koniec z szalbierstwemi wykorzystywaniem opcji przez nieudacznikow Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:44 Ileż to tych obrazków wrzuciłam? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:14 A gdzie Twój komentarz, rosa. Masz jakieś zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:27 Ja mogę odpowiedzieć w imieniu Rosy: 100/100, udowodnij to i EOT Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 15:22 Rosa, rzuciłaś temat i oczekujesz komentarzy. Sama jednak ograniczyłaś się jedynie do kilku komentarzy niestety nie w temacie ale personalnych. O to chodziło? Założyłaś, że merytorycznie to dyskutować nie będziesz? To po co ten wątek? I po co ta sygnaturka? Utożsamiasz się z nią? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 17:32 I tu jeszcze do obrazka wpolityce.pl/polityka/267525-wikileaks-ryszard-petru-byl-nieformalnym-doradca-premiera-tuska-buntuje-sie-przeciwko-wlasnemu-dorobkowi-u-wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
kajak.aja Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 18:32 A ja mam pytanie odnośnie do sygnaturki. Skoro masz tak negatywne zdanie o Polakach, to co robisz na polskim forum, gdzie masz do czynienia z dużą grupą przedstawicieli tej nacji? Czemu uważasz za stosowne na polskim forum prezentować obraźliwe i zaczepne treści? Czemu jesteś zdziwiona, że osoby które zaczepiasz i obrażasz odpowadają Ci w ten sam sposób? Odpowiesz? Czy będziesz nadal udawać skrzywdzoną niewinność? Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:19 Ten pytania są zadawane purchawce od lat, ale jako osoba o skłonnościach ekshibicjonistycznych i masochistycznych oraz słynna forumowa attention whore po prostu nie potrafi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:47 Nie rozumiem Rosa po co zakładasz takie wątki? Problemy w PL nie są twoimi problemami, więc się nie produkuj. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:48 OJP. Naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? To cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 rosa, gdzie znajdę Twoją odpowiedź 20.12.15, 19:52 na te pytania dotyczace treści obrazka: 1) wkleiłaś obrazek, w którym KOD nazywa się Komitetem Obrony Koryta. Jakie jest Twoje zdanie? Zgadzasz się z tym? 2) Jakie jest Twoje zdanie na temat deficytu budżetowego, dla ułatwienia tabelka? static1.money.pl/i/h/178/art279474.gif 3) Jakie jest Twoje zdanie na temat wieku emerytalnego i związku długości zatrudniania i wysokoscią emerytury? 4) W watku verdany o demonstracjach i cytacie z Tuwima, napisałaś, że to wieszcz. Jak się to ma do obrazka, który wkleiłaś , gdzie KOD nazwano Komitetem Obrony Koryta? I pytanie dodatkowe: Niedawno wkleiłaś "bardzo mądrą" wg Ciebie wypowiedź Kukiza, a której sejm nazwał cyrkiem. Jaka jest rola autora tych mądrych słów w tym, że sejm to cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:55 I kto tu nie rozumie? Niech twój mały mózg w końcu przyjmie do wiadomości, że nie mieszkasz już w PL więc po ch..... produkujesz wątki/cytaty, które Ciebie nie dotyczą. A potem się dziwisz, że Cię nienawidzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kajak.aja Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 20:41 To co z tego ze cytat? Wklejasz go chyba z jakąś intencją. Zastanowiłaś się, jakie budzi uczucia w czytelnikach? Jesteś odpowiedzialna za to co publikujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 19:52 Komitet Obrony Koryta to byłby KOK, nie KOD. Emerytur nie zabrano, tylko podniesiono wiek emerytalny i gdyby PiS miał odrobinę rozsądku, to by to wykorzystał i wmówił ludziom, że niestety nie da się cofnąć. Wolą grać w odwieczny trójkącik ofiara-prześladowca-wybawca. Jeżeli reszta ulotki jest równie zgodna z prawdą, to trochę trudno komentować - równie dobrze mogłabym się wypowiadać na temat wyższości Ravenclawu nad Huffelpuffem lub odwrotnie. Czy my jesteśmy jedynym krajem, gdzie uprawianie polityki przypomina toksyczne związki rodzinne, czy to po prostu norma? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 22:34 Obawiam się, że norma. Tam, gdzie jest polityka, tam nie ma skrupułów w działaniu, niestety. Wyborcy i ci, co nie poszli na wybory są bombardowani sprzecznymi informacjami, co widać bardzo dobrze na tym chociażby forum. Dziwi mnie za to jedno. Frekwencja była słaba, nie oszukujmy się. A teraz ludzie tłumnie uczestniczą w marszach walki o demokrację. Dlaczego zatem, gdy mieli możliwość zagłosować na odpowiednią partię, to z niej nie skorzystali? Co teraz mają na celu te marsze? Gdzie jest prawda, a gdzie propaganda? I kto jej nadużywa? Dla mnie to jest po prostu brak konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 22:39 No, a Twoje zdanie na temat treści wklejonego obrazka? Doczekamy się? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 23:17 Skorzystałam, zagłosowałam na Nowoczesną, teraz protestuję, żeby mieć pewność, że za cztery lata znowu będę mogła skorzystać, a nie okaże się, że dobro narodu wymaga, aby przedłużyć kadencję Sejmu albo aby uniemożliwić głosowanie na wrogów wolności. Teoretycznie niemożliwe, ale jednak wolę na zimne dmuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 23:27 > Frekwencja była słaba, nie oszukujmy się. A teraz ludzie tłumnie uczestniczą w marszach walki o demokrację. Frekwencja na wyborach była zdecydowanie wyższa, niż liczba uczestników marszów. Nie rozumiem, skąd twoje zdziwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 23:38 A ja znam chlopaka,ktory glosowal na PiS a potem sie wkurzyl na nich za to co zaczeli wyprawiac i uczestniczyl w marszu. Wiesz,chodzi o to,ze nawet wybrana demokratycznie wladza nie moze robic wszystkiego na co jej przyjdzie ochota... Bardzo ladnie,zwiezle Ci to wytlumaczyla Oqoq74- czytalas jej odpowiedz w tym watku? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 20.12.15, 23:48 Jest też inny problem - bezmyślne jątrzenie, prowokowanie negatywnych emocji (nie mylić z przemyślanymi opiniami, nawet różniącymi się od siebie diametralnie), ślepe wklejanie bez chwili refleksji, a potem zdziwko , że różnej maści ekstremiści zdobywają popularność. A zdobywają miedzy innymi z powodu tego bezmyślnego siania bzdur drogą łańcuszkową. Żeby chociaż osoby, które wklejają podobne posty napisały 'zgadzam się, bo..."/"nie zgadzam się, bo...", to faktycznie można by to uznać za chęć dyskusji. A tak mamy tylko powtarzany bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Taki sobie obrazek 21.12.15, 00:37 fornitta69 napisał(a): > A ja znam chlopaka,ktory glosowal na PiS a potem sie wkurzyl na nich za to co z > aczeli wyprawiac i uczestniczyl w marszu. Wiesz,chodzi o to,ze nawet wybrana de > mokratycznie wladza nie moze robic wszystkiego na co jej przyjdzie ochota... Ba > rdzo ladnie,zwiezle Ci to wytlumaczyla Oqoq74- czytalas jej odpowiedz w tym wat > ku? Znam dwie takie osoby. Najpierw zagłosowały na Dudę, potem na PIS, a dziś sobie w brodę plują, bo widzą, co się dzieje. Jak napisałam w poście startowym, mnie również nie podoba się to, co robi PIS, ani obecne nastroje w mojej ojczyźnie. Takie memy, jaki zapodałam to jedna z wielu tych sprzecznych informacji, dołóż do tego wypowiedzi znanych ludzi nie tylko ze świata polityki i można zwyczajnie zgłupieć. Kto ma rację? Powtarzam - nie głosowałam ani w wyborach prezydenckich, ani w wyborach parlamentarnych, ale nie podobała mi się postawa Komorowskiego podczas jego kadencji i kampanii wyborczej, tak samo jak nie podobała mi się postawa Tuska i jego partii. A dziś nie podoba mi się PIS. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
niennte Re: Taki sobie obrazek 21.12.15, 00:43 A możesz mi wyjaśnić, dlaczego masz takie drażniące sygnaturki? Ciekawa rzecz, o ile u innych są mi przeważnie obojętne lub wręcz niezauważalne, u Ciebie jedynej dominują nad tym, co piszesz w poście i ... no... budzą niesmak Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Taki sobie obrazek 21.12.15, 08:16 A co sądzisz o treści obrazka? Bo na razie jedynym komentarzem jest , "że można od tego zgłupieć". I to jest najlepszy komentarz do wypowiadania się na temat sytuacji, o których nie ma się pojecia, Odpowiedz Link Zgłoś
fornitta69 Re: Taki sobie obrazek 21.12.15, 08:26 Nie komplikujmy prostych spraw. Z obrazka,ktory wrzucilas wynika,ze marsze w obronie demokracji sa tak naprawde w obronie PO i chodza na nie guuuupie lemingi. Pytalas co myslimy o obrazku: no i wiekszosc forumek Ci napisala,ze jest bzdurny. Od czego tu niby mozna zglupiec? Aha,mnie tez sie nie podobal Komorowski i Tusk. Ale miedzy niechecia do rzadzacych a strachem,ze narobia nieodwracalnego syfu w kraju jest spora roznica.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Taki sobie obrazek 21.12.15, 09:36 widocznie za mało zadłużono, skoro PiS zadłużenie powiększa, chociaż nie minęło nawet sławne 100 dni, o które Szydło tak bardzo się upomina. Odpowiedz Link Zgłoś