Dodaj do ulubionych

Nie mam czasu

26.12.15, 23:04
Może to dziwne ale doba ma za mało minut. Wydaje mi się, że syn marzenie. Jak położę go spać o 23.00 to śpi do mniej więcej 3 w nocy i znowu koło 7 rano i tak ma co pory "gapienia się" co 2-4 godziny. Wrzeszczy jak się obudzi i nikt nie zwróci uwagi na jego "gadanie", ale to chwila zmiana pieluchy, karmienie (butla) i śpi dalej albo się lampi. Troszkę na rękach jak chce się poprzytulać ( ze 2 godziny w sumie dziennie). Partner poświęca mu dużo czasu. A ja mam wrażenie, że na nic nie mam czasu. Zajmę się nim chwilę wypiję np kawę coś porobię w domu (albo i nie) i od nowa kwilenie lub płacz, zmiana pieluchy, karmienie... Podpowiedzcie jak się zorganizować? Zwariuję
Obserwuj wątek
    • trzy_szczurki Re: Nie mam czasu 26.12.15, 23:11
      Ile tygodni ma twój synek? smile
      • pajac_ynka Re: Nie mam czasu 26.12.15, 23:15
        Ma 6 tygodni
        • trzy_szczurki Re: Nie mam czasu 26.12.15, 23:22
          Na razie masz prawo być niezorganizowana, daj sobie czas na oswojenie się z sytuacją smile z czasem dojdziesz do tego ze można (a nawet trzeba, bo.innej możliwości nie ma) podczas kąpieli mieć towarzystwo malucha, że prace trzeba dzielić sobie stopniowo (dzisiaj prasowanie, jutro sprzątanie łazienki). Spróbuj może nauczyć się nosić synka w huscie, masz wtedy dwie ręce wolne, a dziecko jest przy tobie.
          Ech, ja na początku leżałam i przez dwie godziny patrzyłam jak.moje dziecko śpi, zamiast w tym czasie zrobić coś pożytecznego wink
        • morekac Re: Nie mam czasu 27.12.15, 08:29
          Podobno najtrudniej jest przez pierwsze 18 lat życia dziecka.
        • lauren6 Re: Nie mam czasu 27.12.15, 11:03
          Czyli norma. Za kilka miesięcy będzie już lepiej.
    • makurokurosek Re: Nie mam czasu 26.12.15, 23:57
      Skoro masz czas na forum to widać masz light . Moja dwójka w tym wieku w nocy budziła sie co 3h , przy czym ja każda drzemkę wolałam przeznaczyć na sen i odpoczynek . Tobie tez to radzę .
    • go-jab Re: Nie mam czasu 27.12.15, 00:16
      Zrob sobie nastepne smile

Ja dopiero przy 3 czuje sie zorganizowana I mam czas nawet na poczytanie ksiazki smile
      • kakony Re: Nie mam czasu 27.12.15, 00:21
        mam dokładnie to samo spostrzeżenie big_grin big_grin przy 3 dzieci mam czas na wszystko smile
        • rosapulchra-0 Re: Nie mam czasu 27.12.15, 08:22
          Potwierdzam. Też jestem mamą trójki.
    • shell.erka Re: Nie mam czasu 27.12.15, 09:07
      Mój ma 5 mcy i opisalas dokładnie to, jak się czuje.
      crying

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka