wielceszanownypan 13.01.16, 12:14 Dlaczego większość kobiet nosi wszędzie torebki? Nie chodzi mi o zakupy czy pracę. Mężczyźni radzą sobie bez torebek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saszanasza Re: Torebki 13.01.16, 12:23 Bo mężczyźni chowają wszystko po kieszeniach, nie używają szminek, tuszu do rzęs, nie psikają się ciągle perfumami i nie noszą pierdyliona innyc mało potrzebnych rzeczy, które noszą kobiety. Są minimalistami, choć i to nie jest regułą Ja noszę małą torebkę, listonoszkę, w której nie ma nic specjalnego ale waży "tonę" i nie- nie ma w niej zegarka Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Torebki 13.01.16, 12:30 Ale to jest problem. Mój mężczyzna , jak idzie ze mną to dorzuca sie ze swoimi duperelami do mojej torebki. Jak idzie sam- upycha po kieszeniach. Zimą półbiedy, i docenia to, ze ma tych kieszeni sporo, bo latem wiecznie marudzi, że nie ma dość kieszeni, że nie ma gdzie pochować tego czy tamtego. Więc rzuca portfelem, śrubka, długopisem i notesem, czy innym kluczykiem gdzie popadnie, to na deskę rozdzielczą, na siedzenie pasażera, pieniadze zwiniete wciska w kieszonkę jeansów...A co się namarudzi .... (a ja mam torbę, czasem też torbę z laptopem, mam nerkę- bo mam fajną i ją noszę, w bagazniku jeszcze kilka toreb na zakupy , generalnie potrzebuję dużo mieć toreb! i rzeczywiście torebki mam, i mam je z sobą wszędzie ) Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Torebki 13.01.16, 13:34 Ponieważ po pierwsze jest to dodatek do garderoby. Zauważ, że większość kobiet ma torebkę która uzupełnia całą stylizację... Ale najważniejsze, że zmieścimy w niej prawie wszystko. W mojej znajdziesz- klucze, portfel, telefon, perfumy, ze 2 błyszczyki, chusteczki, długopis, notesik, mały grzebyk do włosów itd... Często jak jedziemy z mężem na zakupy to każe sobie schować jeszcze jego rzeczy np portfel, telefon etc. Gdyż nie lubi mieć wypchanych kieszeni. Torebka to na prawdę świetny wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Torebki 13.01.16, 13:42 angeika89 napisał(a): > Często jak jedziemy z mężem na zakupy O właśnie przypomniałaś mi zakupy. Moja kobieta idzie szaleć wśród wieszaków i przymierzalni a mnie każe trzymać swoją torebkę. I ja muszę publicznie stać z damską torebką w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Torebki 13.01.16, 13:58 Mój też często trzyma moją torebkę... Wielkie mi halo. Przecież nie ubędzie Ci od tego męskości Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Torebki 13.01.16, 14:43 angeika89 napisał(a): > Mój też często trzyma moją torebkę... Może czuje się wyzwolony z kołtuńskich konwenansów? A może lubi nie tylko damskie torebki? Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Torebki 13.01.16, 23:39 Też nie lubi i często protestuje Zresztą daję mu jak coś tylko jak już wchodzę do przymierzalni, normalnie mam przy sobie... To zdecydowanie Ty się wyzwalasz to z torebką, to na forum EMAMA. Mój nie pisuje po forach, zwłaszcza kobiecych Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Torebki 14.01.16, 10:16 angeika89 napisał(a): > Mój nie pisuje po forach, zwłaszcza kobiecych Zastępujesz mu cały świat, to po co mu jakieś fora? Zwłaszcza kobiece A ja wolę pisać na normalnym forum kobiecym niż na męskim inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Torebki 14.01.16, 14:47 Mój nie pisuje na ŻADNYCH forach. Czasem dla beki czytam mu co się tu dzieję A z tym całym światem ładnie powiedziane, ale nie jest tak... Nie przytłaczam go, jeśli by chciał to by pisał... Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Torebki 13.01.16, 21:55 Oj, niektórych męskość jest tak delikatnym tworem, że tracą ją od byle czego Tylko jakoś pisanie na kobiecym forum tej mitycznej męskości im nie ujmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Torebki 14.01.16, 10:21 semihora napisała: > Tylko jakoś pisanie na kobiecym forum tej mitycznej męskości im nie ujmuje. A kobieta pisząca na męskim forum, to jakiś babochłop musi być Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Torebki 13.01.16, 22:21 angeika89 napisał(a): > Przecież nie ubędzie Ci od tego męskości tylko ci się tak wydaje facet z damską torebką wygląda groteskowo Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Torebki 13.01.16, 16:51 Zaprotestuj.Facet z damska torebka wyglada żałośnie.Ona Cie chyba nie kocha. Jako kobieta bez torebki czuje sie goła, no musi byc, jak to tak isc elegancko z dwiema wolnymi rekoma, nie da sie.Spojrz jak chodza faceci, to wszystko własnie z braku torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Torebki 14.01.16, 10:25 lola211 napisała: > Zaprotestuj. Łatwo powiedzieć. Ale kiedyś się zbuntuję. Może kiedy zacznę chodzić o lasce Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Torebki 14.01.16, 10:29 to po co chodzisz z nią na zakupy? Niech sama łazi. Dla mnie to smutny widok, kobiety szalejące w ciuchach i znudzeni faceci z damskimi torebkami na kanapach, jak rozgwiazdy, szarzy i otumanieni. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: Torebki 14.01.16, 13:35 drinkit napisała: > to po co chodzisz z nią na zakupy? Niech sama łazi. Nie znasz mocy kobiet. Kobieta po prostu oznajmia - "jedziemy na zakupy". Potem oznajmia - "Przytrzymaj mi torebkę". Podobno niektórzy mężczyźni potrafią się przeciwstawić takiemu terrorowi. Ja nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Torebki 14.01.16, 15:53 wielceszanownypan napisał(a): > O właśnie przypomniałaś mi zakupy. > Moja kobieta idzie szaleć wśród wieszaków i przymierzalni a mnie każe trzymać swoją torebkę. > I ja muszę publicznie stać z damską torebką w ręce. Ja zawsze tak robie. Zaden z moich facetow nigdy nie marudzil, kazdy chetnie trzymal i nosil! Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: Torebki 13.01.16, 13:36 nie chcesz wiedzieć co ja mam w torebce.Poza tym facet ma inny portfel, ja mam inny i on go nosi w spodniach. No i bardzo dużo facetów nosi jednak "torebki" Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Torebki 13.01.16, 13:49 Mój Szanowny bardzo radzi sobie bez torebki, w praktyce jego telefon lub portfel regularnie leży zapomniany w samochodzie, a przy wyborze spodni priorytetem są kieszenie. Ja mam milion torebek, uwielbiam. Można tam znaleźć wszystko! Szminki niekoniecznie, ale kilkunastu lat zawsze pampersa i chusteczki do tyłka dla każdego mojego dziecka po kolei Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Torebki 13.01.16, 13:52 mezczyzni chodza z teczkami, aktowkami. Kobiety zwaz tez maja te torebki rozmaitej wielkosci... cos jak meski portfel Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Torebki 13.01.16, 13:52 Powiem szczerze, że nie wiem dlaczego noszę ze sobą torebkę. To znaczy wiem - wydaje mi się, że te wszystkie rzeczy, które tam są mogą mi się przydać ale często jest tak, że jednak nie są mi potrzebne. Noszę głównie portfel, klucze, komórkę, krem do rąk, żel antybakteryjny, chusteczki, jakieś drobne kosmetyki. Plus ewentualnie zakupy, jakieś drobne rzecz jasna. Nie wcisnęłabym tego wszystkiego do kieszeni bo wyglądałabym kretyńsko. Poza tym czy zauważyłeś, że często odzież damska jest pozbawiona kieszeni? I co wtedy? Torebka wydaje się jedynym sensownym rozwiązaniem. Mój mąż też ma mnóstwo szpargałów tylko on je wozi ze sobą w samochodzie. To taka jego męska torebka. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Torebki 13.01.16, 15:26 > Mężczyźni radzą sobie bez torebek. Np jak typowy janusz nosząc piterek pod piwnym brzuchem Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Torebki 13.01.16, 16:58 a gdzie mam wlozyc klucze, portfel, telefon, dezodorant, perfumy, balsam/blyszczyk do ust i chusteczki? damskie spodnie (a przeciez tez sukienka czy spodnica) czesto sa bez kieszeni a nawet jak sa, to wszystko sie nie zmiesci a jak sie zmiesci, to pogrubia. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Torebki 13.01.16, 21:02 Taa, jasne, radzą sobie. "Kochanie, zmieszczą ci się w torebce moje okulary? A papieroski byś mi schowała?" Do dziś wszyscy w rodzinie wspominają, jak to wujek Kazek- Złota Rączka, idąc z nieformalną wizytą, wrzucił żonie do torebki... klucz francuski, bo obiecał zerknąć (tak przy okazji) na cieknący kran... Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: Torebki 14.01.16, 10:26 No wlaśnie sobie nie radzą - mają powypychane kieszenie i wygląda to okropnie - zwłaszcza przy obcisłych jeansach Mój facet musi chodzić wszędzie z kurtką, bo tam trzyma portfel. Bardzo chętnie pozbyłabym się torebki, ale gdzie poupycham wszystkie rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Torebki 14.01.16, 15:40 Bo kobiety nie mają tylu obszernych kieszeni. A czasem wcale nie mają. Ja dość często nie mam, wystarczy że jestem ubrana w sukienkę czy choćby spodnie inne niż dżinsy. Gdzie niby miałabym upchnąć niezbędne poza domem klamoty, jeśli nie w torebce? Sugerujesz, że wygodniej byłoby mi nosić portfel pod pachą, telefon w garści i klucze w zębach? Odpowiedz Link Zgłoś