ophelia78 13.01.16, 19:40 W przyszlym tyg.czeka mnie bronchoskopia (w zwiazku w incydentalnym (2 ×) - ale jednak - krwiopluciem). Ambulatoryjnie, w szpitalu specjalistycznym. Ktos może mial i może się podzielić wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melisaa4 Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 20:00 Coś okropnego! dusisz się a oni pchaja dalej rurw, nieprzyjemne badanie Odpowiedz Link Zgłoś
melisaa4 Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 20:01 Nie chce straszyc ale lepiej sie przygotowac ze przyjemnosc z tego marna.. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 20:05 Moja mama miała ale w narkozie Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 21:07 jedno z gorszych badań, pchają rurkę do tchawicy więc automatycznie się dusisz. Podają wprawdzie jakieś tam preparaty ale bez szału. ogólnie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_bombonierka Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 21:13 Hehe, z konta małżonki odpiszę - miałem Przelotka w paszczę, psikną znieczuleniem w gardło i łykasz rurę nie w tę dziurę. Serio to szału nie ma, nieprzyjemne ogólnie, szczególnie ta świadomość że coś obcego wije się w tobie i czegoś szuka... No i pobieranie wycinka, też głupie uczucie. Jedno jest tu dobre - nie boli. Nieprzyjemne jest, ale bolesne nie, po wszystkim mnie tylko szczęka bolała, bo jak się okazało bardzo silnie przelotkę zagryzałem (od razu widać że potrzebna), poza tym spoko. W sumie to chyba badanie mechaniki oddychania nawet gorzej odbierałem niż bronchoskopię. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 21:23 Wreszcie cos pozytywnego - ze nie boli Ze będzie mało przyjemnie to sie spodziewam.... ale bólu boje sie najbardziej. Killa lat temu mialam koloniskopie - tez niby takie straszne badanie a byl lajcik zupełny. Mam nadzieję ze teraz tez tak będzie Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: bronchoskopia - kto miał? 13.01.16, 21:24 Ja miałam dawno temu. Wspominam dobrze. Najpierw znieczulenie bliższe miałam o smaku bananowym, potem dalsze którego już nie czułam. Byłam dobrze znieczulona że nie czułam żadnego bólu ani nawet dyskomfortu większego. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: bronchoskopia - kto miał? 14.01.16, 07:59 Nic nie boli! Przyduszalo mnie, szarpalo mom cialem tak, ze mocno utrudnialam badanie ( mimo silnych checi wspolpracy) Po latach miala drugie badanie, bylo duuuzo lepiej, dyskomfort mniejszy. Albo mialam lepszy dzien, albo sa juz lepsze znieczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś