Dodaj do ulubionych

Córka chce męski strój - karnawał

29.01.16, 11:17
Poradźcie, co ma zrobić pozwolić jej czy nie. Niedługo karnawał i córka napaliła się na strój faraona -dla chłopców. Nie przemawaiają do niej żadne motylki, biedronki, księżniczki to już kompletnie beee, w zeszłym roku była myszką miki, w tym roku już też nie chce. ona chce być faraonem. Mąż się nie zgadza, uważa że będzie wyglądać śmiesznie, ja widziałam ten strój i wydaje mi się, że nie powinno być źle tym bardziej, że chodzi tu o przebierankę na bal, jeden dzień, a nie codzienne chodzenie do przedszkola. Od trzech dni jest płacz, błaganie. Mąż pokazuje jej różne stroje na amazonie, ale ona się uparła na faraona, koniec kropka. Co wy byście zrobiły? pozwoliłybyście się na ten jeden dzień ubrać w strój dla chłopaków, czy jednak upierałyście, że powinna wybrać coś odpowiedniego dla dziewczynek? Córka ma 5 lat.
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:19
      To ona idzie na bal.

Poważnie pytasz, czy sobie żartujesz?
    • maslova Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:20
      Nie chce mi się wierzyć, że nie trollujesz.
      • andaba Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:21
        No to samo sobie pomyślałam...
    • spanish_fly Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:20
      Ten wątek to żart, prawda?
    • tak_to_nowy_nick Uwaga, konkurs! 29.01.16, 11:20
      Która pierwsza użyje słynnego słowa na "g" - przegrywa tongue_out
      • morgen_stern Re: Uwaga, konkurs! 29.01.16, 11:21
        big_grin
      • beataj1 Re: Uwaga, konkurs! 29.01.16, 11:21
        NO dobra jestem polką
        żęder...
    • anty_nick Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:21
      o maj f*g gad.... no to niech sie ubierze.Matko do ciebie...co w tym zlego. Tak "piepszysz" jak mój znajomy, kiedy dowiedział sie ze 2 latkowi kupiłam wózek dla lalek i kuchnię zabawkową...
      • princy-mincy Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:26
        Moj 2-latek namietnie wozi swojego pluszaka w wozku dla lalek (po starszej siostrze).
        Jak sasiad (ojciec dwoch synow) probowal nam tlumaczyc, jakie to niestosowne to go wysmialismy, zwlaszcza ze moj maz aktywnie wozkiem powozil jedno i drugie dziecko smile
        • kawka74 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:33
          Znajomy z placu zabaw tata ma dwóch synów. Starszy dorwał wózek-zabawkę i wozi jakąś lalę, ojciec krzywi się, tłumaczy, że wolałby, żeby syn miał bardziej męskie zainteresowania. Smaczku tej sytuacji dodaje fakt, że ojciec właśnie popychał wózek z młodszym dzieckiem smile
          • princy-mincy Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:38
            No wlasnie- zero refleksji ojca, ze syn robil dokladnie to, co tata?

Bo moj maz sie smieje, ze za duzo z mlodym wozkiem jezdzil, skoro mlody teraz uwielbia wozic pluszaka w wozku.
      • mozambique Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 13:33
        moj 3 tez latek uwielbia "gotować" - smile)
        a na dworze wymienai sie z dziewczynkami : jego rowerek w zamian za wózek dla lalek smile
      • asia_i_p Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 13:41
        Siostra mojej babci (rocznik 1908) opisuje we wspomnieniach, jak dostała przepiękną lalkę, a jej brat konika na biegunach. Brat się konika na biegunach przestraszył, rozpłakał i zażądał lalki; ona się wpakowała na konika na biegunach, ignorując lalkę; rodzice bez mrugnięcia okiem zaakceptowali zamianę. Aż ciężko wierzyć, że ktoś ma z tym problem w XXI wieku.
    • joaaa83 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:22
      Oczywiście, że pozwolić. Nie pozwoliłabym, gdyby do stroju faraona zapragnęła wystąpić bez bluzki albo postanowiła się przebrać za Hitlera. Poza tym wszelka dowolność.
    • princy-mincy Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:22
      Ale jaki masz problem?

Moja corka ma 6 lat i od zawsze wybierala sama sobie stroje na karnawal, nawet jesli mnie sie one nie podobaly to jej sie mialy podobac.

Dodam, ze moj syn (jest mlodszy o 4 lata od corki) we wszystkim nasladuje sisotre i kaze sobie przypinac spinki, zaklada opaski na glowe a jak uda mu sie dorwac jakies male torebunie, to jest przeszczesliwy!
      Niech ma smile
    • nevada_r Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:22
      Zgłupiałaś całkiem? Oczywiście, że jej pozwól. A mężowi każ się walnąć w głowę, bo jest idiotą, skoro nie chce zrobić przyjemności dziecku. Co trzeba mieć w głowie, żeby dzieciak musiał BŁAGAĆ i PŁAKAĆ o taką pierdołę, jak przebranie???
    • murwa.kac Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:22
      pewnie ze bym pozwoliła, jezu w czym problem??

syn sie uparł na sukienke księżniczki. dostał, cyrków jak ta głupia nie robiłam.
      • arista80 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:25
        Nie, nie troluję, ja uważam, że może ubrać się jak chce, to mój mąż uważa, że jednak powinna mieć dziewczęcy strój i oponuje. wierzcie mi, nie jest fajnie słuchać od trzech dni płaczu i spierania się ze starym.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:26
          Powinnaś twardo stać po stronie córki i przekazać mężowi, że jest idiotą.
          • arista80 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:29
            wwc, powiedziałam mu to wczoraj, że co go to obchodzi w co się chce ubrać, w końcu to kaarnawał, a nie ubiór do pracy. wczoraj wydało się, że zmiękł, ale wciąż nieprzekonany.
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:32
              Kup jej ten strój.
            • dziennik-niecodziennik Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:41
              no ale to co sie przejmujesz, kup ten strój, przeciez go siłą z dziecka nie zedrze!...
              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:44
                Tym bardziej, że strój faraona to jakby nie patrzeć sukienka.
              • jola-kotka Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 13:39
                A wiadomo co mu strzeli do lba? smile
            • misterni Ja cię kręcę :D. Co to za chłop, że w ogóle się 29.01.16, 13:18
              wtrąca w takie sprawy. big_grin
              Mój owszem, czasem wyrazie swoje zdanie co do wyskoków modowo - przebieralniczych naszych dziewczyn, ale to żartem wyłącznie i one wiedzą, że w tym temacie mają luz smile

arista80 napisała:

wwc, powiedziałam mu to wczoraj, że co go to obchodzi w co się chce ubrać, w końcu to kaarnawał, a nie ubiór do pracy. wczoraj wydało się, że zmiękł, ale wciąż nieprzekonany.
          • lokitty Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:33
            Arista nie mieszka w Polsce z tego co pamiętam i nie ma męża Polaka, ale przedstawiciela żywotnej na południu kultury machismo wink.
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:36
              No dobra, ale to kraj gdzie kobiety i mężczyźni mają równe prawa? Wyśmiać starego, córce kupić wymarzony strój.
              • lokitty Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:46
                Chyba Włochy z tego, co kojarzę.
        • 1matka-polka Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:27
          Fajnie macie na chacie.
        • kawka74 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:27
          To nie słuchaj, tylko kup jej ten cholerny strój. Jeśli mąż nie ma jaj, to chociaż Ty je miej.
        • e-kasia27 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:57
          Oczywiście, że pozwolić, po to są te bale, aby można się było przebrać, za coś, czym się nie jest.

A widziała strój kleopatry, jest o wiele ładniejszy niż faraon.
          Może by się udało, aby wil był syty i owca cała?
        • misterni Wierzymy. I jednocześnie nie możemy uwierzyć, 29.01.16, 13:14
          że z powodu takiej pierdoły doprowadzacie (bo ty swoja niezdecydowaną postawą również to robisz) małą do płaczu.
          Kup dziecku strój, a mężowi lutnij najwyżej na boku jak będzie podskakiwał tongue_out

arista80 napisała:

"wierzcie mi, nie jest fajnie słuchać od trzech dni płaczu i spierania się ze starym."
        • jola-kotka Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 13:37
          Twój maz jest glupi i przez swoja mega glupote naraza dziecko na stres,tyle w temacie.
    • kropkacom Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:24
      Szkoda dziecka... Szkoda, bo musi beczeć od trzech dni, a w temacie nie powinna uronić nawet łzy.
      Przemyślałam - będę się oszukiwać jednak, że trollujesz tongue_out
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:25
      Co bym zrobiła? Zasadziła mężowi kopa w... Ty serio masz jakieś wątpliwości?
    • kawka74 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:26
      Pozwoliliście jej na myszkę Miki, a nie może być faraonem? Serio? big_grin
      • mozambique Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 13:35
        Myszka MIki to przecież "ten mysz"

bo "tą myszą" była MInnie smile
    • lokitty Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:30
      Powiedz mężowi, że kobieta też była jak najbardziej faraonem wink.
      No dajcie spokój...
      BTW, macie bardzo kreatywną córkę. Mojej z takich unisex pomysłów przyszło do głowy tylko bycie kotkiem (i była wink).
      • dziennik-niecodziennik Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:39
        moja była pająkiem big_grin
        • lokitty Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:49
          Jak słodko!
          Ale moja to z tych "kobiecych", ma być zazwyczaj sukienkowo i "na bogato" big_grin. Kotek to był w czasach mocno przedszkolnych, później to już same Elsy i inne takie.
          Ale w tym roku na szkolny karnawał była bardzo, hmmm, demonicznym motylem, czarna błyszcząca sukienka, buzia pomalowana w fantazyjne wzory, kontrastowe tęczowe skrzydła i opaska z czułkami, więc jest nadzieja, że trochę rozwinie kreatywność.
          • dziennik-niecodziennik Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:56
            oj, słodko to nie było suspicious ale przerażajaco owszem. no i dobrze, na Halloween było jak znalazł.
        • niennte Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 17:12
          Moja wnuczka smokiem smile
    • kochamruskieileniwe Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:31
      Kurka wodna..
      A Hatszepsut???
      Była przedstwiana z brodą faraona....

Ze o Kleopatrze nie wspomnę... Taz faraonem była.. (Faraonicą?)
    • dziennik-niecodziennik Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:38
      wez nie rób sobie jaj. przebierzcie dziecko za co tam chce. w przypadku przebrania to nawet lepiej, jak jest nieoczywiste.
    • ginger.ale Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:39
      A jakby się chciała przebrać za tatusia to też by się wk...ił?

Sorki, ale doprowadzanie dziecka do placzu przez kilka dni z rzędu, bo nie może mieć przez kilka godzin stroju faraona?

Ja już bym miała ten strój zamówiony, a drugi dla siebie i bym tak powitała męża po pracy, każac się odpowiednio tytułować jak chce obiad tongue_out
      • dziennik-niecodziennik Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:40
        i jeszcze niech kotu się kłania! big_grin bo jak nie to kocia karma na papierowym talerzu bedzie, a nie obiad! big_grin
        • ginger.ale Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:45
          Na kota niech nawet nie śmie spojrzeć, o niegodzien!!
      • arista80 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:47
        dobresmile)
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:49
          arista, a nie możesz mu zakomunikować, że kupujesz i już? boisz się go czy co?
    • marikooo Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:40
      Moja trzylatka była w tym roku Spidermanem smile
    • kalina_lin Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:41
      Myszka Miki jest facetem, więc już w zeszłym roku była w męskim stroju...
      Ale zupełnie serio. Czy wy mieszkacie w Polsce? Czy jest jakiekolwiek ryzyko, że założenie stroju dla przeciwnej płci narazi ją na negatywne reakcje innych dzieci, pań przedszkolanek itp? Jeśli nie, to spokojnie kupujcie tego faraona.
      • arista80 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:46
        Nie, mieszkamy we włoszech, absolutnie założenie takiego czy innego stroju z niczym się nie wiąże. to po prostu opór męgo męża, który uważa, że skoro jest dziewczynką to nie powinna brać się za stroje dla chłopaków. tym bardziej, że ten faraon to widać, że jest taki typowo chłopięcy. powiedziałam mu wczoraj, co mu szkodzi w co się ubierze, przecież to zabawa i przebieranka, on jednak kręci nosem. chociaż przed chwilą dzwonił i powiedział, że zastanowi się nad tym faraonem. także chyba miękniesmile)
        • ginger.ale Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:49
          To dobrze, przycisnąć go trzeba smile
          Wydaje mi się z doświadczenia, że łzy córeczki dość szybko załatwiają różne kwestie z tatusiem : P
        • kochamruskieileniwe Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:50
          pokaż mu to:
          it.wikipedia.org/wiki/Hatshepsut
        • ola_dom Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:56
          arista80 napisała:

> to po prostu opór męgo męża, który uważa, że skoro jest dziewczynką to nie powinna brać
          > się za stroje dla chłopaków.

Właśnie! Niech się przebierze za dziewczynkę!
        • cosmetic.wipes Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 13:21
          Czy twój (mądry inaczej) małzonek nie pozwala tobie i córce nosic spodni?
        • peonka Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 15:05
          Serio, Twoj mąż siedzi w pracy i duma, czy jednak pozwolić dziecku 5-letniemu isc na bal w wymarzonym stroju, czy czwarty dzień ciągnąć kłótnię?
          Gdyby to był mój mąż, powaznie bym się martwiła, to jakiś kosmos, że komuś się chce 4 dni kłócić o głupotę. Z dzieckiem doprowadzonym do łez sad I "uparciuch" nijak mi do niego nie pasuje w tej sytuacji. A dziecko może i ma "charakterek", ale w tej kwestii ma absolutna rację.
        • kk345 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 17:30
          > dzwonił i powiedział, że zastanowi się nad tym faraonem. także chyba mięknie

Ludzki pan!
      • ginger.ale Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:47
        Chyba we Włoszech, ale nie wiem czy na głębokim południu...
        • arista80 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:48
          centrum włoch, nad rzymem
          • lokitty Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:51
            Il marito italiano? big_grin
            • arista80 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:55
              tak, marito italiano i niestety uparciuch,a do tego lubi się droczyć z córką. inna rzecz, że ona też ma niezły charakterek i jak się na coś uprze to ma być tak i koniec (już nie chodzi tu nawet o stroje) .
              • zottarella Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 12:01
                Ale droczenie się nie polega chyba na tym, że dziecko od 3 dni płacze o strój na bal?
              • dziennik-niecodziennik Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 12:12
                droczenie się ktore doprowadza dziecko do lez? mało zabawne.
                ale moze faceci tak mają. moj ojciec tez nie wie kiedy przestac...
      • dziennik-niecodziennik Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:54
        ale przepraszam, ze niby w Polsce "założenie stroju dla przeciwnej płci narazi ją na itd"?...
        moje dziecko do tej pory zdążyło juz być pająkiem, Kłapouchym, piratem. strój dziewczęcy miala raz i bynajmniej nie księżniczkowy wink
        ani jednego złego słowa nie usłyszała, od nikogo!
        • kalina_lin Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 14:26
          Ze niby są miejsca na świecie, gdzie taki problem może się pojawić.
    • agni71 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:44
      Mam nadzieję, że jednak trollujesz.

Jedna z moich córek była Piotrusiem Panem kiedyś na balu w przedszkolu. Nikomu nie przyszło do łba, że coś z tym nie tak.
      • agni71 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:46
        A innym razem kowbojką, ale strój jak najbardziej spokojnie mógłby być kowboja, bo były dżinsy i koszula w kratę, bandana i kapelusz kowbojski (nie różowy), a i jeszcze kamizelka i gwiazda szeryfa.
        • niennte Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 17:16
          Nasza też była kowbojem.

A w ogóle, trzeci rok w przedszkolu i nigdy nie założyła sukienki/spódnicy. Gdyby jej ktoś powiedział, że wygląda jak księżniczka, to by się ciężko obraziła.
    • kozica111 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:45
      Oczywiście że się zgodzić, co w tym dziwnego, oryginalnie i tyle.
      • kozica111 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:47
        Jak sama idea balu karnawałowego wskazuje należy się przebrać za kogoś kim się nie jest. A poza tym kobiety na faraonów ! smile
        • ginger.ale Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:54
          Nie tylko Kopernik- Tutenchamon też była kobietą!
          wink
    • scarlett.o-hara Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 11:53
      Niech się przebierze. Podmaluj ją fajnie i będzie Kleopatrą. Nie widze problemu.
    • julita165 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 12:05
      Serio masz taki problem ???? Gdzie tkwi tajemnica niepozwalania dziecku przebrania się za faraona ? A jeśli już macie z mężem taki problem to umówcie się, że córka jest przebrana za faraonice Hatszepsut smile
    • misterni Nie trollujesz aby? ;) 29.01.16, 13:07
      To bal przebierańców, córka chce się przebrać za faraona, co w tym złego?
    • heca7 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 13:17
      Moja dopiero ostatnio odkryła, że nigdy nie była księżniczką wink Bo jakoś nie chciała. Teraz trochę za późno bo ma prawie 14l. Była Zorro, dwa razy bo raz w szkole a wcześniej w przedszkolu. Była też... Batmanem. Kotem i muchomorem wink

Przypomina mi się rozmowa jaką usłyszałam kiedyś w szatni przedszkola. Mama do syna przed balem- dlaczego nie chcesz być strachem na wróble!? Babcia ci uszyła taki piękny strój! big_grin
      • cosmetic.wipes Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 13:24
        Ja kilka lat z rzędu na przełomie przedszkola i podstawówki obskakiwałam wszystkie imprezy przebierańców jako Janek z czterech pancernych big_grin
        • julita165 Re: Córka chce męski strój - karnawał 29.01.16, 14:51
          A ja w LO za amerykańskiego komandosa smile akurat młodszy brat miał ze sklepu z demobilu kompletny zestaw łącznie z żelazną racją żywnościową smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka