Dodaj do ulubionych

Podatek dla darmozjadów.

01.02.16, 16:41
Pomysł mi się nawet podoba:

biznes.interia.pl/podatki/news/podatek-od-prozniaka-wprowadzono-dekretem-na-bialorusi,2270384,4211
"Podatek dla darmozjadów został wprowadzony w celu zapobiegania pasożytnictwu społecznemu, zachęcania ludzi do pracy i wypełnienia "konstytucyjnego obowiązku obywateli udziału w finansowaniu wydatków państwowych".

Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 16:44
      Niech Niemcy patrzą i się uczą jak rozwiązać problem fali uchodźców.
      • araceli Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 17:15
        lauren6 napisała:
        > Niech Niemcy patrzą i się uczą jak rozwiązać problem fali uchodźców.

Czy tobie absolutnie wszystko się z imigrantami kojarzy?
    • wadatka Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 16:47
      Nie ma na szczescie obowiazku pracysmile
      bog zaplac

• wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 16:56
        Na Białorusi też nie ma obowiązku pracy. A pomysł z podatkiem bardzo mi się podoba.
      • angeika89 Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 22:35
        Super pomysł.
        Tacy ludzie jak Ty ruszyli by swe szanowne doopy do pracy i przestali tylko ciągnąć od Państwa...
        Nigdzie nie ma obowiązku pracy, ale lepiej płacić ZUS etc, niż podatek od bycia "darmozjadem" wink
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 16:54
      Mi się bardzo podoba.
      • rosapulchra-0 Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 18:06
        Mnie się podoba bardzo.
        Tak trudno dbać o poprawność językową?
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 22:33
          wy...laj
    • dyzurny_troll_forum Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 17:08
      kaz_nodzieja napisał(a):

> Pomysł mi się nawet podoba:

Fantastycznych macie idoli i wspaniałe wzorce!
      • paszczakowna1 Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 17:15
        >Fantastycznych macie idoli i wspaniałe wzorce!

To dosyć logiczne, patrząc na to, kto się wypowiada, prawda? Albo jesteśmy w Unii, albo jesteśmy Białorusią.
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 17:15
        Żebyś wiedział. Jeśli ktoś nie chce i nie wspiera rozwoju gospodarki powinien płacić pełne stawki za przejazdy, leczenie itp. albo podatek.
    • araceli Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 17:18
      I dobry pomysł i zły - z jednej strony czemu mają to płacić osoby bezrobotne nie z własnej winy a z drugiej - czemu pracujący mają finansować np. leczenie 'żon przy mężu'? Niestety - raczej nie da się skonstruować tego przepisu tak, żeby był sprawiedliwy.
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Podatek dla darmozjadów. 01.02.16, 17:21
        Osoby zarejestrowane jako bezrobotne nie płacą podatku od pasożytów na Białorusi.
    • woman_in_love z tego co kojarzę tam jest bezpłatna służba zdrowi 01.02.16, 18:00
      a i to bez wyjątków. U nas z wyjątkami. Bo u nas jak się nie jest bezrobotnym i się nie pracuje (i nie płaci składek), a chce się mieć bezpłatną służbę zdrowia to też trzeba zapłacić taki "podatek", czyli 300-parę PLN do NFZ. I mam znajomych, którzy płacą jak najbardziej ten podatek na NFZ.

No więc to kwestia nazewnictwa i nomenklatury. Demokracje to systemy, które marnotrawią czas i pieniądze na to, by różne rzeczy ubierać w ładne słówka i zamydlać pewne sprawy, a "obywatelom" dawać złudne poczucie że coś znaczą i mają na coś wpływ. Na Białorusi szkoda na to czasu, bo można wlepić podatek od próżniactwa. Zresztą śmierdzi to tendencyjną anty-białoruską propagandą. Ja przypomnę tylko, że na Białorusi jest tak źle że uciekło do nas milion Białorusinów.... Ale chwila chwila, co ja gadam, przecież uciekło do nas milion mieszkańców demokratycznej i prozachodniej Ukrainy.

Walą też drzwiami i oknami, a właściwie łódkami i pontonami mieszkańcy w końcu demokratycznej i prozachodniej Libii, którzy dzięki naszej pomocy obalili złą i okrutną dyktaturę diabła Kaddafiego hue hue.

Reasumując, jeśli nie uciekają masowo, to znaczy że odpierd.. się od nich i im demokracji nie nieśmy. Chyba że ich chcemy przyjąć za pół roku, jak będą spierd... od tej demokracji.
      • rosapulchra-0 Re: z tego co kojarzę tam jest bezpłatna służba z 01.02.16, 18:09
        No więc to kwestia nazewnictwa i nomenklatury

To jedno i to samo.
        • woman_in_love Re: z tego co kojarzę tam jest bezpłatna służba z 01.02.16, 18:17
          Wiem, życiowy przegrańcu z UK. Ale chodziło mi o to, by podkreślić tą zaletę demokracji.
      • paszczakowna1 Re: z tego co kojarzę tam jest bezpłatna służba z 01.02.16, 19:53
        Jakoś w tym białoruskim raju na ziemii z "bezpłatną służbą zdrowia", do poziomu którego chcą Polske sprowadzić kremlowskie trolle, średnia długosć życia wynosi (dane z 2013) 71.8, podczas gdy w Polsce 76,9.

Dla porównania: w 1990 r Białoruś 70,8, Polska 70, 9.

www.worldlifeexpectancy.com/world-health-review/belarus-vs-poland
        • woman_in_love Re: z tego co kojarzę tam jest bezpłatna służba z 01.02.16, 20:12

Różnica islamski trollu jest i co z tego, skoro w ukraińskim raju, prodemokratycznym i prozachodnim jest jeszcze gorzej bo 70.9 (2013). A sytuacja na Białorusi nie jest tak dobra jak u nas z powodu Czarnobyla, który leży tuż przy granicy z Białorusią. I to Białoruś bardziej niż Ukraina została dotknięta skażeniem, a stąd i większa liczba chorób i krótsza średnia długość życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka