Dodaj do ulubionych

Torebka - kolor

13.02.16, 19:07
Wpadła mi w oko pewna torebka, ale nie jestem pewna czy kolor "camel" jest jeszcze modny? Nie interesuję się zbytnio modą, rzadko kupuję ubrania, dodatki ( raczej jak juz muszę ), i szukam torebki średniej wielkości, skórzanej, niezbyt eleganckiej, ale też nie tzw. worka, i najlepiej do 350zl. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Torebka - kolor 13.02.16, 19:15
      Skoro nie interesujesz się modą, to jakie znaczenie ma czy kolor modny? Kupujesz, co ci się podoba, czy to, co ktoś uważa za modne?
      • zemfira_ Re: Torebka - kolor 13.02.16, 19:25
        Nie interesuję się "zbytnio" wink Mimo to, coś tam widzę, coś tam mi się podoba albo zdecydowanie nie. A przy moim ewentualnym zapóźnieniu w tym względzie, boję się, że kupię sobie torebkę na kolejne 3 lata i za chwilę okaże się, że to już zdecydowana przeszłość. Mimo średniego zainteresowania tematem, nie chcę wyglądać przedpotopowo.
    • chocolate_cake Re: Torebka - kolor 13.02.16, 19:20
      Nie wiem czy modny ale mnie się podoba
      • nuta15 Re: Torebka - kolor 13.02.16, 19:44
        Będzie pasowała kolorystycznie do większości twoich ubrań ?
        • zemfira_ Re: Torebka - kolor 13.02.16, 19:50
          Większość ubrań mam w kolorze czarnym (próbuję to, z marnym skutkiem, zmienić od jakiegoś czasu), płaszcz na wiosnę w kolorze oliwkowym (khaki). Ogólnie pasują mi chyba raczej chłodne kolory.
          • kotagus Re: Torebka - kolor 13.02.16, 19:58
            Camel chłodny nie jest... może raczej kolor taupe by Ci pasował? Taki szarawy beż?
            • zemfira_ Re: Torebka - kolor 13.02.16, 20:03
              Zastawiałam się nad tym, ale akurat ten kolor kojarzy mi się jakoś trupio i jakby z latami '90 (mówię o torebkach, w ubraniu jest jak najbardziej ok). Camel mi się z kolei podoba, ale nie wiem czy będzie pasował i czy nie będzie za chwilę "starodawny". Często jest tak, że zanim zaakceptuję jakąś modę i jestem gotowa coś kupić, to jest to taki moment, że za chwilę jest to przestarzałe big_grin Stąd te moje rozterki wink
              • nuta15 Re: Torebka - kolor 13.02.16, 20:19
                Camel nosi się od kilku sezonów . Do czerni i oliwkowej zieleni świetnie pasuje bordo , śliwka . Odważysz się ? smile
                • zemfira_ Re: Torebka - kolor 13.02.16, 20:33
                  Teoretycznie tak smile Ale skłaniałabym się ku śliwce - bordo jest zbyt poważne. Poza tym, trzeba jeszcze znaleźć odpowiedni fason w odpowiedniej cenie... to chyba graniczy z cudem wink
                  • butch_cassidy Re: Torebka - kolor 14.02.16, 08:10
                    Do 350 jest już spory wybór, a piszesz nie o jakichś niebywale rzadkich kolorach. Sprawdź m.in. w outletach na stronach www marek, które Cię interesują.
                    I podobnie, jak dziewczyny, radziłabym bardziej polegać na własnych preferencjach niż na trendach.
                    I jeszcze... wg mnie śliwka jest poważniejsza niż bordo big_grin
                    A tak na prawdę to chyba jeśli chodzi o "powagę" nie za bardzo się różnią wink
    • zemfira_ Re: Torebka - kolor 14.02.16, 11:51
      Dziękuję za wszystkie rady. Mam jeszcze jedno pytanie: czy niegładka skóra jest gorsza od gładkiej? Znalazłam ładna torebkę, ale w powiększeniu zauważyłam , że to nie jest gładka skóra i znów mam dylemat wink
      • butch_cassidy Re: Torebka - kolor 14.02.16, 12:28
        W jakim sensie gorsza? Czy gorzej się nosi? Wg mnie nie. Raz tylko miałam przypadek, że lakierowana tłoczona skóra popękała mi na uszach torby - niestety moja wina, bo za dużo rzeczy do niej wpakowałam...
        Natomiast problem może być np. z jasnym zamszem, gdyby to miała być często noszona torebka. Ale to pewnie oczywiste smile
        A o jaką dokładnie skórę chodzi?
        • zemfira_ Re: Torebka - kolor 14.02.16, 12:42
          Czy nie jest gorszej jakosci? Tu jest link do torebki: www.limango-outlet.pl/jean-louis-scherrer/skorzana-torebka-jade-w-kolorze-jasnobrazowym-29-5-x-31-x-15-5-cm-3852323
          • butch_cassidy Re: Torebka - kolor 14.02.16, 13:00
            A... o taką chodzi smile
            Moim zdaniem to jedna z najbardziej pewnych skór, wytrzymałych.
            Oczywiście zawsze może zdarzyć się bubel, ale z takim podejściem nic się nigdy nie kupi wink
            • zemfira_ Re: Torebka - kolor 14.02.16, 22:02
              Dziękuję za rady. Zamówiłam. Zobaczę co to za cudo, najwyżej odeślę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka