wioskowy_glupek 22.02.16, 11:20 wiadomosci.onet.pl/kraj/tadeusz-rydzyk-i-jego-fundacja-lux-veritatis-otrzyma-26-mln-zl/83xn12 Hehe nie przeszło z funduszu kultury nie przeszło ze szkolnictwa to inaczej się dobrali PL to bogaty kraj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 11:23 Nie 27 a 26. Wygrał w sądzie. Jak się jest głupim i nie umie zerwać legalnie umowy, to się płaci. Nie żeby mi się podobało finansowanie Rydzyka, ale prawo powinno być przestrzegane Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 11:40 Nic nie wygrał w sądzie. Zawarto ugodę, czyli państwo zrezygnowało z walki o nasze pieniądze, uznając według własnego kaprysu, rację Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 11:44 ugodę zawarto po ilu latach procesu? 6? Skoro przez 6 lat nie wygrali, to po co przedłużać? Gdyby tylko mogli to wygrali by ten proces. Mieli za sobą ministra nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 11:50 Skoro przez tyle lat nie przegrali procesu, widać sprawa była do wygrania. I może jednak to dowód na to, że poprzednia władza jednak całkiem skutecznie powstrzymywała się od nacisków na sędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 12:12 Jakoś w brak tych nacisków nie wierzę. Znam sprawę gdzie przez 15 lat toczył się proces, a strona powodowa nie była w stanie swoich racji udowodnić. W między czasie zniszczyli dokumenty, a proces toczył się kolejne lata. Odpowiedz Link Zgłoś
skomplikowanaula Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 12:20 "że poprzednia władza jednak całkiem skutecznie powstrzymywała się od nacisków na sędziów. " Nie wierzę, że ktoś ma taki tyci, tyci... Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 22:11 "że poprzednia władza jednak całkiem skutecznie powstrzymywała się od nacisków na sędziów. " > Nie wierzę, że ktoś ma taki tyci, tyci... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 11:11 Zamiast takich niby żarcików napiszcie ze skomplikowanaula konkretnie ile milionów dała poprzednia władza Rydzykowi. To będzie przyczynek do merytorycznej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 12:40 livia.kalina 23.02.16, 11:11 Zamiast takich niby żarcików napiszcie ze skomplikowanaula konkretnie ile milionów dała poprzednia władza Rydzykowi. To będzie przyczynek do merytorycznej dyskusji. na sto % temu słaniającemu się z głodu zakonnikowi płacili ZUS z tzw funduszu kościelnego Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina teraz zwiększa Fundusz Koscielny 23.02.16, 18:43 wyborcza.biz/biznes/1,147754,19668864,sejmowa-komisja-za-zwiekszeniem-funduszu-koscielnego-i-budzetu.html?disableRedirects=true#MTstream Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 10:37 Ja mogę mieć tyci, tyci, tylko co wtedy mają pod czaszką ci, którzy wybrali i wspierają nową władzę i nadal nie rozumieją w jakie guano wpuścili kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 10:30 arwena_11 22.02.16, 11:44 ugodę zawarto po ilu latach procesu? 6? Skoro przez 6 lat nie wygrali, to po co przedłużać? no choćby po to żeby pan tadek tej kasy nie dostał , jest powód ? >Gdyby tylko mogli to wygrali by ten proces. Mieli za sobą ministra nie? ministra któremu na widok tadzia z Torunia kolana miękną ? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 12:07 arwena_11 napisała: > ugodę zawarto po ilu latach procesu? 6? Skoro przez 6 lat nie wygrali, to po co > przedłużać? Gdyby tylko mogli to wygrali by ten proces. Poprawka - to Rydzyk nie wygrał przez 6 lat. Widocznie nie mógł wygrać - nowa władza mu dała. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:10 Niezupełnie, raczej na tyle mocne miał argumenty, że tamta władza nie mogła tak bez niczego uwalić. Moi rodzice walczyli 15 lat i w końcu wygrali. Teraz skarżą skarb państwa o przewlekłość, a jak przegrają to idą do Strassburga i wygrywają odszkodowanie. Ciekawe czy jakby Rydzyk przegrał i poszedł do Strassburga to taniej by nas wyniosło? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:17 arwena_11 napisała: > Niezupełnie, raczej na tyle mocne miał argumenty, że tamta władza nie mogła tak > bez niczego uwalić. Ależ podwójne standardy Jak myślałaś, że rząd pozwał Rydzyka to długość trwania procesu uznałaś za argument za Rydzykiem. Jak się okazuje, że jest odwrotnie to... też jest argument za Rydzykiem bo rząd 'nie mógł uwalić' Może poczytaj jak i od kogo w pierwszej kolejności Rydzyk dostał a kto próbował te pieniądze odzyskać... Tak czy inaczej OBECNA WŁADZA Rydzykowi dała i już. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:21 Araceli dojście do ugody "zaproponował" Sąd Okręgowy za poprzedniej władzy. To jak myślisz dlaczego? Moim zdaniem osoba zrywająca tę umowę powinna odpowiedzieć za narażenie Państwa na straty ( 6 lat procesu itd. ). Zarząd NFOŚiGW poinformował we wtorek w skierowanym do PAP oświadczeniu, że Fundusz oraz Fundacja Lux Veritatis "zmierzają obecnie do zawarcia ugody sądowej, zgodnie z zaleceniem Sądu Okręgowego w Warszawie". Dodano, że rozmowy w tej sprawie zostały podjęte nie przez obecne władze Funduszu, działające od grudnia 2015 r., lecz jeszcze przez poprzedni zarząd. Negocjacje prowadzone są przez dwie kancelarie prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:28 arwena_11 napisała: > osoba zrywająca tę umowę powinna odpowiedzieć > za narażenie Państwa na straty Ale rozumiem, że rząd PiSiurów w skandaliczny sposób podpisujący tę umowę już odpowiadać nie musi? Wiesz w ogóle czego dotyczy sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:34 No proszę cię, teraz musimy przyjąć uchodźców, bo Ewka podpisała umowę. Podobno za wycofanie sę z niej byłyby ogromne kary ( myślę, że większa część społeczeństwa chętnie by się na nie złożyła ). Trzeba zawsze sprawdzić za i przeciw zanim się zrobi ruch kosztujący miliony. Przerabiam to teraz u siebie we wspólnocie. Walczymy w sądzie z jednym z poprzednich zarządców. Deweloper podpisał z nim tak niekorzystną dla nas umowę, że gorszej się nie dało. Kolejny zarząd ją zerwał i nie zapłacił. No i się bujamy, bo pewnie przegramy, a koszty odsetek i prawników to będzie pewnie drugie tyle co roszczenie. Lepiej byłozapłacić i dopiero się sądzić, bo przynajmniej odsetek by nie było. No ale cóż, ponosimy koszty za głupotę innych. Pewnie się potem skończy roszczeniem o odszkodowanie od tych co źle wypowiedzieli umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:37 arwena_11 napisała: > No proszę cię, teraz musimy przyjąć uchodźców, bo Ewka podpisała umowę O i znów PiSiurskie skamlenie 'a peło cośtam'. Potraficie COKOLWIEK innego? > Trzeba zawsze sprawdzić za i przeciw zanim się zrobi ruch kosztujący miliony. PiSury nie musiały - kaska dla Rydzyka miała być i już. PS. Zalewanie każdej wypowiedzi Twoimi osobistymi przygodami jest naprawdę uciążliwe, męcząca i nie wnosi nic do omawianej sprawy. Naprawdę - daruj sobie bo te historie czytam już któryś kolejny raz.. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:58 to ty masz podwójne standardy. Wiesz jakbyś się darła, gdyby PIS zerwało umowe na przyjęcie emigrantów i musiało kary płacić? NIe ważne, że społeczeństwo nie chciało tej umowy i poprzednicy podpisali ją wbrew Narodowi ( mogli zrobić referendum i dowiedzieliby się czego chce Naród ). I nie lubię Rydzyka, jestem przeciwna dotacjom dla niego, ale jak już dostał, to umowy zrywa sie z głową a nie naraża nas wszystkich na odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 14:23 arwena_11 napisała: > to ty masz podwójne standardy. Wiesz jakbyś się darła, gdyby PIS zerwało umowe > na przyjęcie emigrantów i musiało kary płacić? NIe ważne, że społeczeństwo nie > chciało tej umowy i poprzednicy podpisali ją wbrew Narodowi ( mogli zrobić refe > rendum i dowiedzieliby się czego chce Naród ). Podsumowując - ocena Ewy Kopacz za podpisanie niekorzystną (Twoim zdaniem) umowy w sprawie imigrantów - 'skandal - pod sąd ją'. Ocena rządu PiS podpisującego niekorzystną umowę z Rydzykiem - 'nieważne to i tak wina peło' Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 14:38 Nie mówię o tym, że jak zrywać umowy to z głową. Jedna i druga bez sensu. Tyle, że jak już podpisana, to trzeba przeliczyć koszty, co się bardziej opłaca. Wykonać ją czy zerwać. Jak widać zerwanie umowy z Rydzykiem było nieprzemyślane pod względem prawnym, skoro Sąd zachęcał do ugody. I tak jestem zła na Pis, że nie zerwali tej umowy. Tylko nie znam kwoty kosztów, ale może były by mniejsze niż przyjęcie emigrantów do nas? I nie mówię tylko o kosztach finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 14:45 arwena_11 napisała: > I tak jestem zła na Pis, że nie zerwali tej umowy. Oczywiście podpisanie przez PiSiurów niekorzystnej umowy z Rydzykiem pominęłaś wymownym milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 15:41 a w którym miejscu tak napisałam? Napisałam że jedna i druga umowa jest bez sensu. Tyle że trzeba przeliczyć czy koszty zerwania nie będą większe niz sama umowa. Tutaj Rydzyk i tak dostał ile miał dostać, tyle że 6 lat w sądzie kosztowało sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: 27 mln dla ojca tranzystora 24.02.16, 07:42 Araceli, nie wiem czy jest sens dyskutowania z nią, już długi czas obserwuję tę podwójną mentalność w myśleniu, w dyskusji i widzę, ze to się pogłębia, ty jej przedstawiasz rozsądne argumenty, realne spojrzenie na sprawę a ona podchodzi do tematu w sposób "bo tak", "bo Rydzyk tak powiedział", "bo prezes tak powiedział", " bo ja tak chcę , bo mi się tak zdaje, po moja opcja nie może nie mieć racji". Co jednocześnie nie oznacza, że uwielbiam twoje dyskusje z kimkolwiek a na pewno już z osobami pokroju Arweny Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: 27 mln dla ojca tranzystora 24.02.16, 13:31 Jasne, brać kasę z UE to jak najbardziej. Ale coś od siebie dać (czyli przyjąć garstkę uchodźców na koszt unii) to już nie. Jesteśmy członkiem UE i mamy pewne zobowiązania wobec niej. Rząd PiS dobrze to wie i zrobiłby dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 14:34 arwena_11 23.02.16, 13:34 No proszę cię, teraz musimy przyjąć uchodźców, bo Ewka podpisała umowę. Podobno za wycofanie sę z niej byłyby ogromne kary ( myślę, że większa część społeczeństwa chętnie by się na nie złożyła ). Trzeba zawsze sprawdzić za i przeciw zanim się zrobi ruch kosztujący miliony. Ewka dogadała sie z zagranicznymi podmiotami a tamte pieniądze PIS chciał dać Rydzykowi jako podziękowanie za agitację wyborcza , mógł Jarek dać rydzowi z tego co za pomocą spółki telegraf ukradł a nie z kasy państwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 14:40 jak mam wybierać komu płacić to jednak wolę kasę wydać na inwestycje w kraju a nie obcy nieintegrujący się element. Pewnie że najlepiej byłoby, żeby nic nikomu nie płacić. ALe jak już trzeba to wybrałabym mniejsze zło. Tylko jak widać musimy i jednym i drugim zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 13:15 mamma_2012 napisała: > Nic nie wygrał w sądzie. > Zawarto ugodę, czyli państwo zrezygnowało z walki o nasze pieniądze, uznając we > dług własnego kaprysu, rację Rydzyka. Dokładnie i tym samym spłaciło daninę za agitowanie w trakcie obu kampanii wyborczych. Co za q...o Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 10:26 arwena_11 22.02.16, 11:23 Nie 27 a 26. Wygrał w sądzie. Jak się jest głupim i nie umie zerwać legalnie umowy, to się płaci. raczej tytlko głupi wierzy ze ten tzw wyrok ma cokolwiek wspólnego z sprawiedliwymy osądem Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 11:24 No przecież to było oczywiste. Pis, po prostu, naszymi pieniędzmi spłaca swoje długi. Jestem przekonana, ze te 27 mln to tylko cześć tej spłaty. Wciąż nieodmiennie mnie bawi naiwność triss, która twierdziła jakoby partia rządząca "odcinała się od Rydzyka i Episkopatu" Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 11:26 Oczywiście to zapewne nie jest koniec dotacji dla Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 12:42 Naiwnością do kwadratu jest posądzac Triss, że wierzyła w to, co pisze. To czytelnik miał uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 11:29 > Hehe nie przeszło z funduszu kultury nie przeszło ze szkolnictwa to inaczej się dobrali Hehe to nie sa te miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 11:37 wiem że nie te dlatego mówię że to jeszcze nie koniec Ważne że jakieś się znalazły Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 09:31 To są te miliony, które miały być przeznaczone na walkę ze smogiem w Krakowie. krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,19662322,nfos-zabral-malopolsce-pieniadze-na-walke-ze-smogiem-i-dal-rydzykowi.html#BoxLokKrakLink Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: 27 mln dla ojca tranzystora 22.02.16, 17:10 nic a nic mnie to nie dziwi. I chciałam zaznaczyć, że przyznanie "odszkodowania" nie wyklucza haraczu z puli na kulturę i/lub edukację w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 09:46 Jak patrzę na tego starego kutwę ze złożonymi do Bozi rączkami to najgorsze instynkty się we mnie budzą. Oby Pan go wezwał do domu swego wkrótce, to jedyne wyjście. Chociaż pewnie w jego miejsce wskoczy kolejny wierny sługa "koscioła". Za tej władzy końca nie będzie tej podłości i tupetu. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 10:21 a widziałaś ten koniec za poprzedniej władzy? a moze za SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 12:19 Takiego tupetu jak za pis to jeszcze nie oglądaliśmy więc daruj sobie takie analogie bo są nie na miejscu. Miasto Kraków powinno głośno protestować jesli to prawda, że pieniadze unijne pójda do kieszeni tego pazernego pastucha. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:19 Ugodę zaproponował sąd i negocjacje podjęto za poprzedniej władzy, czyli państwo miało małe szanse na wygraną Zarząd NFOŚiGW poinformował we wtorek w skierowanym do PAP oświadczeniu, że Fundusz oraz Fundacja Lux Veritatis "zmierzają obecnie do zawarcia ugody sądowej, zgodnie z zaleceniem Sądu Okręgowego w Warszawie". Dodano, że rozmowy w tej sprawie zostały podjęte nie przez obecne władze Funduszu, działające od grudnia 2015 r., lecz jeszcze przez poprzedni zarząd. Negocjacje prowadzone są przez dwie kancelarie prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 14:31 arwena_11 23.02.16, 13:19 Ugodę zaproponował sąd i negocjacje podjęto za poprzedniej władzy, czyli państwo miało małe szanse na wygraną sąd pod ministrem ziobro ?? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 15:43 Nie sąd pod poprzednim ministrem Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 22:38 Arwena, prosze, uzywaj przecinkow po "nie", bo zmieniasz sens wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 22:43 oj, nie zwróciłam uwagi, jak pisałam, bo w między czasie robiłam obiad. Jak zauważyłam to już nie mogłam zmienić. Brakuje mi funkcji edytuj na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 11:39 Teraz to dopiero są heheszki, jak się okazało, że pieniądze na Rydzyka poszły z puli, która miała iść na walkę ze smogiem w Małopolsce. W tvn24 mówią, że projekt walki ze smogiem był współfinansowany z UE. Po wycofaniu finansowania z Ministerstwa Środowiska nie dość, że projekt może stracić 40-pare milionów dofinansowania z Unii, to jeszcze na dokładkę mogą zostać zmuszeni do zwrócenia dotychczasowego dofinansowania. Mieszkańcy Krakowa, którzy głosowali na PIS, muszą pękać z dumy Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 12:11 Szczerze mowiac, tym glosujacyn na pis w ogole nie wspolczuje. Chcieli to maja. Tylko innych szkoda, ze swinstwa wdychaja. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 12:14 Kuźwa, nie głosowałam na PISS i mieszkam w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
neokawa Re: 27 mln dla ojca tranzystora 24.02.16, 12:57 To sie wyprowadz w Bieszczady Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 13:13 Witam W artykule jest napisane, że Sąd Okręgowy w Warszawie zalecił zawarcie ugody. Rozumiem to tak - Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska przegrałby ten proces z kretesem, narażając skarb państwa na jeszcze większe wydatki. W tej konkretnej sprawie ciekawsze jest coś innego. Otóż, ktoś te dokumenty podpisał o cofnięciu Rydzykowi dofinansowania, nieprawdaż? I dlaczego teraz ten ktoś nie jest ścigany z urzędu za działanie na szkodę Funduszu? I Skarbu Państwa? Ha? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 14:22 inguszetia_2006 23.02.16, 13:13 Otóż, ktoś te dokumenty podpisał o cofnięciu Rydzykowi dofinansowania, nieprawdaż? I dlaczego teraz ten ktoś nie jest ścigany z urzędu za działanie na szkodę Funduszu? I Skarbu Państwa? Ha? masz na myśli decyzje podpisana przez pisowskiego ministra o udzieleniu tej kwoty w ostatnim dniu urzędowania ?? lekką rączką rozdawanie takich kwot juz na wylocie z pracy , powinno być karane a nie wyszukiwanie kto nie dał łapówki obiecanej przez PIS rydzykowi Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 15:45 kolter napisał: masz na myśli decyzje podpisana przez pisowskiego ministra Witam Dobrze wiesz, co mam na myśli. Nie widzę przeszkód, by ścigać też pisowskiego urzędnika, jeśli nad nim wisi zarzut kumoterstwa, łapownictwa etc. Jednakowoż ani nowy minister, ani nowy zarząd Funduszu nie zgłosiły swoich podejrzeń do prokuratury, prawda? A mieli na to 8 lat! Zamiast tego, zerwano bezpodstawnie umowę z Lux Veritatis. Sąd stwierdził, że powody zerwania były pozamerytoryczne. Skoro nie donieśli do prokuratury na swoich poprzedników i zerwali umowę bezpodstawnie to działali na szkodę Skarbu państwa. Koniec, kropka. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 15:56 inguszetia_2006 23.02.16, 15:45 Zamiast tego, zerwano bezpodstawnie umowę z Lux Veritatis. Sąd stwierdził, że powody zerwania były pozamerytoryczne. Skoro nie donieśli do prokuratury na swoich poprzedników i zerwali umowę bezpodstawnie to działali na szkodę Skarbu państwa. Koniec, kropka. jaki tam koniec ,skoro to sąd proponuje ugodę zamiast ,wydać korzystny wyrok na rzecz Rydza ? jeżeli zerwanie umowy było pozamerytoryczne to czemu proponowana ugoda ?? Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 16:16 Witam Czemu taki wyrok? Żeby ratować publiczne pieniądze, Kolter. Fundusz przegrał i tyle. Ugoda znaczy tylko tyle, że Lux Veritatis zgodził się łaskawie na 26 milionów Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kolter naiwna ty istoto :) 23.02.16, 19:50 nguszetia_2006 napisała: > Witam > Czemu taki wyrok? Żeby ratować publiczne pieniądze, Kolter. Fundusz przegrał i > tyle. Ugoda znaczy tylko tyle, że Lux Veritatis zgodził się łaskawie na 26 milionów tzw ugoda to nic innego a powrót na stołek w grudniu 2015 kazika kujdy na stołek prezesa NFOŚiGW, nie wiem czy wiesz ale ten pupilek prezesa dał już raz tę kasę rydzowi w 2007 roku więc proszę nie używać tutaj słowa ugoda ,bo to nic innego a ordynarnie świetle prawa zapłacony haracz rydzykowi Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: naiwna ty istoto :) 23.02.16, 19:53 Minister środowiska Jan Szyszko powołał na stanowisko prezesa Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Kazimierza Kujdę - poinformował w poniedziałek Fundusz. Kujda z NFOŚiGW jest związany od 1998 roku, był dwukrotnie jego prezesem.(....)Nowy prezes Funduszu jest doktorem nauk technicznych, absolwentem wydziału elektrycznego Politechniki Warszawskiej. Z NFOŚiGW związany od 1998 roku, był dwukrotnie jego prezesem w latach 2000-2002 oraz 2006-2008. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: naiwna ty istoto :) 23.02.16, 20:47 Witam Kolter, przestań. Przeczytaj, jakie było orzeczenie sądu. Zerwanie umowy było pozamerytoryczne, niezgodne z zasadami współżycia społecznego i miało na celu obejście prawa. To nie Kazimierz Kujda sędziował w tej sprawie, tylko Mariusz Solka. Lux Veritatis dostałby 40 milionów na mocy wyroku, 22 miliony z odsetkami od 2009 roku. Ugoda na 26 milionów jest korzystna przede wszystkim dla skarbu państwa i kończy tę absurdalną, żenującą historię. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: naiwna ty istoto :) 23.02.16, 20:55 inguszetia_2006 23.02.16, 20:47 Witam Kolter, przestań. Przeczytaj, jakie było orzeczenie sądu. Zerwanie umowy było pozamerytoryczne, niezgodne z zasadami współżycia społecznego i miało na celu obejście prawa. To nie Kazimierz Kujda sędziował w tej sprawie, tylko Mariusz Solka. Lux Veritatis dostałby 40 milionów na mocy wyroku, 22 miliony z odsetkami od 2009 roku. Ugoda na 26 milionów jest korzystna przede wszystkim dla skarbu państwa i kończy tę absurdalną, żenującą historię. ile ty masz lat od 2009 spraw nie rozwiązana , wraca na stołek facet który dał rydzowi tą kasę 2007 a ty naiwnie wciskasz tu bzdet ze sędzia miał coś do powiedzenia skoro oni sie za plecami sadu dogadali , tzn pan kaziu padł u stóp taty z Torunia ucałował łaskawie w tym celu podana dłoń i taka to była ugoda sędzia musiał coś głupiego napisać to i napisał gó... by rydzo dostał a nie 40 milionów dlatego po cichu sie dogadali Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: naiwna ty istoto :) 24.02.16, 11:24 > Lux Veritatis dostałby 40 milionów na mocy wyroku, 22 miliony z odsetkami > od 2009 roku. I ojciec dyrektor lekka rączką podarował skarbowi państwa 14 milionów złotych ze swoich własnych pieniędzy? Które wg Ciebie wygrałby w cuglach? I tak z dobrego serca skarbowi państwa oddał, żeby nie narażać go na większe straty? Łał, dobry człowiek z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: naiwna ty istoto :) 24.02.16, 12:41 szarsz 24.02.16, 11:24 > Lux Veritatis dostałby 40 milionów na mocy wyroku, 22 miliony z odsetkami > od 2009 roku. I ojciec dyrektor lekka rączką podarował skarbowi państwa 14 milionów złotych ze swoich własnych pieniędzy? Które wg Ciebie wygrałby w cuglach? I tak z dobrego serca skarbowi państwa oddał, żeby nie narażać go na większe straty? Łał, dobry człowiek z niego. zaiste tadzik jak prawdziwy sługa boży nie dla mamony służy panu, a swej skromnej celi zakonnej zamiast poduszki kamień lub belkę ma pod głowę niczym sam Jezus Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: 27 mln dla ojca tranzystora 23.02.16, 14:41 Ej dziewczyny, przyznajcie się, że mieszkańcom Torunia już zazdrościcie taniego ciepła i wody w kranie, emerytom darmowy term i tego fantastycznego obiecanego wypasu. joaz Odpowiedz Link Zgłoś