Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione TED talks

25.02.16, 10:07
Znacie? Oglądacie?
Podzielcie się waszymi ulubionymi, albo po prostu takimi, które uważacie za ciekawe. Najlepiej spoza najbardziej poplularnych 20 wink
Moje:
Esther Perel - inne podejście do niewierności

Ed Yong - o tym jak pasożyty sterują nosicielami

Alain de Botton - Ateizm 2.0, a właściwie Sekularyzm/Humanizm 2.0

I jeszcze 1 z pierwszej 20 Hans Rosling - statystyka a nasze postrzeganie świata
Obserwuj wątek
    • rafalzalu Re: Wasze ulubione TED talks 25.02.16, 11:05
      nikt się nie podzieli? dziecko mam w przedszkolu i mi się nudzi wink
    • araceli Re: Wasze ulubione TED talks 25.02.16, 11:14
      Tak na szybko Monica Lewinsky: The price of shame.

"Public shaming as a blood sport has to stop," says Monica Lewinsky. In 1998, she says, “I was Patient Zero of losing a personal reputation on a global scale almost instantaneously.” Today, the kind of online public shaming she went through has become constant — and can turn deadly. In a brave talk, she takes a hard look at our online culture of humiliation, and asks for a different way.
      • araceli Re: Wasze ulubione TED talks 25.02.16, 11:16
        I jeszcze: The power of introverts.
      • rafalzalu Re: Wasze ulubione TED talks 25.02.16, 11:34
        dzieki, ten tez jest swietny na podobny temat Jon Ronson - When online shaming spirals out of control

In a jaw-dropping story of how one un-funny tweet ruined a woman's life and career, Ronson shows how online commenters can end up behaving like a baying mob

Ronson ma tez świetny talk o psychopatach
    • 1_beata_k Re: Wasze ulubione TED talks 25.02.16, 12:04
      moje ulubione to niestety z TOPsmile - mainsrteamowa jestemwink
      jak szkola zabija kreatywnosc, sila introwertyzmu, nie pamietam tytylu dokladnie - insight of strike?,

przywolalas mnie do porzadkusmile - jedno z moich noworocznych postanowien 2014 to bylo: jeden wartosciowy TED talk na kazde 3 dniwink - wieczorem siadam kontynuowacwink)
      • rafalzalu Re: Wasze ulubione TED talks 25.02.16, 12:15
        2014? lepiej późno niż wcale, haha. Jak masz smartphone to sciągnij sobie TED app, będzie ci przypominać no i można obejrzeć wszędzie smile
        • wioskowy_glupek Re: Wasze ulubione TED talks 25.02.16, 12:38
          Meg Jay www.ted.com/talks/meg_jay_why_30_is_not_the_new_20?language=pl
        • 1_beata_k Re: Wasze ulubione TED talks 26.02.16, 19:24
          Eee - nie jest ze mna tak zle - do wakacji 2015 ogladalam systemtycznie, jakos ostatnie miesiace sie posypalosmile). I dopiero mi swoim watkiem o tym przypomnialas teraz... wyparcie zadzialalowink.

App - no racja... popisalam sie inteligencja... juz instalujesmile
    • ola_dom Re: Wasze ulubione TED talks 26.02.16, 19:30
      Apollo Robbins - sztuka odwracania uwagi:

www.ted.com/talks/apollo_robbins_the_art_of_misdirection?language=pl

Nie wiem, czy ulubione, ale jak zobaczyłam, to oniemiałam smile
    • berdebul Re: Wasze ulubione TED talks 26.02.16, 19:37
      O szkole
      Liderach
      Wewnetrzna dziewczynka
      I mój ulubiony Temple
      • rafalzalu Re: Wasze ulubione TED talks 26.02.16, 19:52
        Temple też jeden z moich ulubionych. Nie dodalem bo już by za dużo było smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka