Dodaj do ulubionych

Rafałek kompletnie odjechał..

03.03.16, 08:47
https://pbs.twimg.com/media/Ccm0tVQXEAAHC_y.jpg:large
Obserwuj wątek
    • sumire Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:01
      Świr. Albo nadużywa jakichś substancji. Przeraża mnie, że ten buc jest dla niektórych autorytetem.
      • oqoq74 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:07
        Tam jest więcej takich
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:18
        sumire 03.03.16, 09:01
        Świr. Albo nadużywa jakichś substancji. Przeraża mnie, że ten buc jest dla niektórych autorytetem.

kim jest taki łach ,ze śmie tak szczuć na kogoś komu butów nie godzien czyścic, prawicowy czy jak .....
    • zlotarybka_1 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:08
      A czyms takim nie powinna sie zainteresowac prokuratura?
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:19
        zlotarybka_1 03.03.16, 09:08
        A czyms takim nie powinna sie zainteresowac prokuratura?

nie ,ale mógłby go Lechu z powództwa cywilnego szarpnąć srogo po kieszeni.... a Twitter zablokować hejterskie konto
      • dyzurny_troll_forum Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:32
        zlotarybka_1 napisała:

> A czyms takim nie powinna sie zainteresowac prokuratura?

A Tobą nie powinien zainteresować się psychiatra?
        • kolter do budy... 03.03.16, 09:47
          dyzurny_troll_forum 03.03.16, 09:32
          zlotarybka_1 napisała:

> A czyms takim nie powinna sie zainteresowac prokuratura?

A Tobą nie powinien zainteresować się psychiatra?
    • ludborka Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:15
      Żenujące.
    • tylko.przelotem Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:27
      odrażający ścierwojad
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:33
        tylko.przelotem napisała:

> odrażający ścierwojad

wiedziałem to z 10 lat temu, kiedy przeczytałem jak broni totalitarnej organizacji kościelnej terroryzującej ludzi przez blisko 700 lat

mateusz.pl/czytelnia/rz-stosy.htm
    • dyzurny_troll_forum Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:32

To akurat mi się udało. Natomiast osobiście nawet zgon nie uratuje legendy Bolka, wtedy dopiero się wyjaśni. Może nawet lata '80 z teczek WSI wypłyną....
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:44
        dyzurny_troll_forum 03.03.16, 09:32

To akurat mi się udało. Natomiast osobiście nawet zgon nie uratuje legendy Bolka, wtedy dopiero się wyjaśni. Może nawet lata '80 z teczek WSI wypłyną....

twoje osobiste poglądy nie przekładają sie na rzeczywistość żadna intryga półtorametrowego gnoma nie zniszczy tej legendarnej postaci , liczy sie całokształt a nie kilka trudnych lat które poprzednie lata całkowicie niwelują
        • dyzurny_troll_forum Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 10:55
          kolter napisał:

> twoje osobiste poglądy nie przekładają sie na rzeczywistość żadna intryga półt
          > orametrowego gnoma nie zniszczy tej legendarnej postaci

Tiaa, bo to gnoma wina, że Bolek chodził an smyczy Totalizatora. Uzależnił się od grania, że tak powiem.....

Leczysz się na to, że wszędzie widzisz gnomy?
          • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 11:34
            dyzurny_troll_forum 03.03.16, 10:55
            kolter napisał:

> twoje osobiste poglądy nie przekładają sie na rzeczywistość żadna intryga półt
            > orametrowego gnoma nie zniszczy tej legendarnej postaci

Tiaa, bo to gnoma wina, że Bolek chodził an smyczy Totalizatora. Uzależnił się od grania, że tak powiem.....

nawet jak wygrywał to w 1973 zdaje się przestał wygrywać , ale w 1980 -1981 zrehabilitował się
            wkurza cie to ze prezes nie dowiedział się o stanie wojennym poprzez nocne aresztowanie
            no a przez to ze teleranku w niedziele nie zobaczył ?

>Leczysz się na to, że wszędzie widzisz gnomy?

raczej ty ich widzisz wielu pisząc o gnomach,leczysz sie ? ja pisałem o jednym takim mściwym półtorametrowym
            • asia-loi Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 17:31
              kolter napisał:

>... wkurza cie to ze prezes nie dowiedział się o stanie wojennym poprzez nocne aresztowanie no a przez to ze teleranku w niedziele nie zobaczył ?

kolter, J. Kaczyński przespał Teleranek. Z tego co pamiętam, to Teleranek był nadawany o 9.00, a Kaczyński wstał koło południa.

www.se.pl/wiadomosci/polska/co-jaroslaw-kaczynski-robil-13-grudnia-1981-spal-do-poludnia-potem-poszedl-do-kosciola_218101.html
              • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 17:34
                asia-loi 03.03.16, 17:31
                kolter napisał:

>... wkurza cie to ze prezes nie dowiedział się o stanie wojennym poprzez nocne aresztowanie no a przez to ze teleranku w niedziele nie zobaczył ?

kolter, J. Kaczyński przespał Teleranek. Z tego co pamiętam, to Teleranek był nadawany o 9.00, a Kaczyński wstał koło południa.

no tak innych o 12 ale w nocy łomot SBków do drzwi budził a jarek jak niemowlę do 12 w południe nyny robił big_grin
            • peonies Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 19:26
              Kiszczak też się zrehabilitował po śmierci za pośrednictwem żony, to nic, że wygrywał przez całe życie. Pomniki mu na rondach w miastach budować z Bolkiem u stóp!
              • peonies Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 19:27
                Uprzedzam pytanie: nie jestem Peowa, Pisowa ani inna gadzina wink
                • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 21:17
                  peonies 04.03.16, 19:27
                  Uprzedzam pytanie: nie jestem Peowa, Pisowa ani inna gadzina

wiem,wiem ze 100 tys razy taki tekst tu czytałem
              • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 21:16
                peonies 04.03.16, 19:26
                >Kiszczak też się zrehabilitował po śmierci za pośrednictwem żony, to nic, że wygrywał przez całe życie. Pomniki mu na rondach w miastach budować z Bolkiem u stóp!

Kiszczak napisał list ze 5 lat po śmierci Wałęsy ujawnić , ciekawe jak ci z PIS przekonali wdowę i czy to z naszych podatków było ??
                • 1unia4 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 08:37
                  A to nie ten list był w środku dokumentów do ,których Pani Kiszczak nie maiła dostepu/nie czytała?
                  • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 10:27
                    1unia4 05.03.16, 08:37
                    A to nie ten list był w środku dokumentów do ,których Pani Kiszczak nie maiła dostepu/nie czytała?

pani kiszczak ma sto milionów powodów żeby nienawidzić Legendy Lecha Wałęsy, jak widać konus to wiedział i za spory grosz kupił od niej te rewelacje
                    • 1unia4 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 11:57
                      A skąd wiesz?Bo rozumiem ,że masz informacje nawet o kwocie.
                      Takie bzdurne gdybanie i szczucie
                      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 12:52
                        1unia4 05.03.16, 11:57
                        >A skąd wiesz?Bo rozumiem ,że masz informacje nawet o kwocie.

przecież opowiadali bajki ze naiwna wdowa bo najważniejszym SBku w Polsce poszła do prokuratorów z IPN po kasę, tylko idiota uwierzy w to ze ona jest aż tak durna i nie wiedziała ze jej po prostu zabiorą te tzw dokumenty ....

>Takie bzdurne gdybanie i szczucie

masz racje szczują na Lecha ......filuciki z PIS
                        • 1unia4 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 13:05
                          p.Kiszczak...no cóż
                          "masz racje szczują na Lecha ......filuciki z PIS"---a w druga strone spojrzałeś?
                          Jak Wałęsa szczuł na Kaczyńskiego itp
                          • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 13:20
                            1unia4 05.03.16, 13:05
                            p.Kiszczak...no cóż
                            "masz racje szczują na Lecha ......filuciki z PIS"---a w druga strone spojrzałeś?
                            >Jak Wałęsa szczuł na Kaczyńskiego itp

bo byli według niego zwykłymi złodziejaszkami ??
                            jak traktować złodzieja , jak nie piętnując go ??

te słowa padły 12.10.2007, procesu o zniesławienie nie było czyli należy przyjąć ze bracia Kaczyńscy byli zwykłymi złodziejaszkami

"
                            Wałęsa: Wyrzuciłem Kaczyńskich za milionowe przekręty

"W dalszym ciągu przyczepiają się do III RP, więc zwracam uwagę Kaczyńskim, że ja ich wyrzuciłem z dwóch powodów. Jeden powód, ten ogólnie znany: kiepsko pracowali, robili różne nieprzyjemne rzeczy. Ale drugi powód był - przekręty" - twierdzi Lech Wałęsa.
                            "Ale przypominam Kaczyńskim, że wymusiłem na nich, by jeden z przekrętów - milionowy - zwrócili pieniądze - i na to powinien być dowód i świadkowie. Duży przekręt zrobili Kaczyńscy, a ja na nich wymusiłem zwrot milionów we właściwe miejsce. Nic więcej nie powiem. To jest tylko na pogrożenie Kaczyńskim: uważajcie, bo byliście w przekrętach pierwsi" - podkreśla prezydent."

news.money.pl/artykul/walesa;wyrzucilem;kaczynskich;za;milionowe;przekrety,107,0,272491.html
                            • 1unia4 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 13:42
                              Zgadzam się-jestem za -a nawet przeciw
                              W tym samym zdaniu Wałęsa mówi ,że nic nie podpisywał.Po czym radosnie twierdzi,że teraz musi sie tłumaczyć z tego co kiedys podpisał.Ale o co chodzi ?
                              Reasumując-jesli ma dowody niech je ujawni i nic juz wiecej nie mówi(chodzi np.o Kaczyńskich)
                              • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 13:53
                                1unia4 05.03.16, 13:42
                                Zgadzam się-jestem za -a nawet przeciw
                                W tym samym zdaniu Wałęsa mówi ,że nic nie podpisywał.Po czym radosnie twierdzi,że teraz musi sie tłumaczyć z tego co kiedys podpisał.Ale o co chodzi ?
                                Reasumując-jesli ma dowody niech je ujawni i nic juz wiecej nie mówi(chodzi np.o Kaczyńskich)

powiem tak jarka nazwał 23 lata temu pedałem ,a 9 lat temu mówił ze to złodzieje, nie ma i z ich/jego strony pozwu (w końcu i jedna i druga kaczka to ponoć doktorzy prawa) to znaczy ze coś jest na rzeczy ....
                                • 1unia4 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 14:01
                                  Nie wiem jaki on maja sposób myslenia.Ale ja w takich sytuacja wychodzę z założenia ,że g....wna sie nie tyka ,bo sie mozna ochlapać
                                  Do pewnego poziomu narracji(pedał)-po prostu nie nalezy sie zniżać
                                  • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 19:31
                                    1unia4 05.03.16, 14:01
                                    Nie wiem jaki on maja sposób myslenia.Ale ja w takich sytuacja wychodzę z założenia ,że g....wna sie nie tyka ,bo sie mozna ochlapać
                                    Do pewnego poziomu narracji(pedał)-po prostu nie nalezy sie zniżać

mylisz sie, proces po prostu mógłby pokazać poziom patologi u tych z mordami pełnymi umoralnień
                                    ktoś na świeczniku polityki nazwany pederastą i złodziejem przez kogoś ze świecznika polityki , milczy z pobłażaniem ???
    • babcia.stefa Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:38
      Rafałkowi systematycznie odjeżdża peron tak gdzieś od 1993.
    • lady-z-gaga Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:46
      Jedyne, co mogłoby uratować Ziemkiewicza, to lobotomia.
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 09:48
        lady-z-gaga 03.03.16, 09:46
        Jedyne, co mogłoby uratować Ziemkiewicza, to lobotomia.

raczej kolonoskopia wykonana przez prezesa...
      • fornitta69 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 11:13
        Dokladnie tak.
    • lusitania2 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 12:00
      się nie dziwię smile
      Niezależnie od tego, co ziemkiewicz z siebie jeszcze wypluje, Wałęsa zostanie w historii jako przywódca Solidarności i jedna z osób, które doprowadziły do obalenia PRL.
      A kto będzie pamiętał o ziemkiewiczu? Budzi się pętak co rano i od nowa zaczyna go boleć - pięćdziesiątka już na karku i jakie szanse zapisania się w historii? No to pluje, bo tylko to umie.
      • dyzurny_troll_forum Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 12:21
        lusitania2 napisał:

> Wałęsa zostanie w
        > historii jako przywódca Solidarności i jedna z osób, które doprowadziły do oba
        > lenia PRL.

Chyba tylko dla skończonych gupków.....
        • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 14:50
          dyzurny_troll_forum 03.03.16, 12:21
          lusitania2 napisał:

> Wałęsa zostanie w
          > historii jako przywódca Solidarności i jedna z osób, które doprowadziły do oba
          > lenia PRL.

Chyba tylko dla skończonych gupków.....

tylko kompletnie oczadziały PISowki krzykacz uwierzy ze nazwisko Wałęsa zniknie z kart historii a zastąpi je Kaczyński...
        • asia-loi Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 17:35
          dyzurny_troll_forum napisała:
          >
          > Chyba tylko dla skończonych gupków....

Gdyby nie ten "okropny" Wałęsa i ludzie którzy wtedy byli z nim, nie pisałaś byś tych swoich głupot tu teraz.
          To m.in. Wałęsie zawdzięczasz, że jest takie forum jak to, i że możesz na nim wypisywać te swoje głupoty.
          • dyzurny_troll_forum Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 17:40
            asia-loi napisała:

> Gdyby nie ten "okropny" Wałęsa i ludzie którzy wtedy byli z nim, nie pisałaś by
            > ś tych swoich głupot tu teraz.
            > To m.in. Wałęsie zawdzięczasz, że jest takie forum jak to, i że możesz na nim w
            > ypisywać te swoje głupoty.

Oczywiście może szanowna Pani wierzyć w co chce, ale nie nazywajmy tych bzdur historią.
            • asia-loi Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 17:50

> Oczywiście może szanowna Pani wierzyć w co chce, ale nie nazywajmy tych bzdur historią.

Co Ty w czasach PRL-u poświęciłaś dla Polski? Jeżeli nie poświęciłaś tego co Wałęsa, to nie masz moralnego prawa go oceniać. A jeżeli w czasach PRL-u byłaś nieletnia lub urodziłaś się w nowej Polsce, to tym bardziej nie masz prawa go oceniać.
              • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 09:29
                https://pbs.twimg.com/media/CcqIGjhWoAEBLVc.jpg
                • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 09:31
                  https://pbs.twimg.com/media/Ccpmm7iVIAAqR5M.jpg
              • dyzurny_troll_forum Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 09:37
                asia-loi napisała:

> dyzurny_troll_forum napisała:
                >
                > > Oczywiście może szanowna Pani wierzyć w co chce, ale nie nazywajmy tych b
                > zdur historią.

>
                > Co Ty w czasach PRL-u poświęciłaś dla Polski? Jeżeli nie poświęciłaś tego co Wa
                > łęsa, to nie masz moralnego prawa go oceniać.

Wymień co takiego poświęcił Wałęsa w czasach PRL to wtedy będziemy mogli porównać.
                • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 09:48
                  dyzurny_troll_forum 04.03.16, 09:37

>Wymień co takiego poświęcił Wałęsa w czasach PRL to wtedy będziemy mogli porównać.

najprościej , nie mógł pracować jako bibliotekarka jak jarek big_grin
                  • dyzurny_troll_forum Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 10:14
                    kolter napisał:

> dyzurny_troll_forum 04.03.16, 09:37
                    >
                    > >Wymień co takiego poświęcił Wałęsa w czasach PRL to wtedy będziemy mogli p
                    > orównać.
                    >
                    > najprościej , nie mógł pracować jako bibliotekarka jak jarek big_grin

oczywiście, że nie mógł! do takiej pracy trzeba umieć czytać!

czekam na listę poświęceń TW Bolka!
                    • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 10:23
                      dyzurny_troll_forum 04.03.16, 10:14

>oczywiście, że nie mógł! do takiej pracy trzeba umieć czytać!

no to jak bojownikowi o wolność jarkowi taka posdada sie trafiła ??

>czekam na listę poświęceń TW Bolka!

trudno mi odpowiedzieć ,bo nie mam pojęcia kim ta osoba jest ???
                      • dyzurny_troll_forum Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 10:25
                        kolter napisał:

> trudno mi odpowiedzieć ,bo nie mam pojęcia kim ta osoba jest ???

biedny, nieświadomy, naiwny żuczek Kolter.... aż mi się Ciebie naprawdę żal zrobiło....
                        • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 10:35

> kolter napisał:
                          >
                          > > trudno mi odpowiedzieć ,bo nie mam pojęcia kim ta osoba jest ???
                          >
                          > biedny, nieświadomy, naiwny żuczek Kolter.... aż mi się Ciebie naprawdę żal zrobiło....

panienka wybaczy, nigdy nie byłem wyborcą Lecha, jednak gdybym odpowiedział na tak prymitywnie postawione przez panienkę pytanie, wpisałbym się w ten prymitywny typowy dla PIS język nienawiści i obmowy
                • asia-loi Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 19:19

> Wymień co takiego poświęcił Wałęsa w czasach PRL to wtedy będziemy mogli porównać.

Wałęsa w wywiadzie telewizyjny, kilka dni temu sam powiedział, że dla Polski poświęcił wszystko: żonę, dzieci. Jako zwykły robotnik Wałęsa nie spał na pieniądzach. Miał niepracującą żonę i kilkoro dzieci. Jak myślisz czy fajnie było zostać wyrzuconym z pracy za działalność przeciwko władzy ludowej, kiedy nie miało się oszczędności, miało na utrzymaniu niepracującą żonę i kilkoro dzieci, wilczy bilet - nikt go nie zatrudni, chociaż praca w PRL-u była i nie mógł wyjechać za granicę, ponieważ władza ludowa by nie pozwoliła. Zamiast poświęcić swój czas dzieciom, to on albo siedział, albo angażował się w działalność przeciwko władzy.
                  Postaw się w jego sytuacji choćby w obecnych czasach, czyli: nie masz pracy, nigdzie jej nie znajdziesz, bo jesteś na czarnej liście, masz niepracującego męża i kilkoro dzieci, nie możesz wyjechać za granicę do pracy, bo nikt cię z Polski nie wypuści. Do tego jesteś tylko robotnikiem/elektrykiem, nie znasz żadnego obcego języka i nie jesteś wąską specjalistką. Czyli nie masz wykształcenia, nie jesteś oczytana, obyta, a kontakty z innym "opozycjonistami" w Polsce masz utrudnione. No i nie masz Internetu. Nie wiesz czy twoje działania/knowania przeciwko władzy coś dadzą. Nie widzisz perspektyw na lepsze jutro. Knowania przeciwko władzy może przyniosą efekt, a może nie. Jak przyniosą, to może będzie szansa na lepsze jutro, o ile knowania nie doprowadzą do wojny domowej w Polsce.
                  Fajnie, czy lepiej od razy uwiązać sobie sznurek u szyi? Ilu było takich odważnych w PRL-u? Ilu by się w tych czasach znalazło?
                  • asia-loi Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 19:33
                    Jeszcze jedno:
                    Powiedz mi, który inny polski polityk teraz i w przeszłości, tak promuje/promował Polskę za granicami kraju, jak Wałęsa? Który inny polski polityk, jest tak na świecie rozpoznawalny jak Wałęsa?
                    • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 21:18
                      asia-loi 04.03.16, 19:33
                      Jeszcze jedno:
                      Powiedz mi, który inny polski polityk teraz i w przeszłości, tak promuje/promował Polskę za granicami kraju, jak Wałęsa? Który inny polski polityk, jest tak na świecie rozpoznawalny jak Wałęsa?

zmarły nieopatrznie Lech?
            • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 09:45
              dyzurny_troll_forum 03.03.16, 17:40
              >Oczywiście może szanowna Pani wierzyć w co chce, ale nie nazywajmy tych bzdur historią.

jedno jest pewne historycznie, twój jarek dowiedział się o tym ze jest stan wojenny domyślając się tego z zachowania księdza big_grin zaraz po tym jak się do południa w swoim łóżku wymulił big_grin w tym czasie ludzie którzy w Solidarności czyli w opozycji byli już w rękach SB lub już się ukrywało , wiec wybacz ze nie przyjmuje retoryki zera nawet dla SB w w 1981 roku czyli jarka i jego kundelków na temat legendy Lecha Wałęsy
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 14:48
        lusitania2 03.03.16, 12:00
        się nie dziwię smile
        Niezależnie od tego, co ziemkiewicz z siebie jeszcze wypluje, Wałęsa zostanie w historii jako przywódca Solidarności i jedna z osób, które doprowadziły do obalenia PRL.
        A kto będzie pamiętał o ziemkiewiczu? Budzi się pętak co rano i od nowa zaczyna go boleć - pięćdziesiątka już na karku i jakie szanse zapisania się w historii? No to pluje, bo tylko to umie.

rafałek to bohater ,który nigdy nie dostał po plecach 80 cm szturmówką ZOMOwca , więc gnojek umie tylko warczeć na tych co przynajmniej się starali...
        • bzdziagwa.a Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 13:57
          teraz ci , co grudzień 1981 przeżyli pod pierzyną, albo licealistami byli najglosniej krzyczą i opluwają

IV RP się wykluwa - no i BOHATERY
    • kama265 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 14:58
      zacytuję: "W czasach, o których Ziemkiewicz łacno pisze, że były czasami zdrady
      narodowej, knowań i zawierania układów, sam wydawał z rozmachem, oficjalnie,
      z błogosławieństwem WRON, PZPR i cenzury - i tym samym napychał kasę partii
      PZPR, która była jednym wydawcą jego eleganckich książek. A także, w jakimś
      sensie, sponsorem ZOMO i SB.
      Latem roku 1982, w samym środeczku stanu wojennego, Rafał
      Ziemkiewicz publikował swoje fantazyjne (SF) opowiadania w partyjnym (PZPR)
      tygodniku "Odgłosy". Ku pokrzepieniu serc zadręczonej przez "Solidarności"
      klasy robotniczej. (opowiadanie "Z palcem na spuście", tygodnik "Odgłosy",
      lipiec 1982, wydawnictwo RSW/PZPR).
      W 1983r gdy niezależnym publicystom odmawiano pracy, Ziemkiewicz wydaje swoje książeczki w Młodzieżowej Agencji Wydawniczej,bynajmniej nie niezależnej, o nie! To przeznaczony dla socjalistycznegoaparatu ideologiczny wydawniczy oddział RSW Prasa-Książka-Ruch ,monopolistycznego wydawnictwa założonego w 1973 r. przez PZPR"
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 15:14
        kama265 03.03.16, 14:58
        zacytuję: "W czasach, o których Ziemkiewicz łacno pisze, że były czasami zdrady
        narodowej, knowań i zawierania układów, sam wydawał z rozmachem, oficjalnie,
        z błogosławieństwem WRON, PZPR i cenzury - i tym samym napychał kasę partii
        PZPR, która była jednym wydawcą jego eleganckich książek. A także, w jakimś
        sensie, sponsorem ZOMO i SB.

kolejny qrwa PISowski kombatant big_grin
      • mdro Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 10:23
        Nie no, sorry, bez histerii - w latach 80. to Ziemkiewicz jakieś pojedyncze opowiadanka pisał, co on niby w 1983 roku wydał w MAW? (Pomijając już to, że MAW fantastyki nie wydawał). Poza tym gdzie niby pisarz w PRL mógł wydawać? Kto wydawał np. Zajdla?
        • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 10:34
          mdro 05.03.16, 10:23
          Nie no, sorry, bez histerii - w latach 80. to Ziemkiewicz jakieś pojedyncze opowiadanka pisał, co on niby w 1983 roku wydał w MAW? (Pomijając już to, że MAW fantastyki nie wydawał). Poza tym gdzie niby pisarz w PRL mógł wydawać? Kto wydawał np. Zajdla?

taki ideowiec w PRLu wydawał big_grin
          • mdro Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 14:06
            A kto inny by mu coś wydał? Poza tym nie tacy ideowcy w PRL wydawali, niektórzy nawet pisząc całkiem po linii partii (patrz np. radiomaryjny publicysta Jerzy Robert Nowak, który w swojej pracy "Węgry 1939-1974" określał kardynała Mindszentyego mianem reakcjonisty i nacjonalisty i obarczał odpowiedzialnością za "zaostrzenie się sytuacji" na Węgrzech w 1956). Od Ziemkiewicza bym się naprawdę w tym względzie odczepiła, zwłaszcza że chyba nie twierdził, że od dzieciństwa nic tylko z komuną walczył.
            • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 19:35
              mdro 05.03.16, 14:06
              Od Ziemkiewicza bym się naprawdę w tym względzie odczepiła, zwłaszcza że chyba nie twierdził, że od dzieciństwa nic tylko z komuną walczył.

ja z komuną nie walczyłem a ZOMO mało mnie nie zatłukło we Wrocku...
              rafałek walczył a dupa mu od ZOMOwskiej szturmówki nie pękła...
              prezes zaś dowiedział się ze jest stan wojenny ,bo mu coś w kazaniu plebana nie podobało ...
              jebać takich kombatantów big_grin
    • aquella Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 15:10
      nie pierwszy raz, wziąć się ktoś musi za niego
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 15:18
        aquella 03.03.16, 15:10
        nie pierwszy raz, wziąć się ktoś musi za niego

jeden solidny wyrok ze sporym odszkodowaniem ,każdą mendę nauczy szacunku przynajmniej dla stanu swojej kasy..... to wystarczy żeby twarz zamknąć
        • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 03.03.16, 17:21
          https://pbs.twimg.com/media/Ccn6MSMWwAE1cWi.jpg
          • paszczakowna1 Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 10:01
            Kolter, przestań wstawiać memy. To nie demotywatory.
            • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 21:13
              paszczakowna1 04.03.16, 10:01
              Kolter, przestań wstawiać memy. To nie demotywatory.

no i ?
    • gogologog Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 04.03.16, 23:05
      Bardzo rozsadnie Ziemkiewicz pisze
      Jak zwykle zreszta
      • kolter Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 10:25
        gogologog 04.03.16, 23:05
        Bardzo rozsadnie Ziemkiewicz pisze
        Jak zwykle zreszta

taaa guguś coś w twoim stylu big_grin buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    • anorektycznazdzira Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 08:41
      a to pod paragraf nie podpada czasem?
    • kaz_nodzieja Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 08:54
      Po co promować takiego chama.
    • bzdziagwa.a Re: Rafałek kompletnie odjechał.. 05.03.16, 10:16
      ciekawe, czy pan Rafałek zamieścił wpis po wypadku Dudy i jakiej treści.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka