Dodaj do ulubionych

gdzie zgłosić towar który może zagrażać?

15.03.16, 09:54
Zakupiłam w biedronce folię aluminiową do kanapek.
Folia okazala się strasznie twarda.
Podczas jedzenia kanapki przecięła mi głęboko wargę i wbiła się.
Zgłosiłam to do sklepu, ale co z tego... nic to nie da.
Chciałabym zgłosić to gdzieś aby sprawdzili to.
Nie chciałabym żeby inne osoby a szczególnie dzieci były narażone na przecięcia.
A folia jest własnie do kanapek.
Obserwuj wątek
    • przystanek_tramwajowy Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 09:56
      Jadłaś folię? To, że jest napisane "do kanapek" nie oznacza, że można nią przekładać kanapki jak kiełbasą. W to się kanapki ZAWIJA.
      • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 09:58
        nie jadłam folii, ale zawinęłam nią kanapki
      • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:01
        zawijasz dziecku do szkoły i jak odwinie to się przetnie, to znaczy że tobie to obojetne, a mi nie
    • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 09:57
      kol.ja napisał:

> A folia jest własnie do kanapek.

Ale kanapkę trzeba odwinąć z foli a dopiero potem jeść nie odwrotnie. To ważne!
      • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 09:59
        po za tym mozna podczas zawijania kanapki równiez się przeciąć, bo jest ostra.
        • f.lamer Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:37
          noże też są ostre! pisz w tej sprawie do PIH!
      • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:00
        nie było w opisie ze folie używa się tylko z rekawiczkami ochronnymi.
        • wegatka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:51
          A gdy używasz noża, żyletki, lub innych ostrych narzędzi, to zakładasz rękawiczki?

Ja przecięłam sobie niedawno palec papierem do drukarki. Niestety nie było napisane na opakowaniu, że używanie papieru zagraża zdrowiu, ani nie było uwagi, że powinno się go używać w rękawiczkach ochronnych. Gdzie to mogę zgłosić?
          • kaz_nodzieja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:56
            Przecięcie ręki kartką jest bardzo nieprzyjemne, niby niewielkie, ale piecze w taki nieprzyjemny sposób.
          • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 14:08
            ale czy w zyletkę pakuje kanapki oraz zywność?
    • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 09:59
      Odrzucą ci reklamację, gdyż używałaś produktu niezgodnie z przeznaczeniem.
      • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:00
        a ja nie reklamowałam nic. Folia przecieła mi równiez skrórę reki.
        • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:02
          Nie wiem, może powinnaś iść do neurologa. Chlastanie sie folia aluminiową to nie jest norma...
          • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:03
            a ty do spychiatry, nie na temat się udzielasz
            • turzyca Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:04
              Podoba mi sie "spychiatra". Od spychania na innych? wink
              • amoreska Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 21:18
                Nie. Od szpiega big_grin
            • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:07
              Do spychiatry chętnie pójdę, tylko daj mi jakiś namiar big_grin
              • wegatka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:54
                Myślę, że wielu spychiatrów obecnie intensywnie działa w PIS-ie - wciąż spychają winę na Tuska za wszystko, co złe tongue_out
        • beata985 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:20
          wiesz co, ja w szkole nie raz przecięłam się kartką z zeszytu....moje dzieci zresztą też, nikomu nie przyszło do głowy zgłaszac gdziekolwiek, że zeszyty są niebezpieczne...big_grin
          • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:25
            ale to nie zeszyt, tylko ewidentnie folia jak blacha. Taka twarda. Kupuje w róznych miejscach folie i jest zawsze miękka. Zdarzają się partie buble.
            Natomiast w takim razie jak wycofują coś ze sprzedaży to po co?
            np cukierki z robakami, albo amol ostatnio z kawakami szkła. Dla ciebie nie robi to róznicy przecież
            • lady-z-gaga Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:29
              ale cukier jest do jedzenia, a folia nie, już Ci to kilka osób napisało smile
              • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:39
                szkło tez nie jest do jedzenia a jednak amol zostal wycofany, folia też była jakas felerna, nie rozumiesz? nikt nie jadł folii tylko poprzecinała skóre.
                • lady-z-gaga Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:41
                  przeciez napisałaś, że rozcięła Ci wargę i jeszcze wbiła się? więc albo ją gryzłaś, albo na niej usiadłaś
                  • atena12345 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:52
                    big_grin
                  • wegatka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:56
                    big_grin
            • beata985 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:44
              no ale Ciebie folia zaatakowała raz a mnie zeszyt uszkodził kilka razy, moje dzieci też...więc może powinnam się nad tym zastanowić...tongue_out
              też mam folię z biedry aż pójdę zobaczyć czy tnie, może zamiast noża jej użyję...wink
            • nanuk24 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 17:32
              Droga Kobieto, jest kilka rodzai folii aluminiowej. Ta, ktora kupilas to nie produkt wadliwy, tylko celowo wyprodukowany taki twardy (heavy duty). nastepnym razem kupuj ciensza, bardziej elastyczna lub zawijaj w papier, ale tez uwazaj, zeby sie nie pociac przy odwijaniu.
            • ichi51e Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 18.01.17, 23:10
              Daj mi namiar co to za folia potrzebuje do ostrzenia nozyczek
    • turzyca Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:03
      uokik.gov.pl/zgloszenie_niebezpiecznego_produktu__formularz.php

www.federacja-konsumentow.org.pl/n,48,461,15,1,formularz-zgloszenia-produktu-niebezpiecznego.html

i moze jeszcze PIH
      • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:04
        dzieki
    • kira02 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:08
      Widzę, że jak zwykle na ematce komentarze na poziomie wink Może spróbuj do Inspekcji Handlowej?
      • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:11
        kira02 napisał(a):

> Widzę, że jak zwykle na ematce komentarze na poziomie wink

Jaki post takie komentarze....
        • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:17
          rozumiem ze dziecku wrzucasz kanapki między ksiązki, bez owinięcia?
          Czepiasz się prosty człowieku a nie masz o co. Jak ci nie pasi nie pisz.
          A komentarze na poziomie to chyba twoim bo się sam wpisujesz
          • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:22
            kol.ja napisał:

> rozumiem ze dziecku wrzucasz kanapki między ksiązki, bez owinięcia?

Masz, bo widzę, że sobie z życiem nie radzisz:

www.google.cz/search?q=torebki+%C5%9Bniadaniowe&num=20&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj20JTxrsLLAhXHvBoKHS7IAHsQsAQIGw&biw=1393&bih=796
            • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:26
              każdy używa co chce. spadaj trolu
              • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:28
                kol.ja napisał:

> każdy używa co chce. spadaj trolu

Tak, ale jeżeli umie używać. Ty wyraźnie z folią sobie nie radzisz, więc życzliwie podsuwam alternatywne rozwiązanie....
          • lady-z-gaga Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:28
            Jakiemu dziecku? przecież to Ty rozcięłaś sobie wargę?
            • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:34
              lady-z-gaga napisała:

> Jakiemu dziecku? przecież to Ty rozcięłaś sobie wargę?

Rozcięła sobie wargę podczas pakowania przecież! Jeszcze nie wiemy, którą wargę tak naprawdę....
              • agni71 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:39
                dyzurny_troll_forum napisała:

>
                > Rozcięła sobie wargę podczas pakowania przecież! Jeszcze nie wiemy, którą wargę
                > tak naprawdę....

oplułam monitor smile
              • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:44
                Sugerujesz, że owijała kanapke folia uzywając do tej czynności krocza?
                No, no. Szacun w takim razie.
                • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:45
                  cosmetic.wipes napisała:

> Sugerujesz, że owijała kanapke folia uzywając do tej czynności krocza?

Nie wiemy czy dolną czy górną wargę! Ale podoba mi się Twój tok rozumowania....
                  • kaz_nodzieja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:33
                    big_grin big_grin big_grin big_grin
                    • beata985 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:35
                      ja pierdzieę ja już wychodzę z tego wątku....zawijanie kanapek w folię kroczem przebiło chyba nawet szczotkę kiblową w zmywarce....
                      big_grin big_grin big_grin big_grin
                      • ponis1990 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 18.01.17, 21:18
                        O borze szumiący... big_grin
                  • kaz_nodzieja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:37
                    A może ją jadła używając....
          • taki-sobie-nick Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 18.01.17, 21:58

> Czepiasz się prosty człowieku a nie masz o co. Jak ci nie pasi

Ludzie wykształceni (jeśli czepiasz się "prostego człowieka") używają formy PASUJE.

Ja bym zgłosiła do tej instytucji, która rozwaliła rynki wszelkich usług - UOKiK.
    • lady-z-gaga Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:26
      Ematki jak zawsze niezawodne, uśmiałam się z komentarzy smile
    • lauren6 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:37
      Do kanapek jest papier śniadaniowy, a nie folia aluminiowa. Folia jest do pieczenia.

Chyba pójdę do Biedry kupić folię aluminiową, bo jak nie sprawdzę to nie uwierzę, że można się nią pochlastać.
      • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:40
        folia sniadaniowa jest napisane. więc jesli nei do jedzenia do do czego?
        • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:45
          No własnie NIE do jedzenia - to ci ludzie próbują powiedzieć od kilkunastu postów.
          • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:48
            cosmetic.wipes napisała:

> No własnie NIE do jedzenia - to ci ludzie próbują powiedzieć od kilkunastu post
            > ów.

Chciałem uzupełnić, że są również mole spożywcze. I tego się też raczej nie je.
            • mallard Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:57
              dyzurny_troll_forum napisała:

> Chciałem uzupełnić, że są również mole spożywcze. I tego się też raczej nie je.

Mów za siebie.
              • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:59
                mallard napisał:

> Mów za siebie.

Przecież napisałem "raczej" czyli dopuszczam istnienie smakoszy....
                • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:31
                  Chociaż białko mają. A taka folia - puste kalorie.
                  • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:34
                    cosmetic.wipes napisała:

> Chociaż białko mają. A taka folia - puste kalorie.

Puste kalorie i w dodatku ciężko strawne....
                  • przystanek_tramwajowy Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:39
                    No i jest muchówka serowa - bardzo odżywcza larwa, którą kiedyś autorka wątku może potraktować jako kolejny gatunek sera.
                    • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:31
                      Nie wspominając o muszkach owocówkach...
            • lady-z-gaga Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:06
              big_grin big_grin big_grin
    • mallard Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:37
      Kola zaciekawiłaś mnie, - aż chyba pójdę kupić tą folię.
      A to na pewno do kanapek? Może na dach?
      • kol.ja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:40
        tak dachówka
        • kolpik124 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:49
          a zdarzyło ci się odgryźć kawałek szklanki przy piciu herbaty?
          • mallard Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:53
            kolpik124 napisała:

> a zdarzyło ci się odgryźć kawałek szklanki przy piciu herbaty?

Nie no kurde, ja was chyba kocham. wink
            • przystanek_tramwajowy Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 10:55
              Znałam takiego, co jedząc kanapkę, ugryzł się w rękę. Ciekawe, gdzie można takie coś zgłosić?
              • mallard Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:00
                przystanek_tramwajowy napisał:

> Znałam takiego, co jedząc kanapkę, ugryzł się w rękę. Ciekawe, gdzie można takie coś
                > zgłosić?

Jak nie był szczepiony, to chyba w sanepidzie?
                • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:32
              • beata985 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:02
                może do neurologa...jakieś ruchy nieskoordynowane to śwadczą na pewno o jakichś zaburzeniach...
                • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:33
                  Juz to sugerowałam, lecz zostałam skierowana do SPYCHIATRY.
                  • beata985 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:33
                    może to specjalista od spychologii??? miałoby to w sumie jakiś sens....
            • taki-sobie-nick Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 18.01.17, 22:07
              mallard napisał:

> kolpik124 napisała:
              >
              > > a zdarzyło ci się odgryźć kawałek szklanki przy piciu herbaty?
              >
              > Nie no kurde, ja was chyba kocham. wink

A dopisujesz się w wątkach typu "ludzie obecnie jacyś wredni i nieempatyczni"?
          • peonka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:34
            Ja! Ja! Ja odgryzlam kawałek szklanki na weselu, dziecięciem będąc. Nawet do szpitala mnie nie wzięli, tylko skrzyczeli za wyglupy sad
        • mallard Kolia. 15.03.16, 10:51
          Jeśli zarżnęłaś się spożywczą folią aluminiową, to są dwie najbardziej prawdopodobne możliwości:

1. Jesteś delikatna jak ta królewna, co to na ziarnku grochu pod materacem nie mogła spać i jako taka jesteś atrakcyjna dla płci przeciwnej, bo faceci lubią takie mimozy wink

2. Folia jest rzeczywiście grubaśna i może być dobra do innych celów, więc na pewno dziś odwiedzę Biedrę

A tymi żartowniśkami się nie przejmuj, - taki jest folklor tego forum i przy odrobinie dystansu to może być urocze nawet.

Pozdro!
          • agni71 Re: Kolia. 15.03.16, 14:36
            Śmiałam się z cudzego wypadku, a dopiero co skaleczyłam się folią od wina (rozfoliowywałam korek). tek, że ten, do listy zabójczych przedmiotów dołączam aluminiową folię pokrywającą korek od wina. Z tym, że skaleczyłam się w palec, nie w wargę wink
            • przystanek_tramwajowy Re: Kolia. 15.03.16, 14:46
              Mnie się zdarzyło nadziać na widelec, który stał w ociekaczu na suszarce. Powinno się zakazać sprzedaży widelców, bo rzucają się na ludzi.
              • dyzurny_troll_forum Re: Kolia. 15.03.16, 14:49

> Mnie się zdarzyło nadziać na widelec, który stał w ociekaczu na suszarce. Powin
                > no się zakazać sprzedaży widelców, bo rzucają się na ludzi.

Myślę, że to nie musi być wina widelca. Sam się nie rzucił przecież! Ociekacz mógł podżegać do przestępstwa lub prowokować. Pomyśl o tym!
                • kaz_nodzieja Re: Kolia. 15.03.16, 14:51
                  A kubek nawet nie próbował pomóc, mimo że miał taki obowiązek.
                • przystanek_tramwajowy Re: Kolia. 15.03.16, 14:51
                  Racja! Ociekaczy też zakazać. A w pobliżu stał płyn do mycia naczyń. Pewnie też był w to zamieszany. Niby taki spokojny, w plastikowej butelce, zamknięty w sobie, a tu proszę! Zakazać płynów! Gąbka do mycia naczyń pewnie też była w spisku, zdzira jedna!
                  • kaz_nodzieja Re: Kolia. 15.03.16, 14:59
                    >A w pobliżu stał płyn do mycia naczyń. Pewnie też był w to zamieszany,

Coś w tym może być. Podobno zapytany o całe zdarzenie nieźle się pienił.
                    • przystanek_tramwajowy Re: Kolia. 15.03.16, 15:04
                      No, aż bulgotał ze złości. A widelec szczerzył zęby jak idiota, że to niby przypadkiem... Ale wszystkich wsypała łyżka.
              • agni71 Re: Kolia. 15.03.16, 15:40

> Mnie się zdarzyło nadziać na widelec, który stał w ociekaczu na suszarce. Powin
                > no się zakazać sprzedaży widelców, bo rzucają się na ludzi.
                >

Jeśli chodzi o widelce w ociekaczu, to one zawiązały spisek - mnie też nieraz atakują i jak jestem mniej czujna, to udaje im się mnie ukłuć w paluszek.
    • lady-z-gaga Boski wątek :D n/t 15.03.16, 11:10
      • kota_marcowa Re: Boski wątek :D n/t 15.03.16, 11:50
        Oj tak big_grin
    • thea19 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:28
      napisz mi jak sie nazywa, ja chetnie kupie twarda folie aluminiowa bo wszystkie ogolnodostepne sa miekkie i sie rwa strasznie
      • lauren6 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:52
        IMO Jan Niezbędny jest niezły. Kiedyś kupiłam folię firmy Grosik i faktycznie nie dało się jej używać, bo strasznie się darła.

Może autorka kupiła właśnie taką tanią biedronkową folię i zamiast jednej warstwy użyła kilku? Stąd to wrażenie grubości i siła rażenia.
        • mallard Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 13:28
          lauren6 napisała:

> i faktycznie nie dało się jej używać, bo strasznie się darła.

No tak, po 22:00 nie wskazane.
          • mallard Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 13:31
            mallard napisał:

> No tak, po 22:00 nie wskazane.

Niewskazane!
    • kaz_nodzieja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:35
      A jak się rozsmarowuje na kanapkach? Bo nie wiem czy kupić....
    • rulsanka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:45
      Płaczę big_grin Wątek miesiąca smile
      • peonka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:36
        Równie fajny, jak ten o otwartych kartonach z mlekiem smile tamta pani miała jednak poczucie humoru i dystans do siebie wink
    • kota_marcowa Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:54
      Wy się nabijacie, a lasce się po prostu pomyliła folia aluminiowa z arkuszem blachy falistej, dobrze, ze zęba sobie nie złamała.

Nie śmiej się dziadku z cudzego wypadku...
    • jola-kotka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 11:57
      Laska jesteś super. Wygrywasz tym wątkiem,takiego nie było tu dluuuugo. Ale folii aluminiowej serio się nie je smile
      • mallard Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 13:37
        jola-kotka napisał(a):

> [...] Ale folii aluminiowej serio się nie je smile

Jolka nie ucz ludzi jak mają żyć.
        • jola-kotka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 13:52
          No to smacznego.
      • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 13:40
        jola-kotka napisał(a):

> Ale folii aluminiowej serio się nie je smile

Je się, je... tylko się potem nie marudzi na forumach, że warga....
    • mamaoskarka18 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:10
      Wątek roku!!!!
      Lubię to!!!
      ??????????????
    • malwa51 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:25
      Problem zglaszasz u producenta folii.
      • kota_marcowa Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:29
        Ja bym raczej zasugerowała producentowi zmianę nazwy, bo jak widać napis "folia do kanapek", niektórzy rozumieją bardzo dosłownie big_grin
        • cosmetic.wipes Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:34
          Dobrze, że producenci aksesoriów toaletowych nie piszą "papier do doopy", bo aż mi żal proktologa, do którego musiałaby sie udac autorka.
          • lady-z-gaga Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 12:42
            Jesteście niemożliwe big_grin
            • malwa51 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 16:11
              Fakt suspicious

A ja zloze chyba skarge do producenta malagi, bo non stop zjadam z nia kawalek zlotka.... big_grin
          • kaz_nodzieja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 14:41

Może już pora na amerykańskie instrukcje użytkowania do wszystkiego? "Uwaga, folia do kanapek, służy do zawijania kanapek. Nie spożywać."
    • nowaczek1 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 13:14
      Na pewno kupiła tą grubą, ona jest pancerna i można się nią zaciąć.
      Jest na niej napisane, że służy do celów grillowych. Na pewno nie powinno się zawijać w nią kanapek, bo jest za sztywna.
      Niech kupi zwykłą cienką i skończy jęczeć.
      A ta gruba folia na grilla jest super, bo się nie rwie jak te cienkie.
      • kota_marcowa Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 13:24
        No nie wiem, gorzej jakby taką ugrillowaną tez chciała zjeść wink
      • kaz_nodzieja Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 14:42
        Możesz uściślić, te "cele grillowe" bo znowu może dojść do jakiegoś nieszczęścia gdy ktoś opacznie zrozumie.
    • conena Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 14:31
      ja bym chciała zobaczyć miny ekspedientek, kiedy zgłaszałaś problem w sklepie.
      a co do reszty twoich problemów, to bardzo miłe, że troszczysz się o społeczeństwo, ale, jak widzisz, ludzie nie taki głupie i wiedzą, że folii do kanapek się nie zjada.
    • mozambique Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 15:32
      boze jakie tu wszystkie rozchichane ! ale to wszystko smieszne

jakbyscie nigy w zyciu nie trafiły no kompletny bubel , rzecz wykonana wbrew zasadom bhp albo nie spelaniajaca norm uzytkowych albo po prostu myk typu pomylone opakowania w fabryce .

ja np wczoraj rozcielam sobie reke papierem do pieczenia ( mimo ze go nei jadłam, ) , i np mieszkam w mieskznaiu gdzie wypasiony blat kuchenny "nie toleruje" kontaktu z zywnoscią ( odbarwia sie) , a szafki lazienkowe nie tolerują wilgoci . Paradoks? nie, cwaniactwo producentów.

NIe zdziwią mnie niedlugo krzesła niesłużące do siedzenia , albo czajnik roztapuiajacy sie pod wpływem wrzątku
      • peonka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 15:39
        Ale chyba wszyscy wiedzą, że autorka folii nie jadła. Pewnie nie do końca odwinela folię i tak jadła kanapkę, i skaleczyla sobie wargę. Naprawdę rozumiemy. Myślę, że taka reakcję wywołała bardzo poważna odpowiedź kol.ja na początku, i tyle. Trochę luzu smile
        A Twoje przykłady to co innego. Czajnik z założenia będzie miał kontakt z wrzątkiem, a folia z ustami - nie. Z kanapką owszem, ale dla kanapki niebezpieczna nie jest.
        • rulsanka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 16:19
          Z kanapką owszem, ale dla kanapki niebezpieczna nie jest

Jak to nie niebezpieczna? Może ją pociąć - i kanapka będzie płakała.
          • przystanek_tramwajowy Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 16:22
            Gorzej! Taka pocięta kanapka będzie się strasznie darła i może całą sprawą zainteresować się policja!
            • peonka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 17:54
              Przestańcie już big_grin
        • ichi51e Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 18.01.17, 23:15
          Ja to sie brzydze jak ktos tak troche odwija i skubie.
      • nanuk24 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 21:12
        Wiesz co, nie jest smieszne to, ze sie skaleczyla. Zdarza sie, tak jak zdarza sie skaleczyc papierem, kaktusem, otwarta puszka po pomidorach, oscia w rybie, koscia w zupie, wdepnac w gowno tez sie zdarza. Smieszna jest jej reakcja. Stawiam, ze ona jest mlodym wychuchanym przez rodzicow pokoleniem, ktore niezalezne i samodzielne zycie zaczyna od poslugiwania sie zapalkami wielkie zdziwienie, ze mozna sie poparzyc.
        Tak, folia moze kaleczyc, zwlaszcza ta gruba - tak istnieje taka, przespalyscie, czy jak?
        • taki-sobie-nick Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 18.01.17, 22:28
          nanuk24 napisała:

> Wiesz co, nie jest smieszne to, ze sie skaleczyla.

Nie jest.

Zbiorowe wyśmiewanie też nie jest śmieszne.

Niech ja sprawdzę, kto płakał w wątkach typu "ludzie dzisiaj tacy niewrażliwi".
    • eliszka25 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 17:23
      nie moge big_grin zawijanie kanapek w folie za pomoca krocza i folia draca sie po 22 mnie rozlozyly na lopatki big_grin
    • hanka78 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 21:50
      Nie na temat, ale nie pakuj jedzenia w aluminium....

www.igya.pl/wszystkie/428-zwipzek-choroby-alzheimera-z-aluminium.html
      • peonka Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 22:14
        Oprócz tego jest to bardzo nieekologiczne...
      • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 10:40
        hanka78 napisała:

> Nie na temat, ale nie pakuj jedzenia w aluminium....

Zaproponowałem już wcześniej woreczki śniadaniowe zamiast....
        • hanka78 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 22:08
          jeszcze lepiej papier
          • beata985 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 22:19
            woreczki sniadaniowe mogą być papierowe ale jak wcześniej zauważono-papierem też można się nieźle pochlastać...tongue_out
    • na_pustyni Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 21:54
      Yyyy do producenta?
    • klamkas Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 15.03.16, 22:40
      Zgłoś do producentów wszystkich artykułów papierniczych od zeszytów, przez papier do drukarki, po gazety, że ich produkty zagrażają big_grin.
    • mallard Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 12:28
      No proszę, - główna sprawczyni zamieszania porzuciła swój wątek.
      Kolja tak nie można! Wracaj, - my Cię lubimy!
      • przystanek_tramwajowy Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 12:34
        Dzisiaj w ramach eksperymentu usiłowałam się pociąć folią aluminiową aluminiową. No i kicha! Nawet zadrapania. Może autorka wątku pomyliła "Biedronkę" z "Mrówką" i kupiła blachodachówkę a potem usiłowała zawinąć w nią kanapki?
        • beata985 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 14:14
          a ja w ramach badania grubości folii osobiście udałam się do biedronki i co tam oczy moje ujrzały.....
          tadaaammmm całe 33%grubsza!!!
          no to musiało się tak skonczyć niestety....tongue_out
          o kanapkach też tam nic nie wspominali....
          https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-0/p526x296/12252_1150024668365598_8209913423155122531_n.jpg?oh=264ee95492b574ea2f222a1dd349ed87&oe=578BCF31
          • dyzurny_troll_forum Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 14:53
            beata985 napisała:

> a ja w ramach badania grubości folii osobiście udałam się do biedronki i co tam
            > oczy moje ujrzały.....
            > tadaaammmm całe 33%grubsza!!!

Ale były oprócz tego jakieś standardy czyli coś czym się nie potnę?

Swoją drogą brand "Zosia Samosia" to taka trochę żenująca kopia "Jana Niezbędnego".... czy się czepiam?
            • beata985 Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 14:59
              niestety dzisiaj nie stwierdzę z całą stanowczością czy coś było czy nie /raczej nie, rozglądałam się specjalnie/ bo coś mi na oczy padło....połowy rzeczy nie widziałam na półkach...wink
              • karme-lowa Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 15:07
                Byłam dziś w Biedronce. Nie było żadnej folii do pakowania kanapek. Tylko to o czym pisała Beata. Może pomyliła folię z papierem śniadaniowym>:
                • karme-lowa Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 15:08
                  suspicious
                  • bei Re: gdzie zgłosić towar który może zagrażać? 16.03.16, 17:35
                    A ja pomyslalam o platkach zlota- jadalnych. Sa delikatniutkie.
                    Pakowac w nie kanapki nie mozna, bo malutkie i bardzo drogie.

Nie pakuj w niewygodna folie, zuzyj do pieczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka