Dodaj do ulubionych

Coś mi w smartfonie nie gra

28.03.16, 20:06
Popsułam, czy co...
Od czasu, jak się ściągnęła aktualizacja Androida, to działa mi znacznie wolniej. Wszystko. Aplikacje się wolno wczytują, połączenia docierają jakby chciały a nie mogły, wszystko jest takie ślamazarne. No i mam 93% zajętego miejsca, zupełnie jakby ta nowa aktualizacja po prostu wbiła się obok starej wersji systemu i teraz gnieździła się z nią wspólnie. Niemożliwe, żeby apki zabierały tyle miejsca, bo mam ich niedużo. Niemożliwe, żeby zdjęcia, bo też mam niedużo, niemożliwe, żeby cokolwiek innego.
Któraś ematka tak miała?
Obserwuj wątek
    • dzikafoka Re: Coś mi w smartfonie nie gra 28.03.16, 21:06
      Spróbuj Clean Master ściągnąć i przeczyścić. Raz na tydzień czyszczę zbędne pliki z tą aplikacją. Nie usuwa nic co jest potrzebne smile
      Daj znać czy coś to dało.
    • jopowa Re: Coś mi w smartfonie nie gra 28.03.16, 21:07
      nie wiem
      • wioskowy_glupek Re: Coś mi w smartfonie nie gra 28.03.16, 21:08
        Zrób reset do ustawień fabrycznych albo zerowanie
        • jopowa Re: Coś mi w smartfonie nie gra 28.03.16, 21:09
          ale po co?
        • dzikafoka Re: Coś mi w smartfonie nie gra 28.03.16, 21:12
          Reset do ustawień fabrycznych to opcja ostateczna. Czyści do dna smile
          Ale jak nie będzie wyjścia to tak by wypadało.
          • jopowa Re: Coś mi w smartfonie nie gra 28.03.16, 21:14
            dzika foka,strasznie smieszna nazwa smile smile smile
            • dzikafoka Re: Coś mi w smartfonie nie gra 28.03.16, 21:19
              Zawsse gdy się loguję pękam ze śmiechu wink
    • mmoni Re: Coś mi w smartfonie nie gra 28.03.16, 21:24
      Niestety mi po aktualizacji do JellyBean też tak się zrobiło. Zasadniczo podobno powinno się najpierw zrobić backup danych, reset do fabrycznych i dopiero instalować aktualizacje systemu. Ale ja potem w desperacji zrobiłam to wszystko, łącznie z podmianą kernela (wg gdzieś wyszukanej informacji na forach specjalistycznych, że to pomaga) i niespecjalnie pomogło.

Reasumując: zrób backup danych, reset do fabrycznych i reinstalkę, a jeżeli to nie pomoże, to rozważ powrót (jeżeli to możliwe) do starszej wersji.
    • joann_80 Re: Coś mi w smartfonie nie gra 29.03.16, 11:26
      To wina aktualizacji. Sprawdź w ustawieniach --->aplikacje ---> wszystkie ---> znajdź interfejs i sprawdź do jakiej wersji został zaktualizowany Android. Jeśli wrzucili Ci lollipop to zainwestuj ok 50 złotych na wgranie z powrotem wersji androida którą miałaś wcześniej. Pracownik serwisu bedzie wiedział jaką.
      Ani operator ani producent telefonu Ci raczej nie pomoże. Miałam ten sam problem. Telefon mial za mało RAMu i nie " udzwignął " nowego systemu.
      Po zmianie na starą wersję od razu odznacz sobie w aktualizacjach systemowych możliwość ponownej aktualizacji systemu bo będzie to samo. Propozycja aktualizacji bedzie się co jakiś czas pojawiać wystarczy jednak, że klikniesz " anuluj " a potem wyczyścisz powiadomienia.
      Jeśli jednak to nie lollipop a inna wersja to zastanów się nad porządnym czyszczeniem pamięci telefonu oraz o wyłączeniu nieużywanych aplikacji. Dzięki temu uwolnisz RAM i telefon przestanie zamulać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka