p.hadam Re: Moja ulubiona kawa? 26.09.04, 13:46 > Dziewczyny jaką lubicie kawe.? Parzoną czy rozpuszczalną? Macie swoje > ulubione marki czy jest wam to obojetne? Ja lubie nescafe z mlekiem lub ze > śmietanką i koniecznie cukier. My pijemy tylko mieszanke 40% robusta + 60% arabica. Koniecznie swiezo palona. Kupujemy ja zawsze w jakies dobrej okolicznej palarni kawy. Pzdr. Hadzio PS. A pierogi lepicie na stole czy na stolnicy? Kto ma stolnice? Odpowiedz Link Zgłoś
kurkitrzy Re: Moja ulubiona kawa? 26.09.04, 17:02 Davidoff - z mlekiem, ale bez cukru pozdr. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Moja ulubiona kawa? 26.09.04, 17:15 Piję Tchibo Exclusive (z fusami) bez cukru za to w wielkim kubku pół na pół kawy i mleka. Może też być rozpuszczalna Maxwell House Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Moja ulubiona kawa? 26.09.04, 22:28 Mmmmm, cóż za aromatyczny temacik...! U nas w domu, odkąd zagościł przyzwoity wysokociśnieniowy ekspres, pijamy najczęściej Lavazzę D'Oro, czasem brązową Davidoff (nie pomnę nazwy), a jak mi po drodze do "Pożegnania z Afryką" to Kenię albo Malabar- szczerze polecam! Pozdrawiam- i oby do porannego "kawkowania"! Grażyna, mama Asi (15.04.2000.) Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Moja ulubiona kawa? 27.09.04, 08:33 Hmm, ja kiedys kawy nie pijalam (cisnienie), ale okazalo sie, ze najbardziej szkodzi mi czarna (niekoniecznie mocna) herbata. Pijam wiec tylko zielona herbate i kawe. Kawe uwielbiam, ale poprzestaje na jednej (ogromnej) filizance dziennie (ze wzgledu na to cisnienie, niestety). Nie toleruje zadnych rozpuszczancow (przepraszam fanki takowych). Moje marzenie to dobra maszyna do kawy, ale te sa straszliwie drogie, a poza tym jak ja bym pila z niej kawe w pracy ((. Pozostawalyby tylko weekendy. Rodzaj kawy, to najlepiej cappucino, albo latte (bo bardzo lubie te pianke). Najlepiej gdzies miedzay 10:30 i 11 rano ))). Bez cukru, ale za to z jakims malutkim herbatniczkiem. W kwestii gatunku ziaren jestem bardzo otwarta i nie mam nie mam swoich ulubionych, bo nie mam tej nieszczesnej maszyny, wiec nie mam nawet okazji wybadac. Nie lubie jednak mocno palonych. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Moja ulubiona kawa? 27.09.04, 08:42 Jacobs Kronung z mlekiem (nie śmietanką !). Mniam. Łyżeczka kawy, mleka "na palec" i jedziemy.... KA-WY! KA-WY! Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i3 Re: Moja ulubiona kawa? 27.09.04, 08:45 Ojej, ale z rana kawą zapachniało! Ja właściwie kawy nie pijam mimo, że w domu piękny ekspres ciśnieniowy. Jedyna, której nie mogę się oprzeć to kawa mocha ale tylko z sieci Coffee Heaven. To pyszna czekoladowa kawa z bitą śmietaną i posypana do wyboru czekoladą, cynamonem. Ach teraz by się takiego cuda napiło! Niestety ma dwie wady - po pierwsze jest droga a po drugie moi chłopcy uwielbiają bitą śmietanę więc dla mnie właściwie jej nie zostaje. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mamao2 Re: Moja ulubiona kawa? 27.09.04, 09:05 kawa koniecznie z ekspresu, z mleczkiem, bez cukru /za to ciasteczkiem nie pogardzę/ - ostatnio Jacobs Kronung Odpowiedz Link Zgłoś