02.04.16, 11:15
W wiosennym wątku moja prośba o pomoc jest mało widoczna. Dziewczyny uratowała , któraś słabe paznokcie? Po odzywkach mam rowki i rozdwajające końcówki. Nie muszą być szpony wink ale gładka płytka i trochę twardsza jest moim marzeniem. Co jeść, pić, czym smarować ? Da się?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Paznokcie 03.04.16, 02:48
      Nail Tek odzywka,bardzo dobra z tym,ze trochę uzaleznia paznokieć,trzeba ja stale uzywac,bo jak przestaniesz zaczynają się lamac,ale tobie o długie nie chodzi wiec na pewno pomoze smilespróbuj
    • thea19 Re: Paznokcie 03.04.16, 09:10
      nic. genow nie przeskoczysz. smarowanie pomaga na chwile, utwardzenie zelem tez takie sobie. ewentualnie mozesz przestac moczyc rece i uzywac ich do brudnych rzeczy.
    • beata985 Re: Paznokcie 03.04.16, 09:22
      manicure japoński lub kolagenowy zabieg na paznokcie.....popytaj, poczytaj...
      • gosza26 Re: Paznokcie 03.04.16, 11:47
        beata985 napisała:

> manicure japoński lub kolagenowy zabieg na paznokcie.....popytaj, poczytaj...
        >
        O na pewno. Dzięki smile
    • jjagoodaa Re: Paznokcie 03.04.16, 09:25
      mnie pomogło regenerum ma fajny pędzelek i dobrze sie rozprowadza, pomogło po wielu miesiacach stosowania hybrydy, ktora zdjelam i mialam plytke w okropnym stanie i mozna stosowac tez olejek rycynowy na skorki
      • jjagoodaa Re: Paznokcie 03.04.16, 09:27
        picie herbaty ze skrzypu tez podobno pomaga
    • zuleyka.z.talgaru Re: Paznokcie 03.04.16, 09:26
      Moczenie w cieplej oliwie. Cuda robi.
      • jjagoodaa Re: Paznokcie 03.04.16, 09:29
        oliwa z oliwek? i podgrzewasz ja normalnie w garnku?
        • zuleyka.z.talgaru Re: Paznokcie 03.04.16, 10:27
          oliwa z oliwek, albo olej kujawski XD podgrzewam w misce w kąpieli wodnej - łatwiej kontrolować temperaturę. Moczę z 10min. Dobra regeneracja płytki po hybrydzie.
          • jjagoodaa Re: Paznokcie 03.04.16, 11:52
            teraz mam paznokcie w dobrym stanie ale jak beda potrzebowaly pomocy to wyprobuje
    • obrus_w_paski Re: Paznokcie 03.04.16, 09:31
      Nail tek jest boski, dzięki niemu od dwóch lat mam piękne i dosc długie paznokcie, wczesniej nosiłam obcięte maksymalnie a i tak mi sie rozdwajaly do połowy długości.
      Inna sprawa ze te lakiery maja jakas szkodliwa substancje, ktorej naZwy moj autokorektor nie akceptuje. Obecnie mam przerwe w stosowaniu tego lakieru i intensywnie smaruje pazury olejami na noc lub regenerum jesli pracuje na kompie
      • snakelilith Re: Paznokcie 03.04.16, 13:19
        Nail tek II zawiera formaldehyd i toluen, pierwszy to substancja rakotwórcza, która została już dawno wycofana z innych produktów kosmetycznych, druga toksyczny rozpuszczalnik. Formaldehyd odciąga wodę z paznokcia i utwardza w ten sposób płytkę, używany jednak stale może doprowadzić do łamania i ogólnie pogorszenia stanu paznokci. I wogóle nie potrafię się nadziwić, że istnieją kobiety, które dobrowolnie ładują sobie to świństwo na paznokcie jako "odżywkę." No ale cóż, wcześniej kobiety rozjaśniały sobie skórę białą pastą z rtęcią.
    • drinkit Re: Paznokcie 03.04.16, 10:37
      Suplementy pomagają trochę na mocno rozdwajające się paznokcie, odżywki czasowo. Mnie jeszcze pomógł drugi trymestr w ciąży, w którym zrobiły mi się twarde jak diament, ale przyszedł trzeci i wróciły do dawnej postaci. Teraz eksperymentuję z odżywką eveline, zobaczymy, nie spodziewam się cudów. Generalnie zawsze na krótko, zawsze pomalowane przynajmniej odżywką i w ten sposób utwardzone i zawsze na suplementach. Ogół zmian na plus: jakieś 50%. 100% się chyba nie da, albo należy wydawać duuuużo pieniędzy.
      • beata985 Re: Paznokcie 03.04.16, 10:41
        internety piszą że eveline to najgorsze zło dla paznokci....
        • gosza26 Re: Paznokcie 03.04.16, 11:37
          Dzięki dobre kobiety za podpowiedzi smile
          beata985 napisała:

> internety piszą że eveline to najgorsze zło dla paznokci....
          >
          Potwierdzam, tzn. najpierw się zachłysnęłam och i ach tak jak nail tek. Efekt jest ten sam przy używaniu ok po odstawieniu mam rowy na paznokciach. O masakrycznym rozdwajaniu nie wspomnę (choć podobno moze być gorzej; podobno niektórych pojawiają sie od środka ciemne bruzdy jakby drzazga pod paznokciem). Nawet zwykłego jasnego lakieru nie mówiąc o ciemnym nie mogę położyć.
          Geny powiadacie ? No może. Z tym,ze mama ma twarde szpony, ale ta zagryza chrząstki mięsne od 50 lat to może dlatego.
    • tereska.z.bombaju Re: Paznokcie 03.04.16, 11:42
      O moich problemach z paznokciami mogłabym książkę napisać.
      Stosowałam chyba wszystko, co polecane jest na forach.
      JEDYNYM co mi pomogło byl merz special.
      Efekty były spektakularne, już po tygodniu płytka była mocniejsza i rosła tak szybko jak nigdy dotąd.
      Zjadłam jedno opakowanie, teraz po roku przymierzam się do drugiego.
      • tereska.z.bombaju Re: Paznokcie 03.04.16, 11:44
        Jeszcze dodam, że mam uczulenie na bardzo popularny składnik odżywek- formaldehyd. Po nim paznokcie normalnie żywcem mi się rozłaziły.
        • ana119 Re: Paznokcie 03.04.16, 13:46
          To nie jest uczulenie tylko przedawkowanie. Tej pseudo odżywki nie można stosować dłużej niż napisano w instrukcji

A ma rozdawajanie paznokci pomaga pilowanie i ogólne dbanie. Żaden lakier bez tego nie będzie długo trzymał
    • paniwaz Re: Paznokcie 03.04.16, 15:12
      Ja wierze bezgranicznie w dzialanie rybek- odzywki keratynowej Gal do wcierania z apteki. Ma ciezki zapach olejku z drzewa herbacianego, jest tlusta i najlepiej stosowac ja na noc pod rekawiczki, ale dzialanie regeneracyjne na piatke.
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: Paznokcie 25.08.16, 14:55
      Ja mam najslabsze paznokcie, spośród wszystkich znanych mi osob. Wg mnie nie dziala nicsad. Ja juz z tym nie walcze, nosze bardzo krotkie paznokcie, maluje jakas odżywką na wierzch, jesli kolor to tylko jasny.

Opiewana na forach odzywka Eveline wrecz wyzarla mi paznokcie. Nail Tek ma ladne, blyszczace wykonczenie, tak jak Seche Vite (utwardzacz), ale... pod spodem masz nadal swoje biedne, kruche paznokcie.
      Troche pomga szklany pilnik i wykonywanie wszystkich domowych czynności w rękawiczkach.
      • ana119 Re: Paznokcie 25.08.16, 16:44

Swoje paznokcie poleruję i dopiero wtedy kładę base&top. Nie stosuje żadnych odżywek bo po przygodzie z firma Eveline juz w nic nie wieżę. Trzeba by czytać skład żeby nie kłaść znowu chemii która ma stymulować wzrost. Myślę że bez utwardzacza nic się na paznokciach nie utrzyma bez opryskow
    • kruche_ciacho Re: Paznokcie 25.08.16, 15:58
      sprobuj tego: idaliastyle.pl/super-mocne-paznokcie-czyli-nowa/
      wzmacniacz jest fantastyczny i dlugo sie trzyma
      ja widzialam rezultat juz po tygodniu
      • ana119 Re: Paznokcie 25.08.16, 16:48
        formaldehyd tez zawiera wiec ja podziękuję bo skończyło się na wizycie u dermatologa.
        Poza tym dłużej niż tydzień tego nie można stosowac...
        • kruche_ciacho Re: Paznokcie 26.08.16, 09:19
          a skad ta informacja ze nie mozna? a co sie dzieje po tygodniu?

ja uzywam z przerwami kilka miesiecy, paznokcie mam mocne i blyszczace
        • kruche_ciacho Re: Paznokcie 26.08.16, 09:28
          ma bardzo dobre recenzje:

"Odżywka do paznokci Herôme Extra Strong została stworzona, aby wyleczyć i wzmocnić słabe, szybko pękające i rozdwajające się paznokcie. Kurację preparatem przeprowadza się dwa razy w roku, wg zaleceń producenta. Po dwutygodniowej kuracji lakier można stosować maksymalnie 2 razy w tygodniu, jako preparat podkładowy lub zamykający. Producent zaleca nakładanie lakieru na noc, tak aby mógł działać bez zakłóceń. Preparatu nie wolno używać bezpośrednio po zdjęciu sztucznych paznokci. Odżywka zawiera dopuszczalną normami ilość formaldehydu."
          wizaz.pl/kosmetyki/produkt,19400,herome-laboratories-nail-hardener-extra-strong.html

• ana119 Re: Paznokcie 26.08.16, 14:36
            karodos.pl/cala-prawda-o-formaldehydzie-w-odzywkach-i-lakierach-do-paznokci/
            Wklejam link o skladniu
            Moje paznokcie były w takim stanie ze podejrzewałam grzybicę. Badanie wyszło negatywne natomiast kiedy czekam ma wynik zaczęły odrastać zdrowe paznokcie i tak przyczyna wyszła sama. Dermatolog tez stosowała ta odżywkę...
    • lola211 Re: Paznokcie 25.08.16, 16:51
      Moje wzmocniły sie niesamowicie od kiedy zmienilam sposób zywienia.Codziennie jajka i białko.Pol zycia mialam kruche, lamliwe, myslalam ze taka uroda.A figa.Brakowało skladnikow odzywczych.Teraz mam mocne, rosna zdrowe i piekne.
      • gosza26 Re: Paznokcie 25.08.16, 18:25
        lola211 napisała:

> Moje wzmocniły sie niesamowicie od kiedy zmienilam sposób zywienia.Codziennie j
        > ajka i białko.Pol zycia mialam kruche, lamliwe, myslalam ze taka uroda.A figa.B
        > rakowało skladnikow odzywczych.Teraz mam mocne, rosna zdrowe i piekne.
        >
        >
        A widzisz mnie kilka lat temu po zmianie diety poprawiło mi się wszystko w wynikach. Odstawiam wiele leków. Po operacjach (to było już dość dawno) odbudowałam włosy, skórę wspomagając organizm (oprócz zmiany diety) tylko te cholerne paznokcie po żadnej z tych historii nie zareagowały sad Spróbuje je ratować teraz czymś co się nazywa m. japoński. ZObaczymy...

Za rady serdeczne dzięki smile
        • kouda Re: Paznokcie 25.08.16, 19:02
          a to nie zawsze wynika z tego
          ja na przyklad odzywiam sie dobrze, mam zdrowa skore i bardzo mocne geste wlosy
          ale i tak polowa z tego co ma moja mama czy siostra
          doslownie konskie grzywy - a paznokcie jak papier mamy wszystkie 3

• lola211 Re: Paznokcie 25.08.16, 19:09
            Ja sie odzywiam dobrze od lat, ale dopiero jak od kilku miesiecy zaczełam jesc codziennie białko zwierzece oraz jajka, paznokcie dostały szwungu.Czyli to moje dobrze wczesniejsze nie było dla nich optymalne.
            Za to niestety ostatnio wypadaja mi włosy i zastanawia mnie przyczyna.
    • starobrno Re: Paznokcie 25.08.16, 19:20
      Mi pomogl Golden Rose Black Diamond Hardener. I kolagen. Trzeba systematycznsci, u mnie ok 6 tygodni.
    • eliszka25 Re: Paznokcie 26.08.16, 01:05
      kilka miesiecy temu opisywalam dokladnie taki sam problem, ktory mialam ze swoimi paznokciami. wtedy dziewczyny polecily mi kilka rzeczy. zdecydowalam sie na merz special i kapsulki-rybki gala. zjadlam 2 opakowania merz specjal i przez 2 miesiace wsmarowywalam olejek z kapsulek w paznokcie. zmiana jest niesamowita! wczesniej paznokcie mialam niczym papier, rozdwajaly mi sie i lamaly praktycznie od samego spojrzenia na nie. musialam miec obciete i spilowane maksymalniena zero. teraz mam ladne, duuuuzo mocniejsze paznokcie, sa gladkie i nie rozdwajaja sie. kapsulki gal uzywam nadal, ale juz nie codziennie. co kilka dni, po zmyciu lakieru wieczorem smaruje paznokcie olejkiem z kapsulki i zostawiam na noc. rano poprawiam i jak mi sie w dzien przypomni, to tez. maluje na nowo dopiero wieczorem.

dla mnie zestaw, ktory uratowal mi paznokcie, to merz special i kapsulki gal.
    • misoune Re: Paznokcie 27.08.16, 15:02
      ja używam na zmianę
      https://serwer1337739.home.pl/img/388/45474.jpg
      https://serwer1337739.home.pl/img/388/45475.jpg

dodatkowo codziennie na skórki oraz za każdym razem na noc po zmyciu tych powyższych odżywek używam olejku Sally Hansen oraz jakiegoś olejku z Biedronki za 4 zł w takiej tubce z pędzelkiem
      wyszłam w ten sposób z bardzo zniszczonych paznokci które rosły na 1 milimetr a potem łamały się przy najmniejszym uderzeniu o szafkę, czy drzwi o 2 milimetry...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka