Dodaj do ulubionych

Paznokcie żelowe

21.05.16, 16:02
Zrobiłam sobie u kosmetyczki kilka dni temu paznokcie żelowe. Są ładne, niezadługie (chociaż chciałam krótsze), ale nie mogę się do nich przyzwyczaić. Nie mam w nich takiego czucia w chwytaniu palcami, jak miałam przy swoich, krótkich naturalnych paznokciach. Źle mi się pisze na klawiaturze, nie mogę chwycić wygodnie i precyzyjnie małych przedmiotów. Największy obciach zaliczyłam w markecie, jak poszłam zaraz po wyjściu od kosmetyczki. Kasjerka wydała mi resztę monetami, a ja ich nie mogłam chwycić w palce i kasjerka mi monety podała do ręki. O uśmiechu ludzi w markecie nie będę pisać.
Czy Wy też miałyście takie problemy z paznokciami żelowymi, czy może one są źle zrobione?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 16:05
      Nie ,oprocz monet,ktore faktycznie sa problemem,zsuwa je sie do siebie z tego na czym leza i to bedzie problem ile bys ich nie nosila smile natomiast do calej reszty spokojnie sie przyzwyczaisz smile
      • asia-loi Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 16:10
        jola-kotka napisał(a):

> Nie ,oprocz monet,ktore faktycznie sa problemem,zsuwa je sie do siebie z tego na czym leza i to bedzie problem ile bys ich nie nosila smile natomiast do calej reszty spokojnie sie przyzwyczaisz smile

Nie dało się monet zsunąć, ponieważ kasjerka położyła mi je, na takim dużym blaszanym korytku (gdzie lądują zakupy), z każdego boku obitego głęboko - blachą. Kasy w Intermarche. Gdyby ona położyła mi te monety, na jakiejś podstawce to nie byłoby problemu, bo bym je zsunęła. Swoimi palcami nigdy nie miałam z tymi monetami problemu. Nie mogłam wziąć monet w palce, bezpośrednio z tej blachy.
        • jola-kotka Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 16:31
          No to ci podala nic wielkiego sie nie stalo smile
          • asia-loi Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 16:38
            jola-kotka napisał(a):

> No to ci podala nic wielkiego sie nie stalo smile

Ludzi z kolejki do kasy się śmiali, kasjerka też się uśmiechnęła.
            • jola-kotka Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 17:03
              Super smile poprawilas im humor.
              • gaga-sie Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 19:59
                Jakoś mi się skojarzyło https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/13227165_1153886474621555_8907215684464961746_n.jpg?oh=58059dcad529dea32feaffb5f74bc87f&oe=57A228C5
            • fifiriffi Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 20:14
              asia-loi napisała:

> jola-kotka napisał(a):
              >
              > > No to ci podala nic wielkiego sie nie stalo smile

>
              > Ludzi z kolejki do kasy się śmiali, kasjerka też się uśmiechnęła.

chyba jednak trochę przesadzasz...
    • kaz_nodzieja Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 16:12
      Ja nie noszę takich paznokci, ale ze względu na cieśń nadgarstka mam problem ze zbieraniem monet dlatego zawsze u sprzedawców nadstawiam grabę na którą mi wysypują drobne.
      • asia-loi Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 16:14
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Ja nie noszę takich paznokci, ale ze względu na cieśń nadgarstka mam problem ze zbieraniem monet dlatego zawsze u sprzedawców nadstawiam grabę na którą mi wysypują drobne.

kaz_nodzieja, ale facetowi takie paznokcie nie pasują. Jak byś wyglądał?
        • jola-kotka Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 16:32
          tylko to raz facet raz kobietasmile
          • asia-loi Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 16:40
            jola-kotka napisał(a):

> tylko to raz facet raz kobietasmile

Właśnie wiem. Pewnie dzisiaj udaje kobietę. Jutro będzie facetem.
            • jola-kotka Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 17:04
              smile
          • kaz_nodzieja Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 17:11
            A Ty raz masz paczki, raz ich nie masz. He he...
            • jola-kotka Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 18:49
              Paczki czy pączki smile
        • angeika89 Re: Paznokcie żelowe 22.05.16, 14:09
          Miałam właśnie napisać. Po cholerę facetowi żelowe paznokcie big_grin
    • fifiriffi Re: Paznokcie żelowe 21.05.16, 20:13
      żeby nie chwycić monet musiałas mieć jednak dosyć długie. Krótkimi da sie to zrobić lekko.Wie, bo tylko takie mam.
    • angeika89 Re: Paznokcie żelowe 22.05.16, 14:07
      Ja mając żelowe paznokcie miałam podobne problemy. Miałam je kilka razy w życiu ale zawsze szybko zdejmowałam. Zdecydowanie bardziej odpowiadają mi hybrydowe, jakoś mniej sztucznie się w nich czuję (dodam, że hybrydą też mi lekko przedłużano).
      A jeśli chodzi o opisaną sytuację to albo zdejmij pazury, albo olej uśmieszki...
      Moim zdanie nie powinnaś się przejmowac i za bardzo wyolbrzymiasz. Kasjerka podała kasę i już po temacie...
      Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka