Dodaj do ulubionych

500+ w obligacjach

02.06.16, 15:38
next.gazeta.pl/next/7,151003,20171565,banki-ci-zaplaca-byle-bys-tylko-trzymal-u-nich-500-zl-na-dziecko.html#MTstream
Kij z uwagami odnośnie tego gdzie i o ile można się wzbogacić. 500+, choćby częściowo - w obligacjach? Co ematka na to?

Jakiż piękny pomysł smile Zamiast dać pieniądze, które się kończą, można dawać obietnice pieniędzy, które nawet częściowo upłynniane w miarę szybkim tempie, jednak w jakiejś części pozostaną tylko obietnicą. Która by się skusiła na pozostawienie choćby stówki w obligacjach i kredytowanie państwa?
Obserwuj wątek
    • ruczki_dwie Re: 500+ w obligacjach 02.06.16, 15:52
      Jestem za.

Jak matki pokroju pewnej rodziny z Boniewa dostaną część kasy w papierach bardzo wartościowych, to pewno w podskokach pobiegną zagłosować na PiS w kolejnych wyborach ... big_grin
    • zuleyka.z.talgaru Re: 500+ w obligacjach 02.06.16, 15:52
      Ja nie. Nie ma opcji.
      • dyzurny_troll_forum Re: 500+ w obligacjach 02.06.16, 15:55

zuleyka.z.talgaru napisała:

> Ja nie. Nie ma opcji.

Nie ma to pieniędzy....
    • dyzurny_troll_forum Re: 500+ w obligacjach 02.06.16, 15:53
      wuika napisała:

> 500+, choćby częściowo - w obligacjach? Co ematka na to?

Znaczy, że nawet papieru już brakuje żeby drukować papier tzn. pieniądze?! Zaprawdę rozmach ma #dobra zmiana....
    • woman_in_love powinno być tak: 100 w obligacjach, 250 jako bon 02.06.16, 15:59
      do wykorzystania na usługi duszpasterskie (zamawianie mszy, chrzciny, pogrzeby, komunie, usługi egzorcystów, wycieczki do miejsc świętych organizowane przez parafie lub firmy posiadające licencje parafii, itd.). Jeśli beneficjent nie skorzysta z żadnych usług, pieniądze z danego miesiąca i tak by wpływały do parafii niejako za gotowość świadczenia usług.
      50 na książki i przybory szkolne - konieczna faktura,
      100 na inne cele - tu już bez faktur.
      • dyzurny_troll_forum Re: powinno być tak: 100 w obligacjach, 250 jako 02.06.16, 16:08
        woman_in_love napisała:

> 100 na inne cele - tu już bez faktur.

nie przesadzasz aby z tym liberalizmem, wolnością i bezhołowiem?!
      • wuika Re: powinno być tak: 100 w obligacjach, 250 jako 02.06.16, 17:22
        Całe 100zł? Społeczeństwo się rozpije od takiej rozpusty tongue_out
    • hellenamiu Re: 500+ w obligacjach 02.06.16, 18:08
      Czyli bankrut płaci obietnicami pieniędzybig_grin
      Mam nadzieje, że wyborcy PiSu to łykną i się połaszą na tą super ofertę. Sama jestem umoczona w obligacje, ale już blisko koniec tej inwestycji, więc czekam.
      Teraz to bym to guano brała z oprocentowaniem dużo wyższym niż greckie, bo to czysty hazard.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka