livia.kalina 14.06.16, 18:34 Czyli radość z masakry w Orlando: radosc-po-pulse.tumblr.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 18:51 Rozczarowałaś mnie. Myślałem, że będzie o chłopaku z Jasła, który grozi wysadzeniem bloku, względnie o menelu spod Białej Góry, który obił innemu menelowi łeb i na koniec zabił, a wcale nie był członkiem ISIS. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 18:53 Ułatwię zadanie koleżankom twierdzącym, że absolutnie żadnego problemu z nienawiścią i radykalizmem w PL nie ma: otóż nie znasz się i wyolbrzymiasz, a w ogóle to tylko słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 18:55 Tak, masz rację. Chyba, że masz jakieś dowody, że któryś z tych miłych chłopców plus Mama dwójki dzieci kiedykolwiek tknęli jednym palcem jakiegoś odmiennego? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 21:14 Miłych chłopców? Ty też masz deficyty intelektualne wypisane na ryju? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 21:15 Wyglądają (w większości) na miłych. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 21:38 Tak ci się wydaje, bo identyczną fizjonomie widujesz codziennie w lustrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ola766 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:00 Szokujące zwłaszcza te wpisy z dziećmi w tle... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:03 Ta kobieta ma takie samo prawo do wyrażania swojej opinii jak Ty czy ja. I do ochrony wizerunku (jak i inni). Żenujące, że niektórzy bardziej podniecają się mamuśką z dwojgiem dzieci czy młodzikiem, który na necie pisze, że nie lubi gejów, a nie mordercą. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:08 To twoja interpretacja. Mnie nie dziwi i nie podnieca, ze ludzie mają to i owo w głowach, ale ze nie czuja wstydu pisząc takie rzeczy i firmując to swoim nazwiskiem? Nie wiem czy przemawia przez nich pycha, czy totalna głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:10 A prokuratura ma prawo sprawdzić, czy granice wolności słowa nie zostały przekroczone: wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Zawiadomienie-do-prokuratury-za-pochwalanie-masakry-w-Orlando-00024078 I kolejna będzie szlochać, że ma wyrok i kare do zapłacenia bo ona nie wiedziała, że tak nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:18 Najsmutniejsze jest to, że taka ukarana hejterka nawet sobie przy tym nie postawi pytania, czy aby takie k...stwo nie jest czymś podłym. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:21 Słusznie. Natomiast zatrważające jest to, co nadal się dzieje pod wpisami Ośrodka na fejsie. Ocean szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:58 Ma prawo. To jednak per saldo nic nie zmieni. Za jakiś czas będzie kolejny zamach z trupami w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:15 kaz_nodzieja napisał(a): >Żenujące, że niektórzy bardziej podniecają się > mamuśką z dwojgiem dzieci czy młodzikiem, który na necie pisze, że nie lubi gej > ów, a nie mordercą. taka mamuśka albo jest kompletnie durna albo przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:24 > Ta kobieta ma takie samo prawo do wyrażania swojej opinii jak Ty czy ja. I ja? To wygladajace jak gowno, szczekajace jak pies scierwo kaznodzieja broni sobie podobnych. Skorzystalem tylko z prawa do wyrażania swojej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:34 >To wygladajace jak gowno, szczekajace jak pies scierwo kaznodzieja broni sobie podobnych. >Skorzystalem tylko z prawa do wyrażania swojej opinii I jeszcze: "Jakby kaznodziei wpakować w dupę trochę ołowiu to o jednego trynkiewicza byłoby mniej". Fajnie gazeciarz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:57 Na moją głowę sypano tu nie takie wyzwiska, dopóki kończy się na słowach mi to specjalnie nie przeszkadza. Każdy ma prawo do swojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:07 Ciekawe jakbys się czuł słysząc takie i podobne wyzwiska na żywo. Prosto w twarz. I to nie od niezdarnych staruszek tylko od bandy kiboli których codziennie mijasz po drodze do domu. I codziennie widział je w internecie. I parę razy w życiu miał obita twarz za sam fakt że jesteś "kaznodzieja". Nie za poglądy/czyny tylko za to kim jesteś. I prawda, każdy ma prawo do swojego zdania. Tak jak reszta ma prawo do oceny tego zadania. Wolność słowa nie oznacza klepania co ślina na język przyniesie bez konsekwencji społecznych (jeśli nie prawnych). Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 16:50 No właśnie. To forum również jest najlepszym przykładem uprawiania mowy nienawiści. Że niby kobiety, matki, delikatne osoby pisały czasem takie słowa, były kwintesencją nienawiści, pogardy i agresji wobec innego człowieka. Zakryte monitorem od komputera albo są tak głupie i tępe, że nie zdają sobie sprawy, że ich słowa mogą się przyczynić do czynnego okazania agresji i nienawiści, albo robią to świadomie i z premedytacją. Budują atmosferę strachu, publikują te swoje tylko opinie i, oczywiście udają, że całkowicie nie zdają sobie sprawy, że popierają zło. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 16:40 kaz_nodzieja napisał(a): dopóki kończy się na słowach mi to > specjalnie nie przeszkadza Nigdy nie wiesz, czy ktoś tych słów w życie nie wcieli. Możesz sobie spokojnie z kobietą wieczorem do domu wracać a tu zonk. Może z facetem wracać a tu niespodzianka Nie znasz dnia ani godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 16:47 I znowu - nie będą problemem słowa, ale czyny, prawda? Ataki na przypadkowych ludzi to najczęściej kwestia wypitego alkoholu, obecnie także i dopalaczy czy wysokiej agresji np. po sterydach albo plan kradzieży z dopuszczalnym łomotem w razie stawiania się czy też profilaktycznie. Słowa nie mają tu nic do rzeczy, prawda? Są tylko czyny, powstałe z zamiaru, agresji wywołanej np. alkoholem, a nie czyimś słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:07 Czy dobrze rozumiem, ze ktoś wzial wpisy na FB (czy innym takim) i połączyl z fotkami autorow? No i dobrze. Uważam, że nie powinno się w necie pisac niczego, pod czym nie podpisalibysmy sie imieniem i nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.stefa Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:14 Tak. Oczywiście, że dobrze. Mam nadzieję, że będzie to wisieć w sieci na zawsze - jako ostrzeżenie dla potencjalnych pracodawców, klientów, sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:33 Mam nadzieję, że będzie to wisieć w sieci na zawsze - jako ostrzeżenie dla potencjalnych pracodawców, klientów, sąsiadów Na zawsze to może nie, bo ludzie się zmieniają, ale wisieć powinno do skutku. Na przykład do przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:10 Zniszczy się w większości całkiem normalnych ludzi (niektórzy sądząc po wyglądzie dopiero u startu życia). Szkoda, że wszelakie służby nie są tak aktywne i skuteczne w przypadku terrorystów lub bydła które w sylwestra masowo molestowało kobiety. Po pół roku złapano bodaj jednego faceta, którego zresztą zaraz wypuszczono i udowodniono mu tylko paserstwo (znaleziono telefon jednej z ofiar). Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:12 Ale co z tym wspólnego mają wpisy popierające atak w Orlando? Czyli popierające to z czym podobno się nie zgadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:16 Inaczej.Zamiast skupiać się na mordercy (i co za nim stoi, a stoi coś bardzo złego co obecnie mamy też w Europie) skupiamy się na jakiś mniej istotnych pierdach. To tak jakbyś skupiała się na złamanym paznokciu chociaż od środka zjadałby Cię rak. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:19 Ale to jest skupienie się na mordercy i jego ...zwolennikach na całym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:24 > Ale to jest skupienie się na mordercy i jego ...zwolennikach na całym swiecie. Morderca nie żyje i nikogo już nie skrzywdzi. Ci, którzy wychwalają jego czyn są zwyczajnie niebezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:30 Ilu gejów w Polsce zostało zabitych (na tle homofobii)? Masz jakieś dane? Liczbowe? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:38 Sam sobie znajdź. Siedzisz cały dzień w domu, przed komputerem to spędź go jakoś mądrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:22 Poza tym - co byś sądził o podobnych wpisach po tragedii w Brukseli? Tylko to, że ludzie wyrażają swoją opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:23 p.s. zawsze myślałam, że jesteś po stronie ofiar terrorystów a tu takie zaskoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:31 Jestem za tym by skupiać się na większym draństwie. A nie szukać łatwych ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:36 Ale te osoby popierają większe draństwo - i o tym ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:37 A wątek powinien być o czymś i kimś innym. O mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:42 Ależ już są takie wątki. Ale teraz pojawił się problem tych, którzy terrorystów (a być może IS) popierają. Przyzwyczailiśmy się do myśli, że radość z ataków terrorystycznych w imię islamu jest przypisana islamskim fundamentalistom. Teraz okazuje się, że z takich ataków cieszą się chrześcijańscy lub post chrześcijańscy Januszowie, Johnowie i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 16:42 kaz_nodzieja napisał(a): > Inaczej.Zamiast skupiać się na mordercy (i co za nim stoi, a stoi coś bardzo zł > ego co obecnie mamy też w Europie) skupiamy się na jakiś mniej istotnych pierda > ch. A mógłbyś o tych pierdach wspomnieć któremuś z tych sympatycznych panów? Zaryzykujesz, czy może nie, bo szkoda wątroby i nerek? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 16:48 Ale po co? To nie moi znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 16:52 Czyli nie zaryzykujesz powiedzenia im tego, co na ich temat tu piszesz. A przecież to tacy mili panowie... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 16:59 Przede wszystkim nie widzę sensu w takim działaniu. Ty też paplesz wszystko do wszystkich czy jednak sama wybierasz sobie (jak masz taką możliwość) rozmówców? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:34 Ja również popieram tę akcję, co nie zmienia faktu, że przeraża mnie bezmyślne okrucieństwo niektórych i głupota tych, którzy nie widzą nic złego w ich wypowiedziach a nawet próbują je usprawiedliwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 19:34 Identyczną akcję: wpisy na fb, połączone z nazwiskami i zdjęciami zdrobiono po "radości" z wypadku samochodu p.Dudy- ten sam typ ohydnych wpisów, co pokazuje, że nienawistnicy, piszący ohydne słowa o kimś innym- są w realnym życiu. A na zdjęciach wyglądają jakże niewinnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:05 Niektórzy dżihadziści też wyglądają na normalnych i spokojnych miłych chłopców. Tylko pozostawiają po sobie trupy, a nie wpisy. Co wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:16 Ot, porównanie - wypadku, w którym nikt nawet nie został draśnięty i z którego początkowo sam Duda się nabijał (póki propagandziści nie zorientowali się, że ma to jakąś siłę nośną) z taką tragedią i śmiercią tylu osób. I sama sobie odpowiedz, jakie świadectwo dajesz w ten sposób o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 21:13 Porównanie jak najbardziej trafne: nabijanie się z jakiegokolwiek nieszczęścia jest obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 21:35 lauren6 napisała: > Porównanie jak najbardziej trafne: nabijanie się z jakiegokolwiek nieszczęścia > jest obrzydliwe. Aaaa... jak z nieszczęścia Twojego nowego idola ktoś się nabija to nagle reagujesz, że KAŻDE nabijanie się z nieszczęścia jest obrzydliwe. Marzeka bis! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 20:06 To pierwsza daj przykład i podpisz się swoim imieniem i nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Kurczę, co się dzieje z tym światem. 14.06.16, 19:40 thoughtcatalog.com/jacob-geers/2016/06/here-are-all-the-people-applauding-the-orlando-gay-club-shooter/ Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 19:41 Większość tych co pokazujesz to zwykli ludzie, przerażeni "uchodźczą" inwazją i każdego kolejnego dnia, gdy następuje jakiś zamach (jak dziś pod Paryżem - gdzie islamista zamordował policjanta i jego żonę (też policjantkę) na oczach ich dziecka) oni się jedynie radykalizują z tego strachu. A przeciwko komu się radykalizują? Przeciwko uchodźcom - to oczywiste, ale i przeciwko środowiskom popierającym uchodźców, czyli: 1) LGBT - głośno krzyczącemu, że welcome refugees. I potem ludzie w necie zaczynają pisać tak: "Z reguły nic nie mam nic do środowisk LGBT ale oglądając flagę z tęcza na paradzie pro imigranckiej to..." 2) przeciwko lewakom 3) przeciwko Żydom - bo skoro Judenberg chce nam ich sprowadzić, skoro Soros sponsoruje organizacje prou-chodźcze, a nawet kupuje rzekomo im łódki w Turcji, to.... 4) przeciwko KOD - tak zaskoczył mnie niedawno Polak mieszkający już z 10 lat Dublin, bo kto maszeruje na czele KOD? "Wszystkie oszołomy chcące sprowadzić islamistów." 5) przeciwko PO i Tuskowi - też chcieli to zrobić i ponieśli karę w wyborach. 6) no i przeciwko tobie. Zatem szukaj kompromisu, ale nie narzucając społeczeństwu uchodźców, tylko zmieniając siebie. Odpuśćcie w końcu tych uchodźców, bo wysadzicie Europę w powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 19:46 Od początku podejrzewałam, że za tym wszystkim musi stać Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 19:47 i KOD! O KODzie zapomniałam! Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love to nie była moja opinia, tylko opinia osoby 14.06.16, 20:19 która Kaczyńskiego i PiS nawet nie lubi, ale popiera bo lepiej jego niż KOD, który chce nam wsadzić uchodźców na głowę. Może po prostu czas zrozumieć, że uchodźców się u nas nie uda przyjąć i że trzeba się od tego tematu po prostu odciąć, a nie nakręcać sympatie propisowskie i profaszystowskie. A jak ktoś chce pomóc, to niech wysyła pieniądze (swoje) do Azji, Afryki, ONZ, czy Merkel. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: to nie była moja opinia, tylko opinia osoby 14.06.16, 20:28 Naprawdę to wymaga wielkiej ekwilibrystyki myślowej, żeby do tragedii w Orlando wplątać KOD. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: to nie była moja opinia, tylko opinia osoby 14.06.16, 20:57 Naprawdę? Hmmm.... ciekawe ciekawe. Bo dziwnym trafem prawicę łączą idealnie te tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 19:51 Nie. To zwykle buce którym obce jest pojęcie empatii i zwykła ludzka przyzwoitość. To co ty piszesz to szukanie wymówek dla poglądów których każdy "zwykły człowiek" powinien się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 19:53 Nie. Zwykłym człowiekiem to jestem ja. Nikogo nie zamordowałam. Zamordowanie nikogo nigdy mnie nie cieszyło. Współczuje ofiarom i prześladowanym. W miarę możliwości im pomagam. To jest norma. A ci, których bronisz i apologizujesz to patologia. Jak się definiuje co jest norma a co patologią? Ktoś taki jak ja krzywdy ci nie zrobi a taki jak uwielbiany przez ciebie Brevik czy ci z linka z dużym prawdopodobieństwem tak. I ani mnie to nie cieszy ani ci tego nie życzę. Weź tylko na klatę, że to twoja akceptacja, ba - zachwyt dla przemocy i zbrodni zmienia ten świat na gorsze. A Żydzi, uchodźcy, geje czy ja to tylko przysłowiowi chłopcy do bicia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:02 To nie zachwyt. Raczej kwestia mniejszego zła. Tak. Mniejszym złem choćbyś szczała pod siebie ze złości są opinie i tylko opinie (chyba, że masz dowody, że ci młodzianie i Pani skrzywdzili choć jednego geja) pewnych ludzi niż wpakowanie żywym ludziom kul do głów tylko dlatego, że poszli na imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:06 Ale tu nie chodzi o mniejsze lub większe zło. O ile można dyskutować o tym jak reagują ludzie w sytuacji utraty poczucia bezpieczeństwa, to tu taka sytuacja nie zachodzi. Nie słyszałam, żeby osoby homoseksualne były zagrożeniem dla kogokolwiek z racji swej orientacji. Nic nie tłumaczy takiego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:12 Całe życie to wybór mniejszego zła. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love ależ są zagrożeniem - właśnie dlatego że popierają 14.06.16, 20:15 tak mocno uchodźców. Gdyby w obronie uchodźców pikietowało Stowarzyszenie Pszczelarzy, to teraz pewnie w co 2 wsi płonęłyby ule. I żeby nie było, że to moja opinia, bo to opinia jakiegoś tam anonimowego prawicowca wyczytana w sieci parę dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: ależ są zagrożeniem - właśnie dlatego że popi 14.06.16, 20:44 Ja widziałem kobiety broniące uchodźców. Znaczy jakby jakiś wariat zamordował 50 przypadkowych kobiet bo się "zradykalizował"/przesunął na prawo w poglądach z tego powodu to byłoby to wg ciebie logiczne? I nie oburzałyby cię opinie w internecie, że "się szmatom jednym należało"? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: ależ są zagrożeniem - właśnie dlatego że popi 14.06.16, 20:55 Ja ci tylko tłumaczę proces faszyzacji, który następuje tu powoli w całej Europie. Jasne, że mnie wszystko by to oburzało, ale to już chyba nie ma znaczenia. Mam totalnie pesymistyczne (a może realistyczne?) podejście i wg mnie Europa się sypie i skończy się i tak wojną domową jak w Libanie. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: ależ są zagrożeniem - właśnie dlatego że popi 14.06.16, 20:57 może znajdź sobie jakieś hobby? (poza Brevikiem oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: ależ są zagrożeniem - właśnie dlatego że popi 14.06.16, 21:01 A ja myślę, że ma znaczenie że Cię to oburza. Słowa mają znaczenie i moc zmieniania świata. Każda wojna się kończy w końcu rozmowami pokojowymi. I uważam, że jak zabierasz głos w dyskusji to powinnaś to oburzenie wyrazić zamiast rozpowszechniania kretyńskich opinii jakiegoś prawicowego oszołoma. Może wtedy tacy idioci zobaczą, że w cywilizowanym społeczeństwie nie ma przyzwolenia na faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:31 kaz_nodzieja napisał(a): > To nie zachwyt. Raczej kwestia mniejszego zła. Tak. Mniejszym złem choćbyś szcz > ała pod siebie ze złości są opinie i tylko opinie (chyba, że masz dowody, że ci > młodzianie i Pani skrzywdzili choć jednego geja) pewnych ludzi niż wpakowanie > żywym ludziom kul do głów tylko dlatego, że poszli na imprezę. Ty uważasz że tylko kulka w głowę to krzywda? myslisz, że ludzie ze środowisk LGBT nie maja żadnych uczyć? Co oni sobie myśla czytajac takie goowno, które dla Ciebie to nic wielkiego? Zastanów sie czasem jak cos piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 14.06.16, 20:04 I to ty jesteś tu największą patologią. Bo to ty nawoływałaś i podżegałaś do obalenia Kaddafiego i to ty podżegałaś do obalenia Assada. To ty i tobie podobni zniszczyliście te dwa kraje i wywołaliście stamtąd falę uchodźców i wyprodukowaliście ISIS. Różnisz się czymś od buca cieszącego się z zabicia gejów w Orlando? Niczym się nie różnisz, jesteś takim samym bucem, tyle że z drugiej strony. A nawet gorszym. Bo te buce na razie tylko gadają, a tacy jak ty mają niestety (ale już niedługo) wpływ na rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 14.06.16, 20:07 Na które rządy? Bo chyba nie na ten u nas, zadowolony z tego, jak Prawdziwe Polaki Katoliki się rozpędzają? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love u nas faktycznie zaliczyliśmy już niestety skręt w 14.06.16, 20:12 prawo, ale UE dopiero zaczyna się rozkręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 14.06.16, 20:10 Dobrze. Zgadzam się, że dla wielbiciela Brevika jestem patologią. Poważnie zaczęłabym się nad sobą zastanawiać, gdybyś miał mnie za normę. Strzeż mnie panie boże przed taką normą. Natomiast jak czytam to: "Bo to ty nawoływałaś i podżegałaś do obalenia Kaddafiego i to ty podżegałaś do obalenia Assada. To ty i tobie podobni zniszczyliście te dwa kraje i wywołaliście stamtąd falę uchodźców i wyprodukowaliście ISIS.(...) a tacy jak ty mają niestety (ale już niedługo) wpływ na rządy." To przychodzi mi do głowy, że masz coś z głową. Ewentualnie mnie z kimś mylisz. Ewentualnie i jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 14.06.16, 20:22 Z głową to ty masz coś. Dlatego nie będzie już żadnego kompromisu o jakim marzysz. Większość społeczeństwa uważa, że tacy jak ty to szkodliwi wariaci i skręca w prawo żeby was zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 14.06.16, 20:25 to idę se popłakać w kąciku... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 14.06.16, 20:30 ależ nie płacz w kąciku, nie płacz, walcz nadal o swych ukochanych uchodźców i ciesz się powolną faszyzacją Europy. No chyba że o to chodziło tak naprawdę . Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 14.06.16, 20:37 To może dla odmiany obalę sobie jakiś rząd? Kogo mówisz, warto dzisiaj obalić? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 14.06.16, 20:39 Na pewno Assada, bo on strasznie zły jest. Potem możesz pomieszać w Iranie. Stanowczo brakuje tam syfu. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 15.06.16, 01:30 <To może dla odmiany obalę sobie jakiś rząd? Kogo mówisz, warto dzisiaj obalić? Spróbuj rząd Szydło, tak na dobry początek. Potem weź się za Orbana, ale tak z wyczuciem, żeby Jobbik nie doszedł do władzy. Nabierzesz wprawy, to Putin czeka w kolejce. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: ależ zamordowałaś pośrednio wiele osób 15.06.16, 22:07 " Spróbuj rząd Szydło, tak na dobry początek. Potem weź się za Orbana, ale tak z wyczuciem, żeby Jobbik nie doszedł do władzy. Nabierzesz wprawy, to Putin czeka w kolejce. Powodzenia!" Z tego co WIL pisze to nie powinno być problemu Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:03 Nie ma już uchodźców. Nawet BBC zaczyna mówić o imigrantach. Trzymajmy się właściwej definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:10 dzisiaj jakiej jesteś płaci, gazeciarz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:13 Poglądy nie mają płci. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:15 pytanie brzmiało: jakiej jesteś dzisiaj płci dzisiaj, gazeciarz? rżniesz głupa z premedytacją, czy też tak masz z natury? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:17 A jakiej płci jest Słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:19 kaz_nodzieja napisał(a): > A jakiej płci jest Słowo? bycie podstarzałem singlem bija na głowę, gazeciarz, jesteś doskonałym przykładem Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 22:55 az_nodzieja napisał(a): > A jakiej płci jest Słowo? Urojenia wielkosciowe? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:14 Najbardziej śmieszy mnie to, ze wiekszosc tych "uchodźców", których tak zapraszają pikajace serduszka do Europy, uważa ze homoseksualizm należy karać śmiercią. Bo tak mówi ich religia. I teraz pytanie - czy zapraszjac ich zmniejszamy czy tez zwiększamy ryzyko zachowan rasistowskich wobec środowisk LGBT...? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:17 A skąd czerpiesz wiedzę, że ci uchodźcy to nie homoseksualiści uciekający przed prześladowaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:27 Bo wyszli molestować zbiorowo kobiety, a nie mężczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:17 Ale tu mówimy o zachowaniach rasistowskich i jawnie homofobicznych w Polsce. O tym jest ten wątek, nie o pikających serduszkach spraszających uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:20 Nie tylko w Polsce - wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:24 Zawiedź mnie kiedyś joa. Chociaż raz. Uśmieszek sobie daruję, bo jest jednak chyba nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:29 W Stanach z ręki niejako tubylca (tam urodzonego i wychowanego) traci życie kilkadziesiąt gejów - wina Polaków bo głupio komentują zdarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:32 >W Stanach z ręki niejako tubylca (tam urodzonego i wychowanego) traci życie kilkadziesiąt gejów - wina Polaków bo głupio komentują zdarzenie. Nieuważnie czytasz watek. To moja wina. Zaraz po winie za obalenie Asada i Kaddafiego. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:35 Nie , nie wina i nie "Polaków". Chodzi o to, żeby ofiary tragedii w Orlando były żegnane z takim samym szacunkiem jak ofiary z Brukseli czy Paryża. Bo są ofiarami tego samego zła. I jeżeli chcemy się temu złu sprzeciwiać, to na pewno nie broniąc tych , którzy to zło popierają, bo wtedy mamy jakąś schizofrenię. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:43 Bardzo żal mi tych ludzi, ale znowu - nie zabiły ich słowa polskich czy nawet zagranicznych internautów tylko morderca. I to na nim powinno się skupić. Słowo pisane to tylko słowo pisane. Ile tu na forum ktoś pisał "zabiję teściową/ojca" i jakoś trup się nie ścieli, prawda? Natomiast prawdziwe dzieciobójczynie czy mordercy teściowych nigdy się nie chwalą swym czynem, ewentualnie dopiero na policji. Dlatego tego rodzaju osoby zwykle są niegroźne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:47 Ale gdyby ktoś popierał dzieciobójczynie i pisał, że dobrze, że zatłukła bachora to też uznałbyś, że to tylko słowo? Jeżeli po atakach na WTC w pewnych państwach muzułmańskich ludzie tańczyli z radości na ulicach, to też spoko, bo to tylko taniec? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:48 A ci ludzie w owych państwach ponieśli w związku z tym jakieś konsekwencje prawne? Ano właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:50 Wątpię, bo prawo jest u nich inne i myślę, że zgadzamy się w tym, ze nam się nie podoba, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:18 Myślę też, że zgadzamy się z tym, że tolerancja i miłość bliźniego swego (szacunek itp.) powinna działać w obydwie strony, a działa zazwyczaj w jedną i dobrze wiemy w którą, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:19 ale to nie ten temat, kaznodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:23 To system naczyń połączonych. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:26 Nie w tym przypadku. Tutaj jest jawna pochwała terroryzmu. A przecież Ty też protestujesz kiedy ktoś minimalizuje tragedię ofiar terrorystów? Co się stało, że teraz stajesz razem z nimi w tym samym szeregu? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 22:05 Ty nie rozumiesz, że nie chodzi o żaden terroryzm. Gazecie znaczy nie chodzi. Nawet nie o tych ludzi którzy zginęli. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 22:17 Oczekujesz zbyt wiele, geje sa be, Afganczyk - islamista jest be, i jak gazeta moze wybrnac, kto jest bardziej be? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 22:53 Ewangelia głosi co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:53 Kaznodzieja, masz inny argument w dyskusji niż "a u nich biją Murzynów"? Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:51 kaz_nodzieja napisał(a): > Słowo > pisane to tylko słowo pisane. Ile tu na forum ktoś pisał "zabiję teściową/ojca" > i jakoś trup się nie ścieli, prawda? Słowa też mają moc. Może dlatego mocarstwa i państwa totalitarne wydają miliony na propagandę. Jak ktoś powie, że zabije teściową to takie tylko gadanie. Ale jak mnóstwo ludzi zacznie powtarzać i uczyć swoje dzieci, że teściowe ogółem to jakiś podgatunek, dno moralne i najlepiej żeby zdechły pod płotem to w końcu znajdzie się ktoś kto w to uwierzy, a nawet pomyśli, że robi światu przysługę mordując parę tych szkodników. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:06 kaz_nodzieja napisał(a): > Słowo pisane to tylko słowo pisane. Biblia i Koran to też 'tylko słowa pisane'. Wiesz ilu ludzi dla tych 'słów pisanych' zginęło? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:22 Problemem nie jest ten kto napisał Biblię tylko ci co sobie ją interpretują po swojemu i tę interpretację wprowadzają w czyn. Gdyby owi ludzie poprzestawali na pisaniu nic by się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:35 Biedny autor "Mein Kampf". Tak źle go zinterpretowali. Tak, wiem, prawo Godwina, niniejszym zakończyłam tak dobrze zapowiadającą się dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:37 kaz_nodzieja napisał(a): > Gdyby owi ludzie poprzestawali n > a pisaniu nic by się nie stało. Ale nie poprzestali. Ani Ci, ani inni. Zawsze zaczyna się od słów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 22:03 I to nie wina tych co napisali Biblię, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 22:08 kaznodzieja, co sądzisz o tańcach radości po zamach na WTC? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 07:51 Sądzę, że w świetle tragedii, która dotknęła tamtych ludzi i ich rodziny nie ma to żadnego znaczenia, podobnie jak komentarze w sieci gdyby takie się pojawiły. To nie taniec zabił tamtych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 08:00 Ok. To już będę wiedziała jakie jest Twoje podejście jeżeli podobne przypadki się zdarzą (odpukać). Tylko taniec, tylko słowa. I tak zgadzam się - wolę być wyzwana od najgorszych itp. niż być zabita. Zdecydowanie. Ale to nie znaczy, że mam bronić tych, którzy bronią zwyrodnialców, którzy zabijają. Nawet jeżeli bronią tylko "słowem i tańcem". Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 08:03 Należy im poświęcić margines czasu, a całą resztę (większość) na realnego mordercę. Tu o mordercy mało kto dyskutuje, za to wszyscy są wielce podnieceni jakimś Miśkiem z Podkarpacia który brzydko skomentował gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 08:06 Ależ najwięcej się dyskutuje o mordercy, ale trudno, żeby przy takiej okazji nie dyskutować o różnym podejściu do ofiar w zależności od jej orientacji seksualnej, o dostępie do broni i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 08:11 p.s. wydaje mi się, że w tym wątku miałeś inne zdanie na temat działań, które "nie zabijają". I tylko "wyjście z klasy" było problemem. forum.gazeta.pl/forum/w,567,159328855,159328855,Muzulamanie_oddaja_hold_ofiarom_zamachow_w_Paryzu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 08:22 Bo islam i jego wyznawcy obecnie (piszę specjalnie, bo zaraz ktoś wspomni IR-ę sprzed 30 lat lub wyprawy krzyżowe) są o wiele większym zagrożeniem niż jakiś tam homofob z Podkarpacia. Nie widzicie tego? Banda lokalnych homofobów czy dresiarzy z Podkarpacia tego nie zmieni. Oni co najwyżej napiszą jakiś durny komentarz, w tym czasie ktoś realnie zabije mnóstwo ludzi. Oni nie są anonimowi - napastnicy z Kolonii są, żaden de facto nie został złapany, prawda? Najsmutniejsze jest to, że za kilka, maksymalnie kilkanaście lat przyznacie mi rację, nawet najzagorzalsi z Was typu Baltycki, tylko że będzie to w ogromnie tragicznych okolicznościach, gdy na wszystko już będzie za późno. Chyba, że uda Wam się wyjechać wcześniej na inny kontynent. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 08:51 A jeżeli homofob z Podkarpacia popiera ISIS? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 09:01 Homofob siedzi z tyłu. A z Podkarpacia jest jego matka. Już tego rodzaju insynuacje robiły tutejsze debigrantki, które podnieciły się tym, że znowu można popluć na Polskę. Okazało się bowiem, że dwóch Polaków i Polka popierało ISIS. Niestety okazało się to niewypałem bowiem owszem byli to Polacy, ale od lat (jeden tam urodzony i wychowany oraz z ojca Araba) wychowywani w cudownych tolerancyjnych zagranicznych rajach. Żaden z nich nie mieszkał w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 09:05 Nie, w tym wątku zostały wklejone wypowiedzi osób, które popierały działanie terrorysty, który powoływał się na ISIS. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 09:13 A ja piszę o realnych członkach ISIS. Niestety dla niektórych Polaków tam jak na lekarstwo, a ci mocno nieliczni najczęściej nie byli wychowywani w tej podłej ciemnej, katolickiej i rasistowskiej Polsce tylko w tolerancyjnych multikulturowych otwartych krajach - rajach, gdzie nikt oficjalnie się raczej nie przyzna, że nie lubi gejów czy muzułmanów.Taka drobna ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 09:52 Bardzo mądrze wypowiedział sie w tym temacie wczoraj na bbc w programie Hard Talk (kto zna, ten wie ze jest to obecnie najpoważniejszy pgrogram publicystyczny) byly doradzca Busha Seniora. Powiedzial mniej więcej to: multikulturowosc zmienia spoleczenstwo, wprowadza do niego diversity, a diversity to... diversity. Różnorodność - takze i przed wszystkim POGLADOW. W kraju multikilturowym będą ci ktorym geje nie przeszkadzają ale będą takze ci, dla których homoseksualizm powinien byc karany śmiercią. Jrsli chcemy.miec spoleczenstwo wielokulturowe to musimy sie pogodzić z tym, ze ludzie będą mieli ROZNE poglądy, takze skrajnie konserwatywne. Nie da się zjeść ciastka i miec ciastka. Budowanie społeczeństwa wielokulturowego w poczuciu ze "naprostujemy" niewygodne poglądy jest sprzeczne z diversity. Bo ludzie maja PRAWO bycia konserwatywnymi. Mnie czyjes poglądy nie rażą dopóki nie pragnie zmieniać moich - mocna perswazja, prawem albo sila. Wpisy na facebooku mnie nie ruszają - karabin maszynowy owszem. Dlatego uważam naszych Januszow.za zwykłych przyglupow, acz niegroźnych. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 10:00 d.o.s.i.a napisała: > Powiedzial mniej więcej to: multikulturowosc zmienia spoleczenstwo, wprowadza d > o niego diversity, a diversity to... diversity. Różnorodność - takze i przed ws > zystkim POGLADOW. W kraju multikilturowym będą ci ktorym geje nie przeszkadzają > ale będą takze ci, dla których homoseksualizm powinien byc karany śmiercią. Jr > sli chcemy.miec spoleczenstwo wielokulturowe to musimy sie pogodzić z tym, ze l > udzie będą mieli ROZNE poglądy, takze skrajnie konserwatywne. Nie da się zjeść > ciastka i miec ciastka. Budowanie społeczeństwa wielokulturowego w poczuciu ze > "naprostujemy" niewygodne poglądy jest sprzeczne z diversity. Bo ludzie maja PR > AWO bycia konserwatywnymi. Co za bullshit. Konserwatyzm nie oznacza z automatu pogardy dla ludzi i cieszeniem się z ich śmierci. W ogóle cieszenie się ze śmierci niewinnych ludzi jest dowodem dewiacji psychicznej/społecznej a nie "poglądu". Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 10:17 >>> Konserwatyzm nie oznacza z automatu pogardy dla ludzi i cieszeniem się z ich śmierci. W ogóle cieszenie się ze śmierci niewinnych ludzi jest dowodem dewiacji psychicznej/społecznej a nie "poglądu". Cieszenie sie z czyjejkolwiek śmierci jest dowodem dewiacji psychicznej ale oba zjawiska (konserwatyzm i cieszenie sie ze śmierci) sa od siebie niezależne. Tu sie akurat zbiegly, ale równie glosno cieszono sie ze śmierci Bartoszewskiego, Thatcher i wielu innych ludzi, pod kazda szerokością geograficzna i zupełnie niezależnie od konserwatywnych poglądów na temat gejów. Ot, różne maja lidzie szajby. Robienie afery z kilku idiotów i podpinanie tego pod rasism jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 10:20 d.o.s.i.a napisała: > Robienie afery z kilku idiotów i podpinanie tego pod rasism jest śmieszne. Czemu nie bagatelizujecie tak samo 'cieszenia się' muzułmanów po atakach terrorystycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 16:26 >>> Czemu nie bagatelizujecie tak samo 'cieszenia się' muzułmanów po atakach terrorystycznych? Bo tam cieszyly sie cale społeczności, miasteczka. Te same, które dzis przyplywaja do nas jako "uchodźcy"... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 10:26 No więc gdzie zaczyna się rasizm? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 15.06.16, 16:50 I o to mi właśnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 22:20 kaz_nodzieja 14.06.16, 21:22 Problemem nie jest ten kto napisał Biblię tylko ci co sobie ją interpretują po swojemu "Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli." Mógłbyś mi to jakoś zinterpretować żeby stało za tym przesłanie miłości i miłosierdzia? Albo chociaż neutralne podejście? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Bez problemu 14.06.16, 23:02 Bez problemu, wedle zasady "Oddajcie cesarzowi co cesarskie, a Bogu co boskie". Najkrócej mówiąc, rozdział kościoła od państwa i prawa kanonicznego od prawa państwowego. Znaczy to, co obowiązuje kościół katolicki i inne kościoły z pnia chrześcijańskiego, zaś NIE OBOWIĄZUJE islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzalu Re: Bez problemu 15.06.16, 00:53 to jezscze mi wytłumacz jak "oboje będą ukarani śmiercią" oddzielisz od prawa świeckiego Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Bez problemu 15.06.16, 07:22 triss_merigold6 napisała: > Znaczy to, co obowiązuje kościół katolicki i inne kościoły z pnia chrześcijańsk > iego, zaś NIE OBOWIĄZUJE islamu. Że niby KK w Polsce stosuje się do zasady 'oddaj cesarzowi co cesarskie'? Bitch please! Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:42 kaz_nodzieja napisał(a): > W Stanach z ręki niejako tubylca (tam urodzonego i wychowanego) traci życie kil > kadziesiąt gejów - wina Polaków bo głupio komentują zdarzenie. a dlaczego tak odwracasz kota ogonem? To nie ich wina, oni maja na sumieniu cos zupełnie innego. Tamten to jakis radykalny świr a Ci co komentują w taki sposób to dla mnie dno i wodorosty albo jakies bezmózgi, które wyłażą przy takiej okazji z mułu. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:12 Jesteś arogackim głupcem. 1. Cytowane komentarze są chamskie, okrutne i sprzeczne z prawem, o czym ich autorzy, mam nadzieję, dowiedzą się w trakcie kontaktu z prokuraturą. Co oczywicie nie oznacza, że były one przyczyną masakry w Orlando, natomiast oznacza, że dzieki nim wskazówka "uprawnionego poziomu" publicznej nienawiści wobec gejów w polskiej opinii pubicznej wychyliła się ociupinkę dalej. 2. Istnieje pewna drobna zagwozdka, która czyni całą sprawę w Orlando nieco bardziej pokręconą. Otóż podobno sprawca nie tylko bywał widywany wcześniej w tym i innych gejowskich barach (to jeszcze niewiele mówi - mógł badać teren) ale także korzystał z apki umawiającej gejów na randki. 3. Jeżeli jest to prawda - a wcale nie dałabym sobie uciąć głowy - niewykluczone, że sprawca poza tym, że był dzieckiem Afgańczyków, to był również gejem/bi nieakceptującym swoich skłonności. Poniekad tak samo jak autorzy tych komentarzy. 4. Co stawiałoby pytanie: czy mianowicie sprawca był po prostu odjechanym muzułmaninem i terrorystą, który chciał zaatakować Krzyżowców i wybrał sobie akurat miejsce, które - byc może - uznał za kwintesencję liberalnego zachodu, czy też był gejem nienawidzącym samego siebie i podobnych sobie ludzi, który użył niewątpliwie bardzo antyhomoseksualnego protektora (ISIS, któremu wyrecytował przysięgę lojalności już w trakcie masakry) aby wymordować nieszczęsne ofiary, jednocześnie zarówno faktycznie i symbolicznie zabijając siebie, jak i uprawiając eksapiację za własne skłonności. Za obiema wersjami można przedstawić pewne argumenty, znawcą nie jestem, dostępu do danych FBI nie mam, nie opowiadam się po żadnej ze stron i doskonale wiem, że każda wersja może być bardzo cenna dla różnych grup politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 21:31 Nie, to wina strasznego muzułmanina, z którym, o dziwo!, nagle prawdziwi Polacy katolicy zaczęli się utożsamiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:36 niektórym sie obecnie wszystko kojarzy z uchodźcami Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:39 No właśnie. Też mi się to nie podoba. Już od dawna nie ma już uchodźców. Nazywanie anonimowej dziczy uchodźcami wojennymi to zwykłe bluźnierstwo. Zresztą już nawet zagraniczne media (w tym BBC, a w Polsce pro "uchodźcza" GW) piszą o imigrantach, a nie uchodźcach. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:44 To dlaczego nie protestujesz kiedy ktoś popiera terroryzm w imię IS ? Kiedy znajduje sobie wspólne cele? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:47 Nie można non stop protestować. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:53 Oczywiście, że nie można. Można sobie iść na lody. Ale obrona obrońców terrorystów to chyba przesada? Jestem przerażona tym co ludzie robią w "imię islamu" i tak samo tym, że komuś to się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: pogratuluj sobie, bo sama ich stworzyłaś 14.06.16, 20:44 kaz_nodzieja napisał(a): > No właśnie. Też mi się to nie podoba. Już od dawna nie ma już uchodźców. Nazywa > nie anonimowej dziczy uchodźcami wojennymi to zwykłe bluźnierstwo. Ty tez jesteś anonimowa/y i ni to chłop ni baba Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 21:47 Zaczyna się od słów, a skończy na tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 21:59 Nie, w większości przypadków zaczyna i kończy się od słów (co ma też negatywne znaczenie np. ktoś wiecznie obiecujący coś i nigdy nie dotrzymujący słowa). Jest nawet przysłowie "Dużo gada - mało robi". Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: NIE dzicz w akcji. 14.06.16, 23:02 troche dziwna ta dyskusja, w ktorej całkowicie pomija sie wzorce kulturowe amerykańskie - juz w latach 70 Amerykanie najbardziej bali sie smierci z ręki samotnego strzelca, nikomu sie wówczas nie snilo o islamistach. Tu sie po prostu dwie tradycje zbiegły, zwyczaj strzelanie przez szaleńcow do ludzi jak do kaczek ma w US dlugą i bogatą historie. Juz nie pamiętacie łez Obamy? www.youtube.com/watch?v=ijFPMrptrwE Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 01:20 czytam i nie wierzę...serio toż to dno i wodorosty. Jeszcze w wykonaniu tych pseudo maczo mnie nie dziwi ale ludzie z dziećmi????? Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 01:26 czar_bajry napisała: > Jeszcze w wykonaniu tych pseudo maczo mnie nie dziwi ale ludzie z dziećmi????? Myślałeś, że jak się Karynę zapładnia to jej mózgu przybywa? Xsionnc Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: NIE dzicz w akcji. 15.06.16, 07:53 A ludzie z dziećmi to nadludzie? Mają takie same wady i zalety jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Jeśli to prawda, to to jest fantastyczna wiadomość 15.06.16, 22:05 Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych: ""Witam. Z tej strony Adam Lewan (ten żałosny koleś ze zdjęcia z komentarzem obrażającym gejów). Bardzo chciałem przeprosić za moje zachowanie. Nie wiem co miałem w głowie podczas pisania tego komentarza gdy wyzwałem od pedałów tych biednych ludzi którzy zginęli w Orlando. Przesadziłem i bardzo tego żałuję. Szkoda że dopiero Państwo musieliście zareagować dodaniem mojego zdjęcia żebym dostrzegł jak wielką głupotę uczyniłem obrażając homoseksualistów i tych których zamordowano. Już więcej nie użyję słowa pedał. Geje też mają prawo żyć i być jak każdy bez względu na poglądy. Moja gorąca prośba. Możecie Państwo usunąć moje zdjęcie i zamieścić posta z moimi przeprosinami? Bardzo proszę. Wstyd mi za siebie" Uważamy słowa pana Adama za szczere, dlatego usuwamy jego zdjęcie. OMZRiK" Odpowiedz Link Zgłoś