20.06.16, 16:25
Szlag mnie omal nie trafil i musze sie komus wyzalic, trafilo na was.

Wynajelismy na 3 tygodnie mieszkanie na wakacje (poludnie europy).
Mieszkanie male, cena duza bo w sierpniu u mnie wszyscy jezdza na wakacje.
Zajelo nam prawie miesiac czasu aby znalezc cos w miare rozsadnej cenie (placimy za caly miesiac).
Wczoraj do mojego X pisze jego siostra ?Czesc w waszym apartamencie jest drugie lozko do spania bo bedziemy na tydzien i fajnie byloby pobyc razem?.
I mnie i X lekko zamurowalo bo:
- w wiadomosci SMS nie bylo nawet pytania ?czy mozemy u was sie zatrzymac?
- nie wiedzielismy nawet ze siostra X i jej partner chca spedzic wakacje w tym samym miejscu co my.

Odpowiedzielismy zgodnie z prawda ze mieszkanie jest male, max 3 osoby, dla 4 to juz tlum.
W odpowiedzi FOCH ze oni juz bilety na lot kupili i w ogole tak to i nie ma miejsca dla rodziny. Az sie lampki wina napilam (nawet 2).
Do dnia dzisiejszego zadziwia mnie ludzki tupet i brak wyobrazni.
Siostrze X zaproponowalismy tydzien w ktorym w mieszkaniu nie bedziemy (nie bo jej daty nie pasuja) albo noceg u dalszej rodziny (nie bo za daleko do plazy).

Dodam ze mowa tutaj nie o ?biedniejszych? krewnych ale o osobie pracujacej na bdb stanowisku w Belgii i w USA, czyli o osobach ktore stac jest rownie dobrze na hotel, ale wola? oszczedzac ?

Rodzina X pewnego mnia mnie dobije.. smile
wyzalilam sie juz mi lepiej!
Obserwuj wątek
    • feliz_madre Re: Rodzina X 20.06.16, 16:36
      Powiedz jej, żeby sobie czegos poszukali na booking.com albo trivago. Znajdą blisko, w terminie jaki im pasuje i będzie git. Dodaj, że ty tak właśnie szukałaś.
      • clk Re: Rodzina X 20.06.16, 16:46
        Jasne ze juz zasugerowalam.
        Ale NIE bo to kosztuje (fakt sporo, para szuka na tydzien w najgoretszym tygodniu w roku) a u nas mozna za darmo (albo za poldarmo bo dzisiaj zostalo nam zaproponowane ze oczywiscie pokryja czesc wynajmu za... tygdzien (naprawde smieszna kwota)
        • feliz_madre Re: Rodzina X 20.06.16, 16:53
          Ja bym powiedziała: No kosztuje, nie ale ma wakacji za darmo, my też płacimy. Nie chodzi o to żebyście nam płacili, tylko o to, że chcemy być sami.
        • taki-sobie-nick Re: Rodzina X 20.06.16, 20:07
          clk napisała:

> Jasne ze juz zasugerowalam.
          > Ale NIE bo to kosztuje

Ale u rodziny dalej od plaży już nie kosztuje?

Niech nie przesadzają, naprawdę.
    • mindtriper Re: Rodzina X 20.06.16, 16:52
      O-la-ła-bym. I potem się rozłożyła na swoim leżaku.
    • afro.ninja Re: Rodzina X 20.06.16, 16:53
      Jeszcze zobaczysz ja pod drzwiami tego mikro apartamentu.
      • cosmetic.wipes Re: Rodzina X 20.06.16, 17:06
        Byle była po właściwej stronie drzwibig_grin
      • clk Re: Rodzina X 20.06.16, 17:09
        afro.ninja napisała:

> Jeszcze zobaczysz ja pod drzwiami tego mikro apartamentu.

Hahaha mam nadzieje,ze nie.
        Mikroapartament kuchnia z malym "salonem" stol kanapa i koniec plus sypialnia, wziety pod nasze potrzeby smile
        Mi by bylo niewygodnie spac u kogos w kuchni przez tydzien czasu
        • koronka2012 Re: Rodzina X 20.06.16, 20:30
          Obawiam się, że wizja darmochy może przeważyć i istnieje ryzyko, że zwalą się z materacem dmuchanym.

Lepiej otwarcie uprzedzić, że nie ma takiej opcji zanim zakrzyczą, że gdzieś przecież spać muszą, skoro bilety kupione...
          • taki-sobie-nick Re: Rodzina X 20.06.16, 20:34
            koronka2012 napisała:

> Obawiam się, że wizja darmochy może przeważyć i istnieje ryzyko, że zwalą się z
            > materacem dmuchanym.

Ha, a materac dmuchany się nie zmieści. tongue_out
            >
            > Lepiej otwarcie uprzedzić, że nie ma takiej opcji zanim zakrzyczą, że gdzieś

No to zawsze jest ta rodzina, co u niej okropnie, bo DALEJ OD PLAŻY...
          • kiddy Re: Rodzina X 20.06.16, 20:35
            To jeszcze pół biedy, gorzej, jak przytargają znajomych, bo przecież podłogi dużo wink .
    • redheadfreaq Re: Rodzina X 20.06.16, 20:18
      O matko, ale bezczelne babsko. Współczuję uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka