Dodaj do ulubionych

Jacek Kwiatkowski

23.06.16, 13:39
Z okazji Dnia Ojca chcę powiedzieć, że Jacek Kwiatkowski jest moim ulubionym ojcem ze wszystkich seriali. Wiele scen mnie wzrusza, ale chyba najbardziej ta, kiedy oddaje Dorotkę i Wojtka ich biologicznemu ojcu i ostrzega, co mu zrobi, jak dzieciom stanie się krzywda. Choć tu w grę wchodzi raczej kunszt aktorski Piotra Fronczewskiego - słowa padają cywilizowane, a brzmią jak najgorsze bluzgi. Jakby kto chcial sobie przypomnieć / się zapoznać, to na ipli jest ten odcinek:
www.ipla.tv/Rodzina-zastepcza-plus-odcinek-312/vod-153676
a scena jest, oczywiście, pod koniec.

A poza samym Jackiem, "Rodzina zastępcza" ma wiele pięknych momentów okołoojcowskich.
Kuba, chociażby, który próbuje dobrze się przygotować do ojcostwa, i z tych rozmyslań mu wychodzi, że najważniejszym atrybutem ojca są kapcie smile
No i jest Jędrula, który zestresowanemu Kubie tłumaczy, jakim jest szczęściarzem, bo on, Jędrula, choć bogaty i niby ma wszystko, dzieci miec nie będzie. Jędrulę też bardzo lubię, i cieszę się, że mu jednak scenarzyści spełnili marzenia smile

A wasi ulubieni ojcowie z małego ekranu?
Obserwuj wątek
    • misterni Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 13:49
      Jacek Kwiatkowski jest super smile
      Poza tym Leśniewski, w którego rolę wcielił się Kowalewski wink
    • misterni Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 13:53
      A Jędrula, jest zapewne świetnym ojcem, pewnie nawet odstąpił od metody, którą stosował na młodych Kwiatkowskich, czyli motywowania kasą. Myślę, że w kryzysowych chwilach nadal chodzi do Jacka na szklaneczkę whisky lub konieczek, i korzysta z jego rad smile
      Szkoda, że nie ma kontynuacji.
      • burina Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 13:55
        No ciekawe co by Jacek powiedział na to, na jakie aparatki niektóre z jego dzieci wyrosły...
        • misterni Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 14:01
          A które?
          Nie śledzę losów, aktorów którzy grali jego dzieci, czasem widuję tylko Lizkę w Barwach Szczęścia, no i jeden z bliźniaków gra w rodzince.pl, a Dorotka zdaje się była jego dziewczyną przez jakiś czas wink
          A i Filipa chyba widziałam w jakimś serialu jeszcze, straszny grubasek się z niego zrobił wink
          • misterni Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 14:05
            A tu Wojtek wink
            n-3-4.dcs.redcdn.pl/file/o2/redefine/vm2images/sf/sf641rwgc9gj3bzz14xvymfz6w3jrmfm.jpg
          • burina Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 14:06
            Kilkukrotne rozbierane sesje, celebrytowanie bez ładu i składu dwóch z jego córeczek.
            • mika_p Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 14:14
              Hm... wątek mial byc o ojcach - postaciach fikcyjnych - a nie na temat plotek o celebrytach - postaciach realnych.
              • burina Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 14:18
                Ja tam nadal się zastanawiam o tym, jakie Jacek Kwiatkowski by miał układy ze swoimi dorosłymi dziećmi, gdyby ich losy potoczyły się tak, jak aktorów ich grających.
    • zona_mi Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 14:18
      Bez związku z tematem, ale z tytułem wątku - kot mojej mamy nazywał się Jacek Kwiatkowski smile
      • misterni Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 16:08
        Pamiętałam o tym Zono smile. I nawet się zastanawiałam, dlaczego Mika zakłada wątek o Twoim kocie big_grin
        • zona_mi Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 17:21
          Też w pierwszej chwili o tym pomyślałam smile
    • semihora Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 14:38
      O, jaki fajny temat smile Z polskich nowych seriali cenię "Ranczo" i "Rodzinę zastępczą" za humor, ciepło i życzliwy stosunek do świata. Bardzo dobrze się je ogląda, do tej pory lubię rzucić okiem na powtórki.
    • kropkacom Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 14:38
      Tak, to był dobry ojciec smile Lubię postać Phila Dunphy z Modern Family. Jest bardzo oddany rodzinie, kocha i LUBI swoje dzieci a jednocześnie jest pozytywnie zakręcony.

Pamiętacie ojca Laury Palmer? Albo ojca Robin Scherbatsky? Nawet byłam pewna, że tych dwóch tatusiów gra jeden aktor.
    • misterni Re: Jacek Kwiatkowski 23.06.16, 16:12
      A i bardzo lubiłam postać prof Zyberta z NiNZ, jako ojca Moniki Zybert smile. Ciepły, kochający, oddałby dla niej wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka