Dodaj do ulubionych

Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD

04.07.16, 16:09

Warszawa ? pod Sejmem
Częstochowa ? Aleja NMP, II Aleja
Białystok ? Rynek Kościuszki od strony Muzeum
Rzeszów ? Rynek
Koszalin ? Rynek Staromiejski
Kielce ? pod pomnikiem Sienkiewicza, ul. Sienkiewicza
Lublin ? Plac po Farze
Kraków ? Rynek Główny
Łódź ? Plac Wolności
Gdańsk ? Brama Zielona, Długi Targ 24
Wrocław ? Plac Solny
Poznań ? Plac Wolności
Berlin ? Unter den Linden 78
Oświęcim ? ul. Jędrzeja Śniadeckiego

www.kod-mazowsze.pl/czarny-protest/
Obserwuj wątek
    • jedenplusdwaa scher, kaczor dał ci tabletki ? 04.07.16, 19:34
      bo na kilku forach plujesz się i produkujesz a nikt nie chce nawet na pisiorów patrzeć. Słabe leki macie, zmieńcie to zaczynacie się toczyć
      • kamunyak Re: scher, kaczor dał ci tabletki ? 04.07.16, 20:53
        po co on tu w ogole przyłazi? podobnie jak asmarabis ? przeciez maja swoje lizodupcze portale, fora, gdzie z przyjemnoscia beda czytać swoich "przyjaciół" i o "podłej zmianie"
        Tu i tak nikogo nie przekonają.
        Masochisci jacyś.
        Pińcet od nas juz wydaliście? fajnie było?
        • asmarabis Re: scher, kaczor dał ci tabletki ? 05.07.16, 19:25
          Ale wytlumaczcie po co czarny marsz w srodku lata- podczas najwiekszych upalow, kto wapdl na taki genialny pomysl - moze ktos z PIS to wymyslil zeby was calkiem zniszczyc ?
    • kaz_nodzieja Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 04.07.16, 20:08
      Nie wróżę dużej frekwencji. Okres już urlopowy, poza tym dla jeszcze pracujących zwykły dzień pracy w środku tygodnia. Ludzie nie będą się zrywać z pracy by zdążyć na 17.00, większość pracuje co najmniej do 17.00, a gdzie jeszcze dojazd?
    • asmarabis Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 04.07.16, 20:24
      hahahahhaha, ale dlaczego akurat czarny a nie na przyklad bialy?
      Upaly sa, tylko sie zgrzejecie w tych czarnych strojach.....
      Teraz zrobcie bialy protest, jak juz macie sie szlajac po ulicach to przynajmniej zadbajcie zebyscie masowo nie mdleli z powodu udaru, czarny zrobicie w zimie...
    • menodo Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 04.07.16, 22:19
      A na końcu Berlin i Oświęcim uncertain

Może coś w Barcelonie będzie?
    • zona_glusia Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 05.07.16, 08:22
      Żałuję, że w moim mieście nie ma.
      Na skutek ustawy naprawczej do ustawy naprawczej uchwalono, że jak Ziobro nie przyjdzie na posiedzenie Trybunału Konstytucyjnego to ono się nie odbędzie. sad
    • purchawkapuknieta pytanie do zaangażowanych w KOD 05.07.16, 09:15
      Nie chcę wszczynać awantur, mam po prostu pytanie.
      Jakiś czas temu czytałam coś o Kijowskim. Zapytany ponownie o alimenty odpowiedział, że wkrótce je spłaci. Potem wpadłam na to:

A w KOD-zie etaty

Tymczasem w Komitecie Obrony Demokracji także nie dzieje się zbyt dobrze. Od miesięcy w KOD mówi się, że Mateusz Kijowski bardziej dba o swoją wygodę i wygodę grupki najbliższych współpracowników. Coraz głośniej mówi się, ze lider KOD chce przemianować ten rzekomo obywatelski ruch w dobrze zorganizowaną maszynkę na wzór związków zawodowych lub wręcz partii politycznej. Mowa jest także o dobrze płatnych etatach dla szefostwa KOD.

Mateusz wozi się na wywiady dobrym samochodem, a my nawet nie wiemy czyje to auto.? mówi jeden z działaczy KOD, który atakował Kijowskiego za nadmierny etatyzm w ruchu i próby upolitycznienia KOD. Dodzwonienie się do niego graniczy z cudem, a umówienie na spotkanie jest praktycznie niemożliwe.

? dodaje.

Kto więc ma nieograniczone dojście do wszechwładnego Kijowskiego? Tu działacze, z którymi rozmawiałem nie mają żadnych złudzeń.

To ci, którzy mają spore możliwości finansowe i organizacyjne przy przygotowaniach do marszów.

? nie kryje jeden z działaczy KOD z południowej Polski.

Pytanie: to prawda, że KOD przekształca się w biznes?
      • iziula1 Re: pytanie do zaangażowanych w KOD 05.07.16, 10:11
        Powiem Ci w sekrecie,że KOD z Kijowskim porywają katolickie dzieci by je smażyc w maśle z czosnkiem.Najlepiej smakuja te z rodzin działaczy PIS. Kasę dostaje od bogatych żydów/arabów/masonów/ubeków - wybierz co chcesz. Codziennie kąpie się w szampanie, jada kawior bo ośmiorniczek nie lubie i szykuje się zając fotel Putina.
        Tylko cicho...to tajemnica.
        • kaz_nodzieja Re: pytanie do zaangażowanych w KOD 05.07.16, 10:17
          Ja tam myślę, że nowa żonka go utrzymuje.
          • purchawkapuknieta Re: pytanie do zaangażowanych w KOD 05.07.16, 10:25
            To raczej pewne. Ale jednak kwota, którą Kijowski był winien, nie mieści sie w standardach oszczędności przecietnego Polaka. To raz. Dwa: czemu dopiero na bezrobociu, działając charytatywnie w KOD "stać" go bedzie na splacenie alimentów?
            Tylko pytam.
            • kaz_nodzieja Re: pytanie do zaangażowanych w KOD 05.07.16, 10:28
              Może z tego samego powodu - żona go utrzymuje, więc dodatkowy przelew na dzieci nie robi różnicy.
              • purchawkapuknieta Re: pytanie do zaangażowanych w KOD 05.07.16, 14:30
                Nie znam dobrze całej historii. Kijowski zwolnił się z pracy (nie został zwolniony), by poprowadzić rewolucję antykaczą. Czy zwolnił się wcześniej? Od tej pory, czyli co najmniej od września/ października jest na utrzymaniu żony. Tak zakładam, bo jesli się zwolnił, to zasiłek mu nie przysługiwał. Pracę miał gó...aną, nie starczało z niej na alimenty. Twierdził przynajmniej, że go nie stać. W takiej sytuacji oszczędności nie miał tym bardziej. Po rezygnacji z pracy sytuacja rodziny Kojowskich uległa takiej poprawie, że on może nie pracować zarobkowo, stopa ich życia nie obnizyła się, ale przeciwnie, podwyższyła na tyle, ze zapowiedział rychłe splacenie długu. Jest osoba publiczną, sytuacja wydaje mi się dziwna, dlatego pytam.
            • asmarabis Re: pytanie do zaangażowanych w KOD 02.07.18, 21:25
              a pytanie purchawki nadal bez odpowiedzi
    • iziula1 Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 05.07.16, 10:08
      Już jestem gotowa - czarny strój mam. Tylko taśmy brakuję .
      Idę.
    • purchawkapuknieta Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 05.07.16, 19:08
      https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13599991_301179726885696_8295445184364701693_n.jpg?oh=d05fd57190fc6ca8203996139f7aa4e4&oe=57F482D6
      • asmarabis Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 05.07.16, 19:26
        To nie czarny marsz zdecydowanie tylko bialo-brazowy...;
      • scher Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 05.07.16, 19:34
        Tu więcej zdjęć:
        wpolityce.pl/polityka/299532-wiecej-kamer-niz-demonstrantow-garstka-osob-na-czarnych-protestach-katastrofalnie-niska-frekwencja-na-akcji-kod-zdjecia

Frekwencja porażająca. Chyba PIS dokonało prewencyjnych internowań wink
        • asmarabis Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 05.07.16, 19:51
          Czyli mozna przyjac ze juz w Polsce demokracja nie jest zagrozona?
    • fadilla Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 05.07.16, 20:52
      Paszczakowna, potencjalnie zainteresowani sa juz na zagranicznych wakacjach. Proponuje tam przenieść te protesty.
      • woman_in_love i dlatego specjalnie wróciliście teraz? 02.07.18, 13:12
        bo zainteresowani są na wakacjach by odpocząć po uczciwej (w odróżnieniu od was i suwerena 500+) całorocznej pracy?
    • tiszantul Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 02.07.18, 12:48
      A wiecie, że w archiwum widać, że ematka to najbardziej kodziarskie forum na całej gazecie?
    • tiszantul Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 02.07.18, 13:03
      Jutro o 17 na placu Krasińskich. Wybaczcie, że w starym wątku, ale moderacja nie pozwala założyć nowego
      • asmarabis Re: Jutro o 17:00 "Czarny protest" KOD 02.07.18, 21:25
        Na jaki kolor trzeba sie ubrac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka