Dodaj do ulubionych

modowo - proszę o pomysły

06.07.16, 14:17
Dziewczyny potrzebuję pomysłów, inspiracji. Szukam sukienki koktajlowej . Impreza to moja własna 40-tka. Niestety w ostatnim roku przytyłam i mam duży problem z wyborem czegoś w czy będę dobrze wyglądała. Rozmiar 40 , wzrost 165cm, nie chcę pokazywać nóg powyżej kolan, odkrytych ramion, jedynie ładnym biustem mogę się pochwalić wink. Rajd po sklepach zakończyłam porażką, w necie też jakoś nic nie mogę znaleść. Pomożecie? Proszę bo już jestem załamana
Obserwuj wątek
    • jablkowe Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 14:25
      poszukaj online, Asos ma duży wybór
      • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 14:30
        Problem w tym że zostały mi 2 tygodnie do imprezy, boję się że nawet jeśli coś wybiorę to nie dojedzie w tym czasiie sad
        • juuuu7 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 14:47
          Zalando sprobuj-duzy wybor kiecek. Jak zamowisz dzis to na pewno zdazy dojsc, przymierzysz i wybierzesz.
    • conena Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 14:30
      ja tam nie bardzo wiem, jaka to jest sukienka koktajlowa, ale w takiej na przykład na pewno będziesz ładnie wyglądać:
      www.zalando.pl/zizzi-sukienka-letnia-black-z1721c00u-q11.html
      • kamunyak Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 15:07
        jessssu...to jest okropny namiot!!!
        Dziewczyna nie waży 200 kg, ma tylko rozmiar 40, to nawet na nadwagę się nie kwalifikuje, co najwyżej na górne BMI.
        vendea0 nie idź tą drogą, będziesz wyglądać okropnie, jak wlasna matka, a moze nawet babka.
        To juz prędzej cos takiego
        https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-taXhS5B-gzUzmQQV_dm71mff96P-XlfkK1j0ZjAoO7CFdbF7

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOBkCz9GRyStfPc0ZfqJJb5dNYD9seDIQY19he4VGfkAKnzm4m
        • butch_cassidy Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 15:24
          Zgadzam się z kamunyak, ten fason na zdjęciach wyżej trochę jakby maskujący, czyli krótki rękaw, "spływający" z bioder i nie mini, tylko coś z dużym dekoltem bym wybrała, skoro biust ładny smile

W M&S byłaś? Tam tego typu sukienki bywają, ale teraz moment niefortunny, bo wyprzedaże i może być przebrane. Nowa kolekcja chyba jeszcze nie weszła.
          • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 15:36
            własnie o coś takiego mi chodzi, jak ta granatowa, tylko szukam cos w jasniejszym kolorze - lato, impreza w restauracji, z tarasem , nad woda , ciemne kolory mi do tego nie pasują, dzięki za podpowiedz, już wiem w która stronę pójść
      • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 15:37
        dzięki, ale bliżej mi do rozmiaru 38/40 niż 44+
        • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 15:41
          to było do conena, źle się podpiełam
      • aankaa Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 16:00
        napisz, że to był żart
      • edelstein Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 20:37
        Popatrzylas od jakiego roznmiaru zaczyna sie linkowana przez ciebie sukienka?
    • zolla78 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 17:33
      A w Tallinder byłaś? A Simple? Tam mają wybór kiecek w takim fasonie, że ktoś kto jest niższy i nie ma rozmiaru większego właśnie niż 40 , to może przebierać i wybierać. A teraz mają przeceny.
      • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 20:14
        Tallinder - nie - nawet nie znałam takiej marki, ale dzieki na podpowiedź , już sprawdziłam gdzie jest najbliżej. Simple - tak , niestety porażka na całe lini , nic nie znalazłam. Nie wiem czy mam zbyt wysokie wymagania, czy w tym rozmiarze i z tym wzrostem nie mozna dobrze wygladać. Wiem że najprościej by było wrócic do swojego 36/38, ale niestety, to się nie uda, przynajmniej nie w 2 tygodnie.. Brzmi to głupio, ale mój pierwszy problem o którym pisze na emamie. Pomoooocy
        • taki-sobie-nick Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 20:32
          \najprościej by było wró
          > cic do swojego 36/38, ale niestety, to się nie uda

D...ę zawracasz, to nie jest żaden problem.

Rozmiar masz absolutnie normalny, to producenci mają klientki w odwłoku.
          • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 20:39
            No właśnie, tylko na swojej własnej , osobistej 40-tce chciałam bym wygladać jak milion dolców (wiem, mogę pomarzyć) , ale po przejrzeniu i przymierzeniu fafnostu kiecek jestam załamana - za krótka, za długa, odkryte ramiona, wyglądam jak babcia, za ciasna, za workowata itp. itd. , płakać mi sie chce. jakbym włozyła kiecke wg. pomysłu conena to by mnie mój własny osobisty mąż nie poznał, a znajomi mieliby ubaw na maksa. Pomożecie?
            • taki-sobie-nick Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 20:41
              vendea0 napisała:

> No właśnie, tylko na swojej własnej , osobistej 40-tce chciałam bym wygladać ja
              > k milion dolców (wiem, mogę pomarzyć) , ale po przejrzeniu i przymierzeniu fafn
              > ostu kiecek jestam załamana - za krótka, za długa, odkryte ramiona, wyglądam ja
              > k babcia, za ciasna, za workowata itp. itd. , płakać mi sie chce.

Zdradzę ci tajemnicę. Kiecki nie są szyte na baby. To baby mają pasować do kiecek. Ty nie pasujesz.

Serio chodzi mi o to, że ciuchy są szyte na 17-letnie modelki tongue_out, a przynajmniej na baby wzorcowe.
              • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 20:53
                Dzięki za podbudowanie, rok temu nie miałam problemu bo wbijałam się w 36/38.
                Czytam Was od 12 lat, nigdy się nie udzilałam, ale teraz jestem w czarnej doooo....pie
                Tyle razy doradzałyscie, wklejałyście zdjęcie, proszę pomóżcie, nie chcę wyglądać jak własna babka na swojej imprezie.
                Zalando całe sprawdzone, nic, kicha, zero.
                Podsuniecie coś? Pliiiiiis
                • gaga-sie Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:05
                  Po prostu musisz się naprzymierzać sukienek, aż znajdziesz swoją. Ja noszę 36 i też nie jest mi łatwo kupić coś, co mnie zadowala. Jak masz obok siebie, to zajrzyj do sklepu Vissavi, mają tam dużo kiecek, może coś dopasujesz vissavi.pl/21-sukienki
                  • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:23
                    Kochana, jakbym miała rozmiar 36/38 tobym tylko rozkminiała która z kiecek z szafy wyciągnąć, nie pisała bym tutaj. Dziewczyny po raz pierwszy znalazłam się w takiej sytuacji, źle się czuję, czuję się max graba, wiem że muszę coś z tym zrobić, ale nie uda mi się w tak ktrótkim czasie. Chcę po prostu dobrze wyglądać, a nigdy wcześniej niemiałam rozmiaru 40 i teraz jest wielki zonk jak dla mnie i serio dobrej rady potrzebuję
                    • nathasha Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:28
                      grubo w rozmiarze 40? no przestan!
                    • taki-sobie-nick Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 22:10
                      czuję się max gruba

Histeryzujesz.
                      • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 22:21
                        Nie, nie histeryzuję, po prostu przez ostatnich 20 lat wchodziłam w 36/38 , w międzyczasie urodziłam 2 dzieci, powoli przybywało mi kilogramów . Jako dziecko byłam "pulchna" , po prosztu źle się czuję ze swoją wagą, muszę coś z tym zrobić , ale nie da się w 2 tygodnie, a garderobę mam pełną "cudenków" tylko się w nie nie mieszczę lub kijowo w nich wyglądam. Po prostu źle się czuję sama ze swoja wagą, a w tym dniu chciałabym na prawdę dobrze się czuć i wyglądać. W innym przypadku nie prosiła bym tu o radę i pomoce
                        • taki-sobie-nick Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 22:22
                          vendea0 napisała:

> Nie, nie histeryzuję

Mnie nie chodzi o kieckę (polecam Taranko i Molton), tylko o robienie sprawy z rozmiaru 40.

Kiecka na dużą okazję rzecz zrozumiała.
                          • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 22:29
                            Dzięki serdeczna za podbudowanie. Bo chyba sama siebie dobijam tym ze przytyłam smile. Duża buźka. Obie firmy zara sprawdzę
                            • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 22:30
                              zaraz oczywiście miało być
                            • taki-sobie-nick Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 22:32
                              vendea0 napisała:

> Dzięki serdeczna za podbudowanie.

E tam, ja tylko fochy stroję, bo sama mam 46. tongue_outPP
                • nathasha Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:16
                  a taka
                  https://static.shwrm.net/images/n/h/nh575ac76155074.jpg?1465567361

nie wiem jak u Ciebie z tym biustem, ale mozesz sobie ewentualnie te sukienke tak zszyc ze dekolt bedzie mniejszy
                  • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:25
                    Bajka, w krótszej wersji, z miniejszym dekoldem (aż tak odważna nie jestem)
                    • nathasha Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:27
                      a nie mozesz skrocic? po prostu ja ciachnac u krawcowej i ten dekolt tez zszyc.
                      • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:28
                        Tak, mogę, tylko mam 2 tygodnie. Gdzie takie cudo znajdę?
                        • nathasha Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:30
                          www.showroom.pl/p/68078,made-line-queen-of-red
                          • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:39
                            Dzięki, jest super, do tego szybka dostawa, spróbuję . Oglądałam na ich stronie ale tylko sukeinki midi i nic ciekawego nie było . To cos dla mnie, dzięki serdeczne
                            • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:40
                              Chyba nawet bez skracania będzie ok. Dzięki
                              • nathasha Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:46
                                nie ma za co smile przegladam jeszcze inne strony wiec wrzuce cos jak znajde
                                • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 22:01
                                  dzięki serdeczna, miała być z zakrytymi ramionami, ale jak na razie Twoja jest jak najbardzie ok
        • klamkas Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:02
          To może jeszcze określ jak typ sylwetki masz, bo rozmiar i wzrost to trochę mało...
          • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:09
            Dośc duży biust (wart pokazania smile ) , talia w miare ok, , nogi tak - ale do kolan, odpadają sukeinki na ramiączkach , chociaż bluzki hiszpanki są dla mnie jak najbardziej ok. Ogólnie całe nadprogramowe kilogramy poszły mi w doo.....e, biust (nie narzekam) i trochę na brzuszka przybyło,
    • tarantinka Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 20:58
      gapafashion.pl
      Sa swietnie uszyte, dobre materiały. 38 to u nich małe 40.
      • vendea0 Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:02
        dzięki, już przeglądam, serio mam pełną despere
    • lalkaika Re: modowo - proszę o pomysły 06.07.16, 21:16
      www.yoox.com/it/34599110MD/item#dept=clothingwomen&sts=sr_clothingwomen80&cod10=34599110MD&sizeId=6
    • navonacollection Re: modowo - proszę o pomysły 14.07.16, 16:19
      na pewno znajdziesz coś dla siebie na navona.pl/Suknie_koktajlowe
      bardzo duży wybór sukeni koktajlowych, w różnych kolorach, wzorach, z najwyższej jakości materiałów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka