taki-sobie-nick 08.07.16, 23:57 u kobiet? Świetna myśl, to jak któraś ma, to co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Duże stopy są okropne 08.07.16, 23:58 Od wieków wiadomo, to co macocha Kopciuszka: jednej córce obcięła palce, drugiej piętę. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Ale i tak nie poskutkowało 09.07.16, 00:02 mika_p napisała: > Od wieków wiadomo, to co macocha Kopciuszka: jednej córce obcięła palce, drugie > j piętę. > poza tym jestem rozpuszczona i wolałabym mieć palce. Oraz pięty. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Ale i tak nie poskutkowało 09.07.16, 00:05 > poza tym jestem rozpuszczona i wolałabym mieć palce. Oraz pięty. Bo nie wpadlas w oko księciu. Gdybys była ksieżną, to by cię noszono w lektyce, po co wtedy palce i pięty? Odpowiedz Link Zgłoś
makahopsa Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:03 przynajmniej można znalezć fajne buty. ja mam 35. duże to dla mnie się zaczynają od 38, ale zazdroszczę, że butów tym rozmiarze sporo. ja wybór mam mały. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:07 makahopsa napisała: > przynajmniej można znalezć fajne buty. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:10 fifiriffi napisał: > makahopsa napisała: > > > przynajmniej można znalezć fajne buty. \ co? gdzie? "fajne buty" a to dobre. czasem trzeba brac co jest i nie wybrzydzać. Dopierooo tzn. dopiero teraz? , Deichman wpadł na pomysł,że jednak kobiety tez mają duże stopy i zdarzają sie buty większe niż 40tki. konkurencja wpadła na to wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:17 Moje znajome ze stopami rozmiar 37 czy 38 maja po dwadziescia par slicznych bucikow letnich w kazdym mozliwym kolorze. Ja 41/42 mam to, co jest, czyli dwie pary z deichmanna i jedna z clarksa w kolorach i fasonach uniwersalnych tez wole kupowac buty zimowe, jakos latwiej dobrac duzy rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:34 rozmiar 38, ktory ja także noszę, jest najbardziej popularnym rozmiarem. W związku z tym zewsząd schodzi pierwszy. Ilez to razy widziałam fajne buty, ktore są we wszystkich rozmiarach, poza 38. Czyli, jak nie patrzeć doopa z tyłu. Każdy widzi wady tylko swojego rozmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:42 kamunyak napisała: > rozmiar 38, ktory ja także noszę, jest najbardziej popularnym rozmiarem. W zwią > zku z tym zewsząd schodzi pierwszy. D...a z tyłu d...ą z tyłu, ale jednak 100% firm oferuje ten rozmiar. Forumka z 35 jest w najgorszej sytuacji obuwniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sirella Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:48 forumka z nr 35 może za to kupować sporo taniej na promocjach butów dziecięcych (sportowe, zimowe, sandałki znajdzie) Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:54 sirella napisała: > forumka z nr 35 może za to kupować sporo taniej na promocjach butów dziecięcych Chciałabyś nosić buty dziecięce? Odpowiedz Link Zgłoś
sirella Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 01:04 w ecco sportowe numery rozmiar 36 (dziecinny) można było kupić w cenie dwa razy niższej niż ten sam model buta w rozmiarze 38. nie kupisz pasującego rozmiaru ładnego buta tylko dlatego że położony jest na półce dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 01:10 sirella napisała: > w ecco sportowe numery rozmiar 36 (dziecinny) można było kupić w cenie dwa razy > niższej niż ten sam model buta w rozmiarze 38. > nie kupisz pasującego rozmiaru ładnego buta tylko dlatego że położony jest na p > ółce dla dzieci? Ecco polecam porzucić, marżę mają podobno 1000%, a jakość już dawno stracili. Ładny but kupię. O ile jest ładny, a nie typowo dziecięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sirella Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 01:14 a co, myślałaś że dziecięce, to tylko różowe z przyczepionym motylkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 01:18 sirella napisała: > a co, myślałaś że dziecięce, to tylko różowe z przyczepionym motylkiem? Tam zaraz z motylkiem. Z kwiatkiem też być mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 08:54 Jednak większość butów dziecięcych ma fason dla małych dziewczynek - po prostu widać po nich, że są dziecięce. Rzadko udaje mi się kupić coś, co nadaje się na dorosłą stopę - choć rozmiar by pasował. Miewałam dziecięce trampki, mam parę sandałow. Ecco nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 11:22 Landora, czytałam kiedyś (w tym roku) w WO artykuł o takich dwóch babkach, które same miały stopy 33-34 i założyły firmę sprzedającą buty przez net- zamawiają po prostu "dorosłe" fasony np szpilki bezpośrednio u producenta i sprzedają. Przewijała się w artykule kilka razy nazwa "buty dla Calineczki", strona też jakoś tak się nazywała (może po angielsku, nie pamiętam)- poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 11:22 > Chciałabyś nosić buty dziecięce? Jest na nich napisane neonowym markerem: BUTY Z DZIAŁU DZIECIĘCEGO? Buty dla dziewczynek, a szczególnie nastolatek, coraz mniej odbiegają fasonem od butów dla dorosłych kobiet. Z dwojga złego wolałabym przebierać w dziale dziecięcym, niż kupować jedyne jakoś tam leżące buty w moim rozmiarze. Rozmiary 38 i 39 przypadkiem jako pierwsze schodzą ze sklepu, więc zazwyczaj kupuję co jest, a nie to co mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 10:11 też mam rozmiar 35 i do tego bardzo szczupłą stopę, trudno kupić mi buty, owszem posiłkuję się dziecięcymi, ale są to buty typu baleriny, sandały na płaskim obcasie czy też jakieś sportowe, niestety czasami też potrzebuję eleganckich, kobiecych butów i tu jest problem. Ale mimo wszystko gdybym miała wybór miedzy małą stopą czy dużą wybrałabym jednak swoją malutką, wolę posiłkować się dziecięcymi niż męskimi Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 01:25 > Forumka z 35 jest w najgorszej sytuacji obuwniczej. no, moze troche racji masz. Mam kuzynkę z rozm. 34 - 35, ciągle narzeka. Jednak cos tam udaje jej sie kupić i to na olbrzymim obcasie (czyli nie dziecięce), jako, że rozm 35 zwykle równa sie dosyć niski wzrost, który właścicielka chce podwyższyc. Natomiast duze rozmiary też są dramatyczne w zakupach. Moj syn nosi 46-47 i zawsze mieliśmy z nim straszny problem. Swojego czasu kupowalismy mu zimowe obuwie w specjalnym sklepie, dla nietypowych rozmiarów, jedynym w Warszawie. Buty ohydne w wyglądzie ale jedyne pasujące. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 11:17 Zgadzam się- mam koleżankę, która nosi 41- jak ja jej zawsze zazdrościłam pięknych łupów z wyprzedaży- za grosze kupowała 2-3 pary, a ja z moim 37 o takiej okazji mogłam pomarzyć, bo już dawno było wszystko wykupione. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 09:15 Sama mam 41,5; starsza córka ma 41, a młodsza - 38. Z nas trzech wyłącznie córcia ze stópką 38 nie ma problemów z kupieniem sobie butów. Wchodzi i kupuje, po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 11:25 A ja mam 41/42 i mam 25 par butow wiosenno-jesiennych i kilkanaście letnich. Chyba nie umoesz butow kupować. ... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 11:33 Możliwe, że nie chce mi się ganiać po sklepach w nieskończoność - ostatnio zakupiłam buty - w całym sklepie było 5 par w nominalnie dobrym rozmiarze, z czego 2 - były nie w moim guście, a kolejne 2 - nie były wygodne.To wzięłam te jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 11:31 Na butyk.pl czy Zalando są super wyprzedaże, śliczne buty i co z tego. Często w najlepszych cenach są właśnie ostatnie pary 40,41,42. Popatrz może coś wybierzesz. Moja koleżanka ostatnio z 10 par kupiła. Śmiała się, że czuła sie jak w raju, pierwszy raz w życiu miała taki wybór i ceny sensowne. -Jak kupuję rozmiary standardowe 37-38 i zostawiam u nich kupę kasy. A na Zalando ostatnio przeceny na conversy i kupiłam zimowe dla córki za 150 zł Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 13:27 arwena_11 napisała: > Na butyk.pl czy Zalando są super wyprzedaże, śliczne buty i co z tego. Często w > najlepszych cenach są właśnie ostatnie pary 40,41,42. > heh. Kupowanie przez internet to dopiero masakra. to ,ze pokazują rozm 41, nie znaczy ze bedzie mi dobry Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 13:32 Dokładnie. Bo czasem te niby 42 jest za małe, a czasem wchodzę w 41. Albo ciśnie w nieoczekiwanym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 08:31 najczęściej zamawiam dwie pary każdego - 37,38. Któryś będzie dobry. A jak już znam firmę, to zamawiam konkretny rozmiar. Mierzenie na spokojnie w domu a szaleństwo w sklepie - nie do porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 08:29 Wcale nie. Wolę zamówić 10 par (czasami po dwa rozmiary z jednej ) spokojnie zmierzyć, pochodzić po domu, wybrać 2-3 czy 4 pary i resztę oddać. Jeszcze mi się nie zdarzyło, abym nie zostawiła chociaż jednej pary z zamówienia Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 10:09 To trzeba trochę kasy zainwestować... Podejście może się sprawdza przy typowej stopie : gorzej, jeśli stopa jest szersza, węższa, z wysokim podbiciem. Poza tym : mam wrażenie, że numeracja jest niezależna od długości stopy. W sklepach czasami nie wchodzę w 42 (na długość), a czasami te 42 jest za duże. A ostatnio kupiłam 41 i jest dobre (poza tym, że i tak obtarło). Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 11:39 A bo to trzeba poznać firmę. Każda chyba ma swój "centymetr". Ja noszę 38. A czasami w 38 czuję się jak w kajaku. Moja mama 36,5-37 - a czasami musi kupić 38. Córka ma tak37-38, więc jak wybieram buty, to zawsze dla kogoś będzie. I fakt na początku zamawiałam z duszą na ramieniu - no bo nie wiedziałam jak będzie ze zwrotem, kiedy będę miała kasę na koncie itd. Ale poszło sprawnie, kurier odebrał, kasa po tygodniu na koncie. No i ceny są nieporównywalne. Rok temu za letnie conversy ( 2 pary ) zapłaciłam mniej niż 200 zł. W tej chwili zamówiłam dla córki zimowe z 60% przeceną za coś ok 150 zł. W żadnym innym sklepie nawet się cena do tej kwoty nie zbliżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 16:43 > To trzeba trochę kasy zainwestować... Sprawdza się karta kredytowa. Zamawiasz, płacisz, zwracasz, dostajesz zwrot i zanim minie okres rozliczeniowy już jesteś z kasą na czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
makahopsa Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:22 czasem trzeba brac co jest i nie wybrzydzać. tak, tak, jak byś musiała z rozmiarem 35 szukać czegokolwiek na zimę czy lato w sklepach dziecięcych, to byś nie wybrzydzała... już się nauczyłam nie wybrzydzać. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:26 alez wiem,ze z rozm 35 jest problem Bo śp. mama mojej koleżanki tak miala. Ale ty możesz ewentualnie próbować małe 36 Ja dużej 40tki ni wuja nie spróbuję.Adidasy to zbawienie kozaki też, ale letnie sandałki? jak widzę,jak dziewczyny noszą sliczne sandałki a ja niestety.... Ostatnio dałam sie namówic na zakupy w CCC.Nie znosze tego sklepu, ale we wszystkich w których byłam nie było dla mnie absolutnie nic. Mówię do męża....szukaj samych 41, jak sa 42 to dawaj bez gadania i co? i nico.Na kilkadziesiąt przymierzonych par, dwie nadawały sie do wyjścia do ludzi. No i mam co mam. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 05:32 Próbuj w New Look. Bywają 43 nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:32 makahopsa napisała: > czasem trzeba brac co jest i nie wybrzydzać. > > tak, tak, jak byś musiała z rozmiarem 35 szukać czegokolwiek na zimę czy lato w > sklepach dziecięcych, to byś nie wybrzydzała... już się nauczyłam nie wybrzydz > ać. może zbierzcie się do kupy i zróbcie jakąś akcję kliencką? facebook czy coś? protesty pod sklepami z obuwiem? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 00:55 makahopsa napisała: > na bosaka Świetny pomysł, żebyś wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
sirella Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 01:05 to musicie już zorganizować, bo w zimie będzie niewygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 01:11 sirella napisała: > to musicie już zorganizować, bo w zimie będzie niewygodnie Ja mam 42 i tylko rzucam pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 05:45 Co robić? pokochać. Super mieć duże stopy, super mieć w ogóle stopy, nie sądzisz? Zawsze miałam 40 tke ale że jestem wysoka to nie jawiło mi się to jako problem.Nie za bardzo widzę sie z małymi stopami przy 177.Po porodzie zmieniłam numer na 41, muszę bardziej szukać butów, ale da się. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 19:07 kozica111 napisała: > Co robić? pokochać. Kiedy ja je lubię. Stopy mam ładne (w kształcie - kolorystyka już nie bardzo), zewnętrzne kostki tylko paskudne. Denerwują mnie tylko niemożliwie uwagi "Chłopaki/mężczyźni NIENAWIDZĄ dużych stóp u kobiet". Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 23:13 Zawsze miałam 40 tke ale że jestem wysoka to nie jawiło mi się to jako problem.Nie za bardzo widzę sie z małymi stopami przy 177.Po porodzie zmieniłam numer na 41 Hmm, ja mam 170cm i stope rozmiaru 36-37 Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 08:40 Co robić? Emigrować do Chin. Chociaż powiem Wam, ze jak pierwszy raz zobaczyłam na zdjęciu takie zmasakrowane chińskie stópki, to długo nie mogłam otrząsnąć się z szoku. Wcześniej myślałam, że stopy się tylko bandażuje, żeby wolniej rosły (?), a nie że się je "kształtuje". Och! Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 09:11 Ja tez bylam w szoku. Stopy ciasno zrolowane w rulonik z palcami pod pieta. I pomyslec ze to byla spolecznie akceptowana praktyka. Kobiety to w ogole maja te ciala w roznych kulturach maltretowane. Teraz FMG (wycinanie lechtaczki etc) w Afryce jest na tapecie, mam nadzieje ze uda sie to wykorzenic. Zastanawiam sie czy implanty piersi pod troche nie podpadaja pod te kategorie... Facetow jakos tak sie nie modyfikuje. Jedynie obrzezanie przychodzi na mysl, nie popieram, ale przynajmniej nie uposledza. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 09:21 Nie sa okropne, na dlugiej stopie pieknie rozkladaja sie proporcje obuwia z wysokim obcasem. Na moich w malym rozmiarze noga pikuje w dol jak samolot w katastrofie, w takim 42 ma doskonala linie. Popatrzmy na nogi modelek, zazwyczaj maja rozmiary o wysokim numerze, i co? Ladnie wygladaja! Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 10:46 Dokładnie - szpilka wysoka zupełnie inaczej wygląda na dłuższej stopie. Kiedy była/jest moda na okrągłe noski buty na wysokim obcasie przy małych rozmiarach wyglądają jak kopytka. O wygodzie chodzenia na palcach nie wspomnę. Mam małe 36, wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 09:35 Ale czemu okropne??? Mam sporo koleżanek z rozmiarami stóp 40 i powyżej i noga żadnej z nich nigdy nie wydawała mi się okropna. Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 10:09 zacznijmy od tego że rozmiar rozmiarowi nie równy, Ja mam 41 i koleżanka ma 41, ale jednak te nasze stopy sie różnią. Modelki.... co mnie modelki obchodzą....A w ogóle widziałas kiedys stope modelki z bliska? no slicznę sa naprawdę pierwsze , nózki naszej gwiazdy Anji ocdn.eu/images/pulscms/YTQ7MDMsMmU0LDAsMSwx/2ed06268fd41fcb86c4c7db8e7779e3b.jpg ocdn.eu/images/pulscms/ZDc7MDMsMCwyZDAsMSwx/46bd092815cff4277e3f57dc465e1982.jpg kate moss ocdn.eu/images/pulscms/MDQ7MDMsMCwyZDAsMSwx/07e6d3ad37b889181afaea51be1d0c45.jpg encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_Hsfc-H-GKcJJoqSIBUR_ju2wI8zHcXHjDhhUoRpmlgmBrgxo faktycznie...piencrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_Hsfc-H-GKcJJoqSIBUR_ju2wI8zHcXHjDhhUoRpmlgmBrgxokn faktycznie piekności Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 13:06 a czyje stopy są na drugim zdjęciu? co za koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 13:50 Też chciałam o te drugie zapytać. Aż mnie boli jak patrzę. Przecież takie rzeczy się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 09:41 Dla mnie gorsze sa male i szerokie/tlutawe. Wszystko kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 10:30 A jakie to sa duże? Bo ja mam 180 cm wzrostu i stopę mam chyba nawet za małą bo nosze buty w rozmiarze 39-40. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 11:15 Przy wzroście 180 cm rozmiar 42 - 43 nie jest duży, jest zwyczajny, ale dla większości świata mam płetwy zamiast stóp. No cóż, przynajmniej lepiej pływam i zimą nart nie potrzebuję Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 13:48 Jakby to był nasz prywatny wybór Ja mam 38. Czasem nawet 37,5 kupuję a mam 173 cm więc mało jak na ten wzrost. I też pamiętam jak czasem był w sklepie fajny model ale w moim rozmiarze wykupiony bo to bardzo popularny rozmiar. I zostawały 41, 42. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 18:43 Duże stopy w 98% oznaczają że kobieta jest wysoka. Wszystkie moje koleżanki do 170 cm. mają stopę max 39. Natomiast te wyższe noszą rozmiary większe. Nie spotkałam kobiety o wzroście 180cm ze stopą w rozmiarze 38. Ja mam 162 i mam rozmiar 37/38. Mam koleżanki z rozmiarem stopy 35/36 i wzrostem 150-158. Ponieważ polki mają średni wzrost w okolicy 165 cm to i buty w rozmiarze 37/38 najczęściej są dostępne we wszystkich fasonach. Odpowiedz Link Zgłoś
pratel12 Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 19:07 no cóż. mnie pokarało dużym rozmiarem mimo niskiego wzrostu.Ot taka przypadłość rodzinna. W młodości miałam na tym tle kompleksy, zwłaszcza że nie było w sklepach ładnych butów. Teraz nie zwracam uwagi tylko kupuje buty w odpowiednim fasonie. Ale do dzisiaj pamiętam jak wiele lat temu moja wówczas 6-letnia przyszła szwagierka popatrzyła na moje stopy i zapytała "czemu mas takie wieelkie palce od stóp?" - poczułam się jak wilk z czerwonego kapturka , spłonęłam rumieńcem i rozglądnęłam czy aby nikt tego nie usłyszał Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 19:06 Ja mam takie 41,5 i faktycznie średnio ładne stopy ale butów mam sporo, tylko, że ja lubię albo płaskie albo niewysoki obcas. Z dostępnych cenowo sklepów buty na codzień w niskich cenach polecam H&M internetowy. Rozmiary do 42. Maja nawet premium linię, czyli buty skórzane. Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 23:11 Ale bzdura. Mam rozmiar 40. Jestem wysoką kobietą. Gdybym miała stopę 36 wyglądałabym jakbym miała kopyta nie stopy Proste, chude, ładny kształt paznokci. Wiesz co szpeci stopy? Jak widzę jakieś powyginane palce, haluksy czy inne zgrubienia na dużym palcu zwłaszcza, brzydki kształt paznokci, bardzo szerokie stopy - to wszystko szpeci. Za nic bym nie oddała mojej 40-tki... która jest po prostu proporcjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 09.07.16, 23:15 ladnyusmiech napisała: > Ale bzdura. Mam rozmiar 40. Mam rozmiar 42, 168 wzrostu i chodziło mi JEDYNIE o męskie podejście do sprawy (baby mają mieć małe stópki). Niejasno się wyraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_kuperas Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 14:32 naprawde myślisz, ze faceci z olejem w glowicy zaprzatają sobie głowe takimi bzdurami jak rozmiar gir kobiety, która chcą przelecieć? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka01 Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 09:36 Ja mam rozmiar 44-45, przy wzroście 182. I mam straszny problem z butami. Muszę szukać w sportowych lub męskich, a te są zazwyczaj za szerokie na mnie. Mam jedne balerinki z deichmanna, które bardzo oszczędzam, żeby starczyły na jak najdłużej Moja córka (lat 11,5) już teraz ma rozmiar 39. Mam nadzieję, że noga przestanie jej rosnąć zanim dojdzie do mojego rozmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 10:00 Z butami jak z butami, gdzie Ty męża z takim wzrostem znalazłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka01 Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 10:19 Mój mąż jest ode mnie niższy o jakieś 10 cm , więc nawet nie muszę się wysilać, żeby szukać butów na obcasie Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 10:38 >gdzie Ty męża z takim wzrostem znalazłaś? Z góry jest lepszy widok, to i łatwiej się szuka... Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 11:50 Zyrafka, nie smiej sie, nie obraz czy co, ale ja kiedys w poszukiwaniu butow trafilam na strone dla drag queens. I tam maja calkiem eleganckie buty w duzych rozmiarach. Nie wiem jak z trwaloscia, ale chociaz powinny pasowac. Strona byla angielska, ale z wysylka w caly swiat Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_kuperas Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 14:33 One nadal mogą być za szerokie, niestety. Faceci mają masywniejsze stopy od kobiet, nawet jeżeli są w tym samym rozmiarze. Tak mi kiedyś powiedział sprzedawca w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 19:02 kaczy_kuperas napisała: > One nadal mogą być za szerokie, niestety. Faceci mają masywniejsze stopy od kob > iet, nawet jeżeli są w tym samym rozmiarze. Tak mi kiedyś powiedział sprzedawca > w sklepie To prawda, ja chciałam kupować męskie buty, bo są lepszej jakości. Za szerokie. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 10:59 Mam rozmiar 39, dosyc wąskie, tzn normalne w szerokości, ale za to podbicie wysokie i uwierz mi - kupienie balerinek, lub innych czółenkowatych to jest masakra, stopy wyglądają jak wciśnięte na siłę, umordowane. w ogole uwazam, ze tak jak i przy ciuchach dla kobiet posiadających biust w butach tez jest wiele do zrobienia w kwestii fasonów, rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 11:21 Mam i mi się podobają, nic nie robić tylko dbać i ładnie eksponować. I niekoniecznie duże, po prostu długie, smukłe. Ja mam 40, długą wąską stopę, długie palce, ładne paznokietki, różowa piętka a nie jakieś krogulce. A małe kluskowate z kluseczkowatymi palcami to ładne? A mała dłoń z krótkimi palcami to ładna? Czy może lepsza smukła dłoń i długie palce? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 14:59 obrzydliwe są takie długie paluchi u stóp, wyglądają jak u dłoni To już serdelki są sympatyczniejsze i co? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_kuperas Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 14:36 Obciąć piętę albo palce albo piętę i palce Jak ktoś nie chce stosować takich drastycznych kroków i chce zachować stopy w pełni to może je skrępować. Stopa ma być zgrabna i proporcjonalna w swojej budowie, a to jest niezwiązane z rozmiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 20:21 Jak brzydka stopa to trudno się mówi trzeba sobie radzić ale czy to ma związek z rozmiarem? Wątpię. Stopa ma być proporcjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Duże stopy są okropne 10.07.16, 22:23 dla mnie nieważna wielkość stopy, byleby zadbane były i nie śmierdziały. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Duże stopy są okropne 11.07.16, 02:10 Brat mi mowil, ze przez male stopki mam zmywac naczynia- bo blizej zlewu stoje. Odpowiedz Link Zgłoś