Dodaj do ulubionych

Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami

10.07.16, 10:11
A.Duda odwołał zaplanowaną na koniec szczytu NATO konferencje prasową i uciekł. Czego się bał?
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:17
      Jakieś info?
      • malinadzika Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:20
        a co chcesz więcej?
        • rosapulchra-0 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:22
          Choćby link do artykułu na ten temat. Wypadałoby podać źródło tych rewelacji.
          Poza tym, czy prezydent nie miał prawa odwołać konferencji? Może miał jakieś ważne osobiste powody? Skąd możesz wiedzieć, dlaczego tak zrobił? A nie, przepraszam, ty już wiesz - uciekł, bo to tchórz. Brawo ty!
          • kaka-llina Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:25
            wyborcza.pl/1,75968,20377897,tragikomiczna-ucieczka-prezydenta-dudy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
          • sumire Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:39
            Ważne osobiste powody? To prezydent państwa, na Boga, nie urzędnik.
            Chociaż...
            • malinadzika Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 14:58
              sumire napisała:

> Ważne osobiste powody?

kupa?
          • yoma Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:50
            >Choćby link do artykułu na ten temat.

Rosa, litości... o rzeczach, których nie ma, rzadko pisze się artykuły, chociaż w niektórych sytuacjach tak.

>Może miał jakieś ważne osobiste powody? 

Ciotka z Radomska mu zachorowała big_grin
          • iskierka3 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 17:50
            Na pewno dostal biegunkiwink
            • malinadzika Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 17:54
              iskierka3 napisała:

> Na pewno dostal biegunkiwink

nie zdziwiłabym się.
      • oqoq74 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:31
        Miała być konferencja. W ostatniej chwili zmieniono i prezydent wygłosił swoje wystąpienie, nie było pytań od dziennikarzy.
        Po nim w sali konferencyjnej czas miał prezydent Barack Obama i oprócz wystąpienia, była regularna konferencja. Oglądałam w tv. I to co rzucało się w oczy, to swoboda i taka bezpośredniość na konferencji Obamy. Coś czego nasi politycy muszą się nauczyć.
        • ludborka Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:37
          Żeby swobodnie przedstawiać swoje poglądy trzeba mieć najpierw i swobodę, i poglądy wink
          • yoma Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 10:45
            Trafne smile
          • oqoq74 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 12:06
            Tak zgadzam się. Ale dodatkowo, zwróciłam uwagę na to w jaki sposób Obama mówi. Chociaż zapewne nic co mówi nie jest przypadkowe, wszystko jest przedyskutowane z doradcami, to nie ma w tym sztuczności, nie widać, że to przygotowana formułka na wypadek takiego pytania.
            • owczarkini Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 11.07.16, 09:18
              Bo to się ma, albo nie. On ma tego wyjątkowo dużo. Mówcą jest rewelacyjnym, ale to chyba wynika z takiego wewnętrznego luzu. Oglądałam zdjęcia z jego dwóch kadencji i były takie bez zadęcia, pełne humoru, pogodne np. jak się tarzał po podłodze z dziećmi pracowników.
              Znamienna była mowa ciała po wystąpieniu Obamy. Podszedł do Dudy z wyciągniętymi rękami, poklepał go po plecach z uśmiechem jakby mówił "Sorry, stary, osobiście nic do ciebie nie mam". Złagodził w ten sposób wrażenie swoich słów. A słowa w języku dyplomacji były miażdżące.
              Odwołanie konferencji notariusza Dudy w ogóle mnie nie dziwi. Z ciemnym ludem nie ma co rozmawiać, dziennikarze zadawaliby niewygodne pytania, po co to komu.
          • scher Musicie się zdecydować 10.07.16, 19:46
            ludborka napisała:

> Żeby swobodnie przedstawiać swoje poglądy trzeba mieć najpierw i swobodę, i poglądy wink

Jednocześnie GazWyb prowadzi kampanię, jakoby Kaczyński mocno krytykował Dudę i był na niego zły. Ponoć ręki mu nie podaje, nie wymienia w gronie zasłużonych dla szczytu...

Znów dialektyczne sprzeczności? Dobrze michników uczyli (uczą?) dialektyki marksistowskiej na różnych marksizmach-leninizmach. Znów jednocześnie idą dwie sprzeczne narracje wink
            • malinadzika Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:12
              scher napisał:

> Jednocześnie GazWyb prowadzi kampanię, jakoby Kaczyński mocno krytykował Dudę i
              > był na niego zły. Ponoć ręki mu nie podaje, nie wymienia w gronie zasłużonych
              > dla szczytu...

jakis link?
              • scher Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:19
                malinadzika napisał(a):

> > Jednocześnie GazWyb prowadzi kampanię, jakoby Kaczyński mocno krytykował
                > > Dudę i był na niego zły. Ponoć ręki mu nie podaje, nie wymienia w gronie zasłużonych
                > > dla szczytu...
                > jakis link?

Choćby tutaj.
                • malinadzika Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:27
                  scher napisał:

> Choćby tutaj.
                  człowieku,konferencje Waszego naczelnika widziałam w TVPIS, rzeczywiście o Dude upomniał sie jakis dziennikarz bo naczelny zapomniał. To pokazała WASZA telewizja!!!!
                  • scher Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:30
                    Na to się zdecyduj. Albo Duda jest marionetką prezesa, albo prezes go nie cierpi.
                    • ludborka Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:32
                      A jedno przeszkadza drugiemu? Raczej jedno prowadzi do drugiego.
                      • scher Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:39
                        ludborka napisała:

> A jedno przeszkadza drugiemu? Raczej jedno prowadzi do drugiego.

A, taka sprytna koncepcja...
                    • malinadzika Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:45
                      scher napisał:

> Na to się zdecyduj. Albo Duda jest marionetką prezesa, albo prezes go nie cierp
                      > i.

a jak wysunęłam jakąkolwiek tezę, na temat co ich łączy?
                    • lena36 Re: Musicie się zdecydować 11.07.16, 09:58
                      Prezes nie nie cierpi go. On nim gardzi.
                      Jak większością.
                    • milkymilk Re: Musicie się zdecydować 11.07.16, 10:03
                      Nie wiem czy go lubi czy nie, ale z pewnością go nie szanuje, co widać, słychać i czuć.
                      Zresztą traktuje go tylko instrumentalnie, a narzędzi raczej nie obdarza się uczuciami, są użyteczne i sprawne lub nie. W takich kategoriach trzeba patrzeć, a nie lubi nie lubi.
            • ludborka Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:21
              W jaki sposób twój post jest odpowiedzią na mój?
              • scher Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:25
                ludborka napisała:

> W jaki sposób twój post jest odpowiedzią na mój?

Bo jest odpowiedzią na twój.
                • ludborka Re: Musicie się zdecydować 10.07.16, 20:33
                  Wow.
    • dz_iedzic11 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 11:51
      swobodnie przedstawiać swoje poglądy trzeba mieć najpierw i swobodę, i poglądy wink

Lubie to!
    • livia.kalina Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 13:10
      Niestety zapomniał przeprosić (PiS=przeproś i spieprzaj).
    • lusitania2 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 18:10
      malinadzika napisał(a):

> Czego się bał?

nie wiem, nawet ciekawa nie jestem, najistotniejsze, że wreszcie się odpowiedniowink zachował, im krócej swoją osobą zanieczyszcza przestrzeń publiczną, tym lepiej.
    • scher Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 18:23
      Miał dość sprzedajnych, antypolskich dziennikarzy nagonkowych?
      • malinadzika Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 18:26
        scher napisał:

> Miał dość sprzedajnych, antypolskich dziennikarzy nagonkowych?
        to wg Ciebie juz wszyscy są sprzedajni.
      • sumire Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 18:26
        W ustrojach innych niż jedynie słuszny politycy dopuszczają istnienie dziennikarzy z mediów innych niż prorządowe.
        • scher Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 19:42
          sumire napisała:

> W ustrojach innych niż jedynie słuszny politycy dopuszczają istnienie dziennikarzy z mediów
          > innych niż prorządowe.

Tak, a dziennikarze są dziennikarzami, nie funkcjonariuszami, nie prowadzą nagonek przeciwko własnemu krajowi na międzynarodowym forum.
          • sumire Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 19:46
            Przeciwko WŁADZOM tego kraju, nie przeciwko krajowi.

I sama krytykuję nasz rząd za granicą. Możesz mnie teraz zjeść.
            • scher Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 19:52
              sumire napisała:

> I sama krytykuję nasz rząd za granicą. Możesz mnie teraz zjeść.

Rzeczywiście zasługujesz.
          • oqoq74 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 19:54
            Na konferencji Baracka Obamy po szczycie dziennikarze zadawali pytania odnośnie spraw wewnętrznych. Nikt ich nie beształ, a Obama odpowiadał.
            Pamiętam jak podczas wizyty prezydenta w Kijowie, pytanie o sprawy krajowe zadał red. Wroński i jaki hejt za to go spotkał.
            Może więc czas zacząć zmierzać do standardów cywilizowanych. Politycy piastujący najwyższe stanowiska są od tego, by odpowiadać na pytania dziennikarzy.
            A swoje uprzedzenia schowaj w kieszeń.
            • scher Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 20:06
              oqoq74 napisał(a):

> Na konferencji Baracka Obamy po szczycie dziennikarze zadawali pytania odnośnie
              > spraw wewnętrznych. Nikt ich nie beształ, a Obama odpowiadał.
              > Pamiętam jak podczas wizyty prezydenta w Kijowie, pytanie o sprawy krajowe zadał
              > red. Wroński i jaki hejt za to go spotkał.

Możesz zacytować pytania tow. Wrońskiego i pytania dziennikarzy amerykańskich do Obamy?
              Chętnie porównam stan umysłu dziennikarzy ze stanem umysłu funkcjonariusza.
              • oqoq74 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 20:09
                Sam sobie poszukaj. Potrafisz wklejać debilne teksty nie podając źródła. to chyba potrafisz posługiwać się netem.
                • scher Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 20:11
                  oqoq74 napisał(a):

> Sam sobie poszukaj.

A o seksie dzisiaj nic? Nie masz dziś nastroju do seksualnych, bezczelnych aluzji?
                  • oqoq74 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 20:15
                    Czyli jednak, jeśli nie podane na tacy na propagandowych stronach, to nic sam nie potrafisz znaleźć. Słabe. Bardzo słabe.
          • malinadzika Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 20:14
            scher napisał:

> Tak, a dziennikarze są dziennikarzami, nie funkcjonariuszami, nie prowadzą nago
            > nek przeciwko własnemu krajowi na międzynarodowym forum.

ale tam byli tez funkcjonariusze obecnego rządu smile
      • anasta3 Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 11.07.16, 09:52
        To prezydent Duda ma pecha. Wybrał sobie taki fach. Jest osobą publiczną. Musi odpowiadać na pytania dziennikarzy, nie zawsze wygodne. Może tak wziąć się z doradcami do roboty i opracować strategie sensownych, przekonujacych, zróżnicowanych, niezależnych odpowiedzi. To jest jakiś pomysł, nie sądzisz?
    • purchawkapuknieta Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 18:29
      Ja nie wiem, ale gazwyb z pewnością przedstawi satysfakcjonującą cię odpowiedź.
      • malinadzika Re: Nasz Prezydent uciekł przed dziennikarzami 10.07.16, 20:16
        purchawkapuknieta napisała:

> Ja nie wiem, ale gazwyb z pewnością przedstawi satysfakcjonującą cię odpowiedź.
        jakos nie podaje.... czekam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka