Dodaj do ulubionych

Stanik 75B

10.07.16, 22:34
Gdzie kupie? Bo to podobno bardzo nietypowy rozmiar, wiec do zwyklych sklepow nie mam co zagladac...
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:36
      Po co Ci stanik z takim biustem?
      • paszewa Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:50
        śmiejecie się z dziewczyny, a ja przez całe (prawie wink ) zycie myslalam ze mam rozmiar 75b. Co więcej, przez lata kupowałam taki rozmiar i pasował. Do momentu kiedy brafiterka mnie uswiadomiła ze mam 65 G wink
        • 21mada Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:55
          > przez lata kupowałam taki rozmiar i pasował.
          big_grin Niemozliwe!
        • gama2003 Re: Stanik 75B 10.07.16, 23:15
          Podajmy sobie ręce, identiko. Tylko ja czułam, że coś jest nie tak, bo luzy w obwodzie czułam.
          Od czasu prawidłowego ostanikowania uważam, że 75B nie istnieje, oznacza tylko źle dobraną bieliznę.
          • morgen_stern Re: Stanik 75B 11.07.16, 09:33
            No ja też czułam, że coś jest nie tak, bo przy podniesieniu rąk do góry cycki mi wychodziły dołem wink ale myślałam, że to ze mną jest coś nie tak, a nie ze stanikiem. Ale w tamtych czasach innych rozmiarów po prostu nie było...
            • lauren6 Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:10
              Kto 15-20 lat temu słyszał o obwodach poniżej 75? Dzielnie nosiłam to 75B denerwując się, że w sukienkach stanik źle się układa, bo na plecach zapięcie przesuwa mi się pod szyję...
              • morgen_stern Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:31
                A pamiętasz, jakim naturalnym kiedyś gestem było wieczne poprawianie tego stanika w ciągu dnia?
        • lucadimontezemolo Re: Stanik 75B 11.07.16, 09:51
          Ja długo nosiłam 70B, wprawdzie stanik latał mi po klatce piersiowej, piersi czasami uciekały dołem, górą zresztą też. Ale gdy kupowałam nowy i mówiłam że trochę te 70B nie pasuje , to dostawałam 75A jako zamiennik . Całe szczęście łaska stanikowa spłynęła na Polskę i mniejsze obwody juz funkcjonują w świadomości.
          • paszewa Re: Stanik 75B 11.07.16, 10:16
            hahahaha, no tak wink boskie. Jak nie pasuje to musi w miseczce tongue_out ale czemu Ci mniejsze dawali? wink
    • lauren6 Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:37
      Nice try
    • taki-sobie-nick Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:39
      21mada napisał(a):

> Gdzie kupie? Bo to podobno bardzo nietypowy rozmiar, wiec do zwyklych sklepow n
      > ie mam co zagladac...

Porządne brafitterki powinny mieć wszystko. Mam na myśli sklep, w którym pracują fachowe ekspedientki.

Marks & Spencer takie ma.
    • aka10 Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:39
      Pierwszy lepszy Lindex.
    • bei Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:39
      Oczy wiscie, ze w niezwyklym sklepie qpiszsmile
    • jola-kotka Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:39
      W kazdym sklepie internetowtym jest ten rozmiar wlasnie sprawdzilam wiec w stacjonarnym napewno tez jest.
      • 21mada Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:49
        Dzieki Jola! Rzeczywiscie, wlasnie sprawdzilam, i oczom nie wierzylam, ale... WSZEDZIE jest taki rozmiar. I to w kazdym fasonie i kolorzer. Uff! Co za ulga.
        • jola-kotka Re: Stanik 75B 10.07.16, 23:51
          smile
    • mikams75 Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:42
      w spozywczym na nabiale wink
    • little_fish Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:44
      a gdzie kupowałaś do tej pory? To może tam właśnie spróbuj...
    • tereska.z.bombaju Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:46
      U chińczyka albo bułgara na bazarze.
    • viridiana73 Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:46
      A w kiosku "Ruchu" patrzyłaś?
    • ludborka Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:48
      Spróbuj na poczcie albo w rybnym.
    • saszanasza Re: Stanik 75B 10.07.16, 22:49
      ja mam taki rozmiarsmile ostatnio kupowałam tu: mybra.pl/pol_m_Biustonosze-353.html?counter=6
    • nena20 Re: Stanik 75B 10.07.16, 23:53
      Wszędzie są, raczej typowy rozmiar szczupłych czy może raczej drobnych kobiet.
      • paknaopak Re: Stanik 75B 10.07.16, 23:58
        Drobne i szczupłe to noszą 60-70, nie więcej.
      • triismegistos Re: Stanik 75B 11.07.16, 09:40
        Drobne i szczupłe raczej nie naszają obwodu 75.
        • berber_rock Re: Stanik 75B 11.07.16, 11:49
          Alez oczywiście ze nosza. Mam bmi 21 zawartość tluszczu jedynie 22 pcent. Tyle ze jestem dosyc fit i rozbudowana w ramionach i jak najbardziej nosze 75b. Nic mi nigdy nie uciekalo. Czasem miszcze sie w 70 ale szybko sie nisxcza wniosek chyba jednak za ciasne.
          • thea19 Re: Stanik 75B 11.07.16, 11:56
            to chyba inaczej pojmujesz okreslenie "drobna". drobne to sa takie baletnice, tancerki, zazwyczaj niezbyt wysokie i drobnokosciste, w biodrach maja w porywach 80cm, waza 40-45kg, mierza 150-160cm, na pewno nie maja pod biustem 75cm
            • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:02
              specjalistki smile
            • nena20 Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:37
              Przy wzroście 160 cm waga 4o kg to juz chyba w stronę zaburzeń odżywiania. Normalna waga oscyluje wokół 50kg. Wzrost 150 cm nie mieści się w siatkach centylowych, trzeci centyl wskazuje na 154 cm i wagę 47 kg. Należy również dodać że siatki są do lat 18. Przy wzroście 160 cm odczytałam wagę 52 kg.
              • thea19 Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:09
                mam kuzynke, ma prawie 160cm i wazy w porywach 44kg. urodzenie dziecka nic nie zmienilo. ona nie jest chuda a bardzo drobna z budowy. ma mala twarz i wszystko drobne. nie wyglada jak anorektyczka. mam tez kolezanke o wzroscie 175cm, ktora nosi rozmiar ubran 32-34 a wazy 60kg. w pasie ma prawie 60cm. ma bardzo drobne kosci, poniewaz duzo cwiczy to i miesni sporo, stad waga. jej siostra ma tak samo.
                ja natomiast jestem z natury bardzo grubokoscista i przy moich 165cm wzrostu waga ponizej 60kg to juz kosci obciagniete skora. takze widzisz, rozne budowy to i rozne parametry.
                ps siatki siatkami a kobiety maja rozny wzrost i 150cm to nic nadzwyczajnego.
                • nena20 Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:30
                  Siatki zostały sporządzone na odpowiednio licznej próbie i wzrost 150cm mieści się poniżej 3centyla i właściwie prawdopodobieństwo spotkania kogoś z takim wzrostem jest bardzo małe. Rozmawiamy tutaj o stanikach i naprawdę rozmiar pod biustem 65 jest bardzo mały. Może kiedyś taki nosiłam ale chyba w podstawówce gdzie pielęgniarka wpisywała niedowagę, ja też jestem z tych drobniejszych, w wieku 18 lat ważyłam mniej niż powinnam. Tylko tak to już jest iż większość nie utrzymuje wagi ze swojej 18.
                  • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:42
                    To nie rozmiar 65 jest mały, a obwody staników się za bardzo rozciągają. Takie 75 rozciągnie się czasem spokojnie do 100-tki. Sama sprawdzałam. Więc nikt nie nosi 65- czy 70 bo ma tyle pod biustem, tylko dlatego, że te staniki lepiej pasują. Ja mam mierzone bardzo ciasno na żebrach 74cm, mierzone na komfortowo, dla krawcowej, jakieś 77cm, a noszę rozmiar obwodu 70. BMI mam obecnie w okolicach 22, rozmiar 38-40. Chudziną nie jestem.
                    Istnieją marki, które szyją na realne wymiary, na przykład Ewa Michalak, i tam kupuję prawdiłowo 75, a nawet 80, bo tak wychodzi według tabeli, gdyby staniki były jak należy.
                    • thea19 Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:45
                      freya czy panache sie nie rozciagaja. przynajmniej moje.
                      • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:58
                        Co znaczy nie rozciągają? Nie rozciągają, bo kupując zaniżasz. Na 77cm po biustem według klasycznej tabelii, to ja potrzebowałabym rozmiaru 80. I takim się owinę, nawet w Freyce. Mam trzy kostiumy kąpielowe Freyi, kupione w rozmiarze 75, bo akurat pasujących mi 70-tek nie było w wyprzedaży. Ze wszystkich musiałam wyciąć kilka cm zapięcia (w jednym nawet 10cm), bo były za luźne i się rozciągały.
                        • thea19 Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:39
                          zaden brytyjczyk mi sie nie rozciagnal. polskie staniki owszem, az za bardzo. do freyi i panache dokupilam przedluzki.
                          • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:07
                            thea19 napisała:

> zaden brytyjczyk mi sie nie rozciagnal. polskie staniki owszem, az za bardzo. d
                            > o freyi i panache dokupilam przedluzki.

Nie chodzi o to, o ile guma traci na elastyczności i rozciąga się w czasie długotrwałego noszenia, a do ilu centymetrów naciągniesz nówkę na ciele. Jeżeli na 74cm bardzo ciasno mierzone i 77cm mierzone "normalnie" kupuję u Freyi i Panache 70-tki, to te staniki są rozciągliwe/nie szyte na realne wymiary, bo powinien pasować mi rozmiar 75/80, a ten naciąga się o wiele więcej, niż do insynuowanych 75-80cm. Triumph czy inna Passionata w rozmiarze 70 też nie jest luźniejszy niż brytyjska 70-tka i wcale więcej się nie naciąga, na moje 74-77 jest dobry, nie kupuję jednak tych marek, bo rzadko proponują mi ten obwód z dostatecznie dużą miską. Nie inny niż u brytyjczyków obwód jest tu więc problemem, a za mały wybór misek. I na głową nie upadłam, by używać przedłużki. Jeżeli stanik jest za ciasny, to bierze się taki o większym obwodzie, a jak stanik rozciąga się po kilku tygodniach jak guma w gaciach, to się tej marki więcej nie kupuje, bo to tandeta. Do tego nadmiernie naciągana guma (w za ciasnym obwodzie) szybko traci elastyczność i robi się sznurkowata.
                    • mikams75 Re: Stanik 75B 11.07.16, 16:12
                      no rozciagna sie, nawet jak ktos ma w obwodzie 100 cm to dopnie na sile za maly o 20 cm stanik, ale jak to bedzie wygladac?
                  • drobnostka7 Re: Stanik 75B 11.07.16, 20:51
                    153 cm wzrostu, ok 49 kg wagi, przed ciągami rozm. Biustonosza 75 b ... Jest nas więcej niż Ci się wydaje - np. Prawie wszystkie kobiety w mojej rodzinie od str. Mamy.
                    • drobnostka7 Re: Stanik 75B 11.07.16, 20:52
                      Ciążami, nie ciągami smile
              • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:30
                Matko jedyna, ja przy wzroście prawie 170 ważyłam jako 18-latka tylko 48kg, zaburzeń odżywiania nie miałam, wciskałam kalorie jak górnik. Ja się ma szczupłe geny, dużo rusza, to żaden wyczyn. Siatkami to niech się interesują dzisiejsze matki, bo cała dzieciaków jest za gruba.
          • triismegistos Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:13
            Siebie samej bym nie postawiła jako wzorzec "drobnej kobietki", ale sama naszam obwód 65. Ciężko mi zatem wyobrazić drobną kobietkę, która ma o tyle szersze od moich żebra.
            • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:29
              To zależy gdzie jest drobna. Bo drobna gruszka, to nie to samo, co drobny kielich. Różnica w pomiarach pod biustem może wynosić wiele centymetrów. Ja nigdy nie założę rozmiaru 65, bo połamię sobie żebra, a widziałam kobiety z nadwagą noszące ten rozmiar.
              • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:32
                10/10
              • triismegistos Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:38
                Jestem klepsydrą, więc i żebra mam w sumie szerokie, tak ze ten...
                • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:51
                  Może masz biust cięższy i zwieszony nieco niżej. Cięższy rozciąga bardziej gumę stanika, więc potrzebuje często mniejszego obwodu, a zawieszony niżej jest bliżej zawężającej się talii, więc już masz 2-3 cm obwodu mniej od kobiety, która ma biust zaczynający się prawie na wysokiości pachy, gdzie klatka jest są szersza. Dodatkowo są kobiety mające krótkie wcięcie w talii, i takie u których talia jest dłuższa i zwęża się mocniej od samej góry. Te pierwsze będą miały pod biustem więcej.
                  • triismegistos Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:52
                    Kombinuj dalej tongue_out Podpowiem tylko, że co byś nie wykombinowała, to kobieta z obwodem żeber oscylującym w granicach 80 cm nie będzie "drobna" choćbyś się skichała.
                    • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 11.07.16, 16:03
                      ale lilith niczego takiego nie udowadnia

raczej wskazuje na niuanse w budowie ciala ktore u kazdego daja inny rezultat
                      akurat co do Ciebie to trafione bo masz duzy, ciezki biust (pamietam z innych dyskusji wink )
                      ja np (drobna nie jestem), mam wysokie wciecie w talii, biust wysoko osadzony wiec i szeroki obwod - ale jestem wysoka i szczupla

szeroki obwod nie jest domena wielkich, otylych kobiet - wiele szczuplych kobiet ma taki
                      • triismegistos Re: Stanik 75B 12.07.16, 09:48
                        Nie nazwałabym mojego biustu "ciężkim". A już na pewno nie doszukiwałabym się korelacji między tym, że mam duże cycki a tym, że mam wąskie żebra. Nie wydaje mi się, żeby moje żebra magicznie powiększyły swoją objętość, gdyby biust mi zmalał.
                        I nigdzie, ale to nigdzie nie napisałam, że szeroki obwód noszą grube kobiety.
                        Szeroki obwód noszą kobiety, które są szerokie pod biustem. Szerokim pod biustem można być z wielu powodów. Można mieć szerokie żebra, można mieć mocno umięśnioną klatkę piersiową, można być i grubym, czemu nie.
                        Jak właściwie zdefiniujesz "drobną kobietę"? To będzie taka o mocnej budowie, z szerokimi żebrami, umięśniona? No, do mojej definicji to z żadnej strony to nie pasuje.
                        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 12.07.16, 10:06
                          problem polega na tym ze jak ktoras z kobiet napisze ze ma wiecej niz 75cm pod biustem -" to nie moze byc prawda, zle sie mierzysz, jestes gruba, jestes jak nrdowska plywaczka"
                          i to raczej chciala sprostowac lilith, ze normalne, szczuple kobiety moga taki obwod miec - nigdzie nie udowadniala ze sa to drobne kobiety
                          postrzeganie sylwetki jest calosciowe i nie polega jedynie na mierzeniu parametrow biustowych

• triismegistos Re: Stanik 75B 12.07.16, 10:16
                            No, ale o to się właśnie wszystko rozbija, o definicję bycia "drobną". Tak jakby po świecie chodziły odrobinki i grube baby, i nic pomiędzy.
                            • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 12.07.16, 10:27
                              nie, chodzi o to ze jak ktos podaje ze ma 75 czy wiecej to zaczyna sie mu udowadniac ze "drobny" nie jest i ze cos z nim nie tak
                              wink
                              • triismegistos Re: Stanik 75B 12.07.16, 10:36
                                No bo jeśli ktoś nosi taki obwód to zasadniczo isnieją dwie możliwości. Albo ten ktoś
                                a) "drobny" nie jest
                                b) ma źle dobrany stanik
                                A że niektóre kobiety na sugestię, że nie są drobinkami od razu czują się wyzwane od grubasów to co ja na to poradzę?
                                Sama uważam się za szczupłą, ale nie "drobną".
                                • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 12.07.16, 10:40
                                  czuja sie bo to sie im sugeruje, spojrz na niektore komentarze (tu i w watku obok)
                                  niedowierzanie i kpiny
                    • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 16:44
                      Kombinuj dalej, ale co byś nie wykombinowała, to nie zmienisz znaczenia moich słów panno na przekór. Nigdzie nie twierdziłam bowiem, że jesteś drobna.
                      • triismegistos Re: Stanik 75B 12.07.16, 09:42
                        Nie, natomiast usiłujesz udowadniać, że kobiety większe ode mnie są drobne.
                        • snakelilith Re: Stanik 75B 13.07.16, 10:00
                          triismegistos napisała:

> Nie, natomiast usiłujesz udowadniać, że kobiety większe ode mnie są drobne.
                          >

Nieźe ci się w głowie pogmerało. Niczego takiego nie udowadniałam. Wręcz przeciwnie. Polemizowałam z forumką, która twierdziała wyżej, że rozmiar 65/70 noszą kobiety tylko bardzo drobne.
            • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:48
              triismegistos napisała:

> Siebie samej bym nie postawiła jako wzorzec "drobnej kobietki", ale sama naszam
              > obwód 65. Ciężko mi zatem wyobrazić drobną kobietkę, która ma o tyle szersze o
              > d moich żebra.
              >

Ja zawsze miałam pod biustem 75. Wprawdzie aktualnie szczupłą bym się nie nazwała, ale kilka lat temu przy 163 cm ważyłam 49 kg więc do grubych nie należałam. Pod biustem cały czas 75.
              • triismegistos Re: Stanik 75B 11.07.16, 16:01
                Między "gruba" a "drobna" jest jeszcze szereg możliwości. Serio.
                No, i nie upieram się absolutnie, że każda prawdziwie drobna kobietka nosi dobrze dobrany stanik.
          • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:26
            No to zależy też od biustu. Ja nosiłam 75B przy BMI 20 i byłam bardzo szczupła, drobna pewnie nie, bo nie jestem niska i nie jestem gruszką z wątłymi ramionkami i wąskim podbiuściem. Pod biustem miałam mierzone na gołych żebrach 74cm. I też wiele nie poprawiałam, bo biust miałam mały i samonośny, więc stanik się wiele nie przesuwał. Jak biust mi utył, a u mnie każdy dodatkowy gram idzie najpierw biust, to okazało, że stanik 75C, czy 75D już tak dobrze nie siedzi na miesjcu, ruch większego biustu zaczął powodować także wędrowanie za luźnego stanika.
        • kaczy_kuperas Re: Stanik 75B 11.07.16, 12:59
          Może być szczupła, ale raczej nie drobna. Po prostu szerokie plecy. Pod biustem man 68cm, nosze 65, nigdy nie trafiłam na 70-ke, która nie byłaby za luźna. Z tym, że ja mam raczej wąskie plecy a czasami i tak się zastanawiam czy nie jestem 'za duża' - mam prawie 180cm wzrostu.
      • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 09:41
        Jasne, jak te szczupłe chcą ciągle poprawiać stanik uciekający w górę, to niech kupią sobie przykrywacz biustu w rozmiarze 75B. Ja to drobna na pewno nie jestem, ramiona mam wizualnie szersze od bioder a noszę 70.
      • ruscello Re: Stanik 75B 11.07.16, 09:59
        Mam 75 w obwodzie (miseczki znacznieeeeeeeeeeee większe niż b), bo niestety mam typową figurę lalki Barbi z szerokimi żebrami. Drobne to one nie są z żadnej strony.
    • ladnyusmiech Re: Stanik 75B 11.07.16, 09:35
      Esotiq
    • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 13:59
      To ja i moje 75B i proszę się ze mnie nie śmiać, bo ja wrażliwa jestemtongue_out
      Na głowie mam turban więc nie pokażę!
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/sNnXwxyFhaKbrJblxX.jpg
      • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:00
        W rzeczywistości to chyba grubiej wyglądam, tak myślę....uncertain
        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:17
          jestes szczupla smile
          • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:20
            Nie jestemsad Zdjęcie było dla mnie dziś miłe, chociaż pod biustem to nie skłamałowink
      • schat-be Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:25
        Nie wiem rzecz jasna, co masz pod bluzką za stanik, ale rozważyłabym wizytę u brafitterki i zrewidowanie rozmiaru stanika. Imho Twój biust wisi zdecydowanie za nisko, sutki w staniku powinny być w połowie odległości między barkiem a stawem łokciowym.
        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:30
          a jak Ty widzisz jej sutki?
          ja widze tylko lagodny zarys piersi i moge sobie jedynie wyobrazic gdzie moze miec sutki - na dole owalu, posrodku, bardziej na bok.....
          poza tym jak ma maly biust to nie ma za bardzo co podciagac do gory po prostu taka jej uroda
          nie kazda kobieta ma biust pod broda, niektore sa wlasnie nisko osadzone
          • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:32
            kruche_ciacho napisała:

> a jak Ty widzisz jej sutki?
            >
            sutków to w ogóle nie widać, bo stanik ma parę milimetrów grubości. innych nie noszę jedynie push upy i sportowe
          • schat-be Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:44
            Założyłam, że nie chowa w staniku uszu spaniela wink i resztę sobie dopowiedziałam wink Trudne to nie jest.

Tak czy siak, imho 75b to to nie jest. Chciałabym zobaczyć, co dzieje się z obwodem na plecach...

Oczywiście, że nie każda ma biust pod brodą. Jednej będą pasować bardziej wąskie fiszbiny Freyi, innej znowu szersze Panache. Prawda jest taka, że grawitacja jest suką: prędzej czy później dopadnie każdy biust. Chyba lepiej, żeby było to później.
          • claudel6 Re: Stanik 75B 13.07.16, 00:27
            jezu,, jak to jest mały biust, to ja w ogóle nie mam biustu...sad
            tak na oko mam ze dwa razy mniejszą pierś. nosze 70C/D.
        • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:30
          to bardzotka założona na szybko, rzeczywiście jest niżej, cycków nie mam zwisających, tylko kurna małe jakieś takie, więc wspomagam się push-upami. mam staniki lepiej "trzymające" , podnoszące biust i ściągające (nie wiem jak to wytłumaczyć) ale szczerze mówiąc wolę w sportowych śmigać
      • morgen_stern Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:40
        Niestety, na tym zdjęciu dokładnie widać, jak źle masz dobrany rozmiar. Szczupła, zgrabna dziewczyna, a cycki przy pasie. W staniku! Stąd też bieganie w sportowych stanikach, po prostu sam podświadomie czujesz, że coś jest nie tak i obecnie noszony rozmiar jest niewygodny.
        • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 14:54
          morgen_stern napisała:

> Niestety, na tym zdjęciu dokładnie widać, jak źle masz dobrany rozmiar. Szczupł
          > a, zgrabna dziewczyna, a cycki przy pasie. W staniku! Stąd też bieganie w sport
          > owych stanikach, po prostu sam podświadomie czujesz, że coś jest nie tak i obec
          > nie noszony rozmiar jest niewygodny.
          >

No fakt, że w większości staników mi zwyczajnie niewygodniesad Ale mam taki jeden stanik który podnisi mi te cycki do górytongue_out
          Jeden...jedyniutki....
          • morgen_stern Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:00
            Tu masz mapkę:

www.google.com/maps/d/viewer?mid=15k6qZdMPi8fi1sYAqsiCksAScRY

Znajdź swoją miejscowość, albo jakąś w pobliżu i klikaj na sklepy. Masz dokładne informacje, gdzie możesz sobie dobrać rozmiar. Nie dręcz już swoich piersi i mówię ci to ja, eks-75 B.
            • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:11
              morgen_stern napisała:

> Tu masz mapkę:
              >
              > www.google.com/maps/d/viewer?mid=15k6qZdMPi8fi1sYAqsiCksAScRY
              >
              > Znajdź swoją miejscowość, albo jakąś w pobliżu i klikaj na sklepy. Masz dokładn
              > e informacje, gdzie możesz sobie dobrać rozmiar. Nie dręcz już swoich piersi i
              > mówię ci to ja, eks-75 B.
              >

Dzięki morgen! Dla mnie to Warszawa i okolicesmile Ach te cycki, nie dość, że małe to i kosztownewink
              Zazwyczaj kupowałam staniki w Triumphie, ten ze zdjęcia to Triumph właśnie. Ostatni zakup linkowałam tu i ten biustonosz jest najwygodniejszy, ale chyba rzeczywiście należałoby zaufać profesjonaliście.
              • morgen_stern Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:15
                W Dopasowanej na Waszyngtona jest bardzo szeroki wybór i stamtąd właśnie (jak jeszcze byli pod inną siedzibą) miałam pierwsze dopasowane staniki.
              • schat-be Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:23
                No i dobrze! Twój biust będzie Ci dozgonnie wdzięczny wink

I wcale nie jest taki maciupki znowu.
              • edelstein Re: Stanik 75B 11.07.16, 16:09
                Jak zaufalam profesjonaliscie to mialam pp staniku tak wzarte miejsca,ze przez 2tyg leczylam otarcia.
                Ide do sieciowki i kupuje,nic mi sie nie wrzyna,cycki nie lataja.Najczesciej trafiam w New yorkerze odpowiedni stanik.Kosztuje grosze.
                • paskudek1 Re: Stanik 75B 11.07.16, 19:32
                  edel to, że trafiłaś na złego fachowca nie oznacza że dobrych nie ma. Tak samo jakbyś sama sobie płytki kładła, hydraulikę robiła i auto naprawiała bo gdzieś kiedyś ci to sfuszerowali. Dziewczyny tu dobrze radzą - iść do SPRAWDZONEGO sklepu, a te są opisane na stanikowej mapie świata, Polski i mierzyć, mierzyć, mierzyć. Jak sasza przymierzy 20 staników w różnych rozmiarach i fasonach to jakiś dla siebie znajdzie.
                  • edelstein Re: Stanik 75B 11.07.16, 22:04
                    Po co?to co jest w sieciowkach mi absolutnie starcza.
                    • paskudek1 Re: Stanik 75B 12.07.16, 13:40
                      możwe tobie wystarczą, ale jak widać z opisu saszy nie. Najwyraźniej NIE MA 75B. A i ty, jakbyś trafiła na lepszego fachowca to może miałabyś inny pogląd. W końcu ja też edyś nosiłam 75D i wydawało mi się że wszystko jest ok, mam koleżanki co noszą 75B i też uważają że jest dobrze. A ja WIDZĘ że jest źle. Tylko jak to wytłumaczyć jak ktoś słuchać nie chce i spróbować też nie?
                      • ola766 Re: Stanik 75B 12.07.16, 14:14
                        No dokładnie, ostatnio próbowałam koleżankę delikatnie uświadomić, że stanik, który nosi - 75A - niezupełnie odpowiada jej biustowi, i czy może chociaż przymierzyć przy okazji 70D?
                        Nie i koniec, bo ona przecież TAKIEGO WIELKIEGO BIUSTU NIE MA.
                        Swoją drogą, ciekawe, z czego wynika ta niechęc do zmiany? Że literki inne?
                        • morgen_stern Re: Stanik 75B 12.07.16, 14:19
                          Tak, te literki działają na niektóre kobiety zupełnie irracjonalnie. Jeszcze jedna rzecz mnie zadziwia, może ja tego nie rozumiem, bo nie mam dużego biustu wink ale hojniej obdarzone przez naturę często bronią się przed noszeniem dobrze dobranego stanika, "bo te miski są takie WIELKIE!". No tak, lepiej wciskać się w "małe miski", wtedy ten ogromny biust od razu wydaje się mały i zgrabny.
                          Czemu kobiety tak często nie biorą pod uwagę własnej wygody, własnej indywidualnej budowy i dlaczego są tak mocno zależne od opinii innych? Gdyby to facet miał się męczyć z niewygodnym, przesuwającym się stanikiem lub cyckami podskakującymi w luźnym staniku dawno rzuciłby to w cholerę smile
                          • paskudek1 Re: Stanik 75B 12.07.16, 14:34
                            bo wyeksponowany biust to biust "wulgarny" i źle się kojarzy. Bo kobieta z wyeksponowanym biustem to podnieta dla facetów, głupie docinki i komentarze itp. Żyjemy niestety z tak głęboko zakodowanymi tabu, tym co wypada i nie wypada że strach. Ja mam w pracy dwie koleżanki tak bezpośrednio. jedna z mniejszym biustem ubranym fatalnie ale nawet nie próbuje czegoś zmienić, druga niby wie,ze staniki ma źle dobrane ale ona ma większy biust. Jak założy stanik dobrze dobrany to ten biust będzie taaak wielki a na takiego nie chce. Inna kwestia to taka, że ja nie ukrywam - uświadamiając - że zmiana rozmiaru na dobry o niestety koszty.
                            • morgen_stern Re: Stanik 75B 12.07.16, 14:42
                              Nie wiem, mam zupełnie inne podejście, dlatego ciężko mi się wczuć. Jak się dowiedziałam, że mam szansę na miękki i wygodny stanik to kompletnie nie interesowało mnie, jaki symbol będzie mieć rozmiar - mógłby nazywać się nawet "minus 200A" - i przełknęłam jakoś te pierwsze wydatki na staniki, taka byłam szczęśliwa... przecież to nie fanaberia, a własne zdrowie, komfort i uroda.
                            • yuka12 Re: Stanik 75B 12.07.16, 14:52
                              Zgadzam sie. Mam duze piersi, fakt ze dopiero od kilku lat, i jest mi z tym niewygodnie. Fizycznie- bo sa ciezkie, bo ramiaczka stanika zostawiaja slad na ramionach, bo ciezej biec (do biegania musze kupic chyba pancerz a nie stanik), bo nie sposob polozyc sie chociazby na brzuchu. Psychicznie - bo mam wrazenie, ze przy wiekszym dekolcie czy obcislejszej bluzce wszyscy sie lampia na ten moj biust, czuje sie wyrozniona na sile, poza tym duze staniki naprawde wydaja sie mi ogromne i oblesne, tak jak moje zwisajace dynie. Na koncu finansowo i praktycznie - ciezej kupic duze staniki, co pokazuje juz kolejna dyskusja na ten temat na forum, nie mowiac o wyborze kolorow czy fasonow, kosztuja czesto wiecej niz male rozmiary, jest wiecej klopotow z doborem innej bielizny i wierzchnich ubran np. marynarek zwlaszcza w przypadku sporych biustow ale stosunkowo waskiej talii. Mam sporo bawelnianych topow, ktore w okolicy pasa po prostu sporo zwisaja, za to sa dobre w ramionach i biuscie. O bluzach koszulowych, ktore zreszta uwielbiam, juz wole nie pisac.
                              • yuka12 Re: Stanik 75B 12.07.16, 14:53
                                Przepraszam za "sporo". Cos mi to slowo wyjatkowo ostatnio utkwilo w glowie smile.
                              • paskudek1 Re: Stanik 75B 12.07.16, 15:00
                                yuka a jakich staników próbowałaś? Byłaś kiedyś na stsanikomania.pl? Polecam boga bo można się tam sporo dowiedzieć. I wybij sobie z głowy ze masz jakiś "obleśny" biust cyz nieładny czy jaki tam. KAŻDY biust jest ładny tylko trzeba o niego zadbać. A stanik z większą miską nie musi być "obleśny". Popatrz sobie na staniki Ewy Michalak, ładne wzornictwo ma Gaja, Dalia. Nie wiem jakiego rozmiaru potrzebujesz ale zdecydowanie najszerszą rozmiarówkę ma Ewa Michalak.
                                • yuka12 Re: Stanik 75B 12.07.16, 15:09
                                  Dla mnie sa oblesne, bo sa takie duze (miseczka H). Bez wzgledu na kolor i wzor. Nie zrozum mnie zle - jestem daleko po 40., a duze piersi mam od jakis 4-5 lat. Za malo czasu, zeby sie oswoic. Przedtem mialam na tyle maly i jedrny biust, ze czesto chodzilam bez biustonosza. Uwielbialam to, staniki mnie wiezily. A teraz przezywam szok. Tylko maz sie cieszy, ale on nie musi tych stanikow kupowac i nosic.
                                  Ps. Mieszkam w UK na prowincji.
                                  • little_fish Re: Stanik 75B 12.07.16, 16:23
                                    miseczka H to obleśny biust???
                                    • yuka12 Re: Stanik 75B 12.07.16, 16:28
                                      Dla kogos kto mial przez wiekszosc zycia miseczke C i do ciaz rzadko chodzil w staniku? Mnie sie wydaje obrzydliwie wielki.
                                      • little_fish Re: Stanik 75B 12.07.16, 16:40
                                        masz rację - wydaje ci się wink
                                      • triismegistos Re: Stanik 75B 12.07.16, 17:04
                                        Kryste panie. Noszę szacowną miseczkę G. Zawsze mi się wydawało, że mam zgrabne, niemal samonośne cycuszki, no, może nieco większe od średniej krajowej, a tu widzę, że tylko trochę dzieli mnie od obleśnie wielkich. A przez kilka dni w miesiącu są po prostu obleśnie, obrzydliwie wielkie.
                                        Chyba muszę chłopu jakoś wynagrodzić cierpienia obcowania z takim ohydztwem. Zawsze wiedziałam, że to złoty człowiek, ale chyba nie doceniam skali jego poświęcenia...
                                        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 09:17
                                          triiss.... wez juz daj spokoj....
                                          uncertain
                            • edelstein Re: Stanik 75B 12.07.16, 17:16
                              Od zawsze eksponuje biust,nie msm z tym zadnego problemu,zmiana literki jest wiec bez sensu
                        • claudel6 Re: Stanik 75B 13.07.16, 00:30
                          ja noszę ten rozmiar -zaświadczam - to jest mały biust.
                      • edelstein Re: Stanik 75B 12.07.16, 17:13
                        Zmiana literki jest bez sensu sloro stanik paduje,trzyma biust,nic sie nie wylewa i nic nie lata.
                        • paskudek1 Re: Stanik 75B 12.07.16, 17:29
                          edel to nie jest zmiana literki tylko wielkości miski. Nie wiem jak masz zaopatrzone te sieciówki w Niemczech ale w Polsce jest kiepsko. Jak jakimś cudem znajdę 65 to max będzie to 65D, no MOŻE E. A 65E to ja się mogę wypchać. Zazwyczaj jednak najniższym obwodem jest 70 i też E. A ja potrzebuję 65G albo CIASNEGO 70F. A tego nie ma w sieciowych sklepach. Owszem, skusiłam się na Allesa, bo była promocja. Rozwlekł się jak diabli. Też bym wolała płacić za stanik 30-50 zeta a nie 130.
                          • edelstein Re: Stanik 75B 12.07.16, 19:57
                            Ja nie patrze na literki,tylko na miski.Takie DD jest odpowiednikiem F.
                            • paskudek1 Re: Stanik 75B 12.07.16, 21:21
                              które DD jest odpowiednikiem którego F? Wiesz, jak mi obwód lata o plecach to nawet jak miska dobra to co mi po tym? Te cyferki i literki mają swój sens w połączeniu. oddzielnie nic nie znaczą
                              • ola766 Re: Stanik 75B 12.07.16, 21:53
                                To bardzo ładnie widac na zdjęciach, tę róznicę że miseczka B + obwód 65 to jest zupełnie co innego niz B + obwód 85 smile Zwłaszcza jak stanik z fiszbinami, bo ten jakby wycinek drucianego koła (i ilośc materiału zuzytego na miskę) jest naprawdę większy.
                                Ale może Edel rzeczywiście może kupować staniki w sieciówkach, tylko pozazdrościc.
                              • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 10:05
                                Mi nic nie lata,mam 75F/G. Znajduje staniki w zwyklych sklepach,czasem DD nie wchodzi mi wcale na biust,czasem jest za wielkie.Zalezy od kroju i aktualnego widzimisie sieciowek odnosnie numeracji.
                                • paskudek1 Re: Stanik 75B 13.07.16, 11:53
                                  szczęśliwa kobieto - masz obwód 75 to możesz sobie w sieciówkach kupować. Chociaż nie wiem w której dostajesz 75F/G. Oni zazwyczaj kończą na E. No ale, być może w Niemczech jest lepsze zaopatrzenie. ja niestety przy 74 cm pod biustem moge sobie zapomnieć nawet o 70 w biuście stanika. No chyba ze u Ewy Michalak, ale to bynajmniej nie jest sieciówka smile
                                  A co do lata-nie lata... mnie się też kiedyś wydawało ze jest dobrze. Ale ok, nie musisz nam wierzyć na słowo. Jak ci tak wygodnie to cześć ci i chwała
                                  • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 13:20
                                    Dlaczego mam wierzyc komus kto mojego biustu nie widzial i uwaza,ze wie lepiej czy moje staniki pasuja.
                • paskudek1 Re: Stanik 75B 12.07.16, 14:49
                  jeszcze raz zapytam - jak ci mechanik spier...li samochód to klejne awarie naprawiasz sama czy szukasz lepszego mechanika? Jak ci dentysta spartoli plombę to leczysz ząbki sama czy szukasz lepszego dentysty? Itd. Trafiłaś na ZŁĄ braffiterkę. Złą po prostu. Albo miałaś pecha bo stanik który w sklepie wydawał się na tobie dobry w czasie noszenia jednak był niekompatybilny z twoim biustem. Ja tez mam takie zakupy - w sklepie super i wspaniale a w noszeniu niekoniecznie. Mam rpzez to zrezygnować z dobrych sklepów i znowu wskoczyć w 75E dostępne dla mnie w sieciówce? Nigdy w życiu. W H&M, M&S czy Intimisimi 65G nie dostanę.
                  • triismegistos Re: Stanik 75B 12.07.16, 15:30
                    Daj sobie spokój, nie dotrze. Dobry stanik to spory wydatek, a metki nie widać, więc po co sobie głowę zawracać?
                    • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 12.07.16, 16:17
                      piszecie do edel?
                      swoja droga dziwi mnie to... niby taka markowa, jakosciowa itd a pod spodem nosi tanizne z sieciowek uncertain
                      • triismegistos Re: Stanik 75B 12.07.16, 16:20
                        Bo nie widać.
                      • edelstein Re: Stanik 75B 12.07.16, 17:22
                        Buhahaha u nas markowe staniki mozna kuoic za 10euro tak wiec ...
                        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 09:19
                          markowe w sieciowkach? troche sie pultasz
                          ale - nie moja sprawa, wazne ze tipsy masz w porzadku smile
                          • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 10:06
                            Ahh zapomnialam w Pl sieciowka oznacza C&A a nie DKNY.
                            • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 10:07
                              Tipsow nie nosze wiec pudlo.
                            • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 10:17
                              Nie mieszkam w PL wiec rowniez wiem co mozna znalezc w zagranicznych sieciowkach
                              gadasz bzdury
                              • edelstein [...] 13.07.16, 13:17
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 13:35
                                  pecha to maja Twoje cycki
                        • snakelilith Re: Stanik 75B 13.07.16, 10:14
                          Nie opowiadaj bzdur edel, też mieszkam w De i wiem, co tu można dostać za 10 euro. Jakie markowe? Za 10 euro to nawet Passionaty nie dostaniesz, do której ledwo wejdę miseczkowo, jak zdaży im się jakieś 70E/F. A ty podobno masz duży biust. Jaki to jest duży, bo ja mam pod biustem 74cm, w biuście 96cm. To takie rozmiar, który ludzie bez pojęcia, oceniają wizualnie na duże C, no może D. Nie zmieszczę go w żaden stanik ze sieciówki. Hunkemoeller ma czasem rozmiary 70E/F, ale jezu, jakie one w tych rozmiarach są brzydkie. I fasony, jak dla babci. Więc masz po prostu źle dobrany stanik. Jakiś usztywniany, fiszbiny nie objemują pewnie całego biustu, mostek nie dochodzi do ciała, na górze "seksowne" bułeczki. Noś sobie na zdrowie, pogadamy o estetyce po 40-tce- jak biust przestanie być samonośny.
                          • ola766 Re: Stanik 75B 13.07.16, 12:01
                            Wyżej napisała, że nosi 75F/G.
                            I że pisząc "sieciówka" miała na myśli DKNY. Bo tylko w Polacy sadzą, że to H&M i podobne.
                          • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 13:15
                            Nie wszyscy potrafia kupowac,ale to nie moj problem,ze ty nie potrafisz.Nie dosc,ze fiszbiny obejmuja caly biust,mostek dochodzi do ciala,to jeszcze nie mam buleczekbig_grin trauma normalnie dla ciebie,ze edel potrafi sobie dobrsc stanik i nie placic za niego jak za zboze.
                            • schat-be Re: Stanik 75B 13.07.16, 14:53
                              Wzruszyła mnie twoja historia, Edel, doprawdy. Rzuć jakimś linkiem może, bo ja to chyba jakaś nieogarnięta internetowo jestem i nawet na stronie DKNY nie jestem w stanie znaleźć miski większej niż E... Pominę już nawet fakt, że chyba kupujesz na jakichś grubych przecenach tylko, bo nawet teraz, w okresie wyprzedaży kosztują tak z minimum 20... funtów.

Na niemieckim Amazonie widziałam jakiś rozmiar 80F, ale to jest wyraźnie rozmiarówka kontynentalna, a nie brytyjska, więc dalej to jest maks miska E...
                              • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 15:34
                                Jak ktos sie kieruje literka, a nie przymierza to nie znajdzie.
                                • triismegistos Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:13
                                  Lol. Niby kupujesz staniki z DKNY, a dopiero teraz cię poinformowano, że nie mają twojej rozmiarówki. Jeśli jest coś bardziej żałosnego niż szpanowanie kasą to jest to szpanowanie kasą, której się nie ma.
                                  • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:16
                                    Pasuje w staniki DKNY 80Ebig_grin nie ma nic bardziej zalosnego niz zazdroszczenie innej kobiecie stanikabig_grin
                                    • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:38
                                      80E to nie sa duze piersi
                                      • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:39
                                        Oczywiscie,malutkie sabig_grin
                                        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:46
                                          czyli jak sie okzauje po prostu rozmiaru swojego nie znasz
                                          • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 17:12
                                            Najwodoczniej nie znam,bo co marka to inna literka pasujebig_grin
                                      • d.o.s.i.a Re: Stanik 75B 13.07.16, 17:08
                                        >>> 80E to nie sa duze piersi

Piersi nie, ale obwod pod biustem to spory.
                                        • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 17:10
                                          I co w zwiazku z tymbig_grin mam bardzo szerokie zebra.
                                          • triismegistos Re: Stanik 75B 14.07.16, 14:17
                                            Tia, szerokie żebra big_grin
                                        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 17:18
                                          wlasnie kombinacja obwod + miseczka mowia ze to nie jest duzy biust

np kombinacja 70 E to jest juz biust spory
                                          • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 17:21
                                            Bzdura.Mam tez staniki 75 DD , 75 F, oraz 80 D.Wszystkie pasuja
                                    • triismegistos Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:45
                                      To nie zazdrość, tylko oszczędzaj i kup sobie coś porządnego.
                                      • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 17:09
                                        big_grin chle chle szczegolnie gdy sa w tej samej cenie,muszeeeee barrrdzooo oszczedzacbig_grin
                                        • triismegistos Re: Stanik 75B 14.07.16, 14:14
                                          W tym wątku były już:
                                          a) tańsze od tego co tu kupujemy
                                          b) w tej samej cenie
                                          c) droższe, o wiele droższe, takie, ze na pewno żadnej użytkowniczki powiedzmy Fauve na nie nie stać
                                          Ponieważ zaś sprawdziłaś tylko rozmiarówkę swoich ulubionych staników udzielę ci informacji na przyszłość. Jak na konstrukcję/ design/dostępną rozmiarówkę to faktycznie, wypadają całkiem drogo.
                                          Ale zdecydowanie nie jest to bielizna z wyższej półki.
                                          • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 14.07.16, 14:41
                                            zdecydowanie nie jest
                                            zakupilam zachecona delikatnym materialem, lezal tez dobrze
                                            w noszeniu okazalo sie ze obwod maja tak elastyczny ze nawet zapiecie na ostatnia haftke nie pomaga na "latajace cycki"
                                            DKNY z reszta nie jest firma od bielizny damskiej, celuja raczej w odziez i perfumy a bielizna to tak jakby przy okazji.... wiec czego oczekiwac
                                            • snakelilith Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:06
                                              DKNY to taka marka popularna wśród niemieckich nastolatków. Noszą majtki tej marki z dobrze widocznym logo do niższycy dżinsów, by zrobić wrażenie na rówieśnikach. Taki odpowiedik CK z lat 80-tych. I nawet w wyprzedażach staniki tej marki nie kosztują 10 euro, więc edel była za leniwa by sprawdzić czy jej historia kupy się trzyma. 10 euro to kosztują rozciągliwe w miseczkach szmaciaki marki Beedees w Kaufhofie. Wtedy nawet literki nie są ważne, dlatego edel nie może się zdecydować jaki rozmiar w ogóle nosi.
                                              • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:35
                                                "DKNY to taka marka popularna wśród niemieckich nastolatków. Noszą majtki tej marki z dobrze widocznym logo do niższycy dżinsów, by zrobić wrażenie na rówieśnikach"

no i to tez do edel pasuje wink
                                    • d.o.s.i.a Re: Stanik 75B 13.07.16, 17:05
                                      >> Pasuje w staniki DKNY 80Ebig_grin

Zawsze mi sie wydawalo, ze Ty anoreksje masz I chuda jestes.
                                      • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 17:11
                                        Mam normalna budowe.Anoreksji to nigdy nie mialambig_grin
                                      • triismegistos Re: Stanik 75B 14.07.16, 14:15
                                        Oh, co wątek to to ma inną figurę, inny wiek, co akurat pasuje tongue_out
                                  • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:18
                                    stanik z DKNY to zaden szal - kosztuje jakies 50 - 60 euro, wiec jesli dla edel jest to cos czym mozna sie chwalic jako drogim nabytkiem, no to wow
                                    poza tym smiem stwierdzic, ze nie jest to firma dla kobiet z duzym biustem, rzeczywiscie rozmiarowka konczy sie na E
                                    a jesli edel mimo wszystko cos tu znajduje, to po prostu nie zna rozmiaru wlasnego biustu albo wlasny biust masakruje
                                    • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:23
                                      Ja sie nie musze chwalic stanikami,kupuje takie jakie mi pasuja,jak sie okazuje w tej samej cenie co te wasze freye big_grin
                    • edelstein Re: Stanik 75B 12.07.16, 17:18
                      Dobry stanik to taki,ktory trzyma dobrze biust,nie widze senu placenia 60euro skoro mam za 20euro taki ktory spelnia kryteria
                  • black.emma Re: Stanik 75B 13.07.16, 15:35
                    Czyli masz pod biustem 74 a nosisz 65? To jest wygodne?
              • agni71 Re: Stanik 75B 13.07.16, 15:22
                saszanasza napisała:

> Dzięki morgen! Dla mnie to Warszawa i okolicesmile Ach te cycki, nie dość, że mał
                > e to i kosztownewink
                > Zazwyczaj kupowałam staniki w Triumphie, ten ze zdjęcia to Triumph właśnie.

Powiem ci, że tez lubię staniki Triumpha (nie wszystkie modele oczywiście) i oni mają niektóre modele w rozmiarach np. 70F, który noszę. Więc w pierwszej kolejności możesz sie pofatygować do sklepu, w którym zawsze kupujesz Triumpha i przymierzyć coś z mniejszym obwodem i większą miską. Na tym zdjęciu masz faktycznie biust zawieszony jakoś dziwnie nisko, a na grubą to ty z pewnością nie wyglądasz.
          • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:16
            saszanasza napisała:

> No fakt, że w większości staników mi zwyczajnie niewygodniesad

Dziewczyno, to najlepszy dowód na to, że nosisz zły rozmiar. Nawet jak nosisz kilkucentymetrową gąbkę, to twój biust w ogóle nie jest taki mały i można go ładnie wyeksponować, ale najpierw trzeba wyjść poza 75B uniwersum. Nie kłują cię fiszbiny w biust po bokach? Osobiście uważam, że na tym zdjęciu wyglądasz strasznie, masz sztuczne, styropianowe górki, na dodatek trochę nieforemnie nisko rozłożone, a założę się, że masz piękny biust warty lepszego stanika.
            • saszanasza Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:28
              snake, no ogórkow to nie mam, raczej okrągłe te cycki i takie nie zwisające (bo chyba nie ma co tam zwisaćuncertain) ale pięknymi to bym ich nie nazwaławink
              no ten stanik rzeczywiście jest źle dobrany. ja chyba w ogóle nie powinnam nosić bardotek, a niekiedy zwyczajnie trzeba je założyćuncertain
              a jak już nic mi nie pomoże, to bluzeczkę zmienięwink
              • kaczy_kuperas Re: Stanik 75B 11.07.16, 15:46
                Każdy biust jest piękny smile A w dorbze dobranym staniku będzie wygodnie, obaczysz. Dziewczyny dobrze pisza big_grin
              • snakelilith Re: Stanik 75B 11.07.16, 16:42
                saszanasza napisała:

> snake, no ogórkow to nie mam, raczej okrągłe te cycki i takie nie zwisające (bo
                > chyba nie ma co tam zwisaćuncertain) ale pięknymi to bym ich nie nazwaławink

Nie ogórki, a górki. W sensie pagórki. Styropianowe. Nie obrażając kobiet z protezami, ale jak protezy. Z naturalnym biustem nie mające wiele wspólnego. I nie zwisające, a przypłaszczone i przykryte górą gąbki. Jestem pewna, że biust masz okrągły, lekki i jestem nawet pewna, że bez stanika wyglądasz lepiej niż w tym puśapku.
      • pade Re: Stanik 75B 11.07.16, 17:17
        Ja mam m/w taki biust, tylko wyżejsmile i noszę 75 E
      • vivyan Re: Stanik 75B 12.07.16, 11:39
        Dziewczyny dobrze radzą smile Chyba pora, żebyś się wybrała do porządnej braffiterki , bo szkoda biustu smile Mówię to ja, w poprzednim wcieleniu (sprzed 'ostanikowania') wiecznie sfrustrowana posiadaczka biustu 75 c, obecnie uświadomiona nosicielka 65 H ! smile
        Ps. Masz świetną figurę, nie psuj jej niedopasowanym stanikiem ! smile
    • d.o.s.i.a Re: Stanik 75B 12.07.16, 17:50
      A ja troche z innej strony. Od kiedy zaczelam nosic te swietnie dopasowane staniki (choc u mnie to byla zmiana delikatna z 75B do 70D), dobrze podtrzymujace pod biustem I dobrze wygarniajace biust to... zrobily mi sie zmarchy pod biustem. Wlasnie tam, gdzie stanik tak dobrze zbiera biust. Sciagam ustrojstwo - a wielkie zmarchy tam sa, pod cyckami I w dekolcie miedzy cyckami. I co z tym fantem zrobic? Tak ma byc?
    • aankaa Re: Stanik 75B 12.07.16, 19:09
      spytaj wujka gugla o stanikową mapę świata
    • angeika89 Re: Stanik 75B 12.07.16, 23:38
      Nie mogę z Waszych odpowiedzi...
      W rybnym, na bazarze, w kiosku ruchu etc big_grin
      Swoją drogą jest to ogólnie dostępny rozmiar i kupisz wszędzie...
    • triismegistos Re: Stanik 75B 13.07.16, 15:38
      Edel, jak zwykle kulturalna i urocza big_grin
      • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 15:40
        tez mie to urzeklo big_grin
        no ale pasuje do tych tipsow i bawelnianych stanikow z sieciowek wink
      • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 15:51
        Idz truskawki zbierac,bo inaczej bedziesz musiala rok na stanik odkladac przy twojej marnej pensji.
        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 15:54
          tylko takie prace znasz? to sie nie dziwie ze jedynie na sieciowki cie stac smile
          • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 15:57
            Dla was sa one odpowiednie,poodkurzania juz bym ci nie zlecila,jeszcze bys mi cos zniszczyla.
            Mnie stac bez problemu na sieciowki,a ty musisz caly rok zylowac na jeden stanik,ktory kosztuje 140zlbig_grin
            • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:02
              nie posluguje sie zlotowkami ale to szczegol wink
              za glupia jestes zeby z toba dyskutowac
              • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:04
                Aaaa zapomnialam,ze sie dowartisciowujesz podawaniem w funtachbig_grin brzmi tak swiatowotongue_out
    • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:03
      problem w tym ze ty innego poziomu nie znasz.... co juz nie raz udowodnilas, pani manikiurzystko wink
      • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:10
        big_grin masz jakis problem z przyswajaniem wiedzy?nie jestem manikiurzystkabig_grin chyba stary cie na pozegnanie za mocno w glowke palnal
        • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:14
          widzisz? nawet tego nie lapiesz.... manikiurzystko tongue_out prostas, oj prostas smile
          • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:25
            Biedulo az tak cie cudzy stanik w oczy kole.Ciekawe jakby zareagowal psychiatra gdybys mu wyznala,ze dostajesz pier...ca podczas rozmowy o stanikach.To nie jest normalne,powinni cie przepbadac,i odebrac dzieci poki sie nie wyjasni czy potrafisz sie nimi zajac.
    • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:07
      Piszesz o sobie?big_grin biedna triss i ciacho,dostaja pier..lca na punkcie cudzych stanikowbig_grin no w konu w czyms musicie zgrywac specjalistki.Rozumiem.
      • triismegistos Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:11
        Cherie, to, ze cię nie stać na nowy stanik to jeszcze żaden powód, by wylewać gnój na forum.
        • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:13
          Z nas dwoch,to ty grzebiesz po lumpeksach,wiec kigo tu nie stac na nowe To musi byc strasznie frustrujace,taka stara,a mniej niz mloda edel.
          • triismegistos Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:15
            Może też powinnaś zacząć, cię będzie stać na lepszą bieliznę. Albo przunajmniej zapoznanie się z rozmiarówką dkny big_grin
            • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:19
              Zostane przy DKNY na ktora cie nie stacbig_grin Wspolczuje slepego kierowania sie rozmiarowka,kazda kobieta wie,ze co sklep to inna numeracja.Aaa zapomnialam ty chodzisz tylko po lumpeksach,a tam juz metki poodcinane sa albo sprane.
              • triismegistos Re: Stanik 75B 13.07.16, 16:47
                Tu masz rację- nie stać mnie, żeby masakrować sobie biust badziewiem smile
              • paskudek1 Re: Stanik 75B 13.07.16, 19:58
                wiesz edel, ja tam prowincjonalna gęś jestem. Gdzie mi do twojej światowości i markowych ciuchów więc... poszukałam sobie w sieci tego DKNY. Przyznaję szczerze - NIC mi ten skrót nie mówi, marki nie znam. I wiesz co... szczotką na długim kiju i za 10 zeta bym tych staników nie chciała. Co do rozmiarówki się nie wypowiem, bo nie mogłam tabelki znaleźć. Ale wzornictwo mają tak mierne, powtarzające się, ze aż szkoda. W porównaniu z naszą Dalią, Gają i Ewą Michalak to kicha i bida z nędzą.
                • edelstein Re: Stanik 75B 13.07.16, 20:11
                  Ale kaze ci ktos chciec?to byl przyklad sieciowki z ktorej mam staniki.
    • triismegistos Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:08
      Tylko się nie popłacz tongue_out
      • edelstein Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:13
        Z powodu niezrownowazonej odoby nie majacej wlasnego zycia,marz dalej.
        • triismegistos Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:17
          O tym, ze jesteś niezrównoważona wiadomo od dawna, ale nie musisz już się tak na forum żalić, ze nie masz swojego życia. Trochę godności dziewczyno smile
          • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:29
            "Trochę godności dziewczyno"

triss, mow do edel tak zeby zrozumiala, nie badz juz taka zlosliwa ..... big_grin
            • edelstein Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:33
              Mam kolejna psychofanke.Jak slodko.(edel gwizdze)do nogi trisska,do nogi ciachobig_grin
              • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:42
                skoro schodzisz juz na ten poziom to przypuszczam ze nawet zwierze domowe przerasta Cie inteligencja i manierami smile
                • edelstein Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:45
                  Psy szczekaja,karawana jedzie dalej.Uwazaj by cie ktos nie uspil jak cie z kundlem pomyli.
                  • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:52
                    kolejny przeblysk madrych powiedzonek edel big_grin
                    no ale, do robienia paznokci zbytniej inteligencji nie trzeba
                    a nie, czekaj..... mowilas o zbieraniu truskawek - uwazaj na tipsy!
                    wink
                    • edelstein Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:57
                      Zieeew.
                      • kruche_ciacho Re: Stanik 75B 14.07.16, 16:15
                        ah tak, nawet glupota ma swoj kres
                • triismegistos Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:54
                  Phi, mój taboret ją przerasta.
          • edelstein Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:30
            big_grin bylas juz ze swoim problemem u specjalisty? co raz bardziej ci odbija.Wcale bym sie nie zdziwila gdybys ty okazala sie osoba ktora pisala obelzywe wiadomosci do meza Rosy.
            • triismegistos Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:52
              Edel słonko, ty nie jesteś dla mnie żadnym problemem smile Nie bedę z tobą szła do żadnego specjalisty, bowiem cenię sobie prostą rozrywkę.
              • edelstein Re: Stanik 75B 14.07.16, 15:57
                (Edel jest smutno,ze trisska wypiera swoje problemy psychiczne)sad
                • triismegistos Re: Stanik 75B 14.07.16, 16:09
                  Nie wypieram twoich problemów edel, wręcz przeciwnie, wytykam ci je z prawdziwą przyjemnością smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka