Dodaj do ulubionych

Meble kuchenne Ikea + remont

13.07.16, 08:31
Po prawie 2 m-cach remontu kuchni wczoraj ekipa zmontowała meble kuchenne z Ikea. Nie spodziewałam się, że zrobią to w jeden dzień. Pozostało tylko zamówić blat pod wymiar na który czeka się 4-8 tygodni !!! acha i trzeba jeszcze jechać do Ikea żeby go extra zamówić bo ekipa tylko wymierzyła i zostawiła pomiary. Dlaczego to wszystko musi tak długo trwać?
Wszystko z przeszkodami....a to fuga nie taka jak w sklepie, kolor farby inny niż na wzorniku, framuga drzwi Porta źle skompletowana w fabryce, niedostępność płytek których nam zabrakło. Nosz...masakra. Teraz blatu nie ma więc płyta do gotowania, zlewozmywak nie są zmontowane. Pozostaje koczować w piwnicy....a tu zatrzęsienie warzyw w ogródku na przetwory. Jak sobie radzicie z długimi remontami?
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 08:35
      A nie zamawiałaś blatu razem z meblami?
      • koala0405 Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 08:43
        Tak , zamawiałam blaty pod wymiar razem z meblami ale mierzą dopiero po zmontowaniu całości kuchni. teraz trzeba się pofatygować osobiście do ikea i zamówić wg wzoru zostawionego przez ekipę. Taka procedura niestety. Można kupić blaty od ręki ale będą nieładnie łączone listwami. U mnie się nie dało kupić gotowych od ręki bo potrzebuję szerszy /do zamontowania zlewu pod oknem tj. u mnie zamiast parapetu będzie blat odpowiednio docięty/.
        • milka_milka Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 08:57
          Rozumiem. Rzeczywiście, wymyślili to bez sensu.
          • niu13 Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 09:07
            to był błąd mojego życia że kupiłam kuchnię w IKEA. Rok temu przez to przechodziłam i nikomu nie życzę.Te meble są brzydkie i tandetne. Jak bym miała teraz wybierać wersję oszczędnościową to kupiłabym jakiś zestawik z castoramy czy innego leroya. My zaczęliśmy remont pod koniec lipca a skończyliśmy pod koniec września. A efekt słaby, kasy poszło dużo za dużo bo lodówka sie po drodze popsuła przy przenoszeniu. Koszmar
            • koala0405 Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 09:10
              Moi znajomi mają kuchnię Ikea i są zadowoleni. Nie wygląda na tandetną. Ta z Castoramy to dopiero badziew.
            • fraudes Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 09:13
              A ja jestem zadowolona z kuchni IKEA. Ma już 10 lat i jeszcze drugie 10 wytrzyma. A kto by chciał mieć taką sama kuchnie więcej niż 20 lat?! Mam fronty drewniane i nie wyglądają tandetnie - kwestia także dodatków - blatu i gałek. Zalety - gdy coś się zepsuje (u nas wypaczył się front) z reklamacją nie ma problemu. Gdy po 5 latach chciałam kuchnie nieco przerobić to (mimo, ze tych frontów już nie sprzedawali) ściągnęli mi kilka z zapasów w Szwecji.
              • milka_milka Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 09:47
                Ja. Mam świetną kuchnię juź prawie 15 lat i nie zamierzam zmieniać.
                • notting_hill Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 09:52
                  Przebiję... smile. Moja kuchnia, przywieziona na dachu służbowego Volvo z Almhult, ma już 23 lata. Nie ma powodu, żeby ją wymieniać, wystarczyło wymienić gałki i blaty, żeby odświeżyć look.
                  • milka_milka Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 09:56
                    Kuchnia mojej ma mamy ma ze 40 lat. I najlepsze jest, że nic nie jest spaczone czy wykrzywione. Fronty mama kilka razy przemalowywała, ma do tego rękę, zmieniła blat i gałki. Fakt, szuflady stare, ale to tylko jedna wąska szafka.
                    A dokupione nowe powypaczały się po paru latach.
        • tol8 Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 11:17
          Co ty opowiadasz...
          Zamówiłam kuchnię z blatem. U nas też dwie czy trzy głębokości wyszły.
          Blaty przyjechały z meblami, po montażu dopasowano je pięknie, łączenia bez żadnych listew...
          • koala0405 Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 12:17
            Nam powiedziano że dopiero po montażu mogą wymierzyć blaty. Zamawialiśmy we Wrocławiu
            • koala0405 Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 12:18
              Zamówiliśmy meble 4 czerwca
    • ricemice Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 09:40
      Skoro tyle trzeba czekać na blat dlaczego nie kupisz go gdzie indziej? Nie ma obowiazku kupowac wszystkiego w jednym sklepie W castoramie czy innym markecie tego typu, od reki docinają i maja do wyboru blaty drewniane i laminowane. Ja sama kupiłam kuchnie w Ikei a blat z dębu właśnie w Castoramie na drugi dzień po zamontowaniu szafek już miałam.
      • koala0405 Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 09:49
        Nie mogę go kupić gdzie indziej bo już za niego częściowo zapłaciłam /mam kredyt na meble/ . W innych sklepach nie widziałam takiego blatu jak chcę.
        • ricemice Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 10:48
          No trudno, skoro już zapłaciłaś to musisz poczekać. Na razie może połoz na szafki płytę OSB jako prowizoryczny blat, z tego co pamiętam jest dość tania.
          • koala0405 Re: Meble kuchenne Ikea + remont 13.07.16, 10:52
            właśnie mąż wykombinował że kupi najtańszy blat w castoramie /100 zł/ który później wykorzystamy po dokupieniu nóżek jako stolik w piwnicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka