Dodaj do ulubionych

Trunki... bubble bum..

13.07.16, 12:32
Ktos ma jakies zdanie? Syf czy moze byc? Przydaloby mi siw cos do taryfy albo jak tata nas odwozi do domu. Siedzonko regularnw posiadam. Myslalam raczej o sytuacji "lepszy rydz niz nic"
www.babyandtravel.pl/product-pol-1116-Pompowane-siedzisko-samochodowe-BubbleBum-czarne.html
m.youtube.com/watch?v=xWXV_QVwr38
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 12:39
      Omg... to jest syf..gorszy niż te styropiany...
      Taryfe zamawiaj z fotelikiem a dziadkowie niech kupia chcby jakis noname z przedziału wagowego - bedzie i tak lepsze niz to..
    • agata_abbott Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 12:39
      Ale Twoje dziecko jest chyba mniej więcej w wieku mojego, więc jeszcze pewnie jeździ w foteliku z pięciopunktowymi pasami? Nie wiem, co taka poduszka miałaby dać - chyba jedynie uchronić przed dostaniem mandatu (a to i tak nie jestem pewna). Nie wiem ile wynosi mandat za wożenie dziecka bez fotelika, ale biorąc pod uwagę, że to coś miałoby być tylko "na wszelki wypadek", czyli rzadko, i częstotliwość rutynowych kontroli policyjnych - inwestowanie 165 zł + przesyłka w poduszkę - jest dla mnie bez sensu.
      • ichi51e Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 13:06
        Ma 4lata ale ma ponad 116 wzrostu/20kg. I ogolnie duzym dzieckiem jest. Taryfa z fotelikiem to bialy kruk niestety
        • agata_abbott Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 13:20
          No to raz na ruski rok jedziesz taryfą bez fotelika i liczysz na to, że Cię nie złapią i nic się nie stanie. Bo taka poduszka bezpieczeństwa dziecku nie zapewni.
          I gdzie mieszkasz, że biały kruk?
          • ichi51e Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 14:28
            W PL. nie ma tu taksowek z fotelikami praktycznie. Jezdze czesto dosyc - 2/3 razy w tygodniu pewnie i przepisy przewiduja ze taksowka nie musi miec fotelika.
            • agata_abbott Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 14:31
              Też mieszkam w PLsmile I taksówkę z fotelikiem da się zamówić, chociaż przyznam, że z reguły albo trzeba za fotelik dopłacić, albo trzeba taksówkę zamówić z wyprzedzeniem.
              • ichi51e Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 14:34
                Ja jezdze z sawa i przewaznie jest to "trudne" i czesto okazuje sie ze siedzenie typu booster wlasnie
                • agata_abbott Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 14:39
                  Sawa czyli w Warszawie. I jeszcze narzekasz? smile No bez przesady! Da się złapać ubera z fotelikiem, w większości większych korporacji też się da za opłatą zamówić taksówkę z fotelikiem. A jakbym miała jeździć taksówką z dzieckiem częściej niż raz w tygodniu, to zaprzyjaźniłabym się z jakimś mieszkającym w okolicy taksiarzem, kupiła sensowny używany fotelik i umawiała się z nim na kursy z własnym fotelikiem, na konkretną godzinę. Ba, jakby współpraca dobrze szła, to pozwoliłabym mu z tym fotelikiem jeździć i do innych klientów.
    • oqoq74 Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 12:46
      Myślę, że jak przez chwilę się zastanowisz, to sama dojdziesz do tego, że to nie jest dobry pomysł.
    • kadfael Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 14:33
      O matko, a właściwie o ematko! Myślałam, że chodzi o jakiś modny w tym sezonie alkohol...
      • mamati3 Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 20:54
        Ja też... smile
        • 21mada Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 21:17
          no wlasnie. Dlaczego 'trunki'?
          • a.va Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 21:46
            Też myślałam, ze będzie o drinkach smile
          • ichi51e Re: Trunki... bubble bum.. 14.07.16, 18:10
            Bo ten drugi tak sie nazywa ;D
            A ajk widze - nie wkleilam - rozwazam jeszcze trunki - taki plecak z siedzonkiem
    • berdebul Re: Trunki... bubble bum.. 13.07.16, 21:45
      Tylko montowane na isofix/z możliwością przełożenia pasów bezpieczeństwa, inaczej w czasie wypadku w niczym nie pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka