Dodaj do ulubionych

Do kociar - o jedzeniu

28.07.16, 11:55
Drogie Kociary, ostatnio mojemu paniczowi odwaliło i konsekwentnie odmawia jedzenia Bozity o takiej:
zooart.com.pl/product-pol-10866-BOZITA-Cat-Mix-smakow-10x370g-uniw.html?gclid=CLKk8ejxlc4CFYH2cgod4GEMXg
Chyba mu się po prostu znudziła. Co polecanie w podobnym składzie i cenie (w stosunku do wagi opakowania)? Jako suche je Hill's.

Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 12:06
      Kup mięso-takie prawdziwe-wołowe, królicze, indycze, jagnięce itp.... Pokrój na mniejsze kawałki i włóż do zamrażarki-codziennie odmrażaj jedną porcję i już.
      Jak widać ze składu-znudził mu się kurak po prostu-jest w każdym opakowaniu na pierwszym miejscu.
      To co na etykiecie napisane stanowi tylko 4% całości-więc nie ma się co łudzić, że smak całości zmieni.
      • nigolla Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 12:09
        On nie lubi mięsa poza wołowiną (i to też nie wszystkie kawałki). Kurczaka, indyka, kaczki nie ruszy w żadnym wydaniu.
        Znasz w ogóle Bozitę? Nie ma tam kurczaka nawet kawałka w smakach nie-kurczakowych.
        • default Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 13:17
          Moje koty lubią Animondę Carny:
          www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/animonda_rafine_carny
          albo to (trochę droższe, dlatego kupuję tylko jak jest w promocji:
          www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/miamor
          Poza tym przepadają za karmą psią i zawsze asystują przy wydawaniu obiadu psom, żeby się także załapać na to:
          www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rinti
          Ta psia karma moim zdaniem jest super - jest naprawdę z mięsa, co widać gołym okiem (kawałki mięsa, chrząstek, całe kurze serduszka itp.). No i koty się na tym poznały smile
    • kamunyak Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 13:15
      zalinkowana przez ciebie karma ma 4% "wybranego mięsa" a co zawiera pozostałe 89% "składników mięsnych"?
      Ja kupuje karmę poniższą, ma dokladnie określony sklad. I trzeba na niego patrzeć bo np. ta sama firma produkuje karmy z gorszym składem, dużo tańsze.
      Tę karme moje koty bardzo chętnie jedzą. Póki co.
      karma dla kota
      • nowaczek1 Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 13:22
        kamunyak napisała:

> zalinkowana przez ciebie karma ma 4% "wybranego mięsa" a co zawiera pozostałe 8
        > 9% "składników mięsnych"?

Czytaj ze zrozumieniem:

"Składniki:
        wybrane mięso (min. 4%), wieprzowina, [...]
        Udział mięsa i składników mięsnych: 93 %"
        • kamunyak Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 13:42
          jeśli juz czepiasz się nie na temat to proszę powiedz, z czego składają sie "składniki mięsne" w pozostałych 89 % (czyli 93% - 4% mięsa właściwego)?
          bo nie wiem, co cie tak poruszło, że koniecznie musiasz zwracać mi uwagę?
          No, prosze wytłumacz mi to ze swoim zrozumieniem bo ja moze faktycznie, za głupia jestem.
          Naprawdę, nie potrafię zrozumieć takich osób jak ty, co to koniecznie muszą się wtrącać, niczego nie wnosząc do tematu, ale, oczywiście, muszą (muszą bo się uduszą) napisać moje "ulubione" ematkowe "czytaj ze zrozumieniem".
          • nowaczek1 Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 14:28
            Jezu, czytaj ze zrozumieniem.

Skład:
            Wybrane mięso min. 4%, wieprzowina [...]
            Udział mięsa i składników mięsnych: 93 %

Czyli:
            Wybrane mięso - króli czy kaczka czy co innego - 4%
            reszta składników mięsnych - wieprzowina - 89%
            reszta (7%) składniki mineralne, drożdze i tyle.

Tak trudno było?
    • aurinko Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 22:45
      Mój da się pokroić za animonde i miamor smile
    • olinka20 Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 22:59
      Moje lubią cosme:
      www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/karma_cosma_thai/cosma_karma_dla_kota/168676
      zwłaszcza kurczakową i tunczykową.
    • joann_80 Re: Do kociar - o jedzeniu 28.07.16, 23:12
      Animonda Carny rządzi. Moja lubi też Cats Finefood.
      Ostatnio kupiłam od babki na olx 10 puszek 200g Animondy właśnie za 28zł. Taniej niż whiskas a jaki skład smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka