agnieszka77_11 13.08.16, 18:54 Co myślicie o takim kardiganie z kapturem? Czy pasuje dla niewysokiej (165cm)? www.orsay.com/pl-pl/kardigan-z-kapturem-51103059.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kira02 Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 19:12 Jeśli nie masz idealnej figury, to odradzam. Spójrz na modelkę, kardigan dorobił jej brzuszek i znacznie powiększył pupę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 20:04 Jestem szczupła, choć niewysoka, a ewentualne niedoskonałości (niewielkie wcięcie w talii) mógłby nawet zatuszować Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 20:35 agnieszka77_11 napisała: > Jestem szczupła, choć niewysoka, a ewentualne niedoskonałości (niewielkie wcięc > ie w talii) mógłby nawet zatuszować Nie wiem jak w swetrze, ale w kurtce pasek taką talię PODKREŚLA. W sensie negatywnym, że szeroka. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 20:56 Mam odmienne zdanie - w ubraniach bez zaznaczonej talii kobiety wyglądają jakby były ciężarne. Pasek w dłuższym swetrze jest konieczny. Chyba ze nie będzie zapinany A co dylematów autorki wątku to uważam że ten sweter noszony do spodni rurek w kontrastowym kolorze lub spódnicy ołówkowej plus buty na obcasie będzie dobrze wygladal. O ile nogi szczupłe Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 21:01 ana119 napisała: > Mam odmienne zdanie - w ubraniach bez zaznaczonej talii kobiety wyglądają jakby > były ciężarne. No i tu jest pies pogrzebany! Mam szeroką talię, dobrze wyglądam w ubraniach TALIOWANYCH. Pojęcie taliowania najłatwiej wytłumaczyć na przykładzie kiecki. To jest kiecka taliowana. Sama z siebie, BEZ PASKA, podkreśla talię, bo tak jest uszyta. A to jest kiecka NIETALIOWANA, PROSTA, ściągana paskiem. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 21:23 Ja też zdecydowanie lepiej czuję się w sukienkach pierwszego typu, ale najczęściej chodzę w rurkach. U mnie spodnie wygrywają z kieckami. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:11 Obie sukienki są o niebo lepsze od tych ala ciążowych. Modelka w sukience nr 2 ma wąskie biodra i nawet przy braku wcięcia w talii jest dobrze zgrana obszerna gora i wyeksponowane nogi Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Ala to ma kota, a poza tym bądź uprzejma 13.08.16, 22:16 ana119 napisała: > Obie sukienki są o niebo lepsze od tych ala ciążowych wkleić jakąś tajemniczą sukienkę à la ciążowa, bo w końcu nie wiem, o co ci chodzi. Myślałam, że promujesz noszenie pasków, tymczasem tobie chodzi o jakiś zupełnie inny typ sukienek. Jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Ala to ma kota, a poza tym bądź uprzejma 13.08.16, 23:46 Ten typ m.zalando.pl/edc-by-esprit-sukienka-dzianinowa-off-white-ed121c079-a11.html Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ala to ma kota, a poza tym bądź uprzejma 14.08.16, 19:39 ana119 napisała: > Ten typ > m.zalando.pl/edc-by-esprit-sukienka-dzianinowa-off-white-ed121c079-a11.html Ściągnij to paskiem i otrzymasz zdjęcie nr 2. Weź pod uwagę, że modelka jest SZCZUPŁA i ZGRABNA. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 21:18 W spódnicach ołówkowych nie czuję się zbyt dobrze. Chodzę głównie w rurkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:14 To tylko przykład. Jeśli nosi się jeden typ spodni to można osiągnąć efekt ze ciągle tak samo się wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:25 swetrzysko z kapturem + ołówkowa spódnica o tempora, o mores Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:32 O tempora, o mores! to ja mogę zakrzyknąć czytając twój post. Nikt nie proponował autorce żadnej SPÓDNICY, na zdjęciu jest dzianinowa kiecka, która akurat układa się na modelce w kształt podobny do spódnicy ołówkowej. I nie jest to propozycja dla autorki wątku. Zdjęcia te odnoszą się wyłącznie do wypowiedzi Any o noszeniu pasków. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:47 może zacznij od tekstu pisanego (jest ciut wyżej) a nie od obrazków ? ana119 13.08.16, 20:56 A co dylematów autorki wątku to uważam że ten sweter noszony do spodni rurek w kontrastowym kolorze lub spódnicy ołówkowej... Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Jesiennie modowo swetrowo 14.08.16, 00:07 Spódnice tego typu są tez z dodatkiem lycry z grubszej bawełny czy dzianiny Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Jesiennie modowo swetrowo 15.08.16, 12:58 Nie wiem gdzie ty ram brzuszek widzisz.Z reszta nawet jesli to sweter ma byc wygodny.Podziwiam kobiety,ktore nie zaloza np krotkich spodenek, bo maja nieidealne nogi Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 20:12 Że sobie OT-nę - aż 6% wełny, ależ producent się rozszalał... ((( Zdaje się, że poza swetrami z kaszmiru za 700 zł i swetrami ręcznie robionymi za połowę tego nie ma już na rynku swetrów z wełny. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 20:54 Też to zauważyłam.... Swetr nawet ładny, ale skład go niestety dyskwalifikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:20 Orsay jest tani, a w ślad za tym idzie kiepski skład większości ich ubrań co widać gołym wzrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:27 larrisa napisała: > Orsay jest tani, a w ślad za tym idzie kiepski skład większości ich ubrań co w > idać gołym wzrokiem. To znajdź mi w necie fabrycznie nowe swetry z wełny. Z wełny - to znaczy ma być jej co najmniej 80%. Szukałam w różnych firmach i jak na razie najwyższy odsetek wełny to 30%. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Jesiennie modowo swetrowo 14.08.16, 03:01 Zawsze się wtedy zastanawiam, co jest kurde nie tak z naszymi góralami. Tak im źle, wiatr w oczy i nie wiadomo co, a nawet w górach nie można sobie porządnego wełnianego swetra kupić. Jak już to jakiś kubrak w nadrukowaną kratkę i koc w nadrukowane róże. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 14.08.16, 19:40 burina napisała: > Zawsze się wtedy zastanawiam, co jest kurde nie tak z naszymi góralami. Tak im > źle, wiatr w oczy i nie wiadomo co, a nawet w górach nie można sobie porządnego > wełnianego swetra kupić. Ale chodzi ci o taki, który można nosić przy pięciu stopniach ciepła zamiast kurtki? Bo mnie jednak o cieńszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Jesiennie modowo swetrowo 15.08.16, 13:42 burina napisała: > Zawsze się wtedy zastanawiam, co jest kurde nie tak z naszymi góralami. zapewne brak chętnych na swetry za 500+ zł. (Nie)stety przetworzenie owczego runa na sweter słono kosztuje. (rozważania o przydatności ras owczych w kontekście warunków pominę, bo temat i tak kładzie rachunek ekonomiczny) . Odpowiedz Link Zgłoś
numbertheory Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:38 Ja wełniane swetry kupuję w Benettonie... Ale nie jestem zachwycona ich jakością Widziałam też wełniane swetry za około 150 złotych w Peek and Cloppenburg, ale były szyte w Azji, więc ich nie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:41 numbertheory napisała: > Ja wełniane swetry kupuję w Benettonie... Ale nie jestem zachwycona ich jakości > ą Widziałam też wełniane swetry za około 150 złotych w Peek and Cloppenburg > , ale były szyte w Azji, więc ich nie kupiłam. W Peeku kupiłam dawno temu swetry wełniane. Bardzo były miłe w dotyku. Do pierwszego prania. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 13.08.16, 22:44 Kiedyś wełniane swetry robiła nasza Olimpia. Niestety doszła do wniosku, że zbytnio rozpieszcza klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Jesiennie modowo swetrowo 14.08.16, 11:06 O to, to!! Miałam kilka swetrów z Olimpii na przestrzeni wielu lat kupionych i cieszyłam się nimi dłuugo. Jeden kardigan, mega-klasyk, czarny, zapinany na drobne guziczki, udział wełny 50 (sic!) %, pożegnałam z żalem, po chyba 15 latach noszenia, w zeszłym sezonie. Świetny był, uniwersalny i ponadczasowy, co więcej mimo tylu prań w zasadzie nie zmienił formy, prawie nie zmechacił..Gdzie ja teraz taki kupię..? Ktoś wie co się właściwie z tą Olimpią stało? Bo jeszcze parę lat temu widziałam w jednym z CH ich sklep firmowy/franczyzę, ale już teraz go nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jesiennie modowo swetrowo 14.08.16, 19:43 chlodne_dlonie napisała: > O to, to!! > Miałam kilka swetrów z Olimpii na przestrzeni wielu lat kupionych i cieszyłam s > ię nimi dłuugo. > Jeden kardigan, mega-klasyk, czarny, zapinany na drobne guziczki, udział wełny > 50 (sic!) %, pożegnałam z żalem Moja mama ma kardigan 100% wełny z Olimpii i tym się kierowałam. Weszłam na stronę Olimpii, poczytałam skład... No właśnie. Olimpii w CH nie widziałam nigdy, był sklep w podziemiach Dworca Centralnego (już go nie ma, tj. sklepu ;-P) i drugi przy Metrze Ratusz Arsenał. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Jesiennie modowo swetrowo 14.08.16, 14:57 Może nie tyle rozpieszcza co wykańcza prowadzenie działalności. Czytałam wywiad z właścicielem Próchnica w którym mowi dlaczego przeniósł znowu zakłady poza PL Odpowiedz Link Zgłoś
vaikiria Re: Jesiennie modowo swetrowo 15.08.16, 14:07 Ja dla odmiany noszę swetry 100 procent wełny właśnie z Benettona i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam trzy na wyprzedaży w Zalando jakoś jesienią, kosztowały coś około 90 zł. Piorę ręcznie i nic im nie dolega jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
emerald_green84 Re: Jesiennie modowo swetrowo 15.08.16, 12:19 Kupić sweter o dobrym składzie to cud. Ja ostatnio nabyłam klasyczny sweter w popielatym kolorze na wyprzedaży w męskim dziale H&M za całe 30 zł, w składzie ma 80% wełny. Odpowiedz Link Zgłoś