Dodaj do ulubionych

Poduszka-reklamacja

15.08.16, 12:23
Wiem, że są z różnymi wypełnieniami, różnej jakości i w różnych cenach. Ale tak generalnie, jak uważacie, jak długo poduszka powinna być puszysta i gruba tak, jak przy zakupie? Moja po kilku miesiącach zrobiła się płaska, a sprzedawca twierdzi, że tak to jest z poduszkami, że z czasem stają się płaskie. Mieszkam za granicą, tak, że nie chodzi o techniczną poradę jak i czy dochodizć praw, ale o Wasze doświadczenia z poduszkami. Nie jest z pierza, ma wypełnienie antyalergiczne. Kupiłam 8 miesięcy temu, ale że jest płaska zauważyłam już wczesniej, trudno mi powiedizeć po jakim czasie, bo nie ja na niej śpie, ale myslę, że nawet te 8 miesięcy, to krótki żywot. Pamiętam z dzieciństwa, że te poduskzi u nas były i były....przez lata ciągle te same, a ciagle nowe jak u mnie.
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Poduszka-reklamacja 15.08.16, 12:35
      Jak rany, myślałam, że chodzi ci o jakies kosztowne cudo z magicznej pianki, czy innego lateksu...
    • peonka Re: Poduszka-reklamacja 15.08.16, 13:27
      To zależy. Tanie robią się płaskie po kilku tygodniach. Drogie - różnie. Mnie się nie udało od dawna kupić takich, które zachowują kształt, więc mąż ma teraz po 2 poduszki w jednej poszewce. Ja śpię na profilowanej z pianki, ona jest ok już kilka lat.
    • asia06 Re: Poduszka-reklamacja 15.08.16, 13:30
      Z mojego doświadczenia te poduszki z wypełnieniami sztucznymi spłaszczają się bardzo szybko. Wszystkie, jakie miałam, po pół roku były dużo mniejsze. No, może nie wszystkie, jeden rodzaj poduszek trzyma się dzielnie. Ale te trzymające się poduszki są zdecydowanie twardsze. Dlatego zaczęłam kupować piankowe. Te mają dobrą zywotność.
    • aamarzena Re: Poduszka-reklamacja 15.08.16, 13:39
      Kiedy kupowałam poduszkę dla córki to pani powiedziała, że codziennie rano trzeba ją przetrzepać w rękach i będzie długo służyć. I faktycznie dopóki ją co rano tarmosilam zachowywała puchatość, po jakimś czasie dałam spokój ale nadal nieźle się trzyma. Ma jakieś trzy lata. Nie była najtańsza, ale też nie żadne cudo. Taka średnia półka.
    • e-kasia27 Re: Poduszka-reklamacja 15.08.16, 13:49
      Dawniej były poduszki z pierza, które się ciągle przetrzepywało i wietrzyło na słońcu i mrozie, po to, aby były puszyste, inaczej tez się uklepywały i zbrylały.
      Te obecne sztuczne wypełnienia uklepują się bardzo szybko jeśli o poduszkę się nie dba, a dbanie polega na codziennym przetrzepywaniu poduszki, po każdym spaniu na niej, wtedy poduszka jest dłużej puszysta.
      Poduszki te mają jednak tę zaletę, że można je prać w wysokiej temperaturze zabijającej roztocza i że roztocza tak bardzo się w nich nie zagnieżdżają, bo nie mają piór do jedzenia.
      Ale żeby ją wyprać, to poduszka musi być puszysta. Jak się dopuści do uklepania poduszki, to można ją tylko wyrzucić, bo po praniu zrobią się w środku zbite kłęby.
      Poduszki alergikowi trzeba prać przynajmniej raz w miesiącu. Jeśli spał na niej przez osiem miesięcy bez prania, to ją wyrzuć czym prędzej i kup nową, bo tam jest pełno roztoczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka