Dodaj do ulubionych

Urlop i co dalej

17.08.16, 03:58
Jakimś cudem udało nam się załatwić 5 dni urlopu pod koniec sierpnia ale mamy dylemat z mężem gdzie ten czas spędzić.Jesteśmy z Mazur więc może południe Polski?Jedziemy z 7 latkiem więc jakieś atrakcje i dla niego musimy znaleźć. Może macie jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • minerallna Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 04:16
      mazuryairport.pl/
      I to nie jest złośliwe.
      Masz w rozkładzie i Kraków i Wrocław. I atrakcje oba miasta mają.
      Ceny lotów nie sprawdzałam.
      • jakarna Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 04:51
        A dziękuje bardzo.stronke znam.
        Mi to się bardziej marzy jakaś objazdówka.Wiesz, wsiadamy w auto i przed siebie.Syn i mąż lubią i jeżdzić i zwiedzać.Może jakiś nocleg-baza koło Krakowa?a potem zwiedzanie Wieliczki,Krakowa i sama nie wiem czego jeszcze...tak sobie rozważam.
        • nuta15 Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 09:03
          Może jakiś nocleg-baza koło Krakowa?a potem zwiedzanie Wieliczki,Krakowa i sama nie wiem czego jeszcze...tak sobie rozważam.
          Pięć dni w Krakowie i okolicy , proszę bardzosmile
          Na zwiedzanie Krakowa potrzebujecie co najmniej dwa dni - Stare Miasto, Wawel, Smocza Jama, rejs statkiem po Wiśle, ZOO, Ogród doświadczeń. Pozostałe trzy dni na atrakcje w okolicy - Wieliczka, Ojcowski Park Narodowy z Grotą Łokietka, malownicze dolinki podkrakowskie krótsza Bolechowicka lub dłuższa Kobylańska, ruiny zamku w Tenczynku, Zatorland z mnóstwem atrakcji dla dzieci.
          • sonniva Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 10:38
            Jeżeli Kraków to obowiązkowo:
            www.podziemiarynku.com/
    • berdebul Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 09:39
      Orle Gniazda www.orlegniazda.pl jeżeli chcecie objazdowo.
      • ichi51e Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 09:54
        no wlasnie.
        to tez polecam byway.pl/wycieczki/wycieczka.aspx?viewtrip=25f65964-e098-4019-8eb9-3a6d74953d4d
    • jakarna Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 10:36
      O super!!na bank wykorzystamy Wasze sugestie.A może polecicie jakiś nocleg?dla 3 osob w tym dziecko 7 letnie.Jakiś przytulny pensjonat?
    • mancipi Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 10:37
      tradycyjnie bede zachwalala dolny slask. 5-7 dni wystarczy do posmakowania kotliny klodzkiej lub polazenia po karkonoszach i izerach. z uwago na dziecko polecalabym kotline-atrakcje w postaci jaskini niedzwiedzia, tajemniczych miast, kopalni,twoerdzy w klodzku i srebrnej gorze a i gory sa mozna zdobyc snieznik,strzeliniec,bledne skaly,wielka sowe. no i nawet zaliczyc afrykarium we Wrocławiu
      • fragile_f Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 12:27
        O, widzę zę napisałysmy prawie to samo smile)) te okolice są fantastyczne.
        • bassino73 Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 12:37
          Coś podobnego robiłam trzy lata temu z ówczesnym sześciolatkiem. Przyjazd do Wrocławia koło południa, trasa krasnoludków po Starym Mieście, trochę legend, wspinanie się na wieże kościołów, wieczorny pokaz fontann, nocleg w centrum w apartamencie. Na drugi dzień zoo, ogród botaniczny i wyjazd do Szklarskiej Poręby. Na następny dzień zwiedzanie Kamieńczyka, chyba podróż do Zamku Czocha, zwiedzanie i jazda do Książa. Tam nocleg w hotelu przy zamku. Na następny dzień zwiedzanie i podróż do Kudowy Zdrój. Tam dwa noclegi. Szczeliniec, Błędne Skały, Grzyby Skalne (czy jakoś tak). W drodze powrotnej jeszcze Zamek w Mosznej.
      • ivaz Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 13:05
        Do jaskini niedźwiedziej nie wejdą do końca wakacji brak miejsc, właśnie tu jestem, ale generalnie kotlinę polecam, tu jest pięknie.
        • fragile_f Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 13:09
          Warto dzwonić codziennie - też nie mielismy szansy na wejscie a wysypala sie jakas grupa i nas wpuscili smile
    • fragile_f Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 12:26
      Okolice Kotliny Kłodzkiej. Jest dużo fajnych miejsc do zwiedzania, można skoczyć na 1 dzień do Czech do Skalnego Miasta:

www.google.pl/search?q=skalne+miasto+czechy&espv=2&biw=2560&bih=1311&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiWlanBncjOAhUF3CwKHVnVAIwQ_AUIBigB

Co bardzo, bardzo, bardzo gorąco polecam! I koniecznie trzeba przepłynąć się tym promem!

W okolicy jest też Jaskinia Niedźwiedzia:

jaskinianiedzwiedzia.pl/

Warto też skoczyć na 1 dzień do Kłodzka i zbadać lochy smile

Polecam też spanie w Międzygórzu - jest absolutnie prześliczne i jest niezłym miejscem wypadowym.
      • ivaz Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 13:08
        O tak Międzygórze wg mnie najpiękniejsza wioska w Polsce
    • agni71 Re: Urlop i co dalej 17.08.16, 13:32
      Oprócz miejsc polecanych wyżej, warto wspomnieć tez o Świętokrzyskiem: park dinozaurów z kinem 5D i innymi atrakcjami typu karuzele i rollercoastery w Bałtowie, skansen Tokarnia (w ostatni weekend sierpnia Święto Chleba), kopalnia krzemienia pasiastego z okresu neolitu w Krzemionakch Opatowskich, autentyczne ślady dinozaurów np. w Gagatach Sołtykowskich, zamek w Chęcinach, Centrum Nauki Leonarda da Vinci w Chęcinach. Program typowo pod dziecko, ale warto smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka