17.08.16, 16:38
...robiony miałam ząb. Miesiac temu. Bolal i boli do tej pory.
Reklmowalam go na wizycie i powiedziala, ze nic nie widzi i zrobila prześwietlenie (platne...).
Zab nada boli, a ona bierze sie za kolejnego. Powiedzialam gdzie i co boli, po czym ewidentnie to zignorowała. Nie chce isc do kolejnego i bulic kolejnych 130 zl. Upierac sie przy tym zebie, czy olac i nie reklamować.
Szczerze mowiac robie sie coraz bardziej wsciekla, zab nie bolal, a po leczeniu boli od miesiaca i nie jem tą stroną..
Obserwuj wątek
    • peonka Re: dentysta 17.08.16, 16:45
      Hm, jednego zęba zrobiła ci źle i idziesz do niej z kolejnym?
      Upieraj się, żeby sprawdziła, co jest nie tak z tym pierwszym zebem.
      Prywatny dentysta czy na NFZ?
      • mada778899 Re: dentysta 17.08.16, 16:48
        Prywatnysad Najgorzej ze zabrala sie za kolejnego, nfztowskiego czyli ''zlego'', ktory byl ok i teraz bedzie go na raty robic...

Ale co jesli ona mowi ze jest ok, a ja nie jestem w stanie zacisnac szczeki bez bolu..
        • peonka Re: dentysta 17.08.16, 16:59
          To jakaś klinika, pani ma zwierzchnika, czy pracuje sama?
          Wydaje mi się, że jeśli sama, to pozostaje Ci skarga do jakiejś izby lekarskiej, czyli nie wiadomo, czy warte zachodu.. Ew idź do innego dentysty i poproś o opinię / opis leczenia napisane.
          Co to znaczy ząb nfztowski czyli zły?!
          • mada778899 Re: dentysta 17.08.16, 17:03
            peonka napisała:

> Co to znaczy ząb nfztowski czyli zły?!

to znaczy z amalgamatem, taki srodek jest zawsze dla dentystow prywatnych ''zly''
            • kaczy_kuperas Re: dentysta 17.08.16, 17:23
              Zmien dentystę, powaznie. Mam amalgamat w jednym zebie, chcialam wymienic, dentystka odmowila. Bylam prywatnie.
              • mada778899 Re: dentysta 17.08.16, 17:24
                Zmieniam, ale co z ta reklamacją??

brnąc?

kaczy_kuperas napisała:

> Zmien dentystę, powaznie. Mam amalgamat w jednym zebie, chcialam wymienic, dent
                > ystka odmowila. Bylam prywatnie.
              • peonka Re: dentysta 17.08.16, 18:41
                Będę drążyć temat, bo dalej nie rozumiem: dlaczego prywatni dentyści nie chcą wymieniac amalgamatowych wypełnien? Kiedyś wymieniłam wszystkie bez problemu, prywatnie oczywiście. Dlaczego to problem teraz?
                • kaczy_kuperas Re: dentysta 17.08.16, 18:55
                  Nie wiem jak u innych dentystow, ta u ktorej byla stwierdzila, ze plomba jest w dobym stanie a wymieniajac ja musialaby borowac 'zdrowego' zeba. Inna, ktora mialam w gorszym stanie wymienila bez gadania smile
                  • peonka Re: dentysta 17.08.16, 18:58
                    Ok, rozumiem.
    • drosetka Re: dentysta 17.08.16, 17:26
      co wyszło na rtg? jakaś zmiana okołowierzchołkowa, czy bez zmian? co ci powiedziała? niekiedy moze byc nadważliwosc pozabiegowa która objawia sie lekkim bólem, ale miesiąc to z kolei za długo. Ząb był tylko opracowany i wypełniony , czy leczony kanałowo? może się również okazać że ból promieniuje od innego zęba, tobie może wydawac sie to to ewidentnie ten ząb a ból promieniuje, robiła ci badanie na żywotność miazgi( przykładanie zimnej watki)?
      • mada778899 Re: dentysta 17.08.16, 17:33
        drosetka napisał(a):

> co wyszło na rtg? jakaś zmiana okołowierzchołkowa, czy bez zmian?
        bez zmian, nic nie ma

niekiedy moze byc nadważliwosc pozabiegowa która objawia sie lekkim bólem ale miesiąc to z kolei za długo.

no ponad miesiac już..

Ząb był tylko opracowany i wypełniony , czy
        > leczony kanałowo?

nie byl leczony kanalowo

może się również okazać że ból promieniuje od innego zęba, to
        > bie może wydawac sie to to ewidentnie ten ząb a ból promieniuje,

tego sie chwycila i dlatego uznala ze promieniuje moj ''nfztowski'' zab.. a boli mnie ewidentnie ten leczony, nawet teraz!, sprawdzalam w domu z 10 razy i wiem nawet gdzie boli.

robiła ci bada
        > nie na żywotność miazgi( przykładanie zimnej watki)?
        tak, bolal wtedy bardzo i jej powiedzialam, na co ona nie zareagowala.
        • drosetka Re: dentysta 17.08.16, 17:40
          Jesli ząb jest do leczenia kanałowego powinna być widoczna zmiana na zdjeciu. A ten ząb za którego teraz sie zabiera jest gdzieś obok tego leczonego wcześniej? bo jesli tak, ja bym poczekała aż zrobi ten "nfzowski"jak piszesz, bo jak pisałam cześniej czasami ból może bardzo promieniowac.
          • mada778899 Re: dentysta 17.08.16, 17:45
            NFZtowski JEST NA DOLE, NAPRZECIWKO TEGO LECZONEGO
        • mdro Re: dentysta 17.08.16, 18:22
          Ból potrafi promieniować. Dałabym sobie rękę uciąć, że boli mnie "rozgrzebana", tj. z zaplombowanym kanałem piątka, okazało się, że problem był z trójką. Nigdy wcześniej mi się coś podobnego nie zdarzyło. Także może jednak poczekaj, może wyleczenie tego innego zęba pomoże.
        • triismegistos Re: dentysta 17.08.16, 18:31
          Oj, ja bym sobie prawie rękę dała odrąbać, że bolał nie ten, na którego się moja dentystka uparła. Na szczęście uparła się bardzo. I też wiedziałam gdzie mnie boli, i przy jakim dotykaniu zęba mnie boli.
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: dentysta 17.08.16, 18:52
      Tez mialam podobna sytuacje. Zab po zrobieniu nadal byl tak samo czuly jak przed (to nie byl bol), zglaszalam to dentyście, powiedzial ze nic tam nie ma. Kolejny dentysta wysilil sie bardziej i okazalo sie ze jest niemaly ubytek, tyle, ze polozony w niewidocznym miejscu. Zaleczyl, zab od razu przestal bolec. Jeden i drugi na NFZ. Co to za dentysta, ktory nie reaguje na twoje uwagi? Zmien go.
    • d.o.s.i.a Re: dentysta 17.08.16, 19:03
      Jezeli zab boli kiedy zagryzasz to moze po prostu wypelnienie jest za wysoko i trzeba je troche spilowac? Mialam tak juz z dwoma zebami w przeszlosci.
    • b-b1 Re: dentysta 18.08.16, 09:32
      Mój mąż był pierwszym przypadkiem w długiej karierze dentysty -człowieka uczulonego na jakiś składnik nowych plomb. Po zrobieniu jednej dziury i wymianie trzech starych plomb(nie amalgamatowych)-męczył się z bólem okropnie.
      Dentysta szukał przyczyny-były rentgeny i nawet TK miał robione. Nic nie wyszło. Wszystkie 4 plomby zostały wymienione na inne składnikowo i wrócił do normalności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka