Dodaj do ulubionych

Plesn w lodowce

17.08.16, 23:00
Wszystko co wloze do lodowki w ciagu maks kilku dni plesnieje.
Jest to taka puchata, biala plesn.
Lodowke dostalam uzywana, jak stara padla, na poczatku bylo ok, teraz masakra.

Odkazic czyms czy to kwestia wentylacji I szukac nowej na olx ??
Obserwuj wątek
    • konsta-is-me Re: Plesn w lodowce 17.08.16, 23:02
      Dodam ze w samej lodowce jako takiej plesni nie ma, pojawia sie tylko na jedzenie (wyglada jak biale futerko).
    • taki-sobie-nick Re: Plesn w lodowce 17.08.16, 23:07
      Won z nią tak czy owak. Skoro po kilku dniach jest puchate, szybko to idzie.
    • berdebul Re: Plesn w lodowce 17.08.16, 23:43
      Jezeli wywalasz tylko to, co porosło futerkiem to na wszystkim innym wciąż są fragmenty pleśni. Wymyć wodą z octem, lub potraktować ozonem (jak klimatyzator) i nie wkładać niczego co miało kontakt z pleśnią.
    • issa-a Re: Plesn w lodowce 17.08.16, 23:59
      a jaka to lodówka?
      no niestety, niektóre tak mają. W mojej poprzedniej lodówce prędzej wszystko wyschło niż zapleśniało, w tej (liebherr) pleśnieje, nie wysycha. Od początku.
      Wkurzające.
      Wymyj, wyczyść wszystko, w tym wiatrak i odprowadzanie wody, sprawdź ustawienia wszystkich "guziczków" w środku. U mnie jeden przypadkowo włączyłam - był na temp. otoczenia powyżej, albo poniżej, 18*- i lodówka cuda zaczęła wyprawiać.
      Do mycia polecam taki spray z nanocząsteczkami srebra, do lodówek, bakteriobójczy.
      https://www.e-commerce.pl/zdjecia/Pozostale-preparaty-czyszczace/Abra-Silver-plyn-do-lodowek-10452-big.png
      Wyposażenie (półki) najlepiej włóż do zmywarki, jeśli masz.
      Potem przechowuj wszystko w zamkniętych opakowaniach, pojemnikach, półmiskach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka