Dodaj do ulubionych

Forumowe torebeczki.

20.08.16, 11:02
Oświadczam, że Krakowianki korzystające z MPK są zamożnymi osobami i wąskimi specjalistkami. W ciągu jednego tygodnia widziałam dwie z forumową torebeczką, obiektem westchnień, Michael Korsa smile Trzecią z 10 dni temu, na mieście (Polka, nie turystka).
Na pewno wiem, że to był Kors bo "złotą" blaszką z tą nazwą świeciło na przystanku z kilku metrów, mieniąc się jeszcze pod słońcem smile Co mijam przystanek tam dzieweczka z tą torebunią.
Krakowianki to zamożne mocno osoby. Jakiś czas temu co druga pomykała z torebeczką Blueberry, teraz MK smile
Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 11:16
      Proszę cię. każdy chińczyk sprzedający galanterię na aliexpress ma w ofercie przynajmniej kilka modeli MK. naprawdę nie trzeba mieć kasy by świecić logiem.
      • ichi51e Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 11:17
        A ile LV na miescie sie widzi...
        • beataj1 Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 11:45
          Lv to już ma zupełnie przegwizdane. Koleżanka dostała kiedyś od rodziców torebkę lv. Na bank oryginalną. Nic na to nie poradzę że pomimo sterty kasy jaką zapewne kosztowała wyglądała jakoś nie bardzo. Kiepski pr
    • edelstein Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 11:49
      Ohh tak ile ja juz widzialam podrob MK.Czasem sa tak tandetne,ze az zeby bola.
      • kaz_nodzieja Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 12:15
        Wielkość jak A4, skóra (w zależności od dzieweczki) bordo lub szara. Na zamku duże, dyndające złote kółko (jakby breloczek) z napisem MK. Na czele torby metalowa złota plakietka z napisem Michael Kors, błyskająca pod słońcem. Masz taką?
        • fadilla Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 20:50
          big_grin Rzekome oryginały sa tak samo słabe jak ich podróby. Więc bez róznicy.
          • edelstein Re: Forumowe torebeczki. 22.08.16, 15:36
            Znasz sie jak kura na pieprzu
        • edelstein Re: Forumowe torebeczki. 22.08.16, 15:36
          Nie mam
    • saszanasza Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 11:55
      MK jest zdecydowanie przereklamowany. Mnie zupełnie nie jarają markowe rzeczy, nie mam potrzeby kupowania ze względu na logo. Mam koleżankę w UK, Polkę i tam podobno im "bardziej firmowo" się nosisz, tym wyższy status społeczny posiadasz. Tyle, że myślę, że taki pogląd wyłącznie wśród Polakówwink
      Tyle, ze ja z wiekiem trochę przewartościowałam swój sposób myślenia. Nadal lubię dobre gatunkowo torebki, czy obuwie (niekoniecznie firmowe), natomiast jeśli chodzi o ubrania, to kupuję takie, w których jest mi ładnie, a z tym mam wielki problem, więc i wymagania "gatunkowe" obniżyłamuncertain
    • leanne_paul_piper Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 11:57
      No niestety ale Kors stał się synonimem obciachu. Ja bym się wstydziła z czymś takim chodzić. Kiedyś poświęciłam chwilę w Złotych Tarasach, aby policzyć laski z MK, co trzecia ją miała. Nie wiem, czy te dziewczyny nie myślą? Czy to naprawdę fajne mieć coś, co nosi każda solara i blachara? A u mnie w firmie jedna też nosi - prawniczka.
      • marminia Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 12:46
        Ja tez nosze i mam w odwłoku co maja "laski" w galerii. Moja jet set crossbody jest mała, pojemna, lekka, ma idealna dla mnie długość paska. No i po prawie trzech latach noszenia wyglada jak w dniu zakupu.
      • edelstein Re: Forumowe torebeczki. 22.08.16, 15:38
        Obciachem jest przejmowanie sie tym co nosza inni
    • baltycki Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 12:20
      > Krakowianki to zamożne mocno osoby. Jakiś czas temu co druga pomykała z torebeczką...

"W Krakowie, na Starym Kleparzu, kosztują osiemdziesiąt groszy, a na Kurdwanowie sześćdziesiąt."
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/ri/qb/gx5h/BKOAObCaFnEazSxq4X.jpg
      weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,17145020,Czlowiek_z_czarna_reklamowka____Na_sniadanie__do_pracy_.html
      • lauren6 Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 13:03
        Ten artykuł otworzył mi oczy big_grin Teraz chodząc na spacer będę zerkac w czym okoliczne babcie noszą zakupy z bazarku.
      • kaz_nodzieja Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 20:46
        Można je kupić w niektórych mniejszych sklepach spożywczych i alkoholowych. Te torby są praktyczne, naprawdę mocne i starczają na długo.
    • leanne_paul_piper Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 12:36
      A tak btw. w podobnej cenie można kupić o wiele lepszą torebkę, np. taką
      https://mosaic01.ztat.net/nvg/media/large/P1/45/1P/00/3O/11/P1451P003-O11@13.jpg

www.zalando.pl/patrizia-pepe-torebka-natural-brown-p1451p003-o11.html
      • lauren6 Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 12:45
        W czym jest lepsza? Za tą cenę masz Selme w skórze saffiano, lepszej kolorystyce i z lepiej zorganizowanym wnętrzem.
      • edelstein Re: Forumowe torebeczki. 22.08.16, 15:40
        Brzydka
    • zottarella Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 14:44
      Blueberry powiadasz... big_grin
      • amoreska Re: Forumowe torebeczki. 20.08.16, 21:00
        Może w kolorze jagodowym? big_grin
    • piepe Re: Forumowe torebeczki. 21.08.16, 00:35
      I te one, z tymi torebkami, korzystają z MPK big_grin
      Swoją drogą nie rozumiem fenomenu markowych torebek - zeby jeszcze były praktyczne czy jakoś dizajnerskie/inne/zaskakujące, ale to są modele fasonem rodem z allegro za 50 zł.
      Nie dziwię się, że ostatnio jakies silikonowe torebki chodza po 300 zł + uchwyt za 100 zł, laski to kupują na pniu, bo mega praktyczne, a dodatkowo z nowym wyglądem. A Wielcy Projektanci nadal prezentują modele, które wydają się mu klasyczne, a stały się po prostu przestarzałe tak bardzo, że nawet pozbawione podstawowej funkcji, czyli bycia torebką do wszystkiego.
      • purecotton Re: Forumowe torebeczki. 22.08.16, 13:11
        Na Allegro widziałam same zawieszki z logo MK. 6 zł/sztsmile
        Teraz MK już wyszedł z mody, YSL zaczął być na topiewink
        • kaz_nodzieja Re: Forumowe torebeczki. 22.08.16, 16:24
          A po ile zawieszka z YSL? 5 zł starczy?
    • kitty4 Re: Forumowe torebeczki. 22.08.16, 15:36
      Mając taką fajna pracownię jak de Mehlem pod bokiem (znaczy się w Krakowie) te panie/panny noszą podróbki MK. Boże , widzisz i nie grzmisz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka