alfa36 23.08.16, 01:11 Czy rzeczywiście conversy to lepsze trampki od innych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aya-breya Re: Trampki 23.08.16, 02:10 Zależy co kto lubi. Są cięższe od innych, wygodne i trwałe. Wielokrotne pranie w pralce ich nie zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Trampki 23.08.16, 06:21 dla mnie kompletnie nie-niestety,mam dość szeroką stopę "w palcach" a Conversy w tym akurat miejscu są dość wąskie nabyłam, na podstawie lektury forum trampki Palladium- mega wygoda !! fakt są nierpzyzwoicie drogie jak na buty "szmaciane" ale zarówno wygląd jak i wygoda buta jest super-mnie się udało kupić odjazdowy,ulubiony kolor za 149 zł na all Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Trampki 23.08.16, 18:06 mysiam napisała: > dla mnie kompletnie nie-niestety,mam dość szeroką stopę "w palcach" a Conversy > w tym akurat miejscu są dość wąskie > nabyłam, na podstawie lektury forum trampki Palladium- mega wygoda !! wiesz, że zadziwiasz mnie... Palladium wygodne? Ja nawet stać w sklepie w nich nie mogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Trampki 23.08.16, 21:19 coż,to pozostań w zadziwieniu dla mnie są mega wygodne co nie oznacza wcale ,ze dla Ciebie też takie być muszą .. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Trampki 23.08.16, 21:21 mysiam napisała: > coż,to pozostań w zadziwieniu Zdecydowanie pozostanę. Nie przeszkadza ci ta gruba guma z przodu? Jeszcze gorsza niż w conversach. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Trampki 23.08.16, 21:56 no coż-właśnie ta guma nadają im charakter coż, kwestia gustu, a z tym się nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Nie gustu 23.08.16, 22:12 mysiam napisała: > no coż-właśnie ta guma nadajE im charakter charakter charakterem, ale to właśnie ona tak mnie uciska, że nie mogę używać palladium Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Nie gustu 23.08.16, 22:41 no i git-każdy nosi co lubi ,co mu się podoba, w czym mu wygodnie żadna filozofia nigdy do głowy by mi nie przyszło krytykować użytkowników Conversów tylko dlatego, ze dla mnie są nie wygodne btw, mój syn tez ma szeroką stopę "w palcach" i Conversy są dla niego kompletnie nieodpowiednie. Zaproponowałam mu Palladium i śmiga już 3 miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nie gustu 23.08.16, 22:48 > nigdy do głowy by mi nie przyszło krytykować użytkowników Conversów rany, ja cię nie krytykuję zdziwiłam się, że ci ta guma nie przeszkadza, i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Trampki 23.08.16, 22:09 Mam jedną parę Palladiumów - super lekka (malinowa) podeszwa, zewnątrz zamszowe, a w środku - cieniutka, płócienna podszewce... Dosłużą na wakacjach. Kupiłam je zanim zaczęłam czesać trampki - wcześniej miałam uraz z dzieciństwa - i jednak nie mam siły, by za płótno z gumą dać 200-300 zeta. Celuję w outletowe trampki za 50-80 zł (ceny wyjściowe wyższe. Mam teraz Original Penguin na lato i Ash na jesień (zewnątrz płótno, wewnątrz skórka). W porównaniu z Conversami - jedne i drugie miękkie i wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Trampki 23.08.16, 23:28 danaide napisała: - i j > ednak nie mam siły, by za płótno z gumą dać 200-300 zeta. Celuję w outletowe tr > ampki za 50-80 zł (ceny wyjściowe wyższe. Mam teraz Original Penguin na lato > i Ash na jesień (zewnątrz płótno, wewnątrz skórka). W porównaniu z Conversami - > jedne i drugie miękkie i wygodne. Co do cen, to Conversów dla dorosłych raczej nie kupimy za 50-80 zł, ale za 80 -100 zł juz tak. Ja za parę conversów najwięcej dałam 149 czy 159 zł. Ostatnio 2 pary za 200 zł w sumie. 200-300 zł też nie dam za te buty. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Trampki 24.08.16, 00:56 Raz kupiłam na schaffashoes (te za ok. 150 zł), ale sklepu nie polecam, choć akurat transakcja z Converse była OK. Później kupowałam na eastend.pl, a nawet na empik.com (skórzane, lekko ocieplane za ok. 130 zł). Ostatni zakup na limango, z wykorzystaniem kuponu na -40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Trampki 24.08.16, 00:59 O, nawet teraz są na empik.com za 124 zł zamszowe www.empik.com/converse-trampki-damskie-ct-hi-rozmiar-37,p1107261855,sport-p za 100 zł dziecięce www.empik.com/converse-buty-dzieciece-ct-double-zip-o-rozmiar-28,p1107265860,sport-p Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Trampki 24.08.16, 11:18 Właśnie takie double zip ma mój młody, dokładnie w tym kolorze Szkoda, że nie ma jego rozmiaru Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Trampki 24.08.16, 20:04 TkMaxx. Conversy są tam w cenie mniej więcej 139 czy 149 (szmaciane) - 179 czy 189 (skóra/zamsz). Moja były za ok. 50, na wyprzach. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Trampki 23.08.16, 22:12 Ja swoje piorę. Nawet te ze skóry (choć te rzadziej). Piorę też te nieoryginalne. Piorę w temperaturze 30 stopni. Do pralki wkładam też jakiś stary ręcznik by buty tak nie tłukły w bębnie. Zarówno oryginalne jak i podróby za 30 zł znoszą pranie bez problemu. Mam tylko wrażenie że w oryginalnych lepiej się trzyma kolor - a mam turkusowe i ważne jest dla mnie by kolor pozostał taki jaki był. Nie prałam jedynie tych z cekinami (bo takie też mam). Jakoś nie było okazji Odpowiedz Link Zgłoś
aya-breya Re: Trampki 23.08.16, 23:19 Ja piorę, kolorowe w 40 st i swoje białe też w 40 a dzieciaków białe w 60 st bo bardziej brudzą. Każdą parę wrzucam do woreczka płóciennego. Nie tracą kolorów, nie odkleja się guma, nic się z nimi nie dzieje złego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Trampki 23.08.16, 14:13 ot moda, mierzylam, dla mnie niewygodne. Poza tym tez za szmacianego buta nie dalabym tyle kasy. Lubie szmaciaki, dla mnie to takie jednosezonowe buty i wcale bym nie chciala nosic jednych trampek latami. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Trampki 23.08.16, 14:51 Są wykonane z lepszych jakościowo materiałów niż chińskie trampki za 30zł, ale moja para po dwóch miesiącach wyglądała tak samo jak para no name'ów za kilkadziesiąt zł. W miejscu gdzie zagina się stopa rozkleiły się tak samo jak każde inne. Potwierdzam też, że są wąskie i przez to mogą być niewygodne, ale może to zależy od modelu. Syn ma dwie pary conversów i u niego się sprawdzają. Nosił jedną z nich po szkole w zeszłym roku szkolnym, a teraz chodzi w nich na co dzień i wciąż wyglądają bardzo dobrze i nic się z nimi nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Trampki 23.08.16, 21:25 W miejscu gdzie zagina się stopa rozkleiły się tak samo jak każde in > ne. Potwierdzam też, że są wąskie i przez to mogą być niewygodne, ale może to z > ależy od modelu. no tego tez się bałam i nawet zamiast tradycyjnie w prace, prałam ręcznie pierwsze 2 razy na szczęście nic się nie rozkleiło (kilak takich trampek z tego wlasnie powodu poszło do kosza po 1 -2 użytkowania) wiec kolejne już chyba 4 razy temat załatwiała pralka też uważam ,ze cena 150 zł za szmaciane trampki to przesada-ale tak mi się te Palladium'y spodobały, że musiałam śmigam w nich już 5 miesiąc i są jak nowe prawie nie żałuję zakupu i dziś na fali tego wątku zakupiłam kolejne Odpowiedz Link Zgłoś
aya-breya Re: Trampki 23.08.16, 23:22 Mnie Palladium "obijają" palce, bolą bardzo, ta guma na paluchach mi nie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Trampki 23.08.16, 23:31 Mnie się one zwyczajnie bardzo nie podobają, więc pozostanę przy Conversach, wyglądają na nodze zdecydowanie zgrabniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Trampki 23.08.16, 18:35 Nie mam porównania, mam Big Star'a i jestem zadowolona, jakością i ceną, szkoda byłoby mi tyle kasy na takie buty. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Trampki 23.08.16, 21:34 Jezusicku, jakie te palladium brzydkie Conversy bardziej wyględne. Dla mnie trampki ogólnie są wygodne, kiedyś miałam takie fajne pasiaste firmy British Knights, kupiłam, bo z boku miały napis BK a wtedy była moda na Białe Kozaczki i był ogólny ubaw, że bikeje noszę Natomiast jakbym tak szczerze z głębi trzewi miała przyznać, to jednak enki są wygodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Trampki 23.08.16, 22:05 Aj, nienienie, sorry, nie tak miało to zabrzmieć. Cokolwiek napiszę, będzie niezręcznie, ale nie chciałam być niemiła. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Trampki 23.08.16, 22:08 To chyba ja zaprezentowałam tu na forum Palladium. I muszę przyznać że moja pierwsza reakcja na te buty była - te paskudztwa? A w życiu. Po czym nie mogłam przestać o nich myśleć i po jakimś czasie je kupiłam. Faktycznie są wygodne i nie pozostawiają nikogo obojętnym Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Trampki 24.08.16, 11:21 offers.gallery/p-20-e7-20e7281e9f3a80c8e43c0cc74a7aee7d350x350/palladium-trampki-palladium-flex-lace-93155-170-m-biala-max-rozmiar-41.jpg to są te palladium? Nie są, aż takie tragiczne, bez przesady. Ta guma z przodu dyskusyjna, ale nie jest źle, nosiłabym Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Trampki 24.08.16, 11:51 Raczej takie www.mivo.pl/product-pol-9678-Baggy-Biale-Canvasowe-Trapery-Damskie-92353101.html Typowe Palladium mają podeszwę jak w moim linku Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Trampki 24.08.16, 14:45 te z traperem tez widzialam, ale one sa tak tragiczne, ze nie podejrzewalam zeby to wlasnie o ten model chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Trampki 23.08.16, 22:15 Nie bede opiniotworcza bo poza conversami nie nosze innych trampek. Conversy pekaja w miejscu zginania stopy.Ale sa wygodne i fajne. Mam kilkanascie kolorow i fasonow.. Piore je w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
aya-breya Re: Trampki 23.08.16, 23:25 Ani jedne mi nie pękły. Dzieciom też nie, ale one średnio co 3 mies nowe kupują bo stopa rośnie, może nie zdążą się zniszczyć, dzieciaki intensywniej użytkują niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Trampki 23.08.16, 22:23 Dzięki. Poczekam na jakąś okazję, żeby trampek za 300 zł nie kupować, tylko nieco taniej Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Trampki 24.08.16, 11:55 Są bardzo trwałe. W czasach licealnych chodziłam w najzwyklejszych tenisówkach i po jednym sezonie były do wywalenia. Teraz mam 2 pary conversów, które mają ok. 7 lat, i ciągle da się w nich chodzić Odpowiedz Link Zgłoś