Dodaj do ulubionych

Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2

03.09.16, 22:04
Może korzystało dziecko ktorejś z emam? warto czy szkoda kasy i czasu?
Chodzi o dziecko ze zdolnościami matematycznymi a konkretnie w celu ich rozwijania...
Obserwuj wątek
    • katriel Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 04.09.16, 00:49
      A jak duże dziecko?
      Ja nie korzystałam, bo oboje z mężem jesteśmy matematykami i swoje dzieci matematycznie rozwijamy osobiście, ale mam kumpelę która prowadzi zajęcia mathriders i sama ma dzieciaki wczesnoszkolne, więc z nią trochę gadałam. Ona mówi że zajęcia są w miarę fajne i sensowne, ale nie jakoś istotnie bardziej niż jakiekolwiek inne. Jeśli masz dostęp do darmowego/tańszego kółka matematycznego w szkole czy gdzie indziej, to nie warto przepłacać za logo franczyzy. Dla najmłodszych dzieci takich kółek jest mało, więc mathriders to może faktycznie być najlepsza opcja.
      • una_mujer Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 04.09.16, 07:42
        Koleżanki mojej córki chodzą na mathriders i lubią, a rodzice twierdzą, że widzą postępy.
        Ja podobnie jak Katriel sama wymyślam matematyczne zabawy i dobrze mi idzie, aczkolwiek jak Młoda będzie starsza, pewnie skorzystam z pomocy profesjonalisty.
    • slonko1335 Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 04.09.16, 08:31
      Młody ma prawie 8 lat-zaczął 2 klasę. Bardzo uzdolniony matematycznie, ma zalecenie uczęszczania na zajęcia dla dzieci zdolnych, w szkole wychowawczyni przygotowuje mu trochę dodatkowych zdań, na kółko chodzić do tej pory nie mogł bo było w czasie gdy miał lekcje. Nam z matmą też po dordze wiec trochę z nim robimy z tego co dostępne na rynku czy znajdę w necie, ale materiałów za wiele nie ma a nie chcę z nim po prostu przerabiać programu do przodu....dostałam skeirowanie do jkaiegos profesora od uzdolnionych dzieci ale nie chce chodzić na te zaęcia-są popołudniami i musiałby zrezygnować z treningu sportowego . W tym roku ma beznadziejny plan i trzy razy na druga zmianę i pomyslałam, że może jakby te zajęcia bylyby tez organizowane przed południem to móglby na nie uczęszczać zamiast siedzenia w świetlicy.
    • aaa-aaa-pl Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 10.07.19, 16:05
      Koleżanka pracuje tam jako nauczyciel.
      Twierdzi, że dzieciaki( nawet te przeciętne) osiągają sukcesy.
    • aaa-aaa-pl Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 10.07.19, 16:07
      I znów wygrzebany wątek( celem reklamy).
      Dałam się nabrać ...
      • aguar Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 10.07.19, 16:14
        Ja teżsad
    • aguar Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 10.07.19, 16:12
      Mój syn chodził do 2plus2 jako 4-latek przez rok. Miał zajęcia indywidualne, bo grupa dzieci w tym wieku się nie zebrała. Lubił to, ale ja miałam takie wrażenia, że oni nie wykazywali szczególnego entuzjazmu do prowadzenia zdolnego malucha, bardziej się koncentrowali na korepetycjach.
      • aguar O rany, nie zauważyłam, że to stary wątek 10.07.19, 16:13
        odgrzany w celu reklamy. Ale coś mi nie pasowało, bo właśnie zdawało mi się, że syn Słonka jest w wieku mojego, czyli 10 lat obecnie.
    • marisol25 Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 12.07.19, 08:23
      slonko1335 napisała:

> Może korzystało dziecko ktorejś z emam? warto czy szkoda kasy i czasu?
      > Chodzi o dziecko ze zdolnościami matematycznymi a konkretnie w celu ich rozwija
      > nia...
      Moja chodziła na mathriders w wieku 3.5 lat, tak mniej więcej przez 1.5 roku. Na początku okay, podobało mi się - później zrezygnowałam bo dziecko rosło a poziom jak dla mnie stał w miejscu, zabawy, zadania jak dla maluszków. Nie podobało mi się, że 5 latki nie korzystają z książek tylko zabawiaja się jak 2 latki. Uznałam to za wyciąganie kasy. Na razie przed młoda zerowka, jeśli wykaże jakieś zdolności w kierunku matmy to pomyślę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka