slonko1335 03.09.16, 22:04 Może korzystało dziecko ktorejś z emam? warto czy szkoda kasy i czasu? Chodzi o dziecko ze zdolnościami matematycznymi a konkretnie w celu ich rozwijania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katriel Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 04.09.16, 00:49 A jak duże dziecko? Ja nie korzystałam, bo oboje z mężem jesteśmy matematykami i swoje dzieci matematycznie rozwijamy osobiście, ale mam kumpelę która prowadzi zajęcia mathriders i sama ma dzieciaki wczesnoszkolne, więc z nią trochę gadałam. Ona mówi że zajęcia są w miarę fajne i sensowne, ale nie jakoś istotnie bardziej niż jakiekolwiek inne. Jeśli masz dostęp do darmowego/tańszego kółka matematycznego w szkole czy gdzie indziej, to nie warto przepłacać za logo franczyzy. Dla najmłodszych dzieci takich kółek jest mało, więc mathriders to może faktycznie być najlepsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 04.09.16, 07:42 Koleżanki mojej córki chodzą na mathriders i lubią, a rodzice twierdzą, że widzą postępy. Ja podobnie jak Katriel sama wymyślam matematyczne zabawy i dobrze mi idzie, aczkolwiek jak Młoda będzie starsza, pewnie skorzystam z pomocy profesjonalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 04.09.16, 08:31 Młody ma prawie 8 lat-zaczął 2 klasę. Bardzo uzdolniony matematycznie, ma zalecenie uczęszczania na zajęcia dla dzieci zdolnych, w szkole wychowawczyni przygotowuje mu trochę dodatkowych zdań, na kółko chodzić do tej pory nie mogł bo było w czasie gdy miał lekcje. Nam z matmą też po dordze wiec trochę z nim robimy z tego co dostępne na rynku czy znajdę w necie, ale materiałów za wiele nie ma a nie chcę z nim po prostu przerabiać programu do przodu....dostałam skeirowanie do jkaiegos profesora od uzdolnionych dzieci ale nie chce chodzić na te zaęcia-są popołudniami i musiałby zrezygnować z treningu sportowego . W tym roku ma beznadziejny plan i trzy razy na druga zmianę i pomyslałam, że może jakby te zajęcia bylyby tez organizowane przed południem to móglby na nie uczęszczać zamiast siedzenia w świetlicy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 10.07.19, 16:05 Koleżanka pracuje tam jako nauczyciel. Twierdzi, że dzieciaki( nawet te przeciętne) osiągają sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 10.07.19, 16:07 I znów wygrzebany wątek( celem reklamy). Dałam się nabrać ... Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 10.07.19, 16:12 Mój syn chodził do 2plus2 jako 4-latek przez rok. Miał zajęcia indywidualne, bo grupa dzieci w tym wieku się nie zebrała. Lubił to, ale ja miałam takie wrażenia, że oni nie wykazywali szczególnego entuzjazmu do prowadzenia zdolnego malucha, bardziej się koncentrowali na korepetycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar O rany, nie zauważyłam, że to stary wątek 10.07.19, 16:13 odgrzany w celu reklamy. Ale coś mi nie pasowało, bo właśnie zdawało mi się, że syn Słonka jest w wieku mojego, czyli 10 lat obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marisol25 Re: Mathriders/Szkoła matematyki 2plus2 12.07.19, 08:23 slonko1335 napisała: > Może korzystało dziecko ktorejś z emam? warto czy szkoda kasy i czasu? > Chodzi o dziecko ze zdolnościami matematycznymi a konkretnie w celu ich rozwija > nia... Moja chodziła na mathriders w wieku 3.5 lat, tak mniej więcej przez 1.5 roku. Na początku okay, podobało mi się - później zrezygnowałam bo dziecko rosło a poziom jak dla mnie stał w miejscu, zabawy, zadania jak dla maluszków. Nie podobało mi się, że 5 latki nie korzystają z książek tylko zabawiaja się jak 2 latki. Uznałam to za wyciąganie kasy. Na razie przed młoda zerowka, jeśli wykaże jakieś zdolności w kierunku matmy to pomyślę. Odpowiedz Link Zgłoś