taki-sobie-nick 14.10.16, 22:56 Dumam i dumam i jak bym nie dumała, to one mi przypominają buty łyżwiarskie akardo.pl/userdata/gfx/907551959289f35731996a56b002a607.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Buty 14.10.16, 23:03 SKÓRZANE buty łyżwiarskie, gdyby ktoś nie wiedział. A wam? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty 15.10.16, 01:16 Oczywiście, że link się nie otwiera, a to dlatego, że wklejenie linka grozi wywaleniem przez moderację. Dlatego, niestety, w linku zrobiłam odstęp, który należy zlikwidować. Ja cię nie pytam, czy to twój styl, bo mój ideał to casualowe chukka, czyli na przykład to upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/Red_Wing_chukkas.jpeg albo połowa męskiej kolekcji firmy Ti... - ja pytam, czy one wyglądają normalnie, czy dziwnie. W swojej klasie. Jeśli ktoś jest wielbicielem kozaków na obcasie, to niech sobie nim będzie, ale niech oceni te buty w ICH KLASIE, czyli jako trzewiki. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty 15.10.16, 01:32 A nie, pardon. Link należy skopiować i wkleić do paska adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Buty 15.10.16, 01:55 będziemy oceniać w ICH KLASIE jak się nauczysz wklejać zdjęcia a nie "...w linku zrobiłam odstęp, który należy zlikwidować... należy skopiować i wkleić do paska adresu" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty 15.10.16, 20:51 taki-sobie-nick napisała: Zdjęcia na forum wklejam od dawna, jeśli nie zauważyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: Buty 16.10.16, 00:06 Lubię taki styl buta (solidny, ale na obcasie), ale te są w moim odbiorze brzydkie. Nie wiem, może przez to długie sznurowanie, wyglądają, jakby miały być wysokie - i to by pasowało - a potem ktoś stwierdził "i zróbmy takie same tylko niskie". No i nie wyszło. Aha - poszukaj markowych butów na angielskim amazonie. Ogólnie są tańsze + teraz funt spada. Tylko, żeby ta oszczędność miała sens, to najlepiej, żeby ktoś mieszkajacy w Anglii ci je przywiózł, dostawa w UK jest bardzo często za darmo, zamawiasz na adres tamtejszy, a potem jadą do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Buty 15.10.16, 10:14 edelstein napisała: > A nam sie link nie otwiera. Nie moj styl. > W twoim stylu są otwierające linki? Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Buty 15.10.16, 01:51 Mi raczej botki XIX wiecznych pań pracujących, np pielęgniare. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty 15.10.16, 20:52 aankaa napisała: > ale trepy... > Chętnie się dowiem, gdzie można kupić ładniejsze. Ze skóry licowej, nie z dwoiny. I może nie powyżej 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Buty 16.10.16, 23:01 Mam takie, licowa, ponizej 300pln lestasklep.pl/index.php?id_product=240&controller=product#/rozmiar_obuwia-36/podszewka-dzianina/skra-licowa/kolor_obuwia-czarny Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Buty 15.10.16, 09:01 te mi się podobają, ciekawe, jak wygląda w nich stopa od przodu. Ja ostatnio kupiłam sobie babcine geoxy, ale półbuty i je już uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: Buty 17.10.16, 06:45 O matko, a co za różnica, jak STOPA wygląda z przodu?????? I tak są okropne i mało kobiece. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Buty 17.10.16, 07:36 a tak, że z boku wyglądają ok, ale może z przodu niezbyt. Czasem coś się podoba, a na nodze kicha, albo z przodu kicha. I nie są okropne, tylko nie odpowiadają twoim wyobrażeniom estetycznym o ładnych butach dla kobiet. I co to za obelga? Mało kobiece? Cycki im sylikonem zrobić czy różową wstążeczkę dopiąć, by były bardziej kobiece? Nie muszą być kobiece? Mają być wygodne, solidnie wykonane, najlepiej ze skóry i mają się podobać osobie je noszącej. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Buty 15.10.16, 01:54 Buty jak buty. Jeśli komuś się podobają, to niech nosi na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Buty 15.10.16, 08:35 Sa całkowicie normalne.Az za bardzo - jak dla mnie, bo wole jak but ma w sobie cos wyrózniajacego sie.Jak cenisz sobie neutralnosc, to bierz. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Buty 15.10.16, 08:55 www.rylko.com/pl/katalog/trzewiki,22.html?heel[]=10_20_21_30_p%C5%82askie moze cos z Ryłko? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty 15.10.16, 20:45 > > moze cos z Ryłko? > Kiepska jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Buty 15.10.16, 23:54 A co konkretnie? Mam kilka ryłkowych par i nic im sie nie dzieje, a sa mega wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Buty 17.10.16, 06:35 W zasadzie noszę tylko Ryłko. Ostatnio nawet mąż się przekonał. Mają połowkowa numeracje, świetna jak na sieciowke i ceny jakość, i klasyczne wzornictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Buty 15.10.16, 09:26 Mnie w ogóle się nie podobają. Ani to trapery ani sztyblety, takie 2w1, które niestety nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Buty 15.10.16, 10:06 No wiem, ten typ buta po prostu do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty 15.10.16, 20:57 thank_you napisała: > Mnie w ogóle się nie podobają. Ani to trapery ani sztyblety, takie 2w1, które n > iestety nie wyszło. > Dla mnie trapery za ciężkie, a sztyblety za pańciowate. A wątek jest właśnie o tym, czy wyszło. Firma stawia na jakość, ale na wzornictwo niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Buty 15.10.16, 22:28 Sztyblety pańciowate? Poniżej linki, które jako pierwsze wpadły mi pod palce: Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Buty 15.10.16, 22:29 Te ostatnie są na obcasie, ale ja mam taki sam kolor chelsea boots i też noszę do koszuli, dżinsów czy skórzanych spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Ty mi nie wklejaj zdjęć 15.10.16, 22:32 bo ja się do nich i tak nie przekonam. Do sztybletów, nie do zdjęć. Wiem, jak wyglądają, znam ich historię, wiem, że noszą je także mężczyźni. No to zbyt miejskie. But ma być wiązany, bo tak. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 15.10.16, 22:36 Nie przekonuję, tylko kpię, że wg ciebie sztyblety są pańciowate, a buty ze startera wątku już nie. O ironio! Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 15.10.16, 23:09 thank_you napisała: > Nie przekonuję (...) Gdybym była przekonana o urodzie i wyjątkowym wzornictwie tegoż obuwia, kupiłabym je DWA MIESIĄCE TEMU i nie zawracała głowy na forum. Skoro pytam, to sama mam zasadnicze wątpliwości, dotarło? Sztyblety to piękne buty, ale nie widzę ich na moich nogach, rozumiemy się? Na moich nogach są pańciowate. Inni mogą w nich sobie chodzić do upadłego i dobrze wyglądać. Lubię rzeczy trwałe i dobrej jakości. Buty, o ile to możliwe, noszę ze skóry licowej. 90% oferty sieciówek to DWOINA. Z licowej skóry można w Polsce kupić niewiele butów. Chętnie kupiłabym te ale z czarnych są rozmiary 36 i 37. Chętnie kupiłabym pikolinosy, ale model, który mi się podoba, nie występuje w kolorze czarnym. Chętnie kupiłabym redwingi, ale nie mam 1600 zł. To samo dotyczy butów Frye. Chętnie nosiłabym trzewiki męskie, ale są znacznie za szerokie. Podoba mi się jeden model hiszpańskich Art, ale też nie ma wersji czarnej. Dobrej jakości są Panama Jack, ale to typowe trapery. I tak dalej, i tak dalej. Jeśli wydaje ci się, że jestem zachwycona tymi butami, to grubo się mylisz. Jeśli masz dla mnie poza kpiną jakąś propozycję OBUWIA WIĄZANEGO Z PEŁNEJ SKÓRY LICOWEJ (nie, to że producent pisze na swojej "skóra licowa", to niczego nie dowodzi, po prostu się nauczyli, że tego chcą klienci), to bardzo chętnie się zapoznam. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 15.10.16, 23:15 Myślisz, że nie mam co robić, tylko przeglądać buty, które mi się nie podobają? Mnie zadowala jakość butów, które kupuje, są trwałe, niektóre mam w szafie po xx lat, ale i tak co rok dokupuję kolejne. Stare oddaję szewcowi do zelowania, z cholewą nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 15.10.16, 23:20 thank_you napisała: > Myślisz, że nie mam co robić, tylko przeglądać buty, które mi się nie podobają? Dzień bez wyśmiewania jest dla ciebie dniem straconym? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 15.10.16, 23:27 Dziewczyno, napisałam ci, że mnie się te buty nie podobają i że to ni sztyblety ni trapery, co ty podsumowałaś stwierdzeniem, że sztyblety są pańciowate. One mogą ci się nie podobać - twoje święte prawo - ale jak można takie buty nazwać pańciowatymi? Po czym wyskakujesz z propozycją, że mogę ci poszukać butów. Come on - ja takich problemów nie mam, kupuję kilka/kilkanaście par butów rocznie, sprawdzonych firm, i na jakość nie narzekam, ale ja lubię nubuk i zamsz, a skórę licową także można dostać w sieciówce. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 15.10.16, 23:29 Botki wiązane widziałam tu, a to bardzo porządna firma: www.shoepassion.pl/botki-damskie.html Wszak teraz w ofercie nie ma, ale możesz sobie zapisać w ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 16.10.16, 18:54 thank_you napisała: > Botki wiązane widziałam tu, a to bardzo porządna firma: Nabijaj się dalej, nabijaj, skoro musisz. Jedna z firm tej klasy przeceniła ostatnio botki do ok. 500 zł, ale były brązowe. Kwestia pańciowatości została już wyjaśniona powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 16.10.16, 19:17 A gdzie ja się nabijam? Szczerze Ci polecam. Może Ty też zdradzisz mi firmę, która przecenia takie buty do 500 zł? Chętnie się zapoznam z ofertą, gdyż aktualnie zastanawiam się nad czarnymi, obrzydliwie prostymi w formie sztybletami, które obroni tylko jakość wykonania, a nie chce mi się wyskakiwać z 1200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 16.10.16, 19:36 thank_you napisała: > A gdzie ja się nabijam? Szczerze Ci polecam. Może Ty też zdradzisz mi firmę, kt > óra przecenia takie buty do 500 zł? Poszukałam, to był dystrybutor obuwia dobrych marek, moja pomyłka. Będziesz się nabijać? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 16.10.16, 19:50 Zarzucasz mi ciągle nabijanie się, a ja tego nie robię. Zdradzisz dystrybutora? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ty mi nie wklejaj zdjęć 16.10.16, 19:57 thank_you napisała: > Zarzucasz mi ciągle nabijanie się, a ja tego nie robię. Jakieś takie mam jednak wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Buty 15.10.16, 10:17 Jak dla mnie normalne trzewiki. Wprawdzie czarnych i na dodatek takich "bezpłciowych" bym sobie nie kupiła, bo mi sie nie podobają, ale ogólnie lubię takie buty. Bardzo wygodne sa i nie marzną mi w nich kostki wczesna wiosna i pozna jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Buty 15.10.16, 20:54 eliszka25 napisała: > Jak dla mnie normalne trzewiki. Wprawdzie czarnych i na dodatek takich "bezpłci > owych" bym sobie nie kupiła No właśnie ja bezpłciowe preferuję. Najchętniej kupowałabym buty w męskim dziale Ti..., ale męskie kopyto tej firmy jest bardzo szerokie. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Buty 15.10.16, 10:18 Najzwyklejsze trzewiki. Z Mazowszem mi się kojarzą Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Buty 15.10.16, 10:28 Fajne buty dla pensjonarki. Nie mój styl, ale to są zgrabne buty, którym nie można nic zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Buty 15.10.16, 20:49 A ja uważam, że prawdziwe łyżwiarskie mają fajniejszą podeszwę Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Buty 15.10.16, 20:57 Nudne. Ale jeśli jakość niezła to niedrogie. Skórzane botki w tym sezonie to jakieś 300-400 co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Buty 16.10.16, 19:58 Kup. Co z tego, że są nieładne. Potrzebujesz butów to kup a nie wydziwiaj, że są jak łyżwiarskie. Ale rozpuszczona jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: Buty 16.10.16, 23:24 fajne , najnormalniejsze buty na swiecie , glownie takie nosze Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Buty 17.10.16, 07:25 Wolę klasyczne sztyblety i botki na wysokim słupku, ale te tez niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Buty 17.10.16, 07:54 Też mi przypominają łyżwiarskie. Ewentualnie wspomniane wcześniej trzewiki tancerek ludowych. Zupełnie mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś