Dodaj do ulubionych

Amazon- nie rozumiem

29.10.16, 17:06
od niedawna zamawiam na niemieckim amazonie i mój niemiecki niestety też pozostawia wiele do życzenia więc boję się żeby czegoś nie pomieszać, chcę zamówić telefon, u większości sprzedawców kosztuje 136-150 euro, jest kilka ofert po 115 euro,wyglądają trochę inaczej, skąd może wynikać ta róznica, w ofertach po 115 euro, jest ten sam sprzedawca i przesyłka byłaby u mnie za ok 1,5 tygodnia, pozostałe mają termin nawet do końca listopada, przykładowe linki
www.amazon.de/dp/B01M70NVGA/ref=noref?_encoding=UTF8&psc=1&s=ce-de
www.amazon.de/gp/product/B01KMR5TLK/ref=ox_sc_act_title_6?ie=UTF8&psc=1&smid=AT2QXFTZ6P2MN
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Amazon- nie rozumiem 29.10.16, 19:03
      Sprawdz lokalizacje sprzedawcy. Bardzo mozliwe, ze telefon bedzie wyslany bezposrednio z Chin.
      • asiula1306 Re: Amazon- nie rozumiem 29.10.16, 19:51
        najprawdopodobniej tak, tyle, że te droższe mają dłuższy termin dostawy
    • snakelilith Re: Amazon- nie rozumiem 29.10.16, 20:05
      Ceny za ten sam produkt mogą być na amazonie kompletnie różne, bo każdy sprzedawca może sobie ustalić swoją. Termin dostawy wynika zwykle z regulaminu i polożenia konkretnego sklepu, dla którego amazon stanowi tylko palatformę. Ja wynika z podanych przez ciebie linków, to nie jest ten sam sprzedawca. Pierwszy to firma FUDISI Tech, a drugi Beauty House-DE. Oba są wprawdzie w Chinach, ale nie muszą przecież dostarczać na ten samej drodze transportowej, stąd różnice w w terminach.
      • asiula1306 Re: Amazon- nie rozumiem 29.10.16, 20:51
        dziękuję bardzo za odp., wiem, że w podanych linkach są różni sprzedawcy, chodziło mi o to, że wszystkie oferty w tej niższej cenie mają w opisie, że sprzedaje i wysyła je ta sama firma
        • snakelilith Re: Amazon- nie rozumiem 29.10.16, 22:51
          A co się różni? Tylko termin dostawy? To wybierz ten najszybszy. Jaki problem? Z drugiej strony, taki bałagan w sklepie sprzedawcy (amazone w tym przypadku to tylko pośrednik) nie wzbudza zaufania i ja kupiłabym wtedy raczej drożej, ale w solidniejszym sklepie gdzieś bliżej.
    • lauren6 Re: Amazon- nie rozumiem 29.10.16, 22:56
      Takiego samego chińczyka kupisz w Polsce w euro czy Biedronce. Bebechy są te same z Chin, telefony różnią się tym kto je sprowadza i klepnął na obudowie swoje logo.
      • rafwar02 Re: Amazon- nie rozumiem 30.10.16, 18:41
        Dokładnie. Mój chińczyk kupiony za 69,99$ w Banggood. Doszedł w 2 tygodnie, przesyłka za free. I o dziwo wszystko działa i śmiga smile Ale już podrożał i teraz chyba kosztuje 10$ więcej. Ja zamawiałem w przedsprzedaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka