13.11.16, 20:17
Witam. Tak jak w temacie chce byc o 10 kg chudsza. Ale nie wiem jak sie zabrac za to. Nigdy nie bylam fanka wysilku fiz. i nie umiem/lubie biegac. Na silownie nie starcza mi sil i czasu. Plusy- mam rower stacjonarny oczywiscie stoi nie uzywany. Przytylam nagle bo rzucilam palenie ale wcale nie mam wiecej sil, raczej jestem dalej ospala i do tego gruba... Na diecie nie wytrzymam dlugo.
Prosze mi napisac ile min. mam czwiczyc na rowerze zeby byly efekty? chce robic rozne czwiczenia na brzuch z youtuba ale ile min. mam czwiczyc dziennie? Jakies inne wskazowki?

Aha mam 165 cm i 68 kg. Rok temu mialam 58 i bylo ok. Chce schudnac z okolic brzucha i uda.

Dziekuje bardzo za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mumio75 Re: -10 kg 13.11.16, 20:26
      Witaj, napisze Ci jak schudlam od kwietnia 13 kg. Przede wszystkim odstawilam pieczywo i slodycze, tluste i smazone potrawy.Mocno zmniejszyłam porcje ale jadlam 4~5 razy dziennie.Dużo warzyw, chudego nabiału, sporo owocòw.Dwa litry dobrej wody dziennie.No i ruch. Zaczęłam ćwiczyć praktyczmie codziennie, po okolo 40 minut.30 minut rower stacjonarny plus 10 minut brzuszki, przysiady i lekkie ciężarki.
      To naprawdę dziala.aktualnie ważę 63 kg przy 172 wzrostu. Czuje sie ok.
    • znowu.to.samo Re: -10 kg 13.11.16, 20:38
      To uruchom ten rower stacjonarny, jakaś ulubiona muza w słuchawkach i jedzieszbig_grin minimum pół godz dziennie. Trzeba sie zdyscyplinować tak, że trening ma być i nie ma przebacz. Ogranicz ilość na talerzu, tłustość potraw. Zrezygnuj z cukru i słodyczy. Chleb bieły zastąb razowym. A i kolacja najpóźniej o 19, a potem głód dobrze zabija łyżeczka chudego jogurtu naturalnego. Tych kilka zasad pozwoliło mi schudnąć 12 kg w 4 mieś. Przestrzegam tego od 4 lat i waga sie trzyma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka