22.11.16, 08:20
Tak się kiedyś nazywał "manekin czelendż" - kto pamięta? (Zgaguniu liczę an Ciebie! wink)
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Espe! 22.11.16, 09:56
      raz dwa trzy baba jaga patrzy big_grin
      • mallard Re: Espe! 22.11.16, 10:32
        lady-z-gaga napisała:

> raz dwa trzy baba jaga patrzy big_grin

To coś podobnego, ale nie do końca.
        Zabawa w "espe" polegała na tym, że dwie (chyba dwie?) osoby grały w ten sposób, że która pierwsza w danym dniu zauważyła tę drugą, miała prawo wskazując ją palcem zawołać: espe!, a ta druga musiała zesztywnieć w takiej pozie, w jakiej aktualnie się znajdowała aż do odwołania (przez tę pierwszą). To była podstawówka, w technikum nikt już a espe nie grał.
        To se ne vrati...
        • cauliflowerpl Re: Espe! 22.11.16, 12:18
          Tego nie znalam, ale "zakladalismy sie o blache" w podstawowce big_grin Kto pierwszy, na widok drugiego wrzasnal "blacha" mogl tego drugiego walnac w leb nasada dloni.
          Oczywiscie zalozenie sie o blache bylo rowniez waznym elementem zalotow big_grin
          • elle-hivernale Re: Espe! 22.11.16, 12:26
            Pamiętam to smile Tyle, że się nie zakładaliśmy, po prostu darliśmy się 'blacha!' i plaskacz w czoło big_grin
            Czasami podczas rozmowy z kimś wyjątkowo nudnym lub dętym wyobrażam sobie jakby zareagował na taką blachę.
            • elle-hivernale Re: Espe! 22.11.16, 12:27
              *jak zareagowałby
            • mallard Re: Espe! 22.11.16, 12:29
              elle-hivernale napisała:

> jakby zareagował na taką blachę.

Jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz. wink
        • thank_you Re: Espe! 22.11.16, 12:28
          Też w to graliśmy, w ogóle o tym zapomniałam. smile Dzisiaj poćwiczę z synem. wink
        • lady-z-gaga Re: Espe! 22.11.16, 12:43
          Nie przypominam sobie, chyba tego nie znałam. "Baba jaga" to jednak zabawa dla całkiem małych dzieci, a to o czym piszesz - dla nieco starszych i widocznie do mojej szkoły nie dotarła smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka