be.a 24.11.16, 07:32 Pytanie do osób pracujacych w Biedronce .Jakie sa faktyczne zarobki netto brutto w tym sklepie? Plusy i minusy pracy tam a w innych sieciach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: praca Biedronka 24.11.16, 08:34 Nie wiem jakie są zarobki ale znajoma tam pracuje i bardzo sobie chwali. Wcześnie pracowała w Carrefour i nie była zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: praca Biedronka 24.11.16, 08:46 Ale jako kto? Kasjer? Czy zastępca kierownika czy kierownik? Wiem ile kasjer. Część etatu (3/4) + premia za brak zwolnień + dodatkowe godziny (zawsze trochę wpadnie) koło 1400 zł netto. Sama goła pensja to około 1150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
be.a Re: praca Biedronka 24.11.16, 09:26 kasjer ile jest godzin na 3/4 etatu? za 1400 ile faktycznie pracujesz godzin? Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: praca Biedronka 24.11.16, 09:44 Nie ja, moja mama. Zwykle pracuje kolo 7, zdarza się 7 i pół, dodatkowo wchodzi w to premia za "dyspozycyjność". Odpowiedz Link Zgłoś
be.a Re: praca Biedronka 24.11.16, 10:42 Dzieki za info moze ktos jeszcze cos napisze Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: praca Biedronka 24.11.16, 11:07 znajomej oferowali prace.Na 3/4 ale od razu zapowiedzieli,że będzie chodziła 8h.(kasjerka) Wynagrodzenie ok 1500zł na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
straggly Re: praca Biedronka 24.11.16, 11:27 Wiem że socjal maja fajny, duże paczki na święta i premie. Nie kantuja na nadgodzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: praca Biedronka 24.11.16, 21:55 no własnie że podobno kantują. Z przerwami 15min też różnie bywa. Ale tak...socjal maja podobno ok. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: praca Biedronka 24.11.16, 15:49 Moja znajoma jest zwykłym pracownikiem. Siedzi na kasie, wykłada towar etc. Zapytałam, czy ma chociaż najniższą krajową, odpowiedziała, że tak. Zarabia 2100zł brutto. Pracuje różnie- czasem 8h, czasem, 12h, a czasem 6h... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: praca Biedronka 24.11.16, 19:01 Dziewczyna z rodziny. Praca głównie na kasie. Pierwsza umowa na 3/4 etatu - 3 miesiące. 3/4 etatu obliczane według najniższej krajowej, do tego jest premia za dyspozycyjność, co oznacza brak zwolnienia lekarskiego w miesiącu. Kolejna umowa jest na 2 lata, ale tu bywa różnie - na 3/4 lub na cały etat, po dwóch latach umowa bezterminowa. Dobry socjal i jak twierdzi, w porównaniu z innym dyskontem gigantem w którym pracowała 6 lat, organizacja pracy bez porównania lepsza. Bardzo dba się o przepisy, są częste kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick A ile ta premia? 24.11.16, 19:57 I czy pracownik chory przewlekle może tak ustalić grafik, żeby pójść do lekarza poza godzinami pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: A ile ta premia? 25.11.16, 08:51 150 zł. Z tym ustawieniem to sporo zależy od kierownictwa i od reszty załogi. Mama nie ma problemu, żeby brać popołudniówki, nawet jej odpowiadają, chętnie się zamienia i nikt nie widzi problemu. Znajoma mamy chciała mieć głównie zmiany ranne (ma małe dzieci, pracuje w innym sklepie) i u niej kierownik jak i reszta załogi zaprotestowali, ma być "po równo", Odpowiedz Link Zgłoś